Tema o Dalekovodu:
Tržište | Službeno tržište |
Sektor: | F |
Vrsta vrijednosnog papira | Dionica - redovna |
Broj uvrštenih | 24.719.305 |
Nominalna vrijednost | 10,00 HRK |
Prospekt vrijednosnice | PDF prospekti (zip) |
Tema o Dalekovodu:
Tržište | Službeno tržište |
Sektor: | F |
Vrsta vrijednosnog papira | Dionica - redovna |
Broj uvrštenih | 24.719.305 |
Nominalna vrijednost | 10,00 HRK |
Prospekt vrijednosnice | PDF prospekti (zip) |
Valja li se nešto iza brda?
Procurilo izvješće? Zasad je to još onako sramežljivo...
Promatrat ćemo...
ne valja se..imate velikog prodavaca..jos ima puuuuno za prodati..bolje kao na Viru spustit mu cijena pa nek istresa..brze ce izac a onda guranac
@Neo
Promatrajmo, pa ćemo uskoro vidjet koga će tržište demantirat.
proizvodnja je ko u ringu na konopcima...radovi kako tako...kad ne mogu isporuciti 25 stupova javne rasvjete...sto jos reci..imao san feeling da ce se cijena odbiti od 5kn opet...al dok god ima veci prodavac nece to nikuda
Nisam namjerno ulazio u Dlkv na 5kn iako je cijena prejeftina.
Razlozi: prodavac ima jos poprilicno za prodati...iako se stvari pokrecu, a najveci razlog je nemogucnost proizvodnje i isporuke stupova vanjske rasvjete. Dalekovod nije imao mogucnosti pa je isto uzeto u Omega Breznice.
Eto, to me odbija da ulazim u Dlkv jace. Iako bi mogao lako sam pogurati preko 6kn.
Mozda uletim 5k kom tek tako spekulativno.
Slijede izvjesca i kod Dlkv postoji opasnostnako bude lose da cijena klizne ispod 4kn, ali i ode preko 6.5kn. Dakle meni to djeluje kao kocka.
Tpng ce imati brutalno izvjesce, bolje nego ocekujemo. Eto npr to je siguran ulaz.
Nije to prodavač na Dalekovodu. To je kupac!
Prošle godine u ovo vrijeme cijena je bila preko 8 kuna. Nije vrag da se od tada nije ništa popravilo na bolje pa moramo još uvijek gledati ovaj ATL, ko da se firma raspada poslije 12 godina muke i preživljavanja.
Slažem se sa kolegom Neom da je predstojeće FI znak za uzbunu ili radost. Svi se boje novih "kostura" pa zato ni ne ulaze na ovoj cijeni. Iako osobno mislim da je sve to već počišćeno u zadnjem godišnjem FI za 2018 godinu.
Ne očekujem nešto spektakularno loše a ni spektakularno dobro. Sasvim prosječno izvješće može cijenu pogurati iznad 6 kuna jer fondovi ovo neće kupovati do izvješća pa tko voli rizik i brzu zaradu ili brz gubitak nek izvoli na bid.
Ja sam rizičarka, adrenalinski bolesnik pa sam već puna ko "karamela"! Ako bude kakav novi "kostur" ima da me "herc strefi". Pripisat će mo to onda "ekstremnim klimatskim promjenama"! Pozdrav svim pridošlicama na ovom "super brzom, jednostavnom i stabilnom" forumu.
za kada je predviđeno njihovo izvješće
28. 02. 2020
Dalekovod Grupa ostvarila je dobit u iznosu od 9,2 milijuna kuna i time ostvarila značajan rast u odnosu na isto razdoblje prethodne godine dok je dobit matičnog društva iznosila11,6 milijuna kunate je isto tako zabilježen značajan rast u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.
https://zse.hr/UserDocsImages…NotREV-K-HR.pdf
Sve lijepo piše! Nema kostura, ima dobiti.
Lijepo.
Trebaju nam firme koje stvaraju dobit.
Nemam dionice, ali Vam želim uspješan nastavak poslovanja.
DLKV up up, dionice up up, burza up up................
Iako me štrecnuo rezultat zadnjeg kvartala, lijepo je vidjeti ostvarenu dobit na godišnjoj razini.
Nadam se nastavku pozitivnog poslovnog trenda i realizaciji ugovorenih poslova te većoj profitnoj marži.
Posebno cijenim porast prihoda iz poslovanja.
Mislim da je to jako važno.
Brine me novi BV koji iznosi 3,57 kn koji je manji zbog gubitka u zadnjem kvartalu.
Kako je na poslovanje i dobit utjecao jednokratni efekt prodaje vjetroelektrana i da li bi bez toga bilo dobiti?
Q4 negativan -24 milijuna kuna
EBITDA marza 3% na skoro 1.3 milijarde kn prihoda
Dug /kapital je 918%, a BVPS je 3,58 kn
nije prvi put da neki fond štopa rast, pa nskon što svecrasproda, dionica se vine vu nebesa.
Ukoliko rastvuskijedi svakako prvi otpor na 5,5 jer se masa natrpala po 5 i htjeti će uzeti /sigurnih/ 10%
hehehehe,,, kad nešto krene rasti ili padati ti ćeš se zadovoljiti samo sa 10% ?? Riskiraš kapital za 10% ???? Šta ti nije onda pametnije staviti višak kapitala u par ETFova vani i bez puno kemijanja imaš uglavnom bar toliko prosječno kroz 5-10 godina....
Reži i bježi trgovanje.
Svašta je na ovoj burzi besmisleno, ali ova prepiska je između ZSE i izdavatelja je stvarno dno dna informacijskog sustava.