1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

DLKV (Dalekovod d.d.)

• harpun
  • February 13, 2020 at 7:29 PM
  • mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • May 25, 2021 at 9:11 PM
    • #1,781
    Quote from juraj

Vruće glave ići kroz zid, biti će oko 45 000 000 dionica nakon dokapa,MCAP 450 000 000kn po 10 kn nije malo što ako budu bile ispod 10 kn na burzi, pa radije bi kupio Ingru na 8-9 kn koja je fin. restrukturirana i novi poslovi će ju lansirati.

Pogledaj moju tablicu na prethodnoj stranici. Pogledaj pokazatelje pa mi reci zasto bi se trgovalo ispod 10, cak i ispod 20.

Kad odrastem prestat cu uzimati terapiju i pretvarat cu se da sam Angelina...

• Flight
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,069
    • May 25, 2021 at 9:15 PM
    • #1,782

mitkko

Za početak, treba provjeriti da li je moguće uopće sudjelovati s takvim povjerenickim računom kakvog ti spominješ u dokapu i postoje li neka druga statusna ograničenja.

Quote from Ledica

@Barbossa protuprijedlog može podnijeti jedan ili vise dioničara zajedno uz uvjet da ima/ imaju 5% udjela u društvu.

Tako da zatraži li to nekakav mali dioničar s nekoliko tisuća dionica nema nikakvog smisla, njegov dopis završio bi u košu za smeće tajnice direktora.

mitkko, smatram da je 10 milijuna u svakom slučaju nedostižno , jednostavno tehnički prekomplicirano čak i za običan ortački ugovor jer ako bi ulozi bili po 100 tisuća kuna koliko bi se ulagača trebalo udružiti .... 100 ? Neizvedivo.

Edited once, last by Flight: Merged a post created by Flight into this post. (May 25, 2021 at 9:18 PM).

• Ledica
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,221
    • May 25, 2021 at 9:15 PM
    • #1,783

@Barbossa protuprijedlog može podnijeti jedan ili vise dioničara zajedno uz uvjet da ima/ imaju 5% udjela u društvu.

Tako da zatraži li to nekakav mali dioničar s nekoliko tisuća dionica nema nikakvog smisla, njegov dopis završio bi u košu za smeće tajnice direktora.

mitkko, smatram da je 10 milijuna u svakom slučaju nedostižno , jednostavno tehnički prekomplicirano čak i za običan ortački ugovor jer ako bi ulozi bili po 100 tisuća kuna koliko bi se ulagača trebalo udružiti .... 100 ? Neizvedivo.

• Flight
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,069
    • May 25, 2021 at 9:21 PM
    • #1,784
    Quote from Ledica

Pa isto je i s protuprijedlogom sa 5% ako ne postoji kvalificirana većina da ga usvoji.

Protuprijedlog se može podnositi od strane svakog dionicara na samoj GS. S time da predsjedavajući skupštine može zatražiti da se prije protuprijedloga odlučuje o originalnom prijedlogu.

• barbosa 2.0
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,217
    • May 25, 2021 at 9:22 PM
    • #1,785

kol. Ledica, osobno sam više puta svjedočio pa i saam jednom predložio što je bilo i prihvaćeno na gs iako je moj udio bio banalan, stvar je dobre volje i ništa više, na nekim skupštinama je bilo milina npr openhaim i ingra dok su pr skupštine agrokorovih tvrtki vodili arogantni i autistični $&#!!

@toluen, ajmo mi otvoriti prvi SPAC u hr :)

• toluen
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,665
    • May 25, 2021 at 9:24 PM
    • #1,786
    Quote from Flight

Ja ću komentirati da mi se cini da si napisao neke bas ono, bedastoce.

Svjestan sam toga i u P.S.-u sam naveo zašto profesionalcima ideja može baš tako izgledati. Ali osim mitkka i još par kolega nitko drugi ne daje nikakve funkcionalne ideje, a ovdje se radi o jednom prilično značajnom slučaju koji može biti presedan u dosadašnjoj kulturi investiranja. Ne zamjeram, ali i ne zamjeri mi na tome jer ipak treba ima hrabrosti napisati i ovakve bedastoće u cilju traženja mogućih rješenja. A dobroj je namjeri da se pomogne kako god može.

Bilo bi dobro argumentirati zašto misliš tako, jer logiku se može dobro razumjeti i kako je moguće da za ovakve situacije nema nikakvih rješenja. Jer kao netko tko se čitav život bavi rješavanjem kojekakvih problema ovakve situacije mi stvarno izgledaju bedasto, a da nemaju neko rješenje. Uvijek postoji samo nije očlgledno. Ako je kriminal - onda se to riješava na jedan način, ako nije onda na drugi itd.

