Da ti fondovi koji imaju višak prodaju drugim fondovima unutar svoje kuće, a imaju ih more, to bi bio pravi znak povjerenja u dionicu, odnosno firmu.
KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)
-
-
-
Kada se očekuje FI ?
-
Kada se očekuje FI ?
Čim ga objave !!
-
čeka se izvješće.
lani 160 mil. dobiti cijelu godinu .
možda sad to zarade u pola godine
-
čeka se izvješće.
Tako je jučer bilo izvješće dlkv pa je danas u crvenom
-
čeka se izvješće.
Jel jučer kad je izašlo izvješće isto bio u crvenom?
-
čeka se izvješće.
Vrlo vjerojatno ide kipanje fondova na temelju dobrog izvještaja, ali tko ovdje ima strpjenja ne mora brinuti. Trejderi su drugo...oni mogu zaraditi na valovima i iskipavanjima fondova. Za fundamente nema brige...samo će rasti iz kvartala u kvartal..
-
Jel jučer kad je izašlo izvješće isto bio u crvenom?
Crvenom what ??
-
Eto, izašlo. I šta fali?
Ima čak i viška -
Eto, izašlo. I šta fali?
Ima čak i viškaIzvješću ne fali ništa..ha..ha...ali kao što rekoh prije...fondovi jedva dočekaju da trpaju samo su kupci postali oprezniji.
-
-
Puno je gladnih usta, treba to sve namirit a da svi budu zadovoljni
.
-
KOEI ili tvornica novca !
- trenutna cijena mislim da i nije bitna.
-realna vrijednost u budućnosti 1000e.
-bez pretjerivanja
-
-bez pretjerivanja
Reci to ovim raspikućama koji "brinu" za naše mirovine....
-
-bez pretjerivanja
Ne bi se složio s vama. Oni brinu za naše mirovine, doduše ne za svih nego za mirovine dioničara. Izađe dobar izvještaj i šta bi mi sad trebali kupovati skuplje 15%, 20%? Ima tu par lijepih dionica i lijepih izvještaja
, samo polako.
-
Ne bi se složio s vama. Oni brinu za naše mirovine, doduše ne za svih nego za mirovine dioničara. Izađe dobar izvještaj i šta bi mi sad trebali kupovati skuplje 15%, 20%? Ima tu par lijepih dionica i lijepih izvještaja
, samo polako.
Ah..na njihove mirovine ionako ne računam previše...više si ja sam priskrbim. Samo neka tuku...kad god skupim podebljavam. Trejder nisam, a očekujem i ovdje otključavanje vrijednosti kao i na KODT svojevremeno. Neka štopaju....zanima me koliko će dugo protiv fundamenata
-
, samo polako.
Ah..na njihove mirovine ionako ne računam previše...više si ja sam priskrbim. Samo neka tuku...kad god skupim podebljavam. Trejder nisam, a očekujem i ovdje otključavanje vrijednosti kao i na KODT svojevremeno. Neka štopaju....zanima me koliko će dugo protiv fundamenata
onoliko koliko im zakonska regulativa dozvoljava, a obzirom da su u prekršaju ne znam zašto to predstavlja mentalnu prepreku za 95% forumaša.
Tako da i dalje još laganih +60,000 kom u iduća 2 mjeseca (i to samo od njih 2) i onda opet 3-6 mjeseci nove muke ako cijena ode preko 600 €.
S tim da ovih 60,000 može ispasti i 100,000 ako dođe do promjene na tržištima pa vrijednost njihove ukupne imovine krene prema dolje, a može biti i manje ako nastavi rasti kao dosad.
-
Tako da i dalje još laganih +60,000 kom u iduća 2 mjeseca (i to samo od njih 2) i onda opet 3-6 mjeseci nove muke ako cijena ode preko 600 €.
S tim da ovih 60,000 može ispasti i 100,000 ako dođe do promjene na tržištima pa vrijednost njihove ukupne imovine krene prema dolje, a može biti i manje ako nastavi rasti kao dosad.
A zašto ti fondovi nisu npr. kupili DLKV kada ih je službeno preuzeo Končar na cca 2,50. Sada bi im NAV bio veći pa možda ne bi ni morali prodavati KOEI. Zašto ne kupuju perspektivne dionice, čiji rast cijena bi i oni svojom kupnjom potakli i tako povećavali svoj NAV, umjesto da mjesecima guše KOEI. Što rade s novcem od prodaje dionica KOEI? Kupuju nešto što će im povećati NAV ili novac stavljaju na banku?
Pitam tebe, jer te doživljavam kao odvjetnika koji zastupa fondove.
Javljaš se samo na ovoj temi i uvijek samo s upozorenjem da će fondovi početi prodavati i da će to trajati mjesecima.
No hard feelings.
-
Možete pojasniti ovo "preplaćivanje"?
Mogu shvatiti dio oko trgovanja i regulatornih ograničenja koje "tjeraju" fondove na prodaju i da ta činjenica može usporiti rast cijene.
Ono što me zanima je, po kojim točno kriterijima mislite da kupci preplaćuju? P/E? EPS? Nešto treće?
95% malih investitora je slijepo, ne razumije igrače na tržištu, vodi ih pohlepa, i pozivi frendova ("jel znaš koliko sam u plusu"), praksa je dosad pokazala da kad je ovakav ulet malih ulagatelja da je to zadnji krug prije crasha, no KOEI je specifičan. Firma je odlična, posluje sjajno, valuacija je i dalje više nego korektna, ali postoji višak likvidnosti koji se mora riješiti radi zakonskih ograničenja, to nije stvar hoću/neću, već se mora. + ako se i riješi taj višak, na višim cijenama opet se javlja novi višak, i tako ukrug.
Tržište ne može primiti svu tu količinu, usprkos ovoj trenutno povećanoj likvidnosti (i još prodaje krivi mirovinac koji daje likvidnost!) ali, svima je dobro, svi su u plusu, excelice se zelene ... ali bili su i krajem ožujka na 550 pa je bila tarapana do 390, tada je dosta ljudi imalo i margine, vjerujem da ih ima i sad.
Naravno, teško je biti prorok kad ideš kontra trenutnog smjera, ali ok.
ovo će biti moj zadnji post na ovu temu, da se ne ponavljam.
Ovo je trebao biti zadnji njegov post na tu temu, ali očito nije 😁
-
Nemam ove dionice, ali po meni je ovdje veći izazov način na koji firma upravlja s viškom likvidnosti na računu nego to što fondovi moraju uravnotežiti svoje knjige.
Ovdje bi bilo razumno očekivati ili brutalnu dividendu ili isti takav buy back ili veliku akviziciju. Neka me netko demantira, ali ni jedno od toga nije u planu?!
-
Nemam ove dionice, ali po meni je ovdje veći izazov način na koji firma upravlja s viškom likvidnosti na računu nego to što fondovi moraju uravnotežiti svoje knjige.
Ovdje bi bilo razumno očekivati ili brutalnu dividendu ili isti takav buy back ili veliku akviziciju. Neka me netko demantira, ali ni jedno od toga nije u planu?!
Pa ulažu ogromna sredstva u povećanje kapaciteta.
Grade pogone. To košta.
Potražnja je takva da ne mogu isporučiti koliko imaju narudžbi.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
MDKA (Medika d.d.) 852
- harpun