1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

INGR (INGRA d.d.)

• harpun
  • February 13, 2020 at 7:06 PM
  • Noiz
    Student
    Reakcija primljeno
    53
    • March 23, 2021 at 1:42 PM

https://ingra.hr/portfolio/stam…apad-dubrovnik/

Pošto sam iz Dubrovnika znam za ovaj stambeni kompleks koji je napravljen jako kvalitetno a u čijem sklopu osim stanova je Cinestar, Libertas tv, Studenac, 2 restorana, pekara i 4 kafića, rent a car i nekoliko poslovnih prostora firmi.

Lokacija top.

• nascar
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    550
    • March 23, 2021 at 1:56 PM
    Quote from Noiz

https://ingra.hr/portfolio/stam…apad-dubrovnik/

Pošto sam iz Dubrovnika znam za ovaj stambeni kompleks koji je napravljen jako kvalitetno a u čijem sklopu osim stanova je Cinestar, Libertas tv, Studenac, 2 restorana, pekara i 4 kafića, rent a car i nekoliko poslovnih prostora firmi.

Lokacija top.

https://ingra.hr/reference/

110Stambeno-poslovni objekt DVORI LAPAD, DubrovnikZgradeHRVATSKA2010Više...
  • toluen
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,665
    • March 23, 2021 at 2:53 PM

Uprava je jasno izjavila da na planu novih projekata namjerava intenzivno raditi, a to uključuje i mogućnost sudjelovanja u obnovi. Do sada su u relativno kratkom roku uspjeli iznenaditi tako da će vrlo vjerojatno naći rješenja i za taj izazov. Kako? Pa to je posao za koji su solidno plaćeni da ga rješavaju - zar ne? A do tada - špekulacije i nagađanja su uobičajena pojava. :thumbup:

Nego da li se to meni čini ili su neke transakcije na Ingri izbrisane ?

• toluen
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,665
    • March 23, 2021 at 2:59 PM

Moja greška - gledao sam VLEN koji je vrlo sličan i odmah na listi do INGR pa sam pobrkao. Isprika.

• dionicar
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,186
    • March 23, 2021 at 3:00 PM
    Quote from toluen

Uprava je jasno izjavila da na planu novih projekata namjerava intenzivno raditi, a to uključuje i mogućnost sudjelovanja u obnovi. Do sada su u relativno kratkom roku uspjeli iznenaditi tako da će vrlo vjerojatno naći rješenja i za taj izazov. Kako? Pa to je posao za koji su solidno plaćeni da ga rješavaju - zar ne? A do tada - špekulacije i nagađanja su uobičajena pojava. :thumbup:

po cemu Vam se cini da su izbrisane ?

• buMBum
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    769

Pošto ste iz Grada da li možete nam javiti koliko stanova u Dvorima je u vlasništvu političara i kojih, koliko bivših članova uprava i nadzornih odbora, koliko stanova je i po kojoj cijeni i kada prodano Halihodźiću, koja je procijenjena vrijednost voznog parka u svim podzemnim garažama i tko su vlasnici i tako te detalje. Danas bi to bilo dosta zanimljivije pročitati nego referencu koja je starija od 10 godina i kao takva se uobičajeno kod natječaja ne uzima u obzir izuzev ako sami ne pišete natječaj.

Btw. Zgrada je izuzetno kvalitetno izgradjena i koliko mi je poznato još i danas održavana od strane Ingre. Stanovi su solidnih 145-180 m2 sa 3 spavaće done, ogromnom dnevnim boravkom sa dvije terase na obadvije strane i na odličnoj lokaciji, za mene najboljoj u DU.

Koliko mi je poznato u isto vrijeme Ingra je gradila stanove slične ili iste kvalitete u ZG ali mi nije poznato kako su ti stanovi prodani i kome.

Ipak, da li ova referenca vrijedi ovisi o tome tko bude pisao natječaj.

U slučaju konzorcijskih ugovora uvijek postoji vodeći ili glavni Izvodjač i to je ono na što se mislilo u gornjm objavama, predpostavljam. Moguće je da će Ingra ući u posao sa drugima kao voditelj Konzorcija ili glavni Izvodjač.

