Slazem se ako gledamo fundamentalno, kada ova racunovodstvena gimnastika zavrsi, treba im cca 15 mio HRK prihoda da opravdaju ove cijene, na ovoj razini rashoda, odnosno EBITDA-e
INGR (INGRA d.d.)
-
-
-
Pa čim neki od projekata krene, imati će i puno veće prihode, a onda naravno i još veću dobit.
-
Ja ovo u evidenciji vodim kao:
Građevinar-upravo rade jedan posao sa Slovencima+više svojih projekata na svom, a ne tuđem zemljištu.
Mini Banka-zbog financijsko investicijskog zamašnjaka.
Startup u zelenoj boji, a EU nalaže zelenu budućnost.
Vodik kao kisik, moraš biti prvi da bi najviše kolača pojeo
Ps
Kako neki misle ovo kupovati po 3 kn kad bi godišnja dobit mogla biti oko 2.5kn pa mi to implicira na P/E 10 cijenu od 25 kn
-
Ja Ingru promatram kao startup.
Problem je da startup ipak predstavi business kojim se planiraju baviti.
-
Pa to tako obično i biva, nekad se ima obveza, a nekad potraživanje za porez.
Budući da je prije obveza bila velika, sada se smanjuje tj.preklapa s prijašnjom obvezom, i tako će biti u sljedećim razdobljima.
Nema to smisla. Nisam racunovodja, ali ovo se kosi sa osnovnom logikom, zato pitam da mi netko pojasni. Jasno mi je da se gubitak iz prijasnjih godina moze prenositi sljedecih 5 godina i onda on moze smanjiti eventualnu buducu dobit, tako da ako su u ovom kvartalu imali 1,7M bruto dobit, to mogu "lomiti" sa prijasnjim gubitkom u recimo tom istom iznosu pa onda imaju porez na dobit 0. Ali nije mi jasno kako porez moze biti negativan, tako da ispada da njima drzava duguje. I jos mi nije jasno kako takav porez moze biti 6 puta veci od osnovice - bruto dobit 1,67M, porez 10M kn.
Jer sada plaćaju predujam poreza na osnovu lanjske godišnje dobiti, ta se lanjska dobit dijeli sa 12, tako da se ponekad dogodi da je država tebi dužna porez, jer si ostvario slabiju kvartalnu dobit, nego predhodne godine i zato imamo negativan porez. Ukratko porez na dobit ne možeti biti negativan, ali negativan može biti predujam poreza.
Dakle, radi se samo o knjiženju potencijalne porezne obveze u bilanci, porez se plati sljedeću godinu na temelju poreznog rješenja.
-
Nema to smisla. Nisam racunovodja, ali ovo se kosi sa osnovnom logikom, zato pitam da mi netko pojasni. Jasno mi je da se gubitak iz prijasnjih godina moze prenositi sljedecih 5 godina i onda on moze smanjiti eventualnu buducu dobit, tako da ako su u ovom kvartalu imali 1,7M bruto dobit, to mogu "lomiti" sa prijasnjim gubitkom u recimo tom istom iznosu pa onda imaju porez na dobit 0. Ali nije mi jasno kako porez moze biti negativan, tako da ispada da njima drzava duguje. I jos mi nije jasno kako takav porez moze biti 6 puta veci od osnovice - bruto dobit 1,67M, porez 10M kn.
Jer sada plaćaju predujam poreza na osnovu lanjske godišnje dobiti, ta se lanjska dobit dijeli sa 12, tako da se ponekad dogodi da je država tebi dužna porez, jer si ostvario slabiju kvartalnu dobit, nego predhodne godine i zato imamo negativan porez. Ukratko porez na dobit ne možeti biti negativan, ali negativan može biti predujam poreza.
Dakle, radi se samo o knjiženju potencijalne porezne obveze u bilanci, porez se plati sljedeću godinu na temelju poreznog rješenja.
Taj negativan predujam poreza se knjiži pod ovom stavkom bilance(nisam 100% siguran):
E) ODGOĐENO PLAĆANJE TROŠKOVA I PRIHOD BUDUĆEGA RAZDOBLJA
-
Nešto sam shvatio gosp. Marin83, a nešto nisam.
