Ne znam detalje, zanimljivo je tko će preuzeti proizvodnju brojila
oni su u stečaju,ali ne znamo kako se to razvija
Ne znam detalje, zanimljivo je tko će preuzeti proizvodnju brojila
oni su u stečaju,ali ne znamo kako se to razvija
Cijena dionice padne za iznos divedende nakon prava stjecanja - je pada na ZSE burek burzi gdje se može na neke dane kontrolirat cijena dionice sa 100k kunića. Ako je neko dokazao da možeš mirno spavat onda je Kodt a to što nema ulagača je drugi par postola. Da nije bilo Corone ja nebih kupio dionicu još ko zna kada.
Pa ima dosta kompanija u kojima možeš “mirno spavati” Vis a Vis njihova poslovanja, al to ne znaci da kretanje cijena tih kompanija na burzi neće kod ulagaca izaz(i)vati nesanicu.
dobio sam ovih dana pismo SKDD za skupštinu društva i prijedlogom dividende. Gledam stranicu web, izgleda da ne mare puno za to. Zadovoljan sam što sam ukrcao solidan broj ovih dionica tako da prestajem kupovati i čekam da tržište radi svoje. Ocjenjujem jako povoljnim mjere EU i za KODT. šteta da nema veće likvidnosti ovdje.
Raspoloživa dobit Društva ostvarena u poslovnoj 2019. godini u iznosu od 19.252.997,12 kuna raspoređuje se za isplatu dividende što iznosi 37,66 kune po povlaštenoj i po redovnoj dionici. Dividenda od 37,66 kune po dionici za 511.232 dionica daje ukupan iznos od 19.252.997,12 kuna.
https://zse.hr/UserDocsImages…otREV-N-HR.xlsx
Sto rec, bravo za KODT!!!!
Rast prihoda, rast dobiti, isplata dividende za razliku od mnogih drugih perjanica, što još reći osim genijalno.
Solidno, zbog korone možemo reći i odlično...
Ima li neki znalac da objasni zašto je KODT nekonslolidirano uvijek bolje (osobito dobit) od konsolidiranog? Da li i kada će inozemana akvizicija početi donositi sinergijski efekt odnosno veću dobit od samog KODT?
Volio bih znati a vjerujem i ostali...
Solidno, zbog korone možemo reći i odlično...
Ima li neki znalac da objasni zašto je KODT nekonslolidirano uvijek bolje (osobito dobit) od konsolidiranog? Da li i kada će inozemana akvizicija početi donositi sinergijski efekt odnosno veću dobit od samog KODT?
Volio bih znati a vjerujem i ostali...
Pa potrebno je vremena da ta akvizicija dodje na razine kada ce se uhodat i postat profitabilna nije bas da su kupili nesto sta bilo dobro prakticki su kupili ulaz na trziste, a sve ostalo moraju izgradit skoro od pocetka
Rast prihoda, rast dobiti, isplata dividende za razliku od mnogih drugih perjanica, što još reći osim genijalno.
Je, istina. Šteta je sto je ona ovisno društvo matice koja nije toliko dobra u svim sferama poslovanja. To nažalost utječe na ograničenu likvidnost i slab interes institucionalnih ulagatelja.
Evo kad nitko neće...
Kumulativno prvih devet mjeseci:
Poslovni prihodi +11%
Dobit nakon oporezivanja +37% (uz 35% veću amortizaciju u odnosu na 2019.)
EBITDA +31%
Q3
Prihodi +12%
Dobit prije oporezivanja +69%
EBITDA +47%
Uz sve to imaju 24% više ugovorenih poslova u odnosu na 2019.
Dividenda sigurna ko smrt (minimalno 40kn dogodine), neto duga nema...
Cijena dionice -13% (2019. 1.460 kn, sad 1.270kn)
Vrlo mali rizik postoji u kompaniji, a puno veći u okruženju. Vrlo realna šansa potpunog raspada zdravstvenog sustava, lako može dovesti do odgode realizacije dogovorenih narudžbi ukoliko se zaraze VKV radnici i inžinjeri za koje je teško naći zamjenu u kratkom roku. Ne bojim se proljetnog zatvaranja, nego onog ne kontroliranog, jer tko zna koliki obim zaraženosti nas očekuje tijekom ove zime. Slijedeći rizik koji može eskalirati je jačanje primitivnih političkih rješenja u Poljskoj (zabrana pobačaja, jačanje klero nacijonalista i sl.)
Vrlo mali rizik postoji u kompaniji, a puno veći u okruženju. Vrlo realna šansa potpunog raspada zdravstvenog sustava, lako može dovesti do odgode realizacije dogovorenih narudžbi ukoliko se zaraze VKV radnici i inžinjeri za koje je teško naći zamjenu u kratkom roku. Ne bojim se proljetnog zatvaranja, nego onog ne kontroliranog, jer tko zna koliki obim zaraženosti nas očekuje tijekom ove zime. Slijedeći rizik koji može eskalirati je jačanje primitivnih političkih rješenja u Poljskoj (zabrana pobačaja, jačanje klero nacijonalista i sl.)
