1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

DLKV (Dalekovod d.d.)

• harpun
  • February 13, 2020 at 7:29 PM
  • mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • May 25, 2021 at 10:13 PM
    • #1,801
    Quote from Flight
    Quote from mitkko

Evo jos jedne ideje...

Citam sada da Todoric opet nesto pise na Fejsbuku o Borgu i povezanim temama. Mozda da mu nekako skrenemo paznju na ovu situaciju sa DLKV, da mu netko to spomene, povezanost Borga i ove dokapitalitacije. To bi bio win-win - on bi to sigurno rado priglio i malo ih javno popljuvao jer ide njemu u prilog, da pokaze da se lopovluk ponavlja, a nama dionicarima bi dobro dosla medijska guzva, mozda bi mediji poceli to malo razvlaciti.

Ja bih mu pisao, ali nemam Fejsbuk :)

Onda ti je bolje obratiti se Goranku Fizulicu. Ako on procjeni da tu “ima štofa”.

Ok, i jednom i drugom. Ako mislimo nesto napraviti, nema nam druge nego se ponasati kao gerila. Drugacije protiv velikih ne ide.

Takodjer, ako u sljedecim danima procijenimo da postoji potencijal da se moze nekako skupiti 10M, trebamo odmah razmotriti modus kako to okrupniti, ali bez obzira na to treba dati i protuprijedlog na skupstini. Tako imamo plan A i B. Ima vremena do skupstine, a jos vise i do samog upisa dionica.

Odoh sada, pocela je Mojmira Pastorcic, ona mi je tajna simpatija :) Mojmira, ako si ovdje na forumu, javi se :)

Kad odrastem prestat cu uzimati terapiju i pretvarat cu se da sam Angelina...

• barbosa 2.0
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,217
    • May 25, 2021 at 10:27 PM
    • #1,802

baš listam poziv na gs...

str.24

Dionicari koji zajedno imaju udjele u visini od dvadesetoga dijela temeljnog kapitala Drustva mogu zahtijevati da se neki predmet stavi na dnevni red Glavne skupstine i da se to objavi. Uz svaki novi predmet na dnevnom redu mora se dati obrazlozenje i prijedlog odluke. Zahtjev za stavljanje nekog predmeta na dnevni red Drustvo mora primiti najmanje 30 dana prije odrzavanja Glavne skupstine Drustva. U taj se rok ne uracunava dan prispijeca zahtjeva Drustvu.

Dionicari koji zele izjaviti protuprijedlog objavljenim prijedlozima odluka koje je dala Uprava mogu to uciniti najmanje 14 dana prije dana odrzavanja Glavne skupstine, i to na nacin da Upravi Drustva dostave svoj protuprijedlog s obrazlozenjem. Dan prispijeca prijedloga Drustvu ne uracunava se u navedeni rok. Ako se dionicar ne koristi spomenutim pravom, to nema za posljedicu gubitak prava na stavljanje protuprijedloga na Glavnoj skupstini Drustva.

Uprava mora na Glavnoj skupstini Drustva dati svakome dionicaru na njegov zahtjev obavjestenja o poslovima Drustva ako je to potrebno za prosudbu pitanja koja su na dnevnome redu. Obveza davanja obavjestenja odnosi se i na pravne i poslovne odnose Drustva s povezanim drustvima.

dakle, svaki dioničar ima pravo poslati protuprijedlog upravi najkasnije 14 dana prije gs!

• Flight
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,069
    • May 25, 2021 at 10:42 PM
    • #1,803

Svaki dionicar može dati protuprijedlog i na glavnoj skupštini.

Prijedlozi dioničara

Članak 282.

