Kako to Dalekovod ima velike poslove tamo daleko, sada toneeeee ....
DLKV (Dalekovod d.d.)
-
-
-
A joj, a moj..
Kada vas veliki naume izgurati, nema sile koja će ih zaustaviti.
Sjećam se Dalekovoda po 1000 kn, dobili su nagradu za dionicu godine. U međuvremenu je puno vode ispod mosta proteklo
I Belje se trejdalo do iznemoglosti, I Uljanik, valjda što gore to bolje.
Ako vam je do rizika, ima još risky dionica na ZSE .
Al' ovo je isto izvedeno da ti pamet stane, u sred radnog dana , iznebuha
Sve skupa, žalosno. Stvarno mislim da se nemamo čemu nadati, a jednim okom i gledam koji će papir biti idući Titanik
Kolegice,
Nakon dokapa (ako prodje kako su planirali) DLKV ce, po mom sudu, biti sastavnica CROBEX10 i sigurno neko vrijeme jedna od najmanje rizicna dionica (skoro pa nece imat duga)...imat ce privatnog vlasnika i sto je najludje siguran sam da ce se trgovat preko 15kn, a to je 50% premije na ulazak po 10l.
Objektivno, nerjesivi problem predstavlja tih famoznih 10mil kn i moj (ocito iracionalni) strah da ce unutra bit samo KOEI i PPD i da nece bit trgovine i da ce se delistirat...
Ali, sutra sam spreman ulozit 100k kn...jer rizik gubitka je prihvatljiv obzirom na potencijal rasta...
P.s. sto se mene tice, 100% sam za igranku...treba se fokusirat na proces sakupljanja kapitala i vidjet barem okvirno kako stojimo...treba nam neki kapitalac od cca. 3mil kn...mozda pokusat kontaktirat BRIN (g. Vukadin) on je aktivan i voli ovakve price (preuzeo je TRMF, BRIN, a i BD82 je uzeo sve po 9kn)...samo razmisljam na glas, mozda i g. Purka...treba nam jedan kapitalac...ali prvo moramo vidjet s cim mi raspolazemo i koliko je nas ulog
-
E sad s obzirom da se pojavljuju novi momenti pitanje je hoće li se PPD zadržati samo na trećem krugu i njihovom potraživanju. Ako se navodi o prodaji Petrokemije pokažu točnima imat će kapitala i za puno više iako su nekad kategorički tvrdili da ih Dalekovod ne zanima.
-
Teško bi se moglo okupiti dovoljan broj ulagača da se dođe do iznosa od 10 milijuna kuna. Zato bi možda trebala ova tri fonda ( mislim da treba imati 5% vlasništva za protuprijedlog) AZ, PBZ i OTP zajednički podnijeti dobro obrazloženi protuprijedlog na tu predloženu odluku za skupštinu pa da ulaznica pojeftini deset puta. Jedan milijun pojedinačno za ulaz bio bi sasvim pristojan i prihvatljiv iznos.
Ima li tko kakva saznanja kako fondovi gledaju na ovu situaciju ?
Ja bih sudjelovala. A dionice na burzi ću svakako kupovati ako cijena padne barem malo ispod 0,10 kn.
-
Molio bih Admin da vidi imamo li kakvu opciju kreiranja nekakve ankete. Ima sigurno nekakvih aplikacija koje se mogu instalirati na forum, ili ako netko zna nekakav zgodni eksterni upitnik (google ili nesto slicno) gdje bi svi zainteresirani mogli jednostavno upisati svoje forumsko ime i iznos koji su spremni uloziti, da vidimo kako stojimo.
-
Sadašnji većinski vlasnik Dalekovoda je tvrtka Konsolidator sa 60,68 posto dionica.
Vlasnici Konsolidatora su fond Inspirio sa 66,66 posto vlasništva i Fortenova s 33,33 posto. Najveći vlasnik fonda Inspirio je HBOR s 50 posto, Fortenova ima 26 posto, a mirovinski fondovi i Croatia osiguranje preostalih oko 24 posto.
Konsolidator je vecinski vlasnik, ali unutra sebe je Insporio i Fortenova, a unutra Inspirio je HBOR i Fortenova.
I vi mislite da je vec odluceno.Po meni su vece sanse da ne prođe "ali samo pod ovim uvjetima".
-
Teško bi se moglo okupiti dovoljan broj ulagača da se dođe do iznosa od 10 milijuna kuna. Zato bi možda trebala ova tri fonda ( mislim da treba imati 5% vlasništva za protuprijedlog) AZ, PBZ i OTP zajednički podnijeti dobro obrazloženi protuprijedlog na tu predloženu odluku za skupštinu pa da ulaznica pojeftini deset puta. Jedan milijun pojedinačno za ulaz bio bi sasvim pristojan i prihvatljiv iznos.