• Ledica
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,221
    • May 25, 2021 at 9:28 PM
    • #1,787
    Quote from Flight
    Quote from Ledica

Pa isto je i s protuprijedlogom sa 5% ako ne postoji kvalificirana većina da ga usvoji.

Protuprijedlog se može podnositi od strane svakog dionicara na samoj GS. S time da predsjedavajući skupštine može zatražiti da se prije protuprijedloga odlučuje o originalnom prijedlogu.

Postoji razlika, prva solucija je službeni protuprijedlog koji se objavljuje na zse i uvrsti u dnevni red skupštine, njega , jel , kao dioničari mogu razmotriti prije glasanja na skupštini, a protuprijedlog iznesen na glavnoj skupštini viße ovisi o dobroj volji predsjednika skupštine.

• Flight
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,069
    • May 25, 2021 at 9:29 PM
    • #1,788
    Quote from toluen
    Quote from Flight

Ja ću komentirati da mi se cini da si napisao neke bas ono, bedastoce.

Svjestan sam toga i u P.S.-u sam naveo zašto profesionalcima ideja može baš tako izgledati. Ali osim mitkka i još par kolega nitko drugi ne daje nikakve funkcionalne ideje, a ovdje se radi o jednom prilično značajnom slučaju koji može biti presedan u dosadašnjoj kulturi investiranja. Ne zamjeram, ali i ne zamjeri mi na tome jer ipak treba ima hrabrosti napisati i ovakve bedastoće u cilju traženja mogućih rješenja. A dobroj je namjeri da se pomogne kako god može.

Bilo bi dobro argumentirati zašto misliš tako, jer logiku se može dobro razumjeti i kako je moguće da za ovakve situacije nema nikakvih rješenja. Jer kao netko tko se čitav život bavi rješavanjem kojekakvih problema ovakve situacije mi stvarno izgledaju bedasto, a da nemaju neko rješenje. Uvijek postoji samo nije očlgledno. Ako je kriminal - onda se to riješava na jedan način, ako nije onda na drugi itd.

Za početak..... Uopće ne razumijes sto je to ETF. Daj se prvo uputi oko vrsta fondova pa onda pisi nekakve prijedloge i slično.

Quote from Ledica
    Quote from Flight

Postoji razlika, prva solucija je službeni protuprijedlog koji se objavljuje na zse i uvrsti u dnevni red skupštine, njega , jel , kao dioničari mogu razmotriti prije glasanja na skupštini, a protuprijedlog iznesen na glavnoj skupštini viße ovisi o dobroj volji predsjednika skupštine.

I jedan i drugi protuprijedlozi imaju jednaku snagu i pravno su validni ako se izglasaju i upisu u sudski registar odnosno unesu u zbirku isprava kao zapisnik sa GS. Protuprijedlog iznesen na glavnoj skupštini ne ovisi o dobroj volji predsjedavajućeg nego o glasovima dionicara/udjelnicara prijavljenih na skupštini. Druga je stvar sto nasa dionička društva nisu “public” nego uglavnom imaju prevladavajuće, kontrolne ili apsolutne vlasnike.

Edited once, last by Flight: Merged a post created by Flight into this post. (May 25, 2021 at 9:31 PM).

• toluen
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,665
    • May 25, 2021 at 9:34 PM
    • #1,789

barbosa 2.0 - ovdje da postoji dobra volja već bi se manifestirala u kvalitetnijem prijedlogu uprave, tako da mi se čini besmislenim išta pokušavati tim putem. S druge strane uvijek postoje neki drugi možda nepoznati ili nedovoljno istraženi putevi.

Gle - za razliku od mnogih ovdje ja znam 0.1 promil onoga što neki od vas znaju na ovom području. Ali imam neka druga životna iskustva koja nedvojbeno kažu - rješenja za sve uvijek postoje. Najjednostavnije za DLKV - otpiši i zaboravi. Ali što ako to ne mora tako završiti.

Flight - moram pojasniti - s moje točke gledišta je potpuno nebitno kako se zove i što točno radi fond. Ideja je da se umjesto mitkkove komplicirane sheme upotrijebi nešto što već negdje postoji i funkcionira. Shvatite to (svi zainteresirani) kao ideju za pokretanje drugih ideja koje imaju smisla. OK.

Jedna priča - kada je pokrenut projekt Manhatan (atomska bomba) bio je problem kako u trenu stvoriti kritičnu masu urana prije nego eksplodira. 5000 vrhunskih znanstvenika su svašta nabacivali i onda je jedan mladac rekao - eksplozivom. Svi su ga popišali i popljuvali osim Oppenheima - on mu je dao šansu da to razradi. Na kraju je to bilo jedino funkcionalno riješenje.