(1) Prijedlozi dioničara s navođenjem njihova imena i prezimena, obrazloženja i eventualnog stava uprave, odnosno izvršnih direktora moraju biti dostupni osobama navedenim u članku 281. stavku 1. do 3. ovoga Zakona pod tamo navedenim pretpostavkama, ako dioničar najmanje 14 dana prije dana održavanja glavne skupštine dostavi društvu na adresu za to navedenu u pozivu svoj protuprijedlog prijedlogu odluke koji je dala uprava, odnosno izvršni direktori i/ili nadzorni, odnosno upravni odbor o nekoj određenoj točki dnevnog reda s obrazloženjem. Dan prispijeća prijedloga društvu ne uračunava se u taj rok. U društvima dionice kojih su uvrštene na uređeno tržište radi trgovanja prijedlog mora biti dostupan na internetskoj stranici društva. Tu se na odgovarajući način primjenjuje odredba članka 281. stavka 3. ovoga Zakona. Ako se dioničar ne koristi spomenutim pravom, to nema za posljedicu gubitak prava na stavljanje protuprijedloga na glavnoj skupštini društva.

(2) Protuprijedlog i obrazloženje ne moraju se učiniti dostupnima:

1. ako bi se objavom počinilo kazneno djelo ili prekršaj,

2. ako bi protuprijedlog doveo do odluke glavne skupštine koja bi bila protivna zakonu ili statutu,

3. ako obrazloženje protuprijedloga u bitnim pitanjima sadržava očito pogrešne podatke ili podatke koji mogu zavesti dioničare,

4. ako je protuprijedlog dioničara, utemeljen na istome činjeničnome stanju, bio već priopćen glavnoj skupštini,

5. ako je isti protuprijedlog dioničara s bitno istim obrazloženjem u posljednjih pet godina najmanje dva puta bio priopćen glavnoj skupštini i za njega su se izjasnili dioničari čije dionice čine manje od dvadesetine temeljnoga kapitala društva,

6. ako je vidljivo da dioničar neće sudjelovati u glavnoj skupštini niti će ga itko na njoj zastupati,

7. ako u posljednje dvije godine na dvije glavne skupštine dioničar nije sam ni preko zastupnika stavio neki protuprijedlog kojega je priopćio.

(3) Obrazloženje ne treba učiniti dostupnim, ako sadržava ukupno više od 5.000 znakova.

(4) Postavi li više dioničara protuprijedloge o istome pitanju, uprava ih može povezati zajedno s obrazloženjima.

https://www.zakon.hr/z/546/Zakon-o-…-dru%C5%A1tvima

• D_artagnan
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,978
    Bookmarks
    1
    • May 25, 2021 at 10:49 PM
    • #1,804
    Quote from Parica
    Quote from zlocesti

A joj, a moj..

Kada vas veliki naume izgurati, nema sile koja će ih zaustaviti.

Sjećam se Dalekovoda po 1000 kn, dobili su nagradu za dionicu godine. U međuvremenu je puno vode ispod mosta proteklo

I Belje se trejdalo do iznemoglosti, I Uljanik, valjda što gore to bolje.

Ako vam je do rizika, ima još risky dionica na ZSE .

Al' ovo je isto izvedeno da ti pamet stane, u sred radnog dana , iznebuha

Sve skupa, žalosno. Stvarno mislim da se nemamo čemu nadati, a jednim okom i gledam koji će papir biti idući Titanik

Display More

Kolegice,

Nakon dokapa (ako prodje kako su planirali) DLKV ce, po mom sudu, biti sastavnica CROBEX10 i sigurno neko vrijeme jedna od najmanje rizicna dionica (skoro pa nece imat duga)...imat ce privatnog vlasnika i sto je najludje siguran sam da ce se trgovat preko 15kn, a to je 50% premije na ulazak po 10l.

Objektivno, nerjesivi problem predstavlja tih famoznih 10mil kn i moj (ocito iracionalni) strah da ce unutra bit samo KOEI i PPD i da nece bit trgovine i da ce se delistirat...

Ali, sutra sam spreman ulozit 100k kn...jer rizik gubitka je prihvatljiv obzirom na potencijal rasta...

