Očekujem dividendu ok 44-45 kn.
Ova tema je totalno mrtva, zaboravljena dionica...
Očekujem dividendu ok 44-45 kn.
Ova tema je totalno mrtva, zaboravljena dionica...
Kad se nema tu što reći - kupiš i čekaš da naraste. A rast je siguran.
Ne znam ni sam kako, ali uspio sam prodati na 1910 kn, sad sam opet unutra i čekam nove visine.
I sad čekamo visine, a dionica roni bez nekog logičnog razloga. Očekivao sam dobar Q1, ali Mr. Market očito nije zadovoljan pa da ju podigne.
Idući tjedan najavljuju dividendu. ATGR će ove godine biti izuzetno zanimljiv.
Digli su prihode za 11-12% što je za kompaniju poput ATGR odličan rezultat, farmacija digla prihode čini mi se 20% što je vjerojatno djelomično posljedica onih novootvorenih lokacija i preseljenja jedne na atraktivniju lokaciju, a rast farmacije me izuzetno veseli. Izvješće je super i odmah nakon njega sam poletio u kupnju i to po asku jer se krenulo udarati po asku, a i očekivao sam da će cijena nakon takvog izvješća gore, međutim krivo sam pretpostavio, investitorima je očito 10ak % premalo i taj trend pada cijene je i dalje prisutan, na kraju krajeva to mi za sada i odgovara, moram još podebljati poziciju...
Sektor potrošnje je u ovakvoj neizvjesnoj situaciji uz stagflaciju zapravo jako sigurna luka za ulaganje, ok sad nekim čudom lagano tone ali u slučaju nekih velikih sranj@ na tržištu i u ekonomiji definitivno se isplati biti u ATGR...
Digli su prihode za 11-12% što je za kompaniju poput ATGR odličan rezultat, farmacija digla prihode čini mi se 20% što je vjerojatno djelomično posljedica onih novootvorenih lokacija i preseljenja jedne na atraktivniju lokaciju, a rast farmacije me izuzetno veseli. Izvješće je super i odmah nakon njega sam poletio u kupnju i to po asku jer se krenulo udarati po asku, a i očekivao sam da će cijena nakon takvog izvješća gore, međutim krivo sam pretpostavio, investitorima je očito 10ak % premalo i taj trend pada cijene je i dalje prisutan, na kraju krajeva to mi za sada i odgovara, moram još podebljati poziciju...
Sektor potrošnje je u ovakvoj neizvjesnoj situaciji uz stagflaciju zapravo jako sigurna luka za ulaganje, ok sad nekim čudom lagano tone ali u slučaju nekih velikih sranj@ na tržištu i u ekonomiji definitivno se isplati biti u ATGR...
Zalihe gotovih proizvoda su im impresivno velike te u pripremi i tokom ovogodišnje turističke sezone očekujem također dobre prihode.
Ta vijest o odgodi izgradnje tvornice Argete ju vjerojatno vuče dolje, ali financialsi su odlični i bez toga.
Dionica s velikim market capom, normalnim P/E, pristojnom dividendom i ok perspektivnom.
Ako prihodi odu gore za inflaciju, zapravo niti ih i nema jer su inputi i plaće radnika otišli isto toliko gore (ako ne i više) pa se iz takvih povećanih prihoda teško može izvući veća dobit.
Ako prihodi odu gore za inflaciju, zapravo niti ih i nema jer su inputi i plaće radnika otišli isto toliko gore (ako ne i više) pa se iz takvih povećanih prihoda teško može izvući veća dobit.
Slažem se ali inflacija je ajmo reći konstanta u financijskom izvješću svake kompanije. Sva izvješća možeš gledati sa ili bez uračunate inflacije, bitno da ih sva gledaš sa istim kriterijem...
Inflacija utječe na cijene svega živog i mrtvog. Ne može ni cijena bilo koje dionice biti imuna na inflaciju. Zamislimo da cijena Argete ode na 17 kuna, cijena svega ostalog ode 100% gore, a dionica ATGR i dalje košta koliko je koštala?
Kod ove dionice čiji sam veliki imatelj mi jedino smeta što se velike količine dionica dijele menadžmentu. Ali i to je neka prozapadna praksa.