O čemu vi pričate kolega, kakve veze odjednom imaju klerofašisti s KODT wtf... jel to prognozirate treći svjestki možda.
Uz ovakav rast poslovanja i dobiti je cijena pala desetak posto za vrijeme COVID-a, jasno strah neizvjesnost itd.
Tko želi dugoročno biti ovdje i zaraditi, pravo je vrijeme za kupovinu. I dokup u padu ako ga bude naravno.
Možda negdje piše, pa se ispričavam unaprijed, zanimalo bi me kakav rizik i utjecaj na KODT ima poslovanje matice KOEI ? Nije mi to jasno KOEI, KOTR, KODT...
Jeste li čuli za pojam politička nestabilnost, npr. kakve veze ima Krim i AD Plastik
Kolega, nemojte se ljutit, ali ovo su bedastoce...vjerojatnost realizacije ovih rizika je mala kao i njihov utjecaj na poslovanje...osim toga navedeni rizici nisu specificnost KODT vec se odnose na sve poslovne subjekte na planetu...
1. Vjerojatnost da Poljska u 21. stoljecu nacionalizira ili diskriminira privatne ino subjekte je jednaka Hajdukovu osvajanju prvenstva (hajdukovac sam🙄🙄🙄) a da se i to dogodi udio Poljske u prihodima je oko 7,5% a u dobiti 0% jer rade s gubitkom...tako da prica o Poljskoj nema nikakvu tezinu
2. Nazalost postoji vjerojatnost da inzenjeri obole, ali je mala vjerojatnost da svi umuru od Covida, po statistici bi ih barem 99% trebalo prezivjeti i nastavit s radom...znaci, ako svi obole od Covida nebi trebalo bit vise od 7 mrtvih, ostalih 700 ce valjda moc bez njih...
Ahahahaha,
ajde, malo smijeha nikad nije lose. Ufff, oraspolozili ste me.
Jedina opasnost koju ja trenutno vidim je od ove lijeve politicke opcije trenutno na vlasti u Hrvatskoj (HDZ) i sva korupcija, nekompetentnost i opcenita atmosfera koja nije beneficijelna za ikakav biznis. Povecanje minimalne place (ispod radara), enormni dugovi, kako u zdravstvu tako i opcoj drzavi i apsolutno nikakva reakcija i promjena/prilagodba javnog sektora i vojske uhljeba, najvecih potrosaca javnog novca. To znaci samo jednu stvar. Vece poreze!
Stim su veci trosak rada i otezano financiranje operacija i veci pritisak na njih.
Ako ista, desne politicke opcije imaju razumijevanja za biznis, dok lijeve u jednoj ruci Marx, u drugoj uravnilovka. A kada se jos vidi ova krnja demokracija kod nas i ekipa koja ionako nikad i nije izasla iz komunizma (za razliku od Poljske!!). Jao jao.
Tako da ne kolega plavi, ne treba se bojati 'klero nacionalista', kako vi kazete, i to jos u Poljskoj. Nego nasih sefova Janafa, premijera Sanadera, Vidosevica itd...
prije 30 godina, Poljaci su gladni bili, sad nas sisaju, kao i nasu gospodu shapeshiftere, bivse komuniste, odjednom velike europejce.
Nitko ne komentira ovo istresanje danas?
Tjedan-dva je prodavac stajao na 1450kn i od tuda par puta prosipao po bidu...danas je dobio bidera na 1250kn i odlucio se "rijesit tereta"...
Ovako udar na bid cesto ima potpis nekog tko ne prodaje vlastite dionice...a obzirom da izlazak traje vec par mjeseci i da je krenuo simultano sa KOEI (i KOTR) gdje je prodavao CERP smatram da se i ovdje radi o istom prodavacu i da je rasprodaja gotova...tko je jamio jamio je...
Tjedan-dva je prodavac stajao na 1450kn i od tuda par puta prosipao po bidu...danas je dobio bidera na 1250kn i odlucio se "rijesit tereta"...
Ovako udar na bid cesto ima potpis nekog tko ne prodaje vlastite dionice...a obzirom da izlazak traje vec par mjeseci i da je krenuo simultano sa KOEI (i KOTR) gdje je prodavao CERP smatram da se i ovdje radi o istom prodavacu i da je rasprodaja gotova...tko je jamio jamio je...
NEEEEEEE!!! Nemoj mi govorit da je rasprodaja gotova, ja hoću još po ovoj bagatelnoj kikiriki cijeni!!!
Uzalud ja čekam na KODT2