P.s. sto se mene tice, 100% sam za igranku...treba se fokusirat na proces sakupljanja kapitala i vidjet barem okvirno kako stojimo...treba nam neki kapitalac od cca. 3mil kn...mozda pokusat kontaktirat BRIN (g. Vukadin) on je aktivan i voli ovakve price (preuzeo je TRMF, BRIN, a i BD82 je uzeo sve po 9kn)...samo razmisljam na glas, mozda i g. Purka...treba nam jedan kapitalac...ali prvo moramo vidjet s cim mi raspolazemo i koliko je nas ulog

Display More

Definitvno ako sve prođe i krene trgovanje novim dionicama, tesko ce se kupiti nesto 10-15, kn, jer onda nebi bilo ni ogranicenja od 10 mil. Kn... pa 2014. Nakon dokapa je islo mislim preko 20-25 jako brzo...

Zato se treba ujediniti i preko punomoci da se pristupi glasanju, i pokusati osporiti ovaj min. iznos. Jer je to debilana..

Znaci nema nitko knjigu dionicara, da vidimo koliko je dionicara sa ozbiljijim kolicinama da se skupi neki ozbiljniji %...

• Flight
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,069
    • May 25, 2021 at 11:04 PM
    • #1,805

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
    Po meni bi se manjinski dionicari medijski i pravno trebali obrušiti na prijedlog odluke da se dokapitalizatora oslobodi od davanja javne ponude, a ne se baviti dokapitalizacijom i sudjelovanjem u njoj. Tu se štite vaši cjenovni interesi i to je ono sto bi uglavnom zadovoljilo siguran sam, većinu dionicara.

• hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,012
    • May 25, 2021 at 11:15 PM
    • #1,806
    Quote from D_artagnan
    Quote from Parica

Kolegice,

Nakon dokapa (ako prodje kako su planirali) DLKV ce, po mom sudu, biti sastavnica CROBEX10 i sigurno neko vrijeme jedna od najmanje rizicna dionica (skoro pa nece imat duga)...imat ce privatnog vlasnika i sto je najludje siguran sam da ce se trgovat preko 15kn, a to je 50% premije na ulazak po 10l.

Objektivno, nerjesivi problem predstavlja tih famoznih 10mil kn i moj (ocito iracionalni) strah da ce unutra bit samo KOEI i PPD i da nece bit trgovine i da ce se delistirat...

Ali, sutra sam spreman ulozit 100k kn...jer rizik gubitka je prihvatljiv obzirom na potencijal rasta...

P.s. sto se mene tice, 100% sam za igranku...treba se fokusirat na proces sakupljanja kapitala i vidjet barem okvirno kako stojimo...treba nam neki kapitalac od cca. 3mil kn...mozda pokusat kontaktirat BRIN (g. Vukadin) on je aktivan i voli ovakve price (preuzeo je TRMF, BRIN, a i BD82 je uzeo sve po 9kn)...samo razmisljam na glas, mozda i g. Purka...treba nam jedan kapitalac...ali prvo moramo vidjet s cim mi raspolazemo i koliko je nas ulog

Definitvno ako sve prođe i krene trgovanje novim dionicama, tesko ce se kupiti nesto 10-15, kn, jer onda nebi bilo ni ogranicenja od 10 mil. Kn... pa 2014. Nakon dokapa je islo mislim preko 20-25 jako brzo...

Zato se treba ujediniti i preko punomoci da se pristupi glasanju, i pokusati osporiti ovaj min. iznos. Jer je to debilana..

Znaci nema nitko knjigu dionicara, da vidimo koliko je dionicara sa ozbiljijim kolicinama da se skupi neki ozbiljniji %...

Display More

Pa nemojte se zezat da ni knjigu dioničara nemate ( ne konkretno vi ) a planirate sakupit 10 mil kuna??????......ako mislite krenit sa nekom ozbiljnom inicijativom krenite več sutra.......budite svjesni rizika i onoga da sreča prati hrabre i odvažne...

• Santo
    Student
    Reakcija primljeno
    64
    • May 25, 2021 at 11:51 PM
    • #1,807
    Quote from Manu

Za prijedlog mora biti 5%.

Za protuprojedlog već predloženog prijedloga dovoljno je imati dionicu.

