članak u novinama i malo opali po bidu pa terapija djeluje. ovog dinkeca sam već bio zaboravio i čim sam čuo za njega već mi muka. novinarska gromada je objasnio da ako neko kupi konsolidatora ide obavezna ponuda ali nije rekao šta de dešava ako kupi samo udio od inspire. ostale stvari ne bi ni komentirao.
DLKV (Dalekovod d.d.)
-
-
-
članak u novinama i malo opali po bidu pa terapija djeluje. ovog dinkeca sam već bio zaboravio i čim sam čuo za njega već mi muka. novinarska gromada je objasnio da ako neko kupi konsolidatora ide obavezna ponuda ali nije rekao šta de dešava ako kupi samo udio od inspire. ostale stvari ne bi ni komentirao.
upravo sam i ja to nekako uočio, po objavi članka prvo tuče veliki s 30k komada, stvarno kao naručeno i mislim da se Dalekovod namješta nekome kao u ostalom i sve zanimljivo do sada, preuzimanja za sitnu lovu, a uz naše mutikaše nije teško dodatno zamutiti vodu
-
I meni izgleda kao narucen clanak. Moguce istina da ovdje slijedi scenarij Ptkm, a onda gore.
-
Tvrtka bi mogla otići u stečaj, upozoravaju upućeni, i zbog činjenice da tijekom 2020. godine nije plaćala dugove iz predstečajne nagodbe
Neki komentar...
-
danas bi mogla biti interesantna trgovina ovdje
Da ne bi bilo suza za zagroske brege..
Neki dan sam vam napisao kada ste se svi polakomili iznad 7.50 kupovati.... ali ne!
-
Ne znam da li je tko primjetio, ali uvijek u jutarnjem izlaze takvi naručeni članci.
Ovo je već drugi ili treći takav članak za Dalekovod.
-
I meni izgleda kao narucen clanak. Moguce istina da ovdje slijedi scenarij Ptkm, a onda gore.
očito je da imamo novoga Gazdu, samo ovaj u odnosu na prethodnoga nije kontra Rusa
-
A sto rec...
Znaci DLKV ide u stecaj zato jer se fond mora likividirat/prodat dionice, kakve veze ima vlasnicko preslagivanje sa stecajem...prije odluke o likivadciji fonda mu nije prijetio stecaj????
Nije bila "nerealno visoka cijena" kad je fond dokapitalizirao društvo po 10kn po dionici, a društvo je tada bilo u barem dvostruko losijoj situaciji nego sad...
A zasto se ne bi umjesto stecaja smanjio tem kapital i islo u novi dokap?
Bagra je to, teska bagra, oko svih nasih izlistanih graditelja (kako bi Neo rekao)...
Tvrtka bi mogla otići u stečaj, upozoravaju upućeni, i zbog činjenice da tijekom 2020. godine nije plaćala dugove iz predstečajne nagodbe
Neki komentar...
Da, postoji dospjeli dug iz PSN-a u iznosu od 41 mil kuna...
-
Tonu ko kamen u vodi
-
https://novac.jutarnji.hr/novac/aktualno…realna-15036978
STEČAJ?
CIJENA OD SEDAM KUNA PO DIONICI DALEKOVODA ‘POTPUNO JE NEREALNA‘
-
-
A sto rec...
Znaci DLKV ide u stecaj zato jer se fond mora likividirat/prodat dionice, kakve veze ima vlasnicko preslagivanje sa stecajem...prije odluke o likivadciji fonda mu nije prijetio stecaj????
Nije bila "nerealno visoka cijena" kad je fond dokapitalizirao društvo po 10kn po dionici, a društvo je tada bilo u barem dvostruko losijoj situaciji nego sad...
A zasto se ne bi umjesto stecaja smanjio tem kapital i islo u novi dokap?
Bagra je to, teska bagra, oko svih nasih izlistanih graditelja (kako bi Neo rekao)...
Neki komentar...
Da, postoji dospjeli dug iz PSN-a u iznosu od 41 mil kuna...
a nije isto platiti 10kn i tri kune, uopće se neću začuditi ako se primjeni isti model kao na PTKM, ali bumo vidjeli
-
haha koji druk od članka.. prestrašno.. i onda ionako nitko neće odgovarati za to.. a jutarnji je davno izgubio svaki krrdibilitet.. ne kažem da
ovi iz DLKV nisu ekipa samo takva ali ovakav tendenciozni članak dugo nisam pročitao.. 70 mil kuna za firmu - samo ne znam kako je ovaj vješti fin analitičar to izračunao..
