70% KODT 30% ERNT i meni je žao što lani iz čarape nisam izvadio još malo keša.
Ja obrnuto
70% ernt 30% kodt
Mirno spavam i čekam div.
Ja obrnuto
70% ernt 30% kodt
Istina. Na ovoj temi se čovjek može dobro naspavati.
Vidim, nešto se stanjila ponuda na prodaju u odnosu na zadnjih nekoliko tjedana. Bit će da je to zbog predstojeće dividende.
Vidim, nešto se stanjila ponuda na prodaju u odnosu na zadnjih nekoliko tjedana. Bit će da je to zbog predstojeće dividende.
Kad vidis cijenu celika i cijenu bakra, ovo se ne prodaje
Ako su sirovine poskupile, da li je to ugrađeno i u novougovorenim transformatorima kao povišena prodajna cijena
vrlo vjerovatno postoji aneks... nešto kao... ukoliko cijene na svj tržištima i/ili tečaj dolara poraste iznad x%, vrši se korekcija......
U pozivu za skupštinu zakazanu za dan 20.5.2021. navedena je informacija o godišnjem planu dobiti za 2021.g. koja bi trebala biti nakon oporezivanja u visini od 42 milijuna kuna uz skoro isti godišnji prihod kao i prošle godine.Ima li komentara na ovaj podatak ?
U pozivu za skupštinu zakazanu za dan 20.5.2021. navedena je informacija o godišnjem planu dobiti za 2021.g. koja bi trebala biti nakon oporezivanja u visini od 42 milijuna kuna uz skoro isti godišnji prihod kao i prošle godine.Ima li komentara na ovaj podatak ?
Ne opterecujte se s tim...ovo su predvidjali za 2020...planirali su "samo" 20% manje prihoda i 50% manju neto dobit...
uzivajte..izvjesce bi opet trebalo bit bomba...
Upitna bi mogla biti visoka profitabilnost s obzirom na rast cijena sirovina
najbolje da u takvim dugoročnim ugovorima ne postoji klauzula za takav slučaj! ili hedgiraju.
najbolje da u takvim dugoročnim ugovorima ne postoji klauzula za takav slučaj! ili hedgiraju.
pokušava se rast cijena prevaliti na krajnjeg kupca.
koliko je meni poznato, nek me netko ispravi ako griješim, al njihove proizvode ipak kupuju većinski neke državne firme raznih država, pa to i nije toliko problem.
problem bi imali da je gro kupaca retail, koji bi onda počeo te veće cijene odbijati, tj. suzdržavati se od daljnje kupovine ukoliko ona nije baš neophodna.
pokušava se rast cijena prevaliti na krajnjeg kupca.
koliko je meni poznato, nek me netko ispravi ako griješim, al njihove proizvode ipak kupuju većinski neke državne firme raznih država, pa to i nije toliko problem.
problem bi imali da je gro kupaca retail, koji bi onda počeo te veće cijene odbijati, tj. suzdržavati se od daljnje kupovine ukoliko ona nije baš neophodna.
Da drzavne elektroprivrede, koliko se sicam ugovori za sirovine su mislim mozda na godisnjoj bazi mozda nesto manje, sve drugo hedjaju koliko mogu, tako da tu nema nikakvih problema sta se tice utjecaja na profitabilnost u nekom bitnijem omjeru jer vise manje svi rizici su na neki nacin pokriveni na godisnjoj bazi
Hvala na odgovorima
Evo kretanje marži posljednjih 12 godina...ako može pomoći...izrazito niska profitabilnost odnosno izrazito veliki potencijal i prostor za rast iste 😊
1. Poslovanje grupe Končar D&ST u prvom kvartalu 2021. godine
Ukupni konsolidirani prihodi u prvom kvartalu 2021.g. iznosili su 318,7 mil. kn (u 1.kv. 2020.g. bili su 248,7 mil. kn), što je rast od 28% u odnosu na promatrano razdoblje.
U prvom kvartalu 2021.g. ostvarena je konsolidirana dobit prije oporezivanja od 17,1 mil. kn što je rast od 54% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine kad je iznosila 11,1 mil. kn. Konsolidirana dobit nakon oporezivanja iznosi 13,8 mil. kn i veća je za 53% od dobiti nakon oporezivanja iz prvog kvartala 2020.g. koja je bila 9,1 mil. kn.
Jako dobro. Nevjerojatan višegodišnji niz. Sada će tek doći do izražaja novootvoreno proširenje pogona, tim više što je u Europi i šire pokrenut energetski trend. Cijena trenutačno na (pre)skromnih 1.700 kn za ovakve rezultate i perspektivu.
nevjerojatno da je nakon lijepog rasta zadnjih godinu dana dionica opet jeftina. Nadam se novom stock splitu u buducnosti da jos dobijemo na likvidnosti.
Ovo čudo se trži po P/E 8
Na investiramo .com ima izvanredne ocjene vrijednosti i fundamenata
Dužni skoro pa ništa
Omjer Duga i Kapitala (Kvartalno):
13.65%
Nadajmo se da će sa novim CEO poslovati jednako dobro kao i do sada.
https://www.novilist.hr/novosti/hep-i-…-milijuna-kuna/
Ne znam da li je ovo netko već prenio.
Znam da bi bilo pametnije da ni ja nisam, dok se hefty ne nakupujem, al' tko sam živi, sam i vumre