Ne pratim baš detaljno situaciju, je li već provedeno spajanje dionica?
DLKV (Dalekovod d.d.)
-
-
-
Kakav dokap kad poatojeci dionicari nisu mogli sudjelovati. Samim time to se zove pljacka
Kako može bit pljačka kad je sve po zakonu?
Tobsamo postoji u nas. Svaki US ulagac je zasticeniji 50x nego nas. Nije ni cudo sto ljudi bjeze sa ZSE. A nase zakone koliko su ocajni necu ni komentirati. Nemam Dalekovod niti ga mislim imati. Imao sam zelju uzet neku jacu kolicinu al vise kao potpora malim dionicarima...al vise nista ni od toga.
-
Ne pratim baš detaljno situaciju, je li već provedeno spajanje dionica?
U sudskom registru je upisano, na skdd još nije. Na zse se još trguje starim dionicama.
-
Tobsamo postoji u nas. Svaki US ulagac je zasticeniji 50x nego nas. Nije ni cudo sto ljudi bjeze sa ZSE. A nase zakone koliko su ocajni necu ni komentirati. Nemam Dalekovod niti ga mislim imati. Imao sam zelju uzet neku jacu kolicinu al vise kao potpora malim dionicarima...al vise nista ni od toga.
U biti to je navjeci problem, jer je su sa tim opljackali postojece dionicare. Trebalo je u prvom krugu dozvoliti kupnju samo postojecim u % na datum 30.06. kad su to izglasali, a onda drugi, treci krug uzimaju svi tko zeli. ovako sa ogranicenjem min. Iznosa je pljacka
-
Ne znam je li moguće da ovih 50 mil. koje trebaju dobiti ipak nešto promijeni oko ovog smanjenja kapitala, može li se opet sazvati skupština i promijeniti odluke?
To bi promijenilo sve tu.
-
*forumas, teško...fgs i az su podržali sve prijedloge na gs 30.06. a i ja sam osobno pisao haboru na dan objave presude:
Poštovani, kao 50% ulagača u Inspirio FGS, molim da razmotrite novonastale okolnosti i poduzmete sve potrebne radnje radi zaštite imovine dioničara tvrtke Dalekovod d.d. pa tako i uloga u novcu od strane HABOR-a a koja je usvajanjem prijedloga Uprave na GS 30.06.2021. obezvrijeđena smanjenjem tem. kapitala za 100 X te namjerom dokapitalizacije koja bi sve dosadašnje dioničare svela na tek 1% glasova.
stoga molim da poduzmete sve raspoložive pravne korake kako bi suspendirali sve štetne odluke izglasane na, sada očito, nepotpunim i netočnim informacijama o stanju društva, izkonstruiranoj GS koje su dovele u zabludu i prijete da učine totalnu materijalnu štetu kako dioničarima tako i posredno ulagačima u FGS !
S poštovanjem,i odgovorili su mi šprancom:
Poštovani g.
Nastavno na Vaš mail, izvješćujemo Vas kako je HBOR jedan od ulagatelja u Inspiro FGS kojim upravlja društvo Inspire Investments d.o.o. Odnos društva za upravljanje i ulagatelja u odnosu na fond, reguliran je pravnim i zakonskim aktima koji propisuju te definiraju djelokrug aktivnosti koje su ulagateljima na raspolaganju, pa tako i HBOR-u.
HBOR je poduzeo sve raspoložive aktivnosti u cilju očuvanje vrijednosti imovine fonda što je ujedno i jedna od glavnih zadaća društva za upravljanje.
S poštovanjem,
Sektor strategije
Direkcija ulaganja
Hrvatska banka za obnovu i razvitak
Strossmayerov trg 9
10000 Zagreb, Hrvatska
...stoga, mislim da je to-to, eventualno kakva tužba ali...
-
HBOR je poduzeo sve raspoložive aktivnosti u cilju očuvanje vrijednosti imovine fonda što je ujedno i jedna od glavnih zadaća društva za upravljanje.
S poštovanjem,
hahahaha, poduzeo sve u cilju očuvanja vrijednosti imovine fonda
-
S poštovanjem,
hahahaha, poduzeo sve u cilju očuvanja vrijednosti imovine fonda
Bolje da nisu poduzimali nista To je kao onaj vic o Muji i svinjama koje su poslali u svemir - ... "a ti Mujo nahrani svinje i nista ne diraj"
-
sa novac hr...
Dalekovod nudi na upis ulagačima do 41 milijun novih dionicaDalekovod je u petak objavio javni poziv ulagačima na upis novih dionica u prvom i drugom krugu, kojim planira prikupiti najmanje 150, a najviše 410 milijuna…novac.jutarnji.hr -
neki kupuju a neki prodaju
DLKV POPIĆ MARIO 10,000 0.04% 160,000 0.65% 112.00K OTP INDEKSNI FOND - OIF S JAVNOM PONUDOM -12,000 -0.05% 147,383 0.60% 103.17K OTP URAVNOTEŽENI - OIF S JAVNOM PONUDOM -10,000 -0.04% 104,200 -
-
Ako tko još prati ovu nekadašnju perjanicu...