-
https://novac.jutarnji.hr/novac/aktualno…realna-15036978
STEČAJ?
CIJENA OD SEDAM KUNA PO DIONICI DALEKOVODA ‘POTPUNO JE NEREALNA‘
ako će u stečaj, sve više od 0 nerealno
-
kolege, da se i ja ovdje oglasim.
Ocito se pokusava spustit cijena za nekog moguce zainteresiranog ili ispeglat prosijek, zanimljivo kako se autor nigdje u tekstu nije osvrnuo i na pozitivne stvari oko dalekovoda jer da je novinar profesionalan onda bi bi bio objektivan pa se dotaknuo i na obje strane medalje toliko se od novinara bar moze ocekivati, pogotovo kada mu je cijeli clanak u nekim nesluzbenim infomacijama, a ima ih malo previse nesluzbenih da bi ih sve znao nesluzbeno.
Zanimljiva mi je ova konstantacija
"
proizlazi da bi novi potencijalni vlasnik morao platiti oko 70 milijuna kuna za preuzimanje vlasništva nad Dalekovodom, a to je, tvrde naši sugovornici, iznimno nerealna visoka cijena.
"
Kolika bi nerealno nesluzbena realna cijnena po njima bila 20 mil kuna, vrijednost 3-4 stana u dubrovniku mozda ?
-
AZ OMF kat. B ako oni prodavaju ode na 5kn ako ne i niže
-
Sad se treba zainatit pa mahnito kupovati, ali naravno prvi u redu kolege forumaši koji su spominjali cijenu uskoro od 20kn.
-
ovaj članak nema ništa veću transparentnost od pisanja forumaša po forumu i ustvari je najobičnii drukerski text koji iznosi subjektivno mišlenje autora sa motivom da izazove negativna kretanja vrijednosti dionice na tržištu.
autor reciklira informacije koje su javno dostupne a koje zatim slaže i sugerira neka svoja nagađanja i neke krajnje opcije "što bi bilo-kad bi bilo" što držim da je neozbiljno, neodgovorno i podlo.
što se tiće dospjelih obveza, znamo samo da su dospjele a ne znamo što dlkv poduzima vezano na iste pošto su upravo u fazi financijskog restrukturiranja i nije isključeno, u stvari vrlo je vjerojatno, da se za sada i za ubuduće vrše neki razgovori i pregovori da se iste restrukturiraju i refinanciraju a što i navode u FI 3Q
"Menadžment Grupe u kontekstu nastavka procesa financijskog
restrukturiranja s ključnim financijskim vjerovnicima pregovara o reguliranju statusa trenutno dospjelih
financijskih obveza (u iznosu od 42 milijuna kuna s osnove glavnice i kamata), odnosno nastavku
restrukturiranja duga iz predstečajne nagodbe."a također u aktualnom fi. se iskazuje EBITDA 57,3 milijuna kuna i V. NOVAC U BANCI I BLAGAJNI 30.270.639
dakle špekulacija o stečaju je notorna glupost jer novaca ima a pogotovo uzimajući u obzir da početkom godine završavaju dva veće projekta u norveškoj što dolazi na naplatu.
o načinu i modelu eventualne prodaje, autor također nema pojima ali ipak subjektivno špekulira na sebi svojstven način koliko i zašto bi dionica štobibilokadbibilo mogla vrijediti...koliko vidim, kako je na poslovnom slična varijacija ovog texta prošla potpuno nezamječeno, sad je sa textom u jutarnjem očito pogodio izazvavši paranoju i pad dionice trenutnih 6,7%...jadno i podlo
-
Joka ovo je isti obrazac kao na Optimi gdje takoder fond "drzi kisobran" austrijancima da se pegla sto niza cijena...
-
-
Pročitao sam članak koji vrvi glupostima, počevši od iznosa potrebnog za preuzimanje DLKV koji je barem 100 milijuna kuna veći od navedenog. Sprema se očito teren za preuzimanje, al cijena očito neće biti baš visoka. Ovo da je PPD kupio "neke" pa preprodao te dugove ne znam, al ne bih se okladio na to jer da je to tako, znalo bi se tko je kupio te dugove. Problem je taj što su oni navodno prilično povoljno se dočepali takvih dugova i sad mogu kombinirati štošta, a manjinski su tu k'o na vjetrometini. Njih ionako nitko neće ništa pitati. Očito će biti "take it or leave it".
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Što smo danas tržili 6k
- harpun