Tocno tako

• diokidina
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,171
    • May 26, 2021 at 6:49 AM
    • #1,808

Imamo novog u top-10. Preletio zadnjih trojicu. PBZ

• D_artagnan
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,978
    Bookmarks
    1
    • May 26, 2021 at 7:20 AM
    • #1,809

Interesantno, kupili bar 30k komada, a buduci da koliko mi se cini postojeca kolicina ne uvjetuje novu kolicinu ako bude prosla dokapitalizacija, onda im je svejedeno koliko imaju

• gta1
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    246
    • May 26, 2021 at 7:29 AM
    • #1,810

kupovali su u petak iznad 2 kn. Vjerujem da su i ovaj tjedan na manjim cijenama, to treba vidjet na SKDD.

• Sheki
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,004
    • May 26, 2021 at 10:35 AM
    • #1,811
    Quote from mitkko
    Quote from Flight

Onda ti je bolje obratiti se Goranku Fizulicu. Ako on procjeni da tu “ima štofa”.

Ok, i jednom i drugom. Ako mislimo nesto napraviti, nema nam druge nego se ponasati kao gerila. Drugacije protiv velikih ne ide.

Takodjer, ako u sljedecim danima procijenimo da postoji potencijal da se moze nekako skupiti 10M, trebamo odmah razmotriti modus kako to okrupniti, ali bez obzira na to treba dati i protuprijedlog na skupstini. Tako imamo plan A i B. Ima vremena do skupstine, a jos vise i do samog upisa dionica.

Odoh sada, pocela je Mojmira Pastorcic, ona mi je tajna simpatija :) Mojmira, ako si ovdje na forumu, javi se :)

Gerila ne radi tako, gerila sačeka svakog predstavnika na skupštini dan ranije i onda manjinskih bude na skupštini prisutno više od 75% :)

harpun
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,570
    • May 26, 2021 at 10:42 AM
    • #1,812

Uprava HBOR-a djeluje u sastavu:

• mr. sc. Tamara Perko, predsjednica Uprave
    • mr. sc. Hrvoje Čuvalo, član Uprave

Nadzorni odbor HBOR-a djeluje u sastavu:

• dr. sc. Zdravko Marić, potpredsjednik Vlade i ministar financija (predsjednik Nadzornog odbora)
    • dr. sc. Tomislav Ćorić, ministar gospodarstva i održivog razvoja (zamjenik predsjednika Nadzornog odbora)
    • dr. sc. Nikolina Brnjac, ministrica turizma i sporta
    • Darko Horvat, ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine
    • Nataša Tramišak, ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije
    • mr. sc. Marija Vučković, ministrica poljoprivrede
    • dr. sc. Luka Burilović, predsjednik Hrvatske gospodarske komore
    • Žarko Tušek, saborski zastupnik
    • Predrag Štromar, saborski zastupnik
    • dr. sc. Siniša Hajdaš Dončić, saborski zastupnik

HBOR, kao kvalificirani ulagatelj imenovan od strane Vlade RH, zajedno s privatnim investitorima sudjeluje u provedbi aktivnosti FGS-ova.

KOME SU SREDSTVA BILA NAMIJENJENA

Trgovačkim društvima koja imaju sjedišta u RH i koja isključivo ili pretežito obavljaju svoju djelatnost na području RH i koja imaju:

• proizvode i usluge s visokim potencijalom rasta

• prednost nad konkurencijom

• dobar menadžment

• uredno i transparentno poslovanje i dobar poslovni plan

• prihvatljivu stopu povrata na uložena sredstva od strane FGS-ova

bez ocjena molim

• NaBiduAsku
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,753
    • May 26, 2021 at 10:48 AM
    • #1,813

nisam znao da je Marić u haboru... čovjek je jedna od svijetlijih točaka Vlade, biti će zanimljivo vidjeti kako će glasovati na skupštini.

• noviulagac
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    259
    • May 26, 2021 at 10:52 AM
    • #1,814
    Quote from NaBiduAsku

nisam znao da je Marić u haboru... čovjek je jedna od svijetlijih točaka Vlade, biti će zanimljivo vidjeti kako će glasovati na skupštini.