Tko izdaje to porezno riješenje za pravne subjekte u RH?
-
Da malo bolje elaboriram , oni sada plaćaju predujam poreza na temelju prošlogodišnje dobiti. Ukratko za 1H 2021 su platili više predujma poreza, nego je stvarna porezna obveza za tekuće razdoblje. Ukoliko takvo stanje ostane do kraja godine, država će im taj preplaćeni predujam poreza vratiti, na temelju poreznog rješenja porezne uprave.
I to što bude u poreznom rješenju je konačan porez.
-
Marin to sto vi pisete je stavka potrazivanja za placeni predujam poreza. To je bilancna stavka.
Ovo je RDG stavka tekuceg ili odgodenog poreznog prihoda.
Pretpostavljam proizasla iz privremene razlike porezno nepriznatog troska vrijednosnog umanjenja obveznice Lanista doo...
-
Marin to sto vi pisete je stavka potrazivanja za placeni predujam poreza. To je bilancna stavka.
Ovo je RDG stavka tekuceg ili odgodenog poreznog prihoda.
Pretpostavljam proizasla iz privremene razlike porezno nepriznatog troska vrijednosnog umanjenja obveznice Lanista doo...
Da to sam odma skontao da sam se zaletio, samo premalo traje mogućnost editiranja posta, pa je ostalo...s obzirom da nemam nikakvog formalnog obrazovanja što obuhvaća finacije i računovodstvo, logički povezujem stvari,pa se ponekad i zaletim.
A i inače volim proučavat sve statistike što su povezane sa ekonomijom, kako makro tako i mikroekonomijom.
-
-
Dont worri, ja ga imam i previse...
Slobodno pitajte ako negdje zapne
-
Ja Ingru promatram kao startup.
Problem je da startup ipak predstavi business kojim se planiraju baviti.
Ako ga nisu predstavili to je mali uteg, vjerojatno je cijena dionici u petak stoga padala jer nema još te dvostruke potvrde. Možda klizne do 8-9 kn dok se sve ne iskristalizira.
-
Kolege pa dajte prst gore, samo sam odgovorio kolegici da je teško uvijek tražiti dlake na jajcu, pa predstavi više puta jer se ne prati dionica, pa trostruke potvrde nečega što je stoput napisano.
-
jel ima Ingra u planu i ovu boju vodika
Plavi vodik više zagađuje okoliš od fosilnih gorivaZAGREB - Najnovije istraživanje klimatologa pokazalo je da takozvana čista alternativa zapravo ima 20 posto veći ugljični otisak od prirodnog plina i ugljena -…www.seebiz.eu -
Lijepo piše u članku citiram: Naftne i plinske tvrtke nadaju se da će se u bliskoj budućnosti prebaciti na vodik. Time se ingra ne bavi. Ingra želi pokreniti dobivanje vodika elektrolizom iz vode tzv zeleni vodik.
-
-
Lijepo piše u članku citiram: Naftne i plinske tvrtke nadaju se da će se u bliskoj budućnosti prebaciti na vodik. Time se ingra ne bavi. Ingra želi pokreniti dobivanje vodika elektrolizom iz vode tzv zeleni vodik.
ma čitao sam o tome, samo pitam, možda bih kupio koju dionicu, kada može Deban, može i teleban, samo mi je još malo oskupa
-
Bit ce i jos skuplja. Nemoj da ti vlakic pobjegne.
-
Bit ce i jos skuplja. Nemoj da ti vlakic pobjegne.
niki problem, navikao sam ja davno tjerati na zeleni vodik, cipelcug
-
ČERMAK: Nakon prodaje Croduxa okreće se proizvodnji vodikaNakon što je prodao Crodux slovenskom Petrolu, poduzetnik Ivan Čermak okreće se novim poslovnim izazovima. Jedan je od najvećih ulaganje u proizvodnju vodika…lider.media
ako netko ima dobar nos za biznis onda je to ovaj general, stvori biznis,razvije i višestruko proda i zaradi..izgleda da i Ingra vidi tu priliku,mislim da je bitno poticaji za zeleno,a EU će to obilno sufinancirati tako da samo može biti nabolje
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Što smo danas tržili 6k
- harpun