1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

INGR (INGRA d.d.)

• harpun
  • February 13, 2020 at 7:06 PM
  • SILVIO2024
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    178
    • February 20, 2025 at 1:56 PM
    • #1,721
    Quote from dionicar
    Quote from mesetar

Svi tu znaju da u par poteza ovo može otići i nazad na 3 Eur, a i puno više.

Samo s dobiti od Arene, book će kroz godine otići bar na 20 Eur.

Tako da je dionica stvarno strašno podcijenjena.

To stoji ali pitanje je kad...

Karavane prolaze a ovo stoji. Ne kažem ja da neće na 20....

Na 20 eur/dionici će do 2036.godine, samo ćemo ostarjeti do tada...

Quote from Martin
    Quote from SILVIO2024

Poslao sam info u Ingru, proučit će natječaj, promisliti donosi li gubitak ili dobitak ...

Može oklada da se neće javiti na natječaj?

Bravo kolega. Zar tebi odgovaraju na upite?

Ja sam im ljetos slao upit u vezi sunčane elektrane, nikad nisam dobio odgovor.

Ma ne odgovaraju nikome, zezam se ja dok ovo medvjeđe razdoblje ne prođe...:)

Nekad je bio gosp. Čeliković zadužen za odnose s javnošću te smo dobili odgovore na sva postavljena pitanja i bilo nam je lakše izdržati teška vremena.

U ovom novijem razdoblju možemo dobiti samo nekoliko subjektivnih mišljenja na Skupštini dok grizemo male sendviče i pijuckamo sokove...;(

Edited once, last by SILVIO2024: Merged a post created by SILVIO2024 into this post. (February 20, 2025 at 2:00 PM).

• Martin
    Početnik
    Reakcija primljeno
    26
    • February 20, 2025 at 2:13 PM
    • #1,722
    Quote from SILVIO2024
    Quote from dionicar

To stoji ali pitanje je kad...

Karavane prolaze a ovo stoji. Ne kažem ja da neće na 20....

Na 20 eur/dionici će do 2036.godine, samo ćemo ostarjeti do tada...

Na osnovu čega bi tada vrijedila 20 € po dionici ako je poznato da Arena tada prelazi u čisto vlasništvo grada Zagreba? Dakle nema više ni uplata s njihove strane od tada.

Quote from Martin

Bravo kolega. Zar tebi odgovaraju na upite?

Ja sam im ljetos slao upit u vezi sunčane elektrane, nikad nisam dobio odgovor.

Ma ne odgovaraju nikome, zezam se ja dok ovo medvjeđe razdoblje ne prođe...:)

Nekad je bio gosp. Čeliković zadužen za odnose s javnošću te smo dobili odgovore na sva postavljena pitanja i bilo nam je lakše izdržati teška vremena.

U ovom novijem razdoblju možemo dobiti samo nekoliko subjektivnih mišljenja na Skupštini dok grizemo male sendviče i pijuckamo sokove...;(

Display More
  • SILVIO2024
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    178
    • February 25, 2025 at 9:46 AM
    • #1,723

Evo konačno iskazan interes za značajniju kupnju ...i to sve nakon izvješća koje nije negativno.

Sve bih dao da znam tko tako voli ovu građevinsku ljepoticu.. ;)

• piho
    Početnik
    Reakcija primljeno
    30
    • February 25, 2025 at 11:40 PM
    • #1,724
    Quote from SILVIO2024

Evo konačno iskazan interes za značajniju kupnju ...i to sve nakon izvješća koje nije negativno.

hoce li biti dividenda? lol

• SILVIO2024
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    178
    • February 26, 2025 at 10:38 AM
    • #1,725
    Quote from piho
    Quote from SILVIO2024

hoce li biti dividenda? lol

Dobit (2024) po dionici iznosi 0,21 eur/dionici.

Svi dioničari bili bi zadovoljni sa 0,10 eur/dividende po dionici ali problem je što nema novaca na žiro računu za isplatu jer grad i država ne podmiruju svoje ugovorene obveze za najam Arene.

Ugovor o zakupu Arene je pravosnažan i ima sve predviđene klauzule zaštite obiju stranaka ali Ingra ne želi ući u pravni sukob i dospjela potraživanja naplatiti sudskim putem.

Tu se postavlja pitanje zlouporabe gospodarskog povjerenja i nanošenje štete trgovačkom društvu a time i svim suvlasnicima (dioničarima). S druge strane smo svjedočili dodjeli dionica zaposlenicima društva i s druge strane podizanja kredita za nove investicije.