Nikad ne znaš u kojem grmu (možda) leži zec.

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • May 25, 2021 at 9:41 PM
    • #1,790
    Quote from Flight
    Quote from Ledica

Za protuprijedlog moras imati 5%.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• Flight
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,069
    • May 25, 2021 at 9:42 PM
    • #1,791
    Quote from mitkko
    Quote from Flight

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Ne mora. Protuprijedlog može na skupštini dati svaki dionicar ili njegov pravni zastupnik ako ima barem jednu dionicu društva i/ili je oponumocen za to.

• MickeyM
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,076
    • May 25, 2021 at 9:44 PM
    • #1,792
    Quote from Flight
    Quote from toluen

Za početak..... Uopće ne razumijes sto je to ETF. Daj se prvo uputi oko vrsta fondova pa onda pisi nekakve prijedloge i slično.

Quote from Ledica

I jedan i drugi protuprijedlozi imaju jednaku snagu i pravno su validni ako se izglasaju i upisu u sudski registar odnosno unesu u zbirku isprava kao zapisnik sa GS. Protuprijedlog iznesen na glavnoj skupštini ne ovisi o dobroj volji predsjedavajućeg nego o glasovima dionicara/udjelnicara prijavljenih na skupštini. Druga je stvar sto nasa dionička društva nisu “public” nego uglavnom imaju prevladavajuće, kontrolne ili apsolutne vlasnike.

Nasa dionicka drustva su "drek na sibici" skup s njihovim "uvazenim" revizorima, eto to ja mislim... a gdje su oni vrli revizori kad se riječke banke sjetim, a?

• Ledica
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,221
    • May 25, 2021 at 9:44 PM
    • #1,793
    Quote from barbosa 2.0

kol. Ledica, osobno sam više puta svjedočio pa i saam jednom predložio što je bilo i prihvaćeno na gs iako je moj udio bio banalan, stvar je dobre volje i ništa više, na nekim skupštinama je bilo milina npr openhaim i ingra dok su pr skupštine agrokorovih tvrtki vodili arogantni i autistični $&#!!

@toluen, ajmo mi otvoriti prvi SPAC u hr :)

Ne podsjećaj me na skupštine agrokorki ^^

Bila sam na dvije, protuprijedlog su mi glatko i onako s visine, oholo odbili. O aroganciji i neviđenom bezobrazluku mogao bi se snimiti dobar dokumentarac , tema tragična. Ali nisu ni mali dioničari bili pasivni, napadali su oštro svim oružjem, ali kad nisu imali odgovore na naša pitanja mogli su jedino bahatošću, omalovažavanjem i arogancijom braniti svoje( tuđe) stavove. Nije ni njima bilo ugodno i lako to istrpiti.

• Flight
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,069
    • May 25, 2021 at 9:45 PM
    • #1,794

mitkko

U prilogu ti je ovogodišnji protuprijedlog dionicara Boška Bojanovica kojim je on predlagao isplatu vece dividende od one predložene od strane Uprave. O njegovom protuprijedlogu se nije odlučivalo jer je predsjedavajući skupštine dao prednost odlučivanju najprije o originalnom prijedlogu Uprave. Da DT nije većinski vlasnik HT, prisutni dionicari su mogli izglasati i protuprijedlog.

• toluen
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,665
    • May 25, 2021 at 9:47 PM
    • #1,795

barbosa 2.0 - eto ideje - u SPAC-u je spas. Ništa papir i olovku u ruke i razraditi ideju. Još 36 dana do lansiranja. :)

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • May 25, 2021 at 9:48 PM
    • #1,796
    Quote from Ledica

Je komplicirano, vjerojatno i nedostizno, ali nije neizvedivo. Kada bismo uspjeli skupiti 100 ljudi koji bi bili spremni uloziti, lako bismo nasli modus.

Ortacki ugovor je samo prijedlog koji mi prvi pada na pamet, ali sigurno nije jedini, a vjerojatno ni najbolji.

Vidi sta pise, "zasnivati suvlasnistvo", zato mislim da je ortacki ugovor jedno od mogucih rjesenja. Nisam pravnik, sve je ovo lako provjeriti, meni se cini da je jedini problem ovdje naci 100 ljudi koji su spremni sudjelovati.

Quote from Flight
    Quote from mitkko

Ne mora. Protuprijedlog može na skupštini dati svaki dionicar ili njegov pravni zastupnik ako ima barem jednu dionicu društva i/ili je oponumocen za to.

