1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

DLKV (Dalekovod d.d.)

• harpun
  • February 13, 2020 at 7:29 PM
  • tollway
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,179
    • February 13, 2021 at 3:16 PM
    • #1,181

ljudi dajte si sat-dva vremena i truda, pa pročitajte zadnji godišnji FI, kao i ova tri kvartalna, pa ih usporedite ako znate. onda će vam biti jasno zašto ingra toliko raste (a po meni je to rek početak) iako ima samo jedan novi poslić nakon 10 g. barem dvadesetak vas je to napisalo, a siguran sam da nitko nije pročitao izvještaje, a kamoli bilješke. a sačuvaj bože, mišljenje revizora.

druga stvar, ingra i dalekovod se nikako ne mogu uspoređivati niti po djelatnosti, iako spadaju u građ sektor.

treća stvar (da pomognem neznalicama i lijenima) jest da je ingra gotovo očistila bilancu drastičnim smanjenjem dugova prodajom nekretnina i iskupom obveznica laništa, a dok kod dalekovoda to tek predstoji.

i zato tolika neizvjesnost ovdje jer se ne zna tko će i na koji način ući u firmu. nadam se da ćemo za tjedan dana biti pametniji.

• Flight
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,069
    • February 13, 2021 at 3:42 PM
    • #1,182
    Quote from tollway

ljudi dajte si sat-dva vremena i truda, pa pročitajte zadnji godišnji FI, kao i ova tri kvartalna, pa ih usporedite ako znate. onda će vam biti jasno zašto ingra toliko raste (a po meni je to rek početak) iako ima samo jedan novi poslić nakon 10 g. barem dvadesetak vas je to napisalo, a siguran sam da nitko nije pročitao izvještaje, a kamoli bilješke. a sačuvaj bože, mišljenje revizora.

druga stvar, ingra i dalekovod se nikako ne mogu uspoređivati niti po djelatnosti, iako spadaju u građ sektor.

treća stvar (da pomognem neznalicama i lijenima) jest da je ingra gotovo očistila bilancu drastičnim smanjenjem dugova prodajom nekretnina i iskupom obveznica laništa, a dok kod dalekovoda to tek predstoji.

i zato tolika neizvjesnost ovdje jer se ne zna tko će i na koji način ući u firmu. nadam se da ćemo za tjedan dana biti pametniji.

Evo ja sam to napravio i nije mi jasno. Razumijem ja da su tamo određeni odnosi i situacije poboljšani, no ne toliko da bi podržavali ovakvu cijenu. No, Ingra nije tema, a čini mi se da ni usporedba nije primjerena.

Quote from JoSko111
    Quote from Sony

Kod nas je sve čudno,jedan tjedan vrijedi više od 20kn drugi tjedan ništa,jedna Ingra sa jednim ugovorom za posao sklopljenom nakon nekoliko godina vrijedi na burzi skoro pa duplo.

Dalekovod se želi prijavljivati za velike poslove u Njemačkoj. Mislim da će te poslove teže dobiti sa dugovima i zato idu na financijsko restrukturiranje da bi postali stabilniji i pouzdaniji izvođač radova. Sumnjam da bi netko mirne duše dao natječaj tvrtki koja svaki čas može propasti. Nakon restrukturiranja će dalekovod biti u puno jačoj poziciji.

Restrukturiranje vjerojatno znaci novog većinskog vlasnika. Jasno je da se želi unaprijediti poslovanje komapnije i ona učiniti održivijom. Al nije jasno sto to znaci za postojeće dioničare. Barem meni to nije jasno. I to iz razloga jer ne znamo sto se tamo uopće planira i sto se trenutno događa mimo očiju javnosti.

Edited once, last by Flight: Merged a post created by Flight into this post. (February 13, 2021 at 3:44 PM).

