Vrlo je vjerojatno da mirovinac prodaje nekom svom manekenu. Na ovaj način kupuje veliku količinu po nižoj cijeni i još mu slijedi dividenda i potencijalni rast.
Zato služi HANFA.
Vrlo je vjerojatno da mirovinac prodaje nekom svom manekenu. Na ovaj način kupuje veliku količinu po nižoj cijeni i još mu slijedi dividenda i potencijalni rast.
Zato služi HANFA.
S obzirom da imaju 12 mil. kn dionica i da prosipaju stotice po bidu, najbolje se maknuti s kupnje i pustiti ih da što niže izađu.
Ponovit ću opet, gdje piše da će sve prodati???
Gdje sam napisao da će sve prodati???
Ono što jesam napisao je da prosipaju dionice po bidu. I to velike količine s obzirom na prosječne dnevne promete. Iz toga se da zaključiti da su daleko od prodaje svega što su zacrtali.
Treba iskoristiti ovu rasprodaju koju nam omogucuje mirovinac. K.F. je riješio egzistenciju ulaganjem u KOEI i KODT (kupljenje mislim negdje 2005 g.) i ne pada mu napamet prodaja zlatnih rezervi. Koliko je N.B. pogriješio s pojedinim sastavnicama "Barcelone" toliko je K.F. pogodio s ove dvije.
K. F. kad je kupovao dionice nije ni slutio što je danas KODT. Sad me je strah kao malog dioničara da ne izgorio u igri velikih, strah me ruskog utjecaja preko novonastalog oligarha Pavla Vujanca koji ima već utjecaj na Dalekovodu, a nadu mi daje jačanje EU državne politike na energetski sektor, Simens se povukao sa ruskog tržišta, KOEI ima suradnju preko energetskih transformatora. Nije više nemoguće osnivanje EU energetskog koncerna ALSTOM, SIMENS, KONČAR i tu vidim da bi mi mali mogli zaraditi mirovinu. Sve je otvoreno i neizvjesno, igra se velika igra.
Nadu mi daje jačanje EU državne politike na energetski sektor.
Siemens se povukao sa ruskog tržišta. KOEI ima suradnju preko energetskih transformatora.
Nije više nemoguće osnivanje EU energetskog koncerna ALSTOM, SIEMENS, KONČAR, i tu vidim da bi mi mali mogli zaraditi mirovinu.
Možeš li malo više o ovome? Nisam dovoljno upućen, ali gledajući od oka, meni ova kombinacija ne izgleda vjerojatna. Eventualno da se KODT (D&ST) poveže s drugima, ali cijela grupa Končar? Kako bismo mi mogli zaraditi mirovinu? Na što misliš?
Nazočnost u Finskoj. Lista klijenata.
https://amt-dev.amt.fi/en/publication/7/clients
Nadu mi daje jačanje EU državne politike na energetski sektor.
Siemens se povukao sa ruskog tržišta. KOEI ima suradnju preko energetskih transformatora.
Nije više nemoguće osnivanje EU energetskog koncerna ALSTOM, SIEMENS, KONČAR, i tu vidim da bi mi mali mogli zaraditi mirovinu.Možeš li malo više o ovome? Nisam dovoljno upućen, ali gledajući od oka, meni ova kombinacija ne izgleda vjerojatna. Eventualno da se KODT (D&ST) poveže s drugima, ali cijela grupa Končar? Kako bismo mi mogli zaraditi mirovinu? Na što misliš?
Ako pogledate zadnji končarevac, imate lijep primjer kako KODT puno više vrijedi u sustavu Končara, jer dosta radi u sinergiji sa drugim članicama grupe. Končar aparati i postrojenja izrađuje brze punionice za električne automobile sa transformatorima KODT. O važnosti električne energije koja se nameće kao 1. izvor u EU već je poznato kao i želja Njemačke da se država više uključi u kontrolu i razvoj energetike te želja da se to preslika na politiku EU. U tom kontekstu treba gledati odlazak Siemensa nakon više od 100 godina sa ruskog tržišta. Pa zajedničko djelovanje na tržištu Siemensa, Alstoma i Končara i nije daleka budućnost.
|
KODT je - kako je već bilo rečeno u jednom od prethodnih postova - već postavio solarne panele na svoje objekte u smislu uštede i smanjenja ovisnosti od drugim izvorima energije. Prate se svjetski trendovi.
|
Danas u 9 sati na N1 Mirela Holy o zelenoj tranziciji, smanjenju ovisnosti o plinu. jačanju i povezivanju elektroenergetskog sustava članica EU. Kaže EU je strategiju spremna provoditi idućih 25 godina.
EU je strategiju spremna provoditi idućih 25 godina.
Sve dobro govore. Transformatori su srce energetskog sustava.
Dividenda će se isplatiti onim dioničarima koji budu upisani u depozitoriju SKDD kao
vlasnici dionica na dan koji je 15 (petnaest) dana iza datuma održavanja Glavne
skupštine, odnosno 08.06.2022. To je datum stjecanja tražbina za isplatu dividendi
(record date).
Isplata dividendi izvršit će se najkasnije u roku od 15 (petnaest) dana od dana stjecanja
tražbina za isplatu dividende (record date) do 23.06.2022.
https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…e8b177f453e.pdf
Nisam zavidan ali da mi je imati novaca ko DB i ja bih kupovao😃
Nisam zavidan ali da mi je imati novaca ko DB i ja bih kupovao😃
Da nije to ono "I tata bi, sine!"?
Bez šale, čovjek je već sada napravio posao života i divim mu se kako dugoročno uspijeva zadržati disciplinu. Primjer kako se ustrajnošću, postupnošću i dugoročnim djelovanjem može doći do velikih uspjeha. Svaka čast!
Jedno pitanje za imatelje KODT(povlaštene i redovne), s obzirom da dionica nije porasla od objave isplate dividende, dapače i pala je nešto sitno, u utorak hoćemo li viditi pad u iznosu dividende ili će biti cjenovno neutralan događaj?????
Živi bili pa vidjeli...😉. Ovo je pitanje stvoreno za anketu da vidimo koliko ima pesimista, a koliko optimista na forumu. Ma zaboravite ovu dioniciu vi koji ste u unutra za trejdanje. Ovo se cuva za mirovinu tako da uopce nije bito sta ce biti u utorak.
Uopce nije bito sta ce biti u utorak.
Slažem se. Nije bitno za one koji su odlučili držati dionicu. Cijena će svakako ići gore, a kojeg utorka će to biti, to ćemo tek vidjeti.
Mirovinac prodajom na KODT Ii KODT2 totalno uništija rast cijene do ex divdenda dana...šteta...
Možda nas je iznenadila žestoka prodaja mirovinca ali je ugodno promatrati svakodnevnu kupnju na 2.500 🙂
Da bili tko drugi prodaje raumio bih, da co jeku trebaju novci. Ali mirovinac taj unistava nase mirovine ne mogu to razumijeti, ibzirom da vecu kplicinu uopce nije lako skupiti. Ovoje dionica za sva vremena, HŽV....😉