Kod ove dionice čiji sam veliki imatelj mi jedino smeta što se velike količine dionica dijele menadžmentu. Ali i to je neka prozapadna praksa.
ali je pošteno da ih oni odmah po "osvajanju" dobar dio podijele običnom malom dioničaru
Bolje bi bilo neki stock split tipa četiri za jednu da ih bude više pa otkup uz povlačenje vlastitih po uzoru na HT. Tako i oni i ERNT.
Samo prije toga pretvoriti dionice iz onih s nominalnim iznosom u one bez, također po uzoru na HT, da cijeli postupak bude jednostavniji.
Prodaje se po bidu, baš bezveze.
Nikako mi nije jasno zašto cijena pada.
Nema mi to smisla.
Prodaje se po bidu, baš bezveze.
Nikako mi nije jasno zašto cijena pada.
Nema mi to smisla.
Ha ne znam, vjerojatno je solidno izvješće ostalo u sjeni ovih brutalnih kojih je stvarno bilo puno, i što je najjače, ni te dionice većinom ne rastu nego su statične (evo npr. ernt i kodt). Tržište je oprezno, dok vani svi padaju unazad pola godine po 10ak %, mi smo rasli 5% i sad se držimo na nekom nivou iznad 2100. Neizvjesnost je velika i vjerojatno ljudi bježe u cash. Ja sam isto nit na nebu nit na zemlji. Imam ATGR i dokupljivao sam sada u padu...
Ubacio sam dosta u to u veljači i ožujku po prosjeku nekih 1660kn pa naučio dvije stvari, koje sam u biti već znao.
Prva je da se ne kupuje prije izvješća, a druga da valja više puta razmisliti prije ulaganja. Ja sam više puta razmislio prije ulaganja u ATGR i nije mi žao. Kud će cijena na kratki rok, pojma nemam, kao ni zašto će bas u datom smjeru...
Što znam(o)? - Da se radi o kompaniji koja jako dobro financijski stoji, s još boljim srednjoročnim i dugoročnim izgledima.
Trenutno se nudi po stvarno ok cijeni, primamljivoj čak.
Dugo vec "vrtim" ATGR i ovo kretanje cijene nije nista novo na ovoj dionici...
Nakon podijele dionica zaposlenicima (cca 11k kom) cijena klizi prema dolje jer su se fondovi izmaknuli i kupuju, po malo, od njih dionice na diskontu...osobno nisam nikad imao vise dionica ATGR i dalje kupujem i uopce nisam zabrinut (a mozda bi trebao)...kroz 5 radnih dana ide i izglasavanje divke i tu bi moglo doc do preokreta i znacajnije aktivnosti fondova...
Uglavnom, za sad sam full cool...
ova dionica je preskupa i ne želi je svatko kupovati, za 1kom možeš eno kupiti skoro 300Vart i onda barem imaš neku količinu
Da ne bi bilo zabune, mene zapravo pad cijene uopće ne brine, pogotovo nakon ovakvog FI. Jedino kažem, nije mi jasno čemu pad...
Nemam dionicu uvijek u portfelju, ali je stalno pratim.
Prosjek ulaska mi je nešto preko 1620 kn, tako da sam bez velike brige ovdje.
ova dionica je preskupa i ne želi je svatko kupovati, za 1kom možeš eno kupiti skoro 300Vart i onda barem imaš neku količinu
Nemojte zaboraviti DDJH, kolega. Ta je još povoljnija. Eno ih na drugom forumu lumeni prosipaju bisere...
ova dionica je preskupa i ne želi je svatko kupiti, za 1kom možeš kupiti skoro 300Vart i onda barem imaš neku količinu
Nemojte zaboraviti DDJH, kolega. Ta je još povoljnija. Eno ih na drugom forumu lumeni prosipaju bisere...
takve me dionice uopće ne zanimaju, za takve je potrebno ipak biti heroj, ne nužno narodni, a Vart, e tu već moraš biti član sljedbe
Ponekad odem na te teme samo da naučim nešto novo. Količina teksta, ti elaborati...to je za doktorske disertacije. Recimo, da su svo to vrijeme koristili da rade nešto korisno i kupovali ATGR, već bi do sada značajno poboljšali svoju financijsku, a i duševnu situaciju.