Zar nije 67,90 %?
Investiramo | KODT - Dioničari | Končar - D&ST d.d.
Koei je vlasnik malo više od 50% kodt tako da nije baš kako izgleda na prvu kovach
Zar nije 67,90 %?
Investiramo | KODT - Dioničari | Končar - D&ST d.d.
Koei je vlasnik malo više od 50% kodt tako da nije baš kako izgleda na prvu kovach
Da, ali je i vlasnik 49% KPT-a, 75% Dalekovoda, 62% KOTR i još 10 ovisnih društava (generarori, motori, inženjering....) ako sam dobro pobrojao.
Havi nisi računao povlaštenu
Kovach sve pet
Havi nisi računao povlaštenu
Kovach sve pet
Nisam, mislio sam samo o onima s pravom glasa
Display MoreNenad Bakic
21 min:$
X
Končar- deep dive (2)?
Prije jedno dva mjeseca sam napisao končar
deep-dive i predvidio još jedan kvartal odličnih
rezultata, što se i ostvarilo
Sada je konsolidirrani EV/EBITDA KOEI oko 5-
što znači da bi grupa končar (da je EBITDA
dobra aproksimacija toka novca od poslovanja
i da nije konsolidirano) mogla SAMU SEBE (sav
dug i svu vrijednost dioničarima) otplatiti u
Svega 5 godina.
Moja slutnja je da kad 'izbijemo' dio KODT
koine pripada dioničarima KOEI da bi to moglo
bitijoš dosta niže. Sigurno neću imati vremene
pogledati i što se dogada kad se po 'suma
dijelova' izbije i DLKV, za KET nemamo nažalost
kvartalnih podataka
Da li vas zanima takva nekakva analiza
(nemam vremena pa da ne pišem bezveze)?
Možete staviti link za ovaj sadržaj. Onu prvu Bakičevu objavu lako pronađem na Internetu, a ovu nikako. Baš me zanima što je sve napisao.
Po ovome što se događa sa dionicom vjerojatno indeksni radi svoje. MM pokušava zaustaviti pad postavljanjem novih naloga po 30 kom. ali još ima nekih koji prodaju i tim nalozima nakon rušenja cijene indeksnog i spuštaju cijenu još niže.
A vidiš, prvo gdje ići prodavati kad treba keša je KOEI a ne puno veća KODT pozicija…
A vidiš, prvo gdje ići prodavati kad treba keša je KOEI a ne puno veća KODT pozicija…
Pokvario si je okruglih 25.000 kom. Možda se misli vratiti ako smatra da će cijena bitnije pasti.
Malo sam pogledao trgovanje jučer i prekjučer KOEI i KODT.
Jučer su na KOEI napravljena 4 bitna trgovanja. Prvo i četvrto je prodano MM-u po 187 €, a drugo i treće kupljeno od MM-a po 188 €. Tu je gosp. Floričić mogao malo što ili ništa prodati. Ali se trgovalo većom količinom KODT jučer i prekjučer po 830/840 € tako da budemo u utorak znali da li je prodao što KODT. Možda počeo sa KOEI, a nastavio sa KODT.
I t r.
Možda počeo sa KOEI, a nastavio sa KODT.
Da, ne znamo razlog prodaje. Može ih biti bezbroj. Ne treba se na to obazirati. Kupnja nekog insajdera je uglavnom jak “signal”, prodaja baš i ne. Kao što se kaže: bezbroj je razloga za prodaju, samo jedan za kupnju.
Ako likvidira neki postotak portfelja, zadovoljan postojećom razinom diverzificiranosti/fokusiranosti, to bi imalo smisla ukoliko misli da su valuacijski tu negdje, ravnomjerno rezati sve dionice valuacijski iste razine.
Ali to ne možemo znati. Ne znamo razlog prodaje.
Možda počeo sa KOEI, a nastavio sa KODT.
Da, ne znamo razlog prodaje. Može ih biti bezbroj. Ne treba se na to obazirati. Kupnja nekog insajdera je uglavnom jak “signal”, prodaja baš i ne. Kao što se kaže: bezbroj je razloga za prodaju, samo jedan za kupnju.
Ako likvidira neki postotak portfelja, zadovoljan postojećom razinom diverzificiranosti/fokusiranosti, to bi imalo smisla ukoliko misli da su valuacijski tu negdje, ravnomjerno rezati sve dionice valuacijski iste razine.
Ali to ne možemo znati. Ne znamo razlog prodaje.
Nije Floričić prodao ništa KODT. Još je Berkopić nadokupio.
Alstom i Bombardier u problemima sa vlakovima... Nije da to ista znaci Koncaru, al eto, vijest je vijest, mozda skoci sutra na preko 200EUR, a mozda i ne!
Nemam dionice KOEI, nije nagovor na kupnju ili prodaju...
nije li malo neozbiljno i pretenciozno staviti končar u istu rečenicu?
Veći dio vrijednosti KOEI daju trafići. Jesu li vlakovi “dobra” ili “loša” industrija stoga ne igra veliku ulogu za KOEI kao dionicu. Ne treba se ovdje puno zabrinjavati zbog stvari s tog tržišta.
Stavljeno je na Investiramo i Moje dionice da je u ponedjeljak 20.11.'23. prodano kao niže, a cijeli dan je trgovana 171 dionica. O čemu se tu radi?
FLORIČIĆ KRISTIJAN -65
PRIVREDNA BANKA ZAGREB D.D. -170
Netko prebaci sa skrbničkog na neki drugi račun, ne mora prodati a skrbnički otpušta
Netko prebaci sa skrbničkog na neki drugi račun, ne mora prodati a skrbnički otpušta
To bi onda bilo da je PRIVREDNA BANKA ZAGREB D.D. nekud prebacila jer je poz. 9 Osnovni račun.
Brzo ce sljedece ljeto .
Samo neka Kiki završi sa prodajom