Ima li tko kakva saznanja kako fondovi gledaju na ovu situaciju ?
Ja bih sudjelovala. A dionice na burzi ću svakako kupovati ako cijena padne barem malo ispod 0,10 kn.
To bi trebalo biti jasno. Fondovi razmišljaju kao i Končar. Sumnjam da se razilaze u razmišljanjima. Zato prijedlog već ima i preko 65%.
-
E sad s obzirom da se pojavljuju novi momenti pitanje je hoće li se PPD zadržati samo na trećem krugu i njihovom potraživanju. Ako se navodi o prodaji Petrokemije pokažu točnima imat će kapitala i za puno više iako su nekad kategorički tvrdili da ih Dalekovod ne zanima.
Uvijek svi tako tvrde da ih nesto ne zanima, ne znam jesam li ikada dozivio da je netko tako potvrdio kuloarske price da potajno ulazi u nesto. To im je u direktnom sukobu interesa, naravno da ce svi uvijek negirati.
Ova ideja sto je navela Ledica da probamo naci dva-tri teskasa koji bi uzeli neki veci iznos. Ja sam vec jucer zvao dvojicu koji imaju takav kapacitet, ali zanimljivo je da su obojica rekli da im nije zanimljivo, i to ne zato sto ne vjeruju u DLKV, vec zato sto povlace svoje novce sa ZSE i prebacuju preko bare - razlog je uzasno mala likvidnost na ZSE
-
Molio bih Admin da vidi imamo li kakvu opciju kreiranja nekakve ankete. Ima sigurno nekakvih aplikacija koje se mogu instalirati na forum, ili ako netko zna nekakav zgodni eksterni upitnik (google ili nesto slicno) gdje bi svi zainteresirani mogli jednostavno upisati svoje forumsko ime i iznos koji su spremni uloziti, da vidimo kako stojimo.
Anketa se moze otvoriti kod kreiranja nove teme. Otvorimo "DLKV dokap" i postavimo je kao POLL. Samo treba staviti neke brojke za odabir, npr 200k, 100k i recimo 20k pa izbrojat ukupno kad svi odaberu.
-
hvala kolega barbosa
samo vi dislajkajte! nisu ljudi tako kratkog pamčenja kao što mislite! prošla su točno 34 dana od vašeg veličanstvenog posta na temi dalekovod!
što ti mene sada prozivaš tu, zašto se uopće postavljaš u tu situaciju reciklirati moje stare postove i još spominjati neko navlačenje, čega, koga, to su bili moji tadašnji stavovi i moji novci uloženi u dionice dlkv i jasno sam pisao o tome i stojim iza svih svojih postova pisanih na svima javno dostupnim argumentima!!!
...čvrsta vl struktura 60,6% i od toga 50% državnih novaca, milijardu i dvijesto kuna prihoda i 70 m kn ebitda u 2020 , najveći hr građevinski izvoznik, referenca i radilišta po cijeloj eu, expanzija energetsko-ifrastrukturalnog sektora i pune knjige naruđbi, uredno božičnica i kolektivni godišni u 2020.,novac na računu, radnici po norveškoj i švedskoj imaju plače od 3k+eur, okrupnjavanje vlasništva u konsolidatiru zamjenom udjela za energiju gradec...itd...što ti oćeš koji k. što ne stoji od svega ovoga, što je navlačenje od svega ovoga što sam napisao...također sam i negodovao na ne plaćanje i prenošenje fin. obveza u 2021. te kritizirao poziv na financiranje, upravu i izvješće 01.q , pogotovo ne riješavanje dugova...
...tko je uopće očekivao ovakav nakaradan razvoj situacije, nije bilo niti jednog jedinog indikatora koji je ukazivao na nešto ovakvo osim eventualno općepoznate špekulacije o otkupu dugova, i mene je zateklo ali sa samo 2k kom jer sam na sreću rasprodao 90% prije izvješća, 10k kn ode u nepovrat i što sada ti tu pametuješ i mene prozivaš, za što to točno...za ne javljanje poslovnom...samo za tvoju info, koruptao mi se disk na pc i nisam mogao pistupiti računu jer pasworde nisam prebacio na cloud,...i, u čemu je tvoj problem, koja tebe psihoza dere
-
-
Ideja - evo kako bi se mogla pokazati dobra volja da se mali ne izigraju - ako im to stvarno nije cilj.