• barbosa 2.0
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,217
    • February 13, 2021 at 4:10 PM
    • #1,183
    Quote from tollway

prvo, vrijednost dionice ingr raste radi vl. restrukturiranja i konsolidacije a manje radi pr-a koji uprava provodi friziranjem knjigovodstva

pravo stanje kod ingre je da osim što su prodali/zamjenili svu preostalu imovinu osim zgrade u zg, prodali su i sav prihod budućega razdoblja od ugovora za arenu čime su iskupljivali obveznice i sva ta razlika u kapitalu je jednokratne knjigovodstvene naravi uslijed prebacivanja dugova na ovisno društvo lanište doo i umanjenja dijela glavnice i kamata nastalih iskupom obveznica, tu stvarnih novaca nema a bilo bi također interesantno da se napravi revaloriziacija imovine pa da se vidi stvarna bilanca ingre, također, kako je sva ta "dobit" ingre jednokratne knjigovodstvene naravi a ingra nema skoro nikakvu niti strukturnu niti operativnu poziciju na tržištu, pitanje je uopće od čega će u budućnosti prihodovati jer davno je prošlo vrijeme raznih inžinjeringa i developera koji su radiili a proviziju stoga očekujem period stagnacije ukoliko se još jučer ne pokrenu u nekom smijeru.

dlkv je sasvim drugi tip kompanije, dlkv je operativna kompanija u kojoj dodanu vrijednost stvara 850 djelatnika svojim radom i uslijed plana psn postupka, došli su u situaciju da jesu solventni ali nemaju daha, fali im likvidnosti a nemaju više što dati u zalog za refinanciranje obveza osim upravo te referece koju su stvorili zadnjih godina, a troškovi amortizacije i započinjanja radova na projektima su visoki + obveze po planu psn i blagajna se za čas isprazni i stoga traže investitora i to po mogučnosti istog koji bi zaokružio i financijsko te vlasničko restrukturiranje društva koje je eto baš došlo u sasvim pogrešnom trenutku...

kako god, ova god. će biti teška za dlkv ali na dobrom putu je, posla ima, naplaćuje se, ugovara se, obveze se servisiraju, ebitda ...itd. i vjerujem da će se svi ti problemi uskoro riješiti

• tollway
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,179
    • February 13, 2021 at 7:28 PM
    • #1,184

bravo kolega, lijepo kratko i jasno sažeto i sročeno.

ingra od arene ima prihode još 13-14 g kojima bez problema podmiruje preostale dugove (još se vuku iz psn). tko se malo kuži u računovodstvo zna da love nema (fiktivna dobit), a vjerovnici namireni prodajom imovine. godišnji FI će biti "prelijep" sa oko 100 dobiti i BV preko 20 kn. uprava potpuno nova i podmlađena kupnjom dionica šalje signal da vjeruje u novu ingru. ako dobiju još 2-3 posla za početak......

za dalekovod znamo manje-više sve, osim što se planira sa ovim ponudama (početak preuzimanja udjela od konsolidatora!!??) i zašto se za 6mj produžio rok za izlazak istoga. slučajnost? ne vjerujem, ta dva događaja moraju biti povezana. i to su po meni najvećie nepoznanice koje koče rast cijene. FI loš ili dobar nema nikakav bitniji učinak na cijenu dok se ovo dvoje ne razriješi.

• tollway
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,179
    • February 13, 2021 at 7:45 PM
    • #1,185

flight

znaš i sam da gotovo nemoguće postići konsenzus da li neke brojke opravdavaju cijenu neke dionice. obje tvrtke u svojevrsnom preokretu u prilično nezgodnom trenutku. ako budući poslovi i profitabilnost budu na nivou, svi ćemo se smijati sadašnjim cijenama. ako ne....

za dalekovod ćemo nešto novo saznati za nekoliko dana i to će odrediti smjer cijene.

• mikromakrto
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,513
    • February 13, 2021 at 8:36 PM
    • #1,186

Koju korist ima Konsolidator od mogućeg debt-to-equity swapa pola godine pred prodaju?

Koju korist ima vlasnik trenutnog duga ako napravi debt-to-equity u firmi koja servisira svoje dugove, a dividendu neće isplatiti još dugo dugo?

• Flight
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,069
    • February 13, 2021 at 8:56 PM
    • #1,187

Pa nigdje nije spomenut do sada debt to equity swap, al meni bi bilo logično da netko tko refinancira dugove ili dio dugova, stekne i vlasničku kontrolu nad drustvom jer koji bi mu bio inače poticaj ako se pretpostavlja da refinanciranje znaci jeftinije zaduživanje i prolagođenu rocnost?