Na Skupštinama prije i nakon završetka PSN-a je obećano je od strane Uprave da će društvo isplatiti dividendu čim se završi PSN-a.

Uvjeti su zadovoljeni a na Upravi je da nađe način naplate duga za najam Arene i isplati dividendu te na taj način potvrdi vjerodostojnost i izgradi povjerenje s dioničarima i naravno opravda primitke "besplatnih" dionica iz sustava nagrađivanja prema internom Pravilniku.

Uprava i NO su na potezu...

• SILVIO2024
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    178
    • February 27, 2025 at 9:24 AM
    • #1,726

Trezor dokupio 25. i 26. veljače 41434 kom. po prosječnoj ponderiranoj cijeni 1,80 eur

Ukupno sada drži 311.670 kom. vlastitih dionica ili 2,3% temeljnog kapitala

Zaključak: .................................................................................................................................... :evil:

• dionicar
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,186
    • February 27, 2025 at 9:25 AM
    • #1,727
    Quote from SILVIO2024

Trezor dokupio 25. i 26. veljače 41434 kom. po prosječnoj ponderiranoj cijeni 1,80 eur

Zaključak: .................................................................................................................................... :evil:

Možete li normalnim jezikom koji je zaključak ?

Da se lipanj u glavu jer sam prodao ili da slavim jer sma prodao ?

• SILVIO2024
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    178
    • February 27, 2025 at 9:26 AM
    • #1,728

Ispravak netočnog broja dionica, za 55.000 kom. je sada bogatiji trezor 8)

Quote from dionicar
    Quote from SILVIO2024

Display More

Ne znam iskreno...

Pišem o tome što je javno poznato svima i iznesem ponekad subjektivno mišljenje koje nije na nagovor za kupnju/prodaju.

Posjedujem dionice Ingre preko 100 K te sam zavolio biti dio ove građevinske grupacije. :)

Edited once, last by SILVIO2024: Merged a post created by SILVIO2024 into this post. (February 27, 2025 at 9:29 AM).

• Sheki
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,004
    • February 27, 2025 at 10:29 AM
    • #1,729
    Quote from SILVIO2024

Quote from dionicar

Ne znam iskreno...

Pišem o tome što je javno poznato svima i iznesem ponekad subjektivno mišljenje koje nije na nagovor za kupnju/prodaju.

Posjedujem dionice Ingre preko 100 K te sam zavolio biti dio ove građevinske grupacije. :)

Display More

Nemojte se zavaravat, nije to ljubav :)

• SILVIO2024
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    178
    • February 27, 2025 at 12:18 PM
    • #1,730
    Quote from Sheki
    Quote from SILVIO2024

Ne znam iskreno...

Display More

Nemojte se zavaravat, nije to ljubav :)

Display More

Mogla bi bit ljubav :love: ...veza traje više od 15 godina

• domo1977
    Student
    Reakcija primljeno
    71
    • February 27, 2025 at 3:05 PM
    • #1,731

Zašto te to toliko veseli što su kupili dionice . Uzeli su tvoje i moje novce i od svih malih dioničara i sad će ih podijeliti međusobno. Da ih ponište ili zadrže ok. Ovako....

• SILVIO2024
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    178
    • February 27, 2025 at 3:48 PM
    • #1,732
    Quote from domo1977

Zašto te to toliko veseli što su kupili dionice . Uzeli su tvoje i moje novce i od svih malih dioničara i sad će ih podijeliti međusobno. Da ih ponište ili zadrže ok. Ovako....

Potruditi ćemo se da ih ponište...

Postoji tekst o tome sa prethodnih skupština, izglasano od strane dioničara...

• Martin
    Početnik
    Reakcija primljeno
    26
    • February 28, 2025 at 10:37 AM
    • #1,733
    Quote from SILVIO2024
    Quote from domo1977

Možete li o tome malo više detalje, možda imate taj tekst?

Također, da li postoji neki pravilnik ili dokument na temelju kojeg su uopće podijelili firmine dionice članovima uprave i ostaloj ekipi oko njih? Postoje li neki ciljevi koji su zadan (ako da od koga), i tko je verificirao da su ih ostvarili pa da im se daju dionice?

• SILVIO2024
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    178
    • March 3, 2025 at 9:53 AM
    • #1,734
    Quote from Martin
    Quote from SILVIO2024

Možete li o tome malo više detalje, možda imate taj tekst?

