Šta se dogadja sa ovim papirićem?
ATGR (Atlantic Grupa d.d.)
-
-
-
Jeli netko istraživao kako posluju slične kompanije ATGR na Europskom tržištu? Ovaj kontinuirani pad već mjesecima mi nije jasan....
-
Jeli netko istraživao kako posluju slične kompanije ATGR na Europskom tržištu? Ovaj kontinuirani pad već mjesecima mi nije jasan....
Dionice često padaju bez ikakvog suvislog razloga. Kad bismo promatrali što je sve recimo danas padalo, a što raslo na ZSE, to bi nas navelo na neke sasvim krive tragove.
Izvješće ATGR nije sjajno, ali je bolje od mojih očekivanja. Dionicu držim u jednoj sitnoj konzervativnoj količini, isključivo kao financijsku imovinu. Toliko me ne smeta imati, bez obzira na cijenu i njene padove, a ostatak sam prodao ranije. S ovom količinom bih se se identično ponašao i da raste. Ako još padne do kraja godine, a budem imao jako veliku dobit na drugima do istog trenutka, možda napravim "tax loss harvest" prodajući to malo ATGR uz veći gubitak, a možda počnem agresivnije kupovati ako bude nekih dobrih vijesti. To mi je jedina dionica na kojoj sam izgubio ove godine, a uopće nije loša, dapače.
2022. nije ugodna godina za dionice generalno, a pogotovo ne za ATGR. Dividenda je doduše sigurna, a kolika će biti, to ćemo vidjeti.
-
Ja sam jučer nadokupio 120 dionica 328-330 kn.
Tu mi je negdje i ulaz od prije par godina.
Nije me neka panika, a iskreno ako nastavi padati i naročito ako padne ispod 300kn, ubacit ću sve šta imam unutra. Mirno. Ovo mi je mirovina. Prehrana, farmacija, voda.
-
Teško je za očekivati da će FMCG kompanija imati ne znam kako lude rezultate u vremenu dvoznamenkaste inflacije, na ovako malom tržištu na kojem posluje, čak i kada se uključi "regija" u priču. To je i dalje mal i gotovo najsiromašniji dio Europe.
Ne znam koliko smisla ima uspoređivati Nestle, Mars ili Henkel s Atlanticom, možda njihove podružnice u Hrvatskoj.
Atlantic je dušu dao za dolar-cost avg., biti će tu i za 30 godina, u ovom ili onom obliku, i stvarati dobit
-
mislim da je mnogima dionica atgr kao kasica prasica, a malo lošiji rezultat (koji su vjerujem neki ranije pretpostavili, možda i znali) pokrenuo je prodaju i disperziju prema ostalim izdanjima, moram priznati da je i moj čekić zamahnuo prema kasici, te bi se uskoro sadržaj mogo rasprsnuti na više strana, ako se ubrzo nešto drastično ne promijeni
-
Mišljenja sam da je po srijedi gentlemanski sporazum fondova.
Uoći svakog preuzimanja dio je folklora da cijena pada.
Pitanje je koliko će se dugo papir cijediti. Zna to potrajati i godinu dana.
Da me ne tuže za klevetu, ovo nije čak rekla kazala, ovako ja mislim ničim utemeljeno i ničim potvrđeno.
I posve bedasto kupujem u padu. Ulazim piramidalno na pad, prilično suicidalno.
Kupuje se na rast
-
Ako je šeik kupio forte novu (zemlju, belje, konzum, voda) možda mu za treba i Atlantika grupa, prehrana.
Uglavnom neka se kuha a možda i podravska juha. Ameri i arapi sklopili ugovor na 5 godina o nekih 100 milj. Dolara, a i ploveća Amerika je pred Splitom. Pusa svima.
-
U ovom ATGR stvarno se nešto čudno događa, veliki prometi...
-
Igrači su spustili cijenu i u miru se bave akumulacijom. Naravno da to nema veze s preuzimanjem
-
-
Usrdno molim da ovoga puta budete pametni i ne gurate se na bidu.
Neka spusti na 300 kn
Molim i admina da ne briše post, potkrijepljeno grafom na temi TA
-
Veliki prometi?
Free float je 6,64 milijuna dionica odnosno 2,15 milijardi kuna.
I onda je promet od 815 tisuća kuna veliki promet?
Ovdje je stvar trezora koji ne djeluje kao na nekim drugim izdanjima svakodnevno. Sve ostalo su utješne cijene. Zanimljivo je da su se kapitalizacijski gledano, a (skoro pa i vrednovanjem) Podravka i ATGR susreli na 4,37 milijardi kuna tržišne kapitalizacije.
Al pogled na Graf i kretanje cijene posljednja dva mjeseca im je dijametralno suprotan.
-
Ma mene hvata nervoza kad ovaj kapitalni fond prodaje jer me jednom zeznio na optimi n je prodavao na 7-9 kn ko da je znao sta se sprema a mal je slucajnosti, a ja cekao nadao se 10 pa dobio jedva 5kn
-
Ne znam baš koliko je poštena usporedba propalog gubitaša Optime i ove zlatne koke. Sve u svijetu pada, tako i ATGR.
Tako neka samo prodaju.
Tko kupi i misli kratkoročno zaraditi, bojim se da nema tu kruha. Samo će popušiti.
Dugoročno, nemam brige s ovim papirom. Kupovat ću dokle god je ispod 330 kn. Mirno
-
Ne znam baš koliko je poštena usporedba propalog gubitaša Optime i ove zlatne koke. Sve u svijetu pada, tako i ATGR.
Tako neka samo prodaju.
Tko kupi i misli kratkoročno zaraditi, bojim se da nema tu kruha. Samo će popušiti.
Dugoročno, nemam brige s ovim papirom. Kupovat ću dokle god je ispod 330 kn. Mirno
Ja ga ne kupujem jer mi glavnina keša spava na (tekućem) računu, a s preostalih 25% trejdam i nije mi ni jednom palo na pamet da bih trejdao s ATGR, tako da se tu slažem s Vama. A slažem se i da bi mogla biti dobra dugoročna igra, samo bih ju ja htio viditi na 300kn i niže. No i tada bih malo dokupio, vjerojatno samo poduplao ovu omanju količinu koju držim trajno.
U zadnje vrijeme više preferiram pokušati zaraditi veće postotke na manjim glavnicama kroz te trejdove, tako da cijelo vrijeme imam puno casha sa strane i bez brige sam. Heh, da je bilo short sellinga, ATGR shortati od ožujka na ovamo..ne bi bilo loše, ha?
-
Zagreb, 07. studenog 2022.
- Propisana informacija (stjecanje vlastitih dionica)
Obavijest o stjecanju vlastitih dionicaneznam je ko vidio ... kupili 10 000 po 326
-
i ovdje krenuli "stranci" dejstvovati, očekujem zaokruživanje na 50€ uz dozvolu Plenkovića
-
Katastrofa izvještaj https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/47671
75m HRK gubitak
-
Da, ogroman rast troškova sirovina.
Inflacija, očekujem prelijevanje tog negativnog trenda kroz cijelu 2023 godinu.
Svi ostali troškovi su u granicama normale.
-
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SPAN (SPAN d.d.) 2.4k