Al ja mislim da se uvijek treba zapitati, a tko je taj vlasnik? Jel to neki strateški, konkretan vlasnik s dugoročnim ciljevima i odgovarajućim iskustvima i znanjem. Ili je to neka osmišljena para-kreatura kojoj je najvažnije bilo da naplati naknadu i lagodno od nje živi. Dok je trajalo. Ne treba smetnuti s uma da su se i ekipa i uprava Fonda zbog krize i insolovenicijskog procesa u Agrokoru prije dvije-tri godine promijenili. I konačno tko su ulagaci u sam Inspire Fond i pridruženo društvo Konsolidator i sto se s njima posljednjih godina događalo? Agrokor, Zagreb-Montaža Grupa, HBOR, država.... i da li uopće oni koji upravljaju fondom imaju kakvu ulogu ili su oni samo provoditelji plana i odluka konacnih vlasnika i upravljača koji moguće konstantno vuku poteze iz sjene?

• tollway
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,179
    • February 14, 2021 at 8:53 AM
    • #1,188
    Quote from mikromakrto

Koju korist ima Konsolidator od mogućeg debt-to-equity swapa pola godine pred prodaju?

Koju korist ima vlasnik trenutnog duga ako napravi debt-to-equity u firmi koja servisira svoje dugove, a dividendu neće isplatiti još dugo dugo?

kolega

mogućih kombinacija ima jako puno. možemo mi lamentirati do unedogled, ali morali bi biti pravnici da barem znamo mogučnosti. koju će odabrati? bilo koju da odaberu, samo neka ne bude (gotovo uvijek do sada) na uštrb malih dioničara.

• Flight
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,069
    • February 14, 2021 at 9:50 AM
    • #1,189
    Quote from tollway
    Quote from mikromakrto

kolega

mogućih kombinacija ima jako puno. možemo mi lamentirati do unedogled, ali morali bi biti pravnici da barem znamo mogučnosti. koju će odabrati? bilo koju da odaberu, samo neka ne bude (gotovo uvijek do sada) na uštrb malih dioničara.

A ja baš mislim da je "moguća" kombinacija samo jedna i da je zapravo već razrađena. Sudim prema tekstu poziva za "Projekt"... https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…cdcae5c2d1d.pdf

Mali će ionako "odglumiti" bandere u cijelom postupku jer oni zapravo o ničemu i ne odlučuju. Nažalost. Over and out.

• tollway
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,179
    • February 14, 2021 at 10:02 AM
    • #1,190

odmah po objavi poziva napisao sam da ne vidim drugu mogućnost refinanciranjem osim ulaska u vlasništvo. ali nisam toliko pametan da mogu dokučiti kako i na koji način jer firma više nema nikakvog kolaterala za nešto drugo. i meni je logično da se sve unaprijed zna, ali opet.... koji način?

• barbosa 2.0
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,217
    • February 14, 2021 at 1:50 PM
    • #1,191

sutra je 15., uskoro će se vidjeti...nadam se da sam u krivu ali meni ovo sa ovim pozivom najprije djeluje nevješto i nekoordinirano , takve stvari se (ako)rade kada već imaš neku stratešku perspektivu pogotovo u situaciji vl. restrukturiranja i ako će biti "dogodilo se ništa" onda bi razmotrio kompetentnost i kapacitiranost odgovornih osoba...mislim, ne radi se to tako, ne izbijaš sam sebi poziciju javnim pozivom vjerovnicima i eventualnim investitorima da ih pitaš što bi oni htjeli, odgovorne osobe koje znaju i kojima je stalo do tvrtke i uspješnog rješavanja problema se prvo tehnički pripreme, kordiniraju, provedu preliminarne razgovore i tek onda kada točno utvrde poziciju/e eventualno naprave javne objave i to ako baš moraju...

• Miniclip
    Student
    Reakcija primljeno
    44
    • February 14, 2021 at 2:25 PM
    • #1,192

Prenosim glasinu kolege koji je taposlenik Dlkv. Od sutra PPD nastupa. Ovo je glasina i nikakav poziv za kupovinu ili prodaju dionica.

• tollway
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,179
    • February 14, 2021 at 2:49 PM
    • #1,193

kaj si ve napisal? puno i nikaj! kak nastupa? sa parama, pa onda ulazak u vlasništvo, postavlja ljude u Upravu i NO, ili sa onim otkupljenim dugom prošle godine ili...