Obzirom da će biti javni natječaji do danas mi nije jasno kako će odgovorni spriječiti da se na natječaj jave svi zainteresirani a što su već pokazali slanjem pomoći, i kako to sve uskladiti sa zakonom EU koji jednim dijelom i financira obnovu!

.

buMBum

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    Quote from toluen

mislim da njima kacige za gradilište, davno okačene o klin, služe upravi samo povremeno za zaštitu pri padu dionice

• toluen
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,665
    • March 23, 2021 at 3:04 PM
    Quote from Moller

mislim da njima kacige za gradilište, davno okačene o klin, služe upravi samo povremeno za zaštitu pri padu dionice

Ingra i kacige su uvijek bile dva nespojiva pojma osim kad su vodali delegacije po gradilištima da im pokažu što "rade". Za njih su taj posao uvijek drugi radili. A oni su se eventualno ponekad porezali na papir. :)

• Noiz
    Student
    Reakcija primljeno
    53
    • March 23, 2021 at 3:17 PM

Istina je da se cijeli kompleks nije prodao ni nakon par godina izgradnje jer je to vrijeme financijske krize nego tek se većina stambenih i poslovnih prostora prodalo nakon 2015g što je jako dobro išlo na ruku Ingri jer je tad kvadrat bio najmanje 3k eura nasuprot 1800 eura 2010g kad su se počeli nuditi. Tako da predpostavljam tu su jako dobro zaradili.

Tko je i kako kupova je manje bitno, bitnije je da su to najkvalitetniji stanovi u gradu i da je lokacija i po meni najbolja u Dubrovniku tik do prekrasne plaže. Uostalom još uvijek Ingra to održava.

Simptomatično je ustvari kao i u slučaju Arene da Ingra kad nešto izgradi natakari se na to i ne pušta i dalje ima koristi od toga dugi niz godina 😂

• buMBum
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    769
    • March 23, 2021 at 3:35 PM

Koliko se sjećam većinu stanova a sigurno i poslovnih prostora preuzela je PBZ koja je financirala projekt pa je samom tom činjenicom najbolje prošla što se tiče tog projekta, pa onda oni koje sam gore naveo.

Obzirom da je Ingra traźila u to vrijeme 4,5 T€/m2 i da je toj cijeni prodala jako mali broj stanova za predpostaviti je da je na tom projektu napravila ogromni gubitak.

Ako navedeno nije točno zašto bi PBZ prodao stanove Vahi?

.

buMBum

• buMBum
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    769
    • March 23, 2021 at 4:06 PM

Bilo bi isto izuzetno interesantno za saznati da li stanovi koji su naknadno izgradjeni u potkrovlju imaju gradjevinsku, uporabnu i ostale dozvole za iznajmljivanje i tko je kome prodao te stanove i po kojoj cijeni!

?

Možda zna

Luxury Residence L’Orangerie

.

buMBum

• Noiz
    Student
    Reakcija primljeno
    53
    • March 23, 2021 at 4:50 PM

Ne znam odakle ove cifre ali eto meni je jedan vlasnik prije 4 godina htio upravo tu prodat stan od 68 kvadrata za 2,700 eura po kvadratu ali je pogled prema unutarnjem dvorištu.

Dakle iz druge ruke stan.

To je bio manji stan od prosjeka u tom kompleksu ali opet po nekoj normalnijoj cijeni.

Po 4k eura + vam je sigurno onih dvadesetak stanova koji su na plaži i najveće kvadraturi što i nebi ludilo a ni vas jer ste bili tamo očito.

Ne znam zašto vas toliko bode tko je i kako kupio i sami ste priznali da je to najatraktivnijih lokacija u jednom Dubrovniku.

• buMBum
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    769
    • March 23, 2021 at 6:16 PM

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
    Bode me i danas jer sam upravo u tim zgradama htio kupiti stan na 4 katu ali nikada nisam imao priliku da kupim po cijeni koju Vi navodite. Čak kada sam zadnji puta pitao kada su stanovi još bili u vlasništvu Ingre nisam nikakav odgovor dobio!