Čovjek je član skupine Borg. ZNA SE kako ce glasovati

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • May 26, 2021 at 10:55 AM
    • #1,815
    Quote from harpun

KOME SU SREDSTVA BILA NAMIJENJENA

Trgovačkim društvima koja imaju sjedišta u RH i koja isključivo ili pretežito obavljaju svoju djelatnost na području RH i koja imaju:

• proizvode i usluge s visokim potencijalom rasta

• prednost nad konkurencijom

• dobar menadžment

• uredno i transparentno poslovanje i dobar poslovni plan

• prihvatljivu stopu povrata na uložena sredstva od strane FGS-ova

Display More

bome osim prve stavke sve malo jači fulovi

• NaBiduAsku
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,753
    • May 26, 2021 at 10:55 AM
    • #1,816

a što se ovog udruživanja za sudjelovanje u dokapu tiče i ja sam načelno zainteresiran ali samo do 50 000 kn. Ali treba razmišljati i na način da će, ukoliko prođe na glavnoj skupštini, fondovi vjerojatno prodavati sve što imaju u portfelju i sigurno će zakucati cijenu dobrano ispod kune... pa prije tu vidim neku šansu nego da se mi udružujemo i skupljamo pare.

• MickeyM
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,076
    • May 26, 2021 at 10:56 AM
    • #1,817

Ako je sada cijena na burzi 1,5kn i kupim dionice, koliko mi to vrijedi nakon dokapa? Jel se to onda dijeli sa 10 ili kako?

• NaBiduAsku
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,753
    • May 26, 2021 at 10:58 AM
    • #1,818
    Quote from MickeyM

Ako je sada cijena na burzi 1,5kn i kupim dionice, koliko mi to vrijedi nakon dokapa? Jel se to onda dijeli sa 10 ili kako?

mislim 15 lipa...

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • May 26, 2021 at 11:46 AM
    • #1,819
    Quote from MickeyM

Dijelis sa 100.

Kad odrastem prestat cu uzimati terapiju i pretvarat cu se da sam Angelina...

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • May 26, 2021 at 11:52 AM
    • #1,820

jednom dokapitalizator, jedva se izvukao do 28, nikada više dokapitalizator

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. SPAN (SPAN d.d.) 2.6k

• LodeRunner
      • May 26, 2021 at 12:21 PM
      • Dionice
      • LodeRunner
      • June 1, 2025 at 10:16 AM
    2. Odgovora
      2.6k
      Pregleda
      1.1M
      2.6k
    3. mooji

June 1, 2025 at 10:16 AM
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.2k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • June 1, 2025 at 9:03 AM
    2. Odgovora
      3.2k
      Pregleda
      1.5M
      3.2k
    3. Zvjezdani

June 1, 2025 at 9:03 AM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • May 30, 2025 at 4:39 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. accountant

May 30, 2025 at 4:39 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 3k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 29, 2025 at 10:15 PM
    2. Odgovora
      3k
      Pregleda
      1.3M
      3k
    3. umalo

May 29, 2025 at 10:15 PM
    1. ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.) 942

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:13 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 29, 2025 at 6:35 PM
    2. Odgovora
      942
      Pregleda
      495k
      942
    3. alfa1

May 29, 2025 at 6:35 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• SPAN (SPAN d.d.)

mooji June 1, 2025 at 10:16 AM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

Zvjezdani June 1, 2025 at 9:03 AM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

accountant May 30, 2025 at 4:39 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

umalo May 29, 2025 at 10:15 PM
  • ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.)

alfa1 May 29, 2025 at 6:35 PM
  • Što smo danas tržili

Meri May 29, 2025 at 10:36 AM
  • Implementacija AI tehnologije u investiranju i bihevioralne financije: analiza i utjecaj na investicijske odluke individualnih investitora

imavrek May 29, 2025 at 10:24 AM
  • Trumpove carine

pod_zidom May 29, 2025 at 9:32 AM
  • Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

umalo May 29, 2025 at 9:29 AM
  • Hrvatski ETF fondovi

Bokyklc May 28, 2025 at 8:01 AM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,809 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 3 months ago
  • Što smo danas tržili

6,014 Replies, 5 years ago