Također, da li postoji neki pravilnik ili dokument na temelju kojeg su uopće podijelili firmine dionice članovima uprave i ostaloj ekipi oko njih? Postoje li neki ciljevi koji su zadan (ako da od koga), i tko je verificirao da su ih ostvarili pa da im se daju dionice?

Tekst je objavljen u prijedlogu poziva na Skupštinu. Objavljen je na ZSE.

Pravilnik o nagrađivanju ćemo zatražiti na uvid na Skupštini. Iz tog razloga Vas molim da sudjelujete te da javite svim svojim prijateljima i poznanicima koji imaju dionice da se pojave.

To je događaj jednom u godini te se mogu dobiti odgovori na mnoga postavljena pitanja.

Ja obavezno dođem svake godine i nije mi žao tog vremena ni truda.

• villach007
    Početnik
    Reakcija primljeno
    49
    • March 3, 2025 at 2:43 PM
    • #1,735

slažem se sa Silvijem.

postoje dionice koje su kupljene u trezor. I nedavno je dodatno kupljeno 55000 kom.

Netko kaže -"Nema novca na računu" .

Ako nema novca kako to da se kupuju dionice.

Smatram da je ove godine konačno došlo vrijeme da skupština donese odluku o isplati dividende od 0,10 eura ili da Uprava na temelju predhodne odluke skupštine donese odluku o poništenju dionica iz trezora.

No bojim se da ćemo imati već viđeni scenarij -dodatne kupnje dionica u trezor i podjela podobnima iz vrha firme.

Da li postoji predstavnik malih dioničara u Nadzornom odboru još uvijek jer čini mi se da se ovaj uhljebio i uživa.

• SILVIO2024
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    178
    • March 4, 2025 at 9:38 AM
    • #1,736

Ad 9. Ovlašćuje se Uprava Društva da, ovisno o financijskom stanju Društva, stječe vlastite dionice Društva koje se kao nematerijalizirani vrijednosni papiri u depozitoriju Središnjeg klirinškog depozitarnog društva d.d. vode pod oznakom INGR-R-A, ISIN: HRINGRRA0001 (u daljnjem tekstu ove 5 Odluke: Dionice), na organiziranom tržištu vrijednosnih papira ili mimo njega odnosno naplatnim putem izravnom kupnjom, tijekom razdoblja od 5 (slovima: pet) godina od dana stupanja na snagu ove Odluke. Daje se suglasnost za jednu ili više kupovina vlastitih Dionica na način da najveći ukupni broj Dionica kupljenih na temelju ove suglasnosti iznosi do 10% (slovima: deset posto) temeljnog kapitala Društva. Najniža cijena plativa po Dionici ne smije iznositi manje od 50% (slovima: pedeset posto) ispod prosjeka tržišne vrijednosti Dionice tijekom 30 (slovima: trideset) dana koji neposredno prethode danu kupnje dionica. Najviša moguća plativa cijena po Dionici ne smije premašivati 20% (slovima: dvadeset posto) iznad prosjeka tržišne vrijednosti dionice tijekom 30 (slovima: trideset) dana koji neposredno prethode danu kupnje Dionice. Uprava Društva može raspolagati vlastitim Dionicama koje je stekla na temelju ove Odluke na organiziranom tržištu vrijednosnih papira i mimo njega, a da za to nije potrebna odluka Glavne skupštine Društva. Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja. • broj dionica na temelju kojih su dani valjani glasovi: 6.160.700 • udio temeljnog kapitala Društva koji otpada na dionice na temelju kojih su dani valjani glasovi: 45,48% • broj glasova ZA: 6.160.700 • broj glasova PROTIV: 0 • suzdržalo se od glasovanja: 0 Ad 10. Ovlašćuje se Uprava Društva da, uz suglasnost Nadzornog odbora, povuče sve ili određeni broj (dio) vlastitih dionica Društva bez smanjenja temeljnog kapitala Društva. Povlačenjem vlastitih dionica povećava se udio preostalih dionica u temeljnom kapitalu Društva. Ovlašćuje se Uprava Društva da po donošenju odluke o povlačenju vlastitih dionica Društva uskladi podatak o broju dionica Društva u Statutu Društva, kao i da da poduzme potrebne pravne radnje prema Središnjem klirinškom depozitarnom društvu d.d. radi provođenja te odluke. Ovlast za povlačenje vlastitih dionica daje se na razdoblje od 5 (slovima: pet) godina od dana donošenja ove Odluke. Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja. • broj dionica na temelju kojih su dani valjani glasovi: 6.160.700 • udio temeljnog kapitala Društva koji otpada na dionice na temelju kojih su dani valjani glasovi: 45,48% • broj glasova ZA: 6.160.700 • broj glasova PROTIV: 0 • suzdržalo se od glasovanja: 0