Kvaliteta tih zgrada i lokacija je vrhunska i to ne samo zbog toga što obižavavam film i što je u tom kompleksu CineStar sa, ako se ne varam 4 dvorane, nego i zbog lokacije koja je vrh vrhova u cijeloj HR!

Bode me svaka nepravda pa samim tim i način kako su odredjene osobe došle do ogromne imovine otimačinom tudje imovine da bi cijena dionice koju i danas imam tada završila na 2 kn a danas poslije šminke na 11!

Sve po zakonu ili zakonima koji su protuustavni ili koji se ne provode.

Zato smo na dnu svih pokazatelja u EU!

Treba li još?

.

buMBum

• Noiz
    Student
    Reakcija primljeno
    53
    • March 23, 2021 at 6:38 PM

Evo ne znam, kažem vam prije 4 godine sam mogao po toj cijeni kupit a prije godinu dana je moja kolegica na toj lokaciji kupila od vlasnika koji je taj veći stan kupio kao novi ali ne znam po kojoj cijeni. Ako niste mogli kupit 2010 svakako ste mogli kupit od 2015 na ovamo, dao sam vam sad dva primjera.

Ja ni moja kolegica nismo niti posebni niti podobni vjerujte mi.

Što se tiče cijene dionice svi znamo kad je počeo tonut brod a to je sa krahom svjetskih financija 2008 kako kod nas tako i vani.

Istina je da kod nas je to sve x100 upravo zbog balkanskog mentaliteta i otimačine koja u pravilu prođe nekažnjeno.

Sve znam i razumijem vas.

• tollway
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,181
    • March 23, 2021 at 10:25 PM

kolega nascar

u RH trenutno ne postoji firma koja bi bila voditelj obnove!!!! nikakva ingra, nikakav igh... svi će oni dobiti dio kolača zajedno sa manjim arh biroima jer nitko nema dovoljno kapaciteta!

svima ostalima

nemojte se zavaravati da će cijene kvadrata pojeftiniti!! jedino ako je nekome frka! unatrag mjesec dana građ željezo poskupjelo 15-20%, opeka, beton, cement, arm mreže, ćavli, paljena žica, elektroinstacijski kablovi... cca 15%! uslijed rasta cijene nafte slijedi još jedno poskupljenje u otprilike istom postotku!!! od 01.04. najavljeno poskupljenje boja i lakova 15-20%....tako da...

• buMBum
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    769
    • March 25, 2021 at 7:12 PM

Vrlo izvjesno je da u narednim danima INGR potpiše novi ugovor koji bi značio i njenu obnovu i povratak na razine koje sam projicirao nedavno a naravno i više jer torta je ogromna a pravih majstora malo!

.

buMBum

• villach007
    Početnik
    Reakcija primljeno
    49
    • March 26, 2021 at 8:48 AM

@buMBum

da li mislite na neki ugovor za obnovu ili nevezano za nju?

mislim da ugovori za obnovu neće biti potpisivani još narednih mjesec i pol do dva mjeseca, a i pojedninačno radit će se o pojedinačnim vrijednostima od nekoliko milijuna kuna tako da to neće znatno utjecati na prihode osim pozitivne percepcije.

• buMBum
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    769
    • March 26, 2021 at 9:28 AM

Da, pored ostalog mislim i na obnovu i smatram da to Ingra može ponovo organizirati. Pitanje je samo onoga tko bude pisao natječaje po pitanju referenci da li će taj dio ostaviti otvoren ili će ograničiti na 5 ili 10 godina. Vjerujem da će uz podršku vlasti uspjeti riješiti i potrebne bankarske garancije. Posla je mnogo i za dugi period a gradjevina je uvijek u bivšim krizama izvlačila mnoge zemlje i bila pokretač svim ostalim gospodarskim granama.

Imamo npr. i ovaj kampus koji najavljuje Rimac. Taj novac bi trebao najvećim dijelom ostati u HR.

Ne znam kakvi su kapaciteti po zatvorima. I tu bi moglo biti uskoro malo većih potreba i zahtjeva za dogradnju i novu izgradnju jer je najavljeno već ubrzanje sudskih procesa u nas.