"Zadnji dan namire postojećih 24.719.300 dionica oznake DLKV-R-A u informacijskom sustavu
SKDD-a je 28. srpnja 2021. godine. Prvi dan namire nove količine 247.193 dionice oznake
DLKV-R-A u informacijskom sustavu SKDD-a je 29. srpnja 2021. godine.
Temeljni kapital Društva nakon provedene korporativne akcije smanjenja temeljenog kapitala
spajanjem dionica upisan u informacijski sustav SKDD-a iznosit će 2.471.930,00 HRK i bit će
podijeljen na 247.193 redovne dionice na ime oznake DLKV-R-A pojedinačnog nominalnog
iznosa od 10,00 HRK."
https://eho.zse.hr/fileadmin/issuers/DLKV/COI-DLKV-bdccf54142b56f47303dd0b9780c3899.pdf
-
Nisam pratio, što se zbiva kada netko ima manje od 100komada? Npr. 49 komada i ne želi dokupiti do 100? Znači li to da mu Društvo mora isplatiti 49x10=490kn, jer dioničar ne želi uplatiti 51x10_510kn
-
Nisam pratio, što se zbiva kada netko ima manje od 100komada? Npr. 49 komada i ne želi dokupiti do 100? Znači li to da mu Društvo mora isplatiti 49x10=490kn, jer dioničar ne želi uplatiti 51x10_510kn
"Dioničarima kojima nakon obračuna prava na računima vrijednosnih papira neće biti upisan
cijeli broj dionica, pripadajući broj dionica će se zaokružiti na prvi manji cijeli broj dionica, dok
će u odnosu na dijelove postojećih dionica, koji preostanu nakon spajanja biti zasnovano
suvlasništvo na novim dionicama razmjerno dijelovima postojećih dionica pojedinog dioničara." -
"Dioničarima kojima nakon obračuna prava na računima vrijednosnih papira neće biti upisan
cijeli broj dionica, pripadajući broj dionica će se zaokružiti na prvi manji cijeli broj dionica, dok
će u odnosu na dijelove postojećih dionica, koji preostanu nakon spajanja biti zasnovano
suvlasništvo na novim dionicama razmjerno dijelovima postojećih dionica pojedinog dioničara."šta imaš 49 ostane ti nula
-
suvlasništvo na novim dionicama razmjerno dijelovima postojećih dionica pojedinog dioničara."šta imaš 49 ostane ti nula
pretpostavljam da imaš udio u nekom zajedničom računu
-
danas ono šti vrijedi 76 kuna (100 kom) će se pretvoriti u 1 dionicu.. koliku onda cijenu možemo očekivati kada se spajanje odvije.. million dolar question
-
U tvom slučaju ako ne dokupiš do 100 diona ostaješ bez svih dionica. Znači 0 dionica. Možeš dokupiti do cijelog broja 100 ili na ZSE po tekućoj cijeni ili od DLKV po tromjesečnom prosjeku (oko 6-7 kn što ti se ne isplati a mislim da ti je prošao rok za zahtjev).
-
U tvom slučaju ako ne dokupiš do 100 diona ostaješ bez svih dionica. Znači 0 dionica. Možeš dokupiti do cijelog broja 100 ili na ZSE po tekućoj cijeni ili od DLKV po tromjesečnom prosjeku (oko 6-7 kn što ti se ne isplati a mislim da ti je prošao rok za zahtjev).
Ne ostaje, nego će biti suvlasnik u zajedničkom suvlasništvu svih takvih dionica i svih takvih dioničara. A kako doći do love iz tog suvlasništva, to treba pitati upravu DLKV.
-
danas ono šti vrijedi 76 kuna (100 kom) će se pretvoriti u 1 dionicu.. koliku onda cijenu možemo očekivati kada se spajanje odvije.. million dolar questio
danas ono šti vrijedi 76 kuna (100 kom) će se pretvoriti u 1 dionicu.. koliku onda cijenu možemo očekivati kada se spajanje odvije.. million dolar question
10 kn u startu 28.07.2021
-
Tobsamo postoji u nas. Svaki US ulagac je zasticeniji 50x nego nas. Nije ni cudo sto ljudi bjeze sa ZSE. A nase zakone koliko su ocajni necu ni komentirati. Nemam Dalekovod niti ga mislim imati. Imao sam zelju uzet neku jacu kolicinu al vise kao potpora malim dionicarima...al vise nista ni od toga.J
Ja sam kupio 100 dionica tako da idem u 1 dionicu. Ova dionica bi mogla biti zanimljiva.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SPAN (SPAN d.d.) 2.4k
- LodeRunner