• Martin
    Početnik
    Reakcija primljeno
    26
    • March 4, 2025 at 9:55 AM
    • #1,737
    Quote from SILVIO2024

Ad 9. Ovlašćuje se Uprava Društva da, ovisno o financijskom stanju Društva, stječe vlastite dionice Društva koje se kao nematerijalizirani vrijednosni papiri u depozitoriju Središnjeg klirinškog depozitarnog društva d.d. vode pod oznakom INGR-R-A, ISIN: HRINGRRA0001 (u daljnjem tekstu ove 5 Odluke: Dionice), na organiziranom tržištu vrijednosnih papira ili mimo njega odnosno naplatnim putem izravnom kupnjom, tijekom razdoblja od 5 (slovima: pet) godina od dana stupanja na snagu ove Odluke. Daje se suglasnost za jednu ili više kupovina vlastitih Dionica na način da najveći ukupni broj Dionica kupljenih na temelju ove suglasnosti iznosi do 10% (slovima: deset posto) temeljnog kapitala Društva. Najniža cijena plativa po Dionici ne smije iznositi manje od 50% (slovima: pedeset posto) ispod prosjeka tržišne vrijednosti Dionice tijekom 30 (slovima: trideset) dana koji neposredno prethode danu kupnje dionica. Najviša moguća plativa cijena po Dionici ne smije premašivati 20% (slovima: dvadeset posto) iznad prosjeka tržišne vrijednosti dionice tijekom 30 (slovima: trideset) dana koji neposredno prethode danu kupnje Dionice. Uprava Društva može raspolagati vlastitim Dionicama koje je stekla na temelju ove Odluke na organiziranom tržištu vrijednosnih papira i mimo njega, a da za to nije potrebna odluka Glavne skupštine Društva. Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja. • broj dionica na temelju kojih su dani valjani glasovi: 6.160.700 • udio temeljnog kapitala Društva koji otpada na dionice na temelju kojih su dani valjani glasovi: 45,48% • broj glasova ZA: 6.160.700 • broj glasova PROTIV: 0 • suzdržalo se od glasovanja: 0 Ad 10. Ovlašćuje se Uprava Društva da, uz suglasnost Nadzornog odbora, povuče sve ili određeni broj (dio) vlastitih dionica Društva bez smanjenja temeljnog kapitala Društva. Povlačenjem vlastitih dionica povećava se udio preostalih dionica u temeljnom kapitalu Društva. Ovlašćuje se Uprava Društva da po donošenju odluke o povlačenju vlastitih dionica Društva uskladi podatak o broju dionica Društva u Statutu Društva, kao i da da poduzme potrebne pravne radnje prema Središnjem klirinškom depozitarnom društvu d.d. radi provođenja te odluke. Ovlast za povlačenje vlastitih dionica daje se na razdoblje od 5 (slovima: pet) godina od dana donošenja ove Odluke. Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja. • broj dionica na temelju kojih su dani valjani glasovi: 6.160.700 • udio temeljnog kapitala Društva koji otpada na dionice na temelju kojih su dani valjani glasovi: 45,48% • broj glasova ZA: 6.160.700 • broj glasova PROTIV: 0 • suzdržalo se od glasovanja: 0

Hvala vam na ovim detaljnim informacijama. Očekujem neke pozitivne iskorake u ovoj godini a u skladu s najavljenim u zadnjem izvješću. Vidimo se i na skupštini:-)

• SILVIO2024
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    178
    • March 4, 2025 at 11:25 AM
    • #1,738

Nije lako gledati pad svjetskih burzi pa ni ove naše minijaturne... ;(

• piho
    Početnik
    Reakcija primljeno
    30
    • March 4, 2025 at 12:44 PM
    • #1,739

Kolege, kad je sljedeca skupstina?

• Martin
    Početnik
    Reakcija primljeno
    26
    • March 4, 2025 at 12:50 PM
    • #1,740
    Quote from piho

Kolege, kad je sljedeca skupstina?

Negdje sredinom 5., mjeseca, mislim da će tokom ili krajem 4. biti obavijest odnosno poziv. Ja planiram ići 1. put ove godine. Ako ništa drugo dobiti neke informacije iz prve ruke, pa da se i kao dioničari međusobno upoznamo i povežemo, svi imamo isti interes.

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.2k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 25, 2025 at 8:12 AM
    2. Odgovora
      3.2k
      Pregleda
      1.5M
