1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

DLKV (Dalekovod d.d.)

• harpun
  • February 13, 2020 at 7:29 PM
  • Flight
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,069
    • December 21, 2020 at 6:52 PM

I Konsolidator kao njezino ovisno društvo. Dalmarina je povezano društvo.

A zašto je onda Fabris Peruško kod Konsolidatora naveden kao osoba ovlaštena za zastupanje?

Osobe ovlaštene za zastupanje

Fabris Peruško, OIB: 22621985989 (Prikaži vezane subjekte)

Zagreb, Ulica Stjepana Babonića 95
    - izvanredni povjerenik
    - Rješenjem Trgovačkog suda u Zagrebu, posl. br. St-1138/17-2151 od 28.02.2018.g. imenovan izvanrednim povjerenikom.
    Dinko Novoselec, OIB: 35751455327 (Prikaži vezane subjekte)

Zagreb, Kranjčevićeva 44
    - predsjednik uprave
    - zastupa samostalno i pojedinačno, od 18. srpnja 2019. godine
    Toni Đikić, OIB: 54673046291 (Prikaži vezane subjekte)

Zagreb, Lastovska ulica 40
    - član uprave
    - zastupa skupno, s preostalim članom uprave, od 18. srpnja 2019. godine
  • barbosa
    Guest
    • December 21, 2020 at 7:16 PM

:), a što ti misliš zašto...a što je sa predsjednikom uprave Novoselcom i članom Đikićom, oni se ne broje i kako da su i oni onda ovlašteni za zastupanje, zašto su uopće navedeni ako su u iu i peruško upravlja i hebemu kako to da inspire investmens kao upravitelj prodaje 66% poslovnih udjela u konsolidatoru a ne izvanredni peruško...kako to onda inspire objavljuje prodaju udjela kojima ne upravlja...što mislite:/

hehee, trolovi, pazite na radnu temperaturu dok razmišljate i smišljte nove spačke da vam mozak ne pregori^^

• Flight
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,069
    • December 21, 2020 at 7:27 PM

Ne, oni se ne broje jer je Lex iznad njih. Oni formalno jesu uprava, ali glavnu riječ vodi izvanredni povjerenik dok traje Izvanredna uprava. Laički rečeno, njegova je zadnja, on odlučuje.

Evo, pogledajte recimo Iridu doo koja je ovisno društvo Leda d.d., slična situacija....

Goran Janković, OIB: 77421838690 (Prikaži vezane subjekte)

Karlovac, Bartola Kašića 2
    - direktor
    - zastupa samostalno i pojedinačno, imenovan odlukom člana društva s datumom 22.9.2020. godine na mandat od 2 godine

- izvanredni povjerenik
    - Rješenjem Trgovačkog suda u Zagrebu, posl. br. St-1138/17-2151 od 28.02.2018.g. imenovan izvanrednim povjerenikom.

Ili recimo upis društva Eko-Biograd doo koje je bilo ovisno društvo PIK-a Vinkovci dd prije formiranja PIK Vinkovci plus doo

- izvanredni povjerenik
    - Rješenjem St-1138/17-2151 od 28. veljače 2018. godine imenovan izvanrednim povjerenikom
    Mirela Periškić, OIB: 15383557767 (Prikaži vezane subjekte)

Vinkovci, Izidora Kršnjavog 10
    - direktor
    - zastupa društvo pojedinačno i samostalno
    - imenovana Odlukom člana društva od 1.7.2020.g.

U društvima gdje postoji NO, Fabris je u NO, a tamo gdje ga nema, tamo je upravi ovisnih i zavisnih društava dok god traje izvanredna uprava.

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • December 21, 2020 at 7:30 PM

@barbosa

obzirom na novinske članke o stečaju, očito je da Inspire kroz sve moguće i nemoguće pretumbacije sa Pavom i Borgom, ne kontrolira dug DLKV-a, jer da ga kontrolira, mogao bi jednostavno napraviti dokap mijenjanjem duga za kapital (na tu priču su svi ovdje računali da se ukeširaju po 10,00 kn).

ovako je očito da dug kontrolira netko drugi koji će istu stvar napraviti kod eventualnog stečaja i time povećati svoj vlasnički udio.

tko je taj netko, to očito nitko ne zna, pa ni Vaš insajder, al zato svi znamo šta to znači za postojeće dioničare (vidi temu DDJH i PTKM).