Osnovati investicijski fond - ETF (kao što su ova dva postojeća) koji se bavi dokapitalizacijama - za početak Dalekovoda. To i je smisao ETF-ova da imaju ciljana ulaganja, a dostupnost dionica. Neka se pojavi na burzi legalno i legitimno i neće biti problema oko upisa kapitala. Može se koristiti za dokape bilo kojeg društva kod kojih se pojave ovakvi problemi.
Ovih 10milja je za njih kikiriki jer će se sasvim sigurno naći dovoljno zainteresiranih da uz ovakve multiple koje se spominju u tome učestvuju.Naravno osnivanje takvog fonda mora provesti pravna osoba koja je za to ovlaštena. U tom smislu onda prolaz ovog prijedloga na skupštini više nije nikakav problem jer na taj način svi imaju pravo učestvovati onoliko koliko misle da mogu.
P.S. imajte u vidu da nemam pro znanja iz ovog područja (financije i investicije), ali mi se ovo čini logičnim i riješivim - naravno treba vidjeti što postojeći propisi i tajming o tome kažu.
Komentari
-
Debeli velecasni veli "pokoj mu dusi" - mali dionicari odgovaraju AMEN !
-
Ideja - evo kako bi se mogla pokazati dobra volja da se mali ne izigraju - ako im to stvarno nije cilj.
Osnovati investicijski fond - ETF (kao što su ova dva postojeća) koji se bavi dokapitalizacijama - za početak Dalekovoda. To i je smisao ETF-ova da imaju ciljana ulaganja, a dostupnost dionica. Neka se pojavi na burzi legalno i legitimno i neće biti problema oko upisa kapitala. Može se koristiti za dokape bilo kojeg društva kod kojih se pojave ovakvi problemi.
Ovih 10milja je za njih kikiriki jer će se sasvim sigurno naći dovoljno zainteresiranih da uz ovakve multiple koje se spominju u tome učestvuju.Naravno osnivanje takvog fonda mora provesti pravna osoba koja je za to ovlaštena. U tom smislu onda prolaz ovog prijedloga na skupštini više nije nikakav problem jer na taj način svi imaju pravo učestvovati onoliko koliko misle da mogu.
P.S. imajte u vidu da nemam pro znanja iz ovog područja (financije i investicije), ali mi se ovo čini logičnim i riješivim - naravno treba vidjeti što postojeći propisi i tajming o tome kažu.
Komentari
Ima puno nacina da se omoguci malima da sudjeluju, od vrlo jednostavnih pa do onih slozenijih, ali stvar je u tome da oni ne zele da mali sudjeluju. I tu prica zavrsava. Mi smo smetala, puno propitkujemo i talasamo, a to nije dobro za posao.
-
Sadašnji većinski vlasnik Dalekovoda je tvrtka Konsolidator sa 60,68 posto dionica.
Vlasnici Konsolidatora su fond Inspirio sa 66,66 posto vlasništva i Fortenova s 33,33 posto. Najveći vlasnik fonda Inspirio je HBOR s 50 posto, Fortenova ima 26 posto, a mirovinski fondovi i Croatia osiguranje preostalih oko 24 posto.
Konsolidator je vecinski vlasnik, ali unutra sebe je Insporio i Fortenova, a unutra Inspirio je HBOR i Fortenova.
I vi mislite da je vec odluceno.Po meni su vece sanse da ne prođe "ali samo pod ovim uvjetima".
krivo, konsolidator je 1/1, 100% u vl. inspire invesmenst, početkom godine je napravljena zamjena udjela fortenove u konsolidatoru za udio inspire u energiju gradec doo.
@toluen, mitkko,Ledica, Parica, Kvark i sva ostala zainteresirana ekipa, najjednostavnije je poslati ili na gs dati protuprijedlog da se prag za dioničare spusti na neku realnu razinu, ako onako arogantno otpile onda točno znaš o čemu se tu radi a druga opcija je organizirati se preko odvjetnika tj punomočnika...
-
Kad bolje pogledam sve je iz nekog razloga propalo! "Pomidore" su propale, "gnoj" je propao, "teglenice" se potopile, "pelinkovac" se prestao piti... itd!
-
A ne znam, mislim da je neke tu ponijelo malo i da zapravo umjesto da traže novu solidnu investicijsku priču, oni se pokusavaju čupati. To nije nikad dobar rezon za investiranje, pa čak i ako dokap znaci novi start za firmu.