.

buMBum

• harpun
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,570
    • March 26, 2021 at 9:30 AM

ne odnosi se ovo na ingru ali vide se iznosi koji su u igri

Od toga je gotovo 66 milijuna kuna za izradu projektne dokumentacije i provedbu mjera zaštite zgrade koje obuhvaćaju izvođenje radova osiguranja i stabiliziranja te radova primarne obnove,

https://www.tportal.hr/kultura/clanak…zgrade-20210322

bez ocjena molim

• toluen
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,665
    • March 26, 2021 at 10:03 AM
    • #1,000

Bio je neki dan dok. na HTV4 koji pokazuje stanje u muzejima ZG nakon onog potresa iz ožujka. Jezivo. Šteta i posao obnove su ogromni i kompleksni. SMŽ unatoč daleko jačem potresu je kamilica jer je tu situacija puno jednostavnija. Ruši pa novo i to je zapravo najlakše napraviti. U ZG to nije moguće. Objekti u ZG su u daleko složenijem stanju tako da posla neće nedostajati, a i masno će koštati. Puno organizacijskih problema i priprema prije nego se uopće išta pokrene.

Ovo su više restauratorski radovi, s protupotresnom rekonstrukcijom na limitiranom i opasnom prostoru. Tko god to bude radio biti će stresno dok se postignu ciljevi, a takva ih je većina u ZG. Tako da će to i trajati i koštati jer će se većina toga morati odraditi "na ruke". Nešto što su inženjeri u Ingri već sugerirali i vjerujem da se o tome tamo razmišlja kako to provesti na najbolji mogući način. Tko god se toga primi - izazovno je.

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. PODR (Podravka d.d.) 1.2k

• havi
      • February 12, 2020 at 6:30 PM
      • Dionice
      • havi
      • June 7, 2025 at 11:04 AM
    2. Odgovora
      1.2k
      Pregleda
      488k
      1.2k
    3. bluelionZG

June 7, 2025 at 11:04 AM
    1. HT (Hrvatski Telekom d.d.) 769

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:28 PM
      • Dionice
      • Admin
      • June 6, 2025 at 6:08 PM
    2. Odgovora
      769
      Pregleda
      420k
      769
    3. loto

June 6, 2025 at 6:08 PM
    1. SAPN (SAPONIA d.d.) 1.1k

• tizian1
      • February 12, 2020 at 8:49 PM
      • Dionice
      • tizian1
      • June 6, 2025 at 5:05 PM
    2. Odgovora
      1.1k
      Pregleda
      509k
      1.1k
    3. xdado

June 6, 2025 at 5:05 PM
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • June 6, 2025 at 11:22 AM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      916k
      2k
    3. umalo

June 6, 2025 at 11:22 AM
    1. Tvrtke s potencijalom za IPO 34

• toluen
      • May 31, 2020 at 6:04 PM
      • Dionice
      • toluen
      • June 6, 2025 at 9:21 AM
    2. Odgovora
      34
      Pregleda
      18k
      34
    3. Avx

June 6, 2025 at 9:21 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• PODR (Podravka d.d.)

bluelionZG June 7, 2025 at 11:04 AM
  • HT (Hrvatski Telekom d.d.)

loto June 6, 2025 at 6:08 PM
  • SAPN (SAPONIA d.d.)

xdado June 6, 2025 at 5:05 PM
  • VLEN (Viktor Lenac d.d.)

umalo June 6, 2025 at 11:22 AM
  • Tvrtke s potencijalom za IPO

Avx June 6, 2025 at 9:21 AM
  • SPAN (SPAN d.d.)

mooji June 6, 2025 at 9:09 AM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

Bankar June 5, 2025 at 10:42 PM
  • LKRI (Luka Rijeka d.d.)

umalo June 5, 2025 at 5:38 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

Dado June 5, 2025 at 9:45 AM
  • INGR (INGRA d.d.)

misterno June 4, 2025 at 7:36 PM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,809 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 3 months ago
  • Što smo danas tržili

6,014 Replies, 5 years ago