šta je najluđe, opet su ista lica u igri (jedino još fali da negdje u cijeloj priči uskrsne i Popijač, a obzirom da se ovdje vrti i HBOR, eto nam i ministra Horvata, kao člana NO HBOR-a).

o tempora, o mores.

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• Flight
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,069
    • December 21, 2020 at 7:43 PM

Ma vrlo vjerojatno jedna od spomenutih fizičkih osoba drži cca XXX milijuna kuna dugova kupljenih od najvećih vjerovnika. HBOR nije bio najveći vjerovnik u nagodbi nego:

LISTA (Ključnih) FINANCIJSKIH VJEROVNIKA

Zagrebačka banka 470 milijuna kuna

Unicredit bank Austria 247,5 milijuna kuna

Splitska banka 250,56 milijuna kuna

HBOR 205 milijuna kuna

Hrvatska poštanska banka 70,8 milijuna kuna

Ministarstvo financija 19,66 milijuna kuna

Croatia osiguranje 9,16 milijuna kuna

Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/biznis/banke-c…dio-duga-512847 - http://www.vecernji.hr

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • December 21, 2020 at 7:56 PM
    Quote from Flight

Ma vrlo vjerojatno jedna od spomenutih fizičkih osoba drži cca XXX milijuna kuna dugova kupljenih od najvećih vjerovnika. HBOR nije bio najveći vjerovnik u nagodbi nego:

LISTA (Ključnih) FINANCIJSKIH VJEROVNIKA

Zagrebačka banka 470 milijuna kuna

Unicredit bank Austria 247,5 milijuna kuna

Splitska banka 250,56 milijuna kuna

HBOR 205 milijuna kuna

Hrvatska poštanska banka 70,8 milijuna kuna

Ministarstvo financija 19,66 milijuna kuna

Croatia osiguranje 9,16 milijuna kuna

Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/biznis/banke-c…dio-duga-512847 - http://www.vecernji.hr

Display More

uz sve ovo, trebamo u jednadžbu uključiti i SLPF koji je, u svojim investicijama, isto premrežen sa Borgom i Fond NEK.

ne bi me na kraju začudilo da Inspire trampi DLKV za udio Fonda NEK u SLPF, al vrijeme će pokazati.

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• barbosa
    Guest
    • December 21, 2020 at 9:21 PM
    Quote from st-brajo

@barbosa

obzirom na novinske članke o stečaju, očito je da Inspire kroz sve moguće i nemoguće pretumbacije sa Pavom i Borgom, ne kontrolira dug DLKV-a, jer da ga kontrolira, mogao bi jednostavno napraviti dokap mijenjanjem duga za kapital (na tu priču su svi ovdje računali da se ukeširaju po 10,00 kn).

ovako je očito da dug kontrolira netko drugi koji će istu stvar napraviti kod eventualnog stečaja i time povećati svoj vlasnički udio.

tko je taj netko, to očito nitko ne zna, pa ni Vaš insajder, al zato svi znamo šta to znači za postojeće dioničare (vidi temu DDJH i PTKM).

šta je najluđe, opet su ista lica u igri (jedino još fali da negdje u cijeloj priči uskrsne i Popijač, a obzirom da se ovdje vrti i HBOR, eto nam i ministra Horvata, kao člana NO HBOR-a).

o tempora, o mores.