A o ovom modelu na ho-ruk.... bez uvrede Mittko, tko bi za mjesec dana to sve dogovorio, stavio uloge u jedno društvo. Upisao osnivače.... a kasnije administrirao i vodio SPV sa dionicama i sl. I na kraju, kako bi isplaćivali suvlasnike kad bi poželjeli van. Mislim, nakon novog dokapa DLKV bas neće biti kako to kažu, investibilna dionica. Ne vjerujem da će se njome mnogo trgovati i tako.... puno je tu problema. Da se može okupiti 3-4 ili 5 investitora, ajde.... al sa hrpom malih tesko je upravljati. Tim vise jer je iz upisa ovih dana prilično jasno da oni dosta toga ne razumiju i gledaju isključivo iz perspektive vlastitog udjela.
-
Komentari
Ima puno nacina da se omoguci malima da sudjeluju, od vrlo jednostavnih pa do onih slozenijih, ali stvar je u tome da oni ne zele da mali sudjeluju. I tu stvar zavrsava. Mi smo smetala, puno propitkujemo i talasamo, a to nije dobro za posao.
Tu se nameće upravo ona pitanja koja sam i postavio nekoliko postova ispred. Kako sada stvari stoje oni ne žele male. No kada se pogleda situacija u kojoj se nalaze oni su na korak od stečaja. Moj dojam je da tu ima svega i namjere i panike kako kad ranjenu životinju stjeraš u kut pa onda lomi sve oko sebe da se spasi. ETF je po mojoj trenutnoj mogućnosti razumjevanja ove situacije upravo to - nema malih, ali oni preko legitimnog fonda posredno sudjeluju - vuk sit i ovce na broju.
Kako god u vremenu pred nama će puno toga postati jasnije - osobno ne bih volio da ovo završi kao sve do sada jer mi se čini da Dalekovod kao firma jednostavno nije imao sreće s igračima koji mu se stalno nameću kao vlasnici i lideri igrajući neke svoje prljave igre.
-
Komentari
Ja ću komentirati da mi se cini da si napisao neke bas ono, bedastoce.
-
A ne znam, mislim da je neke tu ponijelo malo i da zapravo umjesto da traže novu solidnu investicijsku priču, oni se pokusavaju čupati. To nije nikad dobar rezon za investiranje, pa čak i ako dokap znaci novi start za firmu.
A o ovom modelu na ho-ruk.... bez uvrede Mittko, tko bi za mjesec dana to sve dogovorio, stavio uloge u jedno društvo. Upisao osnivače.... a kasnije administrirao i vodio SPV sa dionicama i sl. I na kraju, kako bi isplaćivali suvlasnike kad bi poželjeli van. Mislim, nakon novog dokapa DLKV bas neće biti kako to kažu, investibilna dionica. Ne vjerujem da će se njome mnogo trgovati i tako.... puno je tu problema. Da se može okupiti 3-4 ili 5 investitora, ajde.... al sa hrpom malih tesko je upravljati. Tim vise jer je iz upisa ovih dana prilično jasno da oni dosta toga ne razumiju i gledaju isključivo iz perspektive vlastitog udjela.
Da se to sve dogovoriti za mjesec dana, samo ako bismo ubrzo uspjeli skupiti kapital. Prijatelj mi je jako dobar odvjetnik, njega sam mislio konzultirati oko nacina provedbe upisa. Meni osobno ovako na prvu pada na pamet jednostavni ortacki ugovor za koji bi odvjetnik bio opunomocenik odnosno zastupnik - svoje uloge uplatimo na odvjetnicki racun, on provede upis, a po stjecanju dionica jednostavno temeljem ranije propisanog kriterija iz ortackog ugovora svatko svoje dionice upise na svoje ime. Taj ugovor je vrlo jednostavne forme, sve se moze brzo organizirati.
Sto se tice mog dosadasnjeg propalog uloga u ovu firmu, to sam vec otpisao, iako jos nisam prodao. Gubitak mi je za sada tocno 43.400 kn. To nije razlog ove moje ideje, nista ne pokusavam spasiti. Ovdje samo vidim veliki potencijal uz minimalni rizik. Da trenutno nemam dionice vjerojatno ne bih ni pratio ovu pricu, a ovako buduci da spletom okolnosti pratim, cini mi se kao odlicna prilika.
-
Vruće glave ići kroz zid, biti će oko 45 000 000 dionica nakon dokapa,MCAP 450 000 000kn po 10 kn nije malo što ako budu bile ispod 10 kn na burzi, pa radije bi kupio Ingru na 8-9 kn koja je fin. restrukturirana i novi poslovi će ju lansirati.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Što smo danas tržili 6k
- harpun