Kako ne mora?, ovo ti je screenshot iz poziva na skupstinu.

Edited once, last by mitkko: Merged a post created by mitkko into this post. (May 25, 2021 at 9:49 PM).

• Flight
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,069
    • May 25, 2021 at 9:53 PM
    • #1,797

Ne mora. I točka.

To sto je tamo navedeno je stavljanje točke na dnevni red odnosno dopuna dnevnog reda. Za to mora postojati dvadesetina temeljnog kapitala. Za protuprijedlog ne mora.

Ti možeš na GS dati protuprijedlog da se dokap ne napravi na pojednostavljeni način nego redovnim putem, naprimjer. Prije rasprave i glasanja o toj točki dnevnog reda ili da se ne donese skupštinska odluka o oslobađanju od davanja javne ponude dokapitalizatorima. Itd Itd

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • May 25, 2021 at 10:02 PM
    • #1,798

Evo jos jedne ideje...

Citam sada da Todoric opet nesto pise na Fejsbuku o Borgu i povezanim temama. Mozda da mu nekako skrenemo paznju na ovu situaciju sa DLKV, da mu netko to spomene, povezanost Borga i ove dokapitalitacije. To bi bio win-win - on bi to sigurno rado priglio i malo ih javno popljuvao jer ide njemu u prilog, da pokaze da se lopovluk ponavlja, a nama dionicarima bi dobro dosla medijska guzva, mozda bi mediji poceli to malo razvlaciti.

Ja bih mu pisao, ali nemam Fejsbuk :)

• Manu
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,342
    • May 25, 2021 at 10:03 PM
    • #1,799

Za prijedlog mora biti 5%.

Za protuprojedlog već predloženog prijedloga dovoljno je imati dionicu.

• Flight
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,069
    • May 25, 2021 at 10:08 PM
    • #1,800
    Quote from mitkko

Evo jos jedne ideje...

Citam sada da Todoric opet nesto pise na Fejsbuku o Borgu i povezanim temama. Mozda da mu nekako skrenemo paznju na ovu situaciju sa DLKV, da mu netko to spomene, povezanost Borga i ove dokapitalitacije. To bi bio win-win - on bi to sigurno rado priglio i malo ih javno popljuvao jer ide njemu u prilog, da pokaze da se lopovluk ponavlja, a nama dionicarima bi dobro dosla medijska guzva, mozda bi mediji poceli to malo razvlaciti.

Ja bih mu pisao, ali nemam Fejsbuk :)

Onda ti je bolje obratiti se Goranku Fizulicu. Ako on procjeni da tu “ima štofa”.

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.2k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • June 2, 2025 at 9:53 PM
    2. Odgovora
      3.2k
      Pregleda
      1.5M
      3.2k
    3. All

June 2, 2025 at 9:53 PM
    1. Tvrtke s potencijalom za IPO 31

• toluen
      • May 31, 2020 at 6:04 PM
      • Dionice
      • toluen
      • June 2, 2025 at 3:43 PM
    2. Odgovora
      31
      Pregleda
      17k
      31
    3. joe

June 2, 2025 at 3:43 PM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • June 2, 2025 at 2:49 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      920k
      2.1k
    3. slovojed12

June 2, 2025 at 2:49 PM
    1. SPAN (SPAN d.d.) 2.6k

• LodeRunner
      • May 26, 2021 at 12:21 PM
      • Dionice
      • LodeRunner
      • June 1, 2025 at 10:16 AM
    2. Odgovora
      2.6k
      Pregleda
      1.1M
      2.6k
    3. mooji

June 1, 2025 at 10:16 AM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • May 30, 2025 at 4:39 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. accountant

May 30, 2025 at 4:39 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• ADPL (AD Plastik d.d.)

All June 2, 2025 at 9:53 PM
  • Tvrtke s potencijalom za IPO

joe June 2, 2025 at 3:43 PM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

slovojed12 June 2, 2025 at 2:49 PM
  • SPAN (SPAN d.d.)

mooji June 1, 2025 at 10:16 AM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

accountant May 30, 2025 at 4:39 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

umalo May 29, 2025 at 10:15 PM
  • ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.)

alfa1 May 29, 2025 at 6:35 PM
  • Što smo danas tržili

Meri May 29, 2025 at 10:36 AM
  • Implementacija AI tehnologije u investiranju i bihevioralne financije: analiza i utjecaj na investicijske odluke individualnih investitora

imavrek May 29, 2025 at 10:24 AM
  • Trumpove carine

pod_zidom May 29, 2025 at 9:32 AM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,809 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 3 months ago
  • Što smo danas tržili

6,014 Replies, 5 years ago