Display More

nije svrha inspire da kontrolira dugove, od kuda sada to, inspire upravlja sa fgs...a po planu psn dlkv ima unaprijed određene obveze i dok ih u roku ili dogovoru sa vjerovnicima riješava, uopće je nebitno tko je vjerovnik i čudim se da to ne znaš i da još govoriš o nekom kontroliranju dugova...isto tako navodiš ddjh i ptkm, kao primjer, niti jedan niti drugi nisu bili u niti stečaju niti psn nego je to kod ptkm riješeno u min. gosp. i zatim odlukom GS o pretvaranjem potraživanja u kapital i kako su to sad usporedive situacije sa dlkv, koji ima pozitivan kapital, ebitda 9mj 60m kn i dospjele obveze 42m koje su dogovorno sa vjerovnicima prolongirali iza ng. dok naplate odrađeni projekt u norveškoj.

ovo što si rekao da Inspire trampi udio, ne u dlkv jer oni nemaju udio u dlkv, to ima konsolidator, dakle valjda misliš na 66,6% udjela u konsolidatoru, to drži vodu, međutim to mora odobriti regulator i Inspire mora isplatiti ulagače u fgs jer se isti likvidira a ima li inspire keš novce da to isplati, to je već druga prića

• Parica
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    3,765
    • December 21, 2020 at 9:25 PM

Može li netko, meni bedaku, objasnit zašto je bitno jeli KONSOLIDATOR d.o.o. pod Izvanrednom Upravom...pa nagodba je prošla, što se planiralo nulovat se nulovalo...KONSOLIDATOR je dio grupacije FORTENOVA i tu je kraj priče...u čemu je tu problem?

Pa meni je draže da mi sudbinu (i proces prodaje) kroji FORTENOVA nego država (preko HBOR-a i MF-ova)... Pa neće FORTENOVA sebi smanjivat vrijednost, ako i ide namještat "pajdašim" ima tu i američkih obvezničara koji neće tek tako promatrat da ih se "guli"...ili sam ja lud?

Quote from st-brajo

@barbosa

o tempora, o mores.

Display More

A ovo s dugom, isto luda kuća, od otkupa duga PPD-a (demantiran) do otkupa duga od g. Pavla Vujnovca do sad, najnovije, nepoznatog otkupljivača duga...svaki dan neki novi (naravno crni) scenarij...a ono što je najluđe, nikad nije službeno potvrđeno da netko otkupljuje dugove, a i društvo (po bilanci q3) ima novca na računu da plati dospjele obveze...sve špekulacije i to crne da crnje ne mogu bit...

Od ovog DLKV-a mozak mi se, iz dana u dan, sve više pregrijava...a imam i drugih briga uz njega :)

• Flight
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,069
    • December 21, 2020 at 9:42 PM

Ne znam gdje ste pročitali da je navodno Pavo prodao nekome dug?

Može link neki?

• Parica
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    3,765
    • December 21, 2020 at 9:52 PM

Imate pravo, nigdje se ne spominje da je g. Vujnovac otkupio dug nego da je mogući kupac (Lider)...ali ovdje se toiliko ispisalo o otkupu duga da više ne znam "gdje udaram"...ja očekivao članke o "crnim limuzinama" i šeicima, a dobio crnu kroniku...

• Flight
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,069
    • December 21, 2020 at 9:57 PM

Ja sam vas pitao gdje je pisalo da je on navodno prodao dug?

Znamo gdje je pisalo da je navodno on kupac.

• Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • December 21, 2020 at 10:14 PM

Ja sam se na ovoj raspravi pogubila. Tu vise ne znas tko s kime, kome cemu.

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • December 21, 2020 at 10:35 PM
    Quote from Flight

nije Pavo ništa prodavao.

meni se u konačnici jedino čini logičnim da krajnji kupac svih ostataka FGS-ova bude Fond NEK

https://www.mojedionice.com/trg/IzvDionica…=2&idDCar=17926

a tu u porfelju ima dionica firmi koji su Pavi interesantne i di dugove koje je kupovao može mijenjati za dionice tih firmi (LKPC i PTKM), a u portfelju Fonda NEK ima i drugih interesantih stvari kojima se vlasnici FGS-ova mogu namiriri.

jednostavno ne vidim neki drugi način na koji se cijela ova petljavina može raspetljati.