• Miniclip
    Student
    Reakcija primljeno
    44
    • February 14, 2021 at 2:55 PM
    • #1,194

Da to znam onda bih znao šta bih napravio sa svojim dionicama. Samo kažem da po riječima kolege PPD će financijski restrukturirati DLKV.

JoSko111
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    259
    • February 14, 2021 at 2:56 PM
    • #1,195
    Quote from tollway

kaj si ve napisal? puno i nikaj! kak nastupa? sa parama, pa onda ulazak u vlasništvo, postavlja ljude u Upravu i NO, ili sa onim otkupljenim dugom prošle godine ili...

Pa čovjek bi napisao da zna...

To što je uletio PPD samo po sebi ništa ne znači dok ne saznamo detalje.

• Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • February 14, 2021 at 3:39 PM
    • #1,196
    Quote from Miniclip

Da to znam onda bih znao šta bih napravio sa svojim dionicama. Samo kažem da po riječima kolege PPD će financijski restrukturirati DLKV.

Po principu Petrokemije?

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • February 14, 2021 at 3:43 PM
    • #1,197

Tko sa vragom tikve sadi, sam u nju pada !

Stara narodna.

Meni je to sve pec.

• hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,012
    • February 14, 2021 at 3:50 PM
    • #1,198
    Quote from zlocesti

Stara narodna.

Meni je to sve pec.

Čim je riječ nekakvom nastupu to sigurno neče proči jel stožer će će zabraniti masovna okupljanja. Morat će sve to dogovoriti maximalno 10 ljudi zbog mjera. Ako se dogovaraju danas u Crkvi onda ih ipak smije biti 25.

Hvala miniclip na info.

• Miniclip
    Student
    Reakcija primljeno
    44
    • February 14, 2021 at 3:56 PM
    • #1,199

Nemojte me cimati preko poruka, tu pišem šta znam.

Dlkv nema nijednu svoju dionicu. Prema tome da bi razvodnjavao/spajao dionice mora imati većinu glasova na skupštini. S druge strane imamo fond koji je većinski vlasnik i mora prodati svoj dio do 7 mjeseca ako se ne varam.

PPD financijski restrukturira DLKV. Tu mi je tajming čudan. 15 dana je bio rok za podnošenje ponuda. Također PPD je otkupio dug dalekovoda i praktički su uložili pare u firmu.

Treba povezati fond i PPD i tu se krije konačno rješenje.

• Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • February 14, 2021 at 4:02 PM
    • #1,200
    Quote from hugh
    Quote from zlocesti

Stara narodna.

Meni je to sve pec.

Čim je riječ nekakvom nastupu to sigurno neče proči jel stožer će će zabraniti masovna okupljanja. Morat će sve to dogovoriti maximalno 10 ljudi zbog mjera. Ako se dogovaraju danas u Crkvi onda ih ipak smije biti 25.

Hvala miniclip na info.

Dogovori to njih 10 bez problema ;)

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 11:04 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. umalo

May 23, 2025 at 11:04 PM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 8:32 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      913k
      2.1k
    3. xdado

May 23, 2025 at 8:32 PM
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • May 23, 2025 at 7:35 PM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      905k
      2k
    3. tollway

May 23, 2025 at 7:35 PM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • May 23, 2025 at 6:35 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. my moon

May 23, 2025 at 6:35 PM
    1. Što smo danas tržili 6k

• harpun
      • February 15, 2020 at 11:11 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 4:07 PM
    2. Odgovora
      6k
      Pregleda
      2.3M
      6k
    3. Hafid

May 23, 2025 at 4:07 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• DLKV (Dalekovod d.d.)

umalo May 23, 2025 at 11:04 PM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

xdado May 23, 2025 at 8:32 PM
  • VLEN (Viktor Lenac d.d.)

tollway May 23, 2025 at 7:35 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

my moon May 23, 2025 at 6:35 PM
  • Što smo danas tržili

Hafid May 23, 2025 at 4:07 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

All May 23, 2025 at 3:39 PM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

umalo May 23, 2025 at 2:35 PM
  • PODR (Podravka d.d.)

All May 23, 2025 at 1:57 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 23, 2025 at 1:36 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

jkova25 May 22, 2025 at 1:20 PM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,807 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 3 months ago
  • Što smo danas tržili

5,999 Replies, 5 years ago
  • SPAN (SPAN d.d.)

2,567 Replies, 3 years ago