vidiš i sam da mu to nije namjena. on je za nova kupanja namjenjen.
DLKV (Dalekovod d.d.)
-
-
-
Ne ulazim u detalje toga što je i kako moguće, ali čisto zdravorazumski sumnjam da se ne bi moglo na neki recimo to - normalan način - skupiti nekoliko stotina milijuna kn da DLKV prođe kroz probleme s kojima se suočava, ali za to je prvenstveno potrebna dobronamjerna i korektna uprava koja to evidentno nije. Priča ovdje još nije gotova i nadam se da neće završiti po predloženom scenariju jer bi to bio jasan dokaz da je previše toga trulo u državi Danskoj.
Vjerujem (intuitivno, bez argumenata) u dobar ishod ove priče, ali da će biti žrtava ovoga što se trenutno događa - definitivno, samo još nije jasno na kojoj strani.
-
Što očekiujete od skupštine?
- dividendu.
-
Što očekiujete od skupštine?
- dividendu.
Možda dividenda samo za one koji pokažu 10 milja kuna na akreditaciji za skupštinu
-
https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/38325
Dalekovod, d.d. - Očitovanje na upit ZSE radi promjene cijene
-
Postavio sam se sa 0,10 lipa na kupnju.
I pritom uopće nisam siguran da, ako me poklope, neću sve izgubiti na kraju balade.
Eto dokle smo stigli sa trgovanjem na ZSE i sa svom ovom višegodišnjom legalnom pljačkom i svođenjem malih dioničara na
"korisne idiote".
-
Postavio sam se sa 0,10 lipa na kupnju.
I pritom uopće nisam siguran da, ako me poklope, neću sve izgubiti na kraju balade.
Eto dokle smo stigli sa trgovanjem na ZSE i sa svom ovom višegodišnjom legalnom pljačkom i svođenjem malih dioničara na
"korisne idiote".
Tebi to trading sw dozvoljava, mnogi imaju ograničenja, primjerice agram trader ima limit +/- 50% cijene.
-
Sutra ‘dan D’ za Dalekovod, većinski vlasnici prelomili odluku da podrže skupštinski prijedlog kombinacije smanjenja i povećanja kapitala. .
-
Sutra ‘dan D’ za Dalekovod, većinski vlasnici prelomili odluku da podrže skupštinski prijedlog kombinacije smanjenja i povećanja kapitala. .
Ja mislim da ce smanjenje TK ici spajanjem 10 u 1 (a ne 100 u 1, kako je u pozivu na GS navedeno)...tako ce izbjec tuzbe i potencijalne probleme jer ce "mali" bit sretni obzirom na ocekivanja, a vecinski ce se moci opravdat da je to bilo jedino moguce rijesenje u tom trenutku i da su "spasili" ulozeni kapital u najvecem mogucem omjeru...
P.s. nemam DLKV...
-
ima kupnje ima i prodaje. 2000 kom sam si uzeo... čisto da mi ne bude dosadan dan.
-
-
ali ne stvarno, tko je ovaj koji skine 20 000 kom u šutu? Da li je taj normalan, da li prži pare ili ima info... mislim možda je njemu 20 000 kom kao meni 2000 onako za igricu... ili nešto znaju takvi. Bo.
-
Ja mislim da ce smanjenje TK ici spajanjem 10 u 1 (a ne 100 u 1, kako je u pozivu na GS navedeno)...tako ce izbjec tuzbe i potencijalne probleme jer ce "mali" bit sretni obzirom na ocekivanja, a vecinski ce se moci opravdat da je to bilo jedino moguce rijesenje u tom trenutku i da su "spasili" ulozeni kapital u najvecem mogucem omjeru...
P.s. nemam DLKV.
teško...prijedlog dokapitalizacije je rađen po uvjetovanoj ponudi končara i ppd-a i sumnjam da je podložan izmjenama, ili neće proći na skupštini ili prolazi ovakav kakav je, sve zavisi kako će glasati konsolidator i/ili da li će se skupiti 21+% glasova manjinskih dioničara koji bi bili protiv ali čisto sumnjam će nas se skupiti dovoljno.
ako prijedlog prođe, onda se otvara i pitanje prodaje 15M dionica fgs-a koji u/za mj. dana treba riješiti svoju poziciju tako da bi nam se moglo dogoditi da i to bude ponuđeno na burzi
u svakom slučaju, danas će se sve saznati
-
novih 50 000 kom na kupnji do 0,99 kn... malo prije je bilo 99 000... ajde barem će biti zanimljivo do kraja dana. Skupština u 14... kupio kokice.
-
ali ne stvarno, tko je ovaj koji skine 20 000 kom u šutu? Da li je taj normalan, da li prži pare ili ima info... mislim možda je njemu 20 000 kom kao meni 2000 onako za igricu... ili nešto znaju takvi. Bo.
Fondovi. Njima je svejedno, nemaju što izgubiti jer će ionako 99% njihovog novog vlasništva dobiti po 10 lipa za dosadašnju dionicu. A s obzirom da praktički imaju neograničen izvor kapitala mogu što požele.
-
znači fondovi brane cijenu da bar nešto ne ubodemo jeftinije kad već ne možemo sudjelovati u dokapu
-
Fondovi. Njima je svejedno, nemaju što izgubiti jer će ionako 99% novog vlasništva dobiti po 10 lipa za dosadašnju dionicu. A s obzirom da praktički imaju neograničen izvor kapitala mogu što požele.
Ne kužim?
Zašto bi sad kupovali dionice,a ne kasnije u dokapu?
-
Fondovi. Njima je svejedno, nemaju što izgubiti jer će ionako 99% novog vlasništva dobiti po 10 lipa za dosadašnju dionicu. A s obzirom da praktički imaju neograničen izvor kapitala mogu što požele.
Ne kužim?
U dokapu mogu uzeti koliko požele i dokapom pokriti sadašnju trgovinu. Cijeli današnji Dalekovod je 1% budućeg a ukupna trgovina manja je od 1% današnjeg Dalekovoda. Koliki bi gubitak mogli imati nakon dokapa?
-
Nije mi jasna pozicija Fortenove u svemu ovome. Oni posredno praktički imaju 20% Dalekovoda i ne vjerujem da bi tek tako dopustili nulovanje. A alternativa je ili sudjelovanje u dokapu ili dogovor s drugim sudionicima ili možda jednim od njih uz nekakvu naknadu. Ili će možda uz neslužbeni mig politike čak pristati na nulovanje i tako se barem djelomično odužiti fondovima za ono što su oni izgubili lex Agrokorom?
-
Ne kužim?
U dokapu mogu uzeti koliko požele i dokapom pokriti sadašnju trgovinu. Cijeli današnji Dalekovod je 1% budućeg a ukupna trgovina manja je od 1% današnjeg Dalekovoda. Koliki bi gubitak mogli imati nakon dokapa?
Ali zašto bi sada kupovali, prije dokapa?
-
*Manu, tri najveća vlasnika fortenove su sberbank, vtb i naravno enna ili da bude jasnije PPD vujnovac koji kontrolira maltešku tvrtku koja je otkupila nominalnih 150m kn. dugova dlkv koje bi u predmetnoj dokap pretvorili u kapital, također, zamjena 33,3% udjela dalmarine (50m kn) u konsolidatoru za udjele u energiji gradec je isto tako napravljena sa fortenovom a u fgs-u konzum, tj fortenova participira u 1/4, 1/4 cros i 1/2 habor
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SPAN (SPAN d.d.) 2.4k
- LodeRunner