• barbosa
    Guest
    • December 21, 2020 at 10:49 PM
    Quote from Marielena

upravo to je i cilj trolova, toliko zakomplicirati i i zamutiti najavljenu prodaju da se prosječnom investitoru doslovce zgadi i izazove paranoja i panika.

korisnik fight je tu istrolao toliko kombinacija, što izmišljenih, što konstruiranih na pouinformacijama i prilagođenih ciljanom kontekstu, toliko da se sam pogubio u svemu tome pa čak počeo spominjati neke kakce, rakce, pauke, mrkve i još kojekakve nebuloze

situacija je u stvari jednostavna, prodaje se večinski udio "slabog vlasnika" u vladajučem doo i vlada veliki interes nekih subjekata da se isti stekne što povoljnije, toliko da je organiziran novinar, market majker i vjerojatno trolovi po investcijskim forumima koji plasiraju netočne i nebulozne konstrukcije i dezimformacije da destimuliraju male ulagače i sruše vrijednost dionice što niže kako bi što jeftinije stekli 66,6% udjela u vladajučem društvu konsolidator...1 kuna manje vrijednosti na TK, njima znači 10 milliona kuna pa računaj, ako ih ova kvarna kombinacija košta do sada 1,5M za rušenje dionice sa 7,5 na 6kn na tk i 500k kn za novinare i trolove, , ostaje im ušteda od 13 miliona kuna ako im uspije...

• Flight
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,069
    • December 21, 2020 at 11:05 PM

@barbosa

Dajte vi napisite vlastiti scenarij odnosa vjerovnika i vlasnika i nastavno na to model prodaje većinskog paketa dionica Dalekovoda.

• toluen
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,665
    • December 21, 2020 at 11:09 PM

Svaka vam čast, bez obzira što je tu čija "uloga" ovoj priči - ovo je ispala uvjerljivo najkompliciranija priča na ZSE ove godine u jakoj konkurenciji. Da se kojim slučajem Elon Musk mora baviti ovim da ovo raspetlja ne bi stigao baciti ni petardu na dvorište, a kamo li praviti tamo nekakve tvornice i ispaljivati rakete na Mars.

No kako god - netko od vas će na kraju biti u pravu. Osobno ću ipak malo pričekati rasplet priče koja je moram priznati vrlo interesantna. Prava drama i scenarij vrijedan serije na Netflix-u. ^^

• BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    • December 21, 2020 at 11:13 PM
    Quote from Marielena

Ja tu nista ne kuzim, ali napeto pratim svaki nastavak, kao onu prvu tursku sapunicu Sulejmana ili kako se ono zvao. Sve je puno intriga i stalno iscekujem sta ce biti slijedece ^^

Kocka je bačena, alea iacta est :!:

• Parica
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    3,765
    • December 21, 2020 at 11:37 PM
    Quote from Parica

Imate pravo, nigdje se ne spominje da je g. Vujnovac otkupio dug nego da je mogući kupac (Lider)...ali ovdje se toiliko ispisalo o otkupu duga da više ne znam "gdje udaram"...

Quote from Flight

Je.e lud zbunjenog...

Sto nije jasno u mom prethodnom postu...ocito Vam sadrzaj nije bitan vec samo zelja/interes za ponavljanje rijec dug i vjerovnici...iskreno se nadam da imate neke koristi od toga...

Mozete bit korektni i odgovorit zasto je problem ako je KONSOLIDATOR pod izvanrednom upravom i FORTENOVOM???

• Parica
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    3,765
    • December 21, 2020 at 11:49 PM
    Quote from st-brajo
    Quote from Flight

nije Pavo ništa prodavao.

meni se u konačnici jedino čini logičnim da krajnji kupac svih ostataka FGS-ova bude Fond NEK

a tu u porfelju ima dionica firmi koji su Pavi interesantne i di dugove koje je kupovao može mijenjati za dionice tih firmi (LKPC i PTKM), a u portfelju Fonda NEK ima i drugih interesantih stvari kojima se vlasnici FGS-ova mogu namiriri.

jednostavno ne vidim neki drugi način na koji se cijela ova petljavina može raspetljati.

Display More

Ma dajte, prestanite vise...kakva petljavina???

Dodje kupac i kupi KONSOLIDATOR, objavi obveznu ponudu za preuzimanje DLKV i gotovo...e sad jel ima kupca to je nesto drugo..

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • December 22, 2020 at 12:07 AM
    Quote from Parica

Ma dajte, prestanite vise...kakva petljavina???

Dodje kupac i kupi KONSOLIDATOR, objavi obveznu ponudu za preuzimanje DLKV i gotovo...e sad jel ima kupca to je nesto drugo..

priča ide ovako.

Fond NEK u svom portfelju ima dionice LKPC i PTKM i državne obveznice RH.

vlasnici FGS-ova su Fortenova, mirovinci, CROS i HBOR.

Fond NEK kupuje portfelj FGS-ova (među njima Konsolidatora, koji ima 60% dionica DLKV).

mirovince, CROS i HBOR namiruje u državnim obveznicama RH, a Fortenovu u dionicama PTKM.

kako je Vujnovac kupovao dugove Fortenove i Dalekovoda, kupuje za dugove od Fortenove dionice PTKM, a od Fonda NEK za dugove od DLKV dionice LKPC i PTKM (on je više puta izričito demantirao da ga DLKV ne zanima, a zašto i bi kad na ovaj način može kupiti ono što ga zanima više).

u konačnici, kupac DLKV-a (i dionica i dugova) bi bio Fond NEK koji ima dovoljno imovine da isplati vlasnike FGS-ova i to u imovini koja je njima prihvatljiva.

po meni, to za DLKV uopće ne bi bila loša opcija ukoliko bi država, koja je vlasnik Fonda NEK, pustila sadašnju upravu da u miru radi svoj posao i od DLKV-a ne napravi poligon za uhljebljivanje.

u protivnom, mogli bi za predsjednika NO-a DLKV-a i direktora Konsolidatora imati Popijača :D

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.) 472

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:15 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 22, 2025 at 4:58 PM
    2. Odgovora
      472
      Pregleda
      204k
      472
    3. Hawk Tuach

May 22, 2025 at 4:58 PM
    1. PODR (Podravka d.d.) 1.2k

• havi
      • February 12, 2020 at 6:30 PM
      • Dionice
      • havi
      • May 22, 2025 at 3:30 PM
    2. Odgovora
      1.2k
      Pregleda
      482k
      1.2k
    3. Sheki

May 22, 2025 at 3:30 PM
    1. Komentari trgovanja na burzi - LIVE 16k

• harpun
      • February 13, 2020 at 11:19 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 22, 2025 at 3:23 PM
    2. Odgovora
      16k
      Pregleda
      6M
      16k
    3. All

May 22, 2025 at 3:23 PM
    1. KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.) 177

• Like 1
      • Lemi
      • March 7, 2023 at 9:30 PM
      • Dionice
      • Lemi
      • May 22, 2025 at 1:20 PM
    2. Odgovora
      177
      Pregleda
      57k
      177
    3. jkova25

May 22, 2025 at 1:20 PM
    1. INGR (INGRA d.d.) 1.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:06 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 22, 2025 at 1:20 PM
    2. Odgovora
      1.9k
      Pregleda
      834k
      1.9k
    3. SILVIO2024

May 22, 2025 at 1:20 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

Hawk Tuach May 22, 2025 at 4:58 PM
  • PODR (Podravka d.d.)

Sheki May 22, 2025 at 3:30 PM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

All May 22, 2025 at 3:23 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

jkova25 May 22, 2025 at 1:20 PM
  • INGR (INGRA d.d.)

SILVIO2024 May 22, 2025 at 1:20 PM
  • ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

All May 22, 2025 at 11:57 AM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

All May 22, 2025 at 11:55 AM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 22, 2025 at 10:39 AM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

sokol74 May 22, 2025 at 10:14 AM
  • GRNL (Granolio d.d.)

maher May 21, 2025 at 8:41 AM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,805 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 3 months ago
  • Što smo danas tržili

5,998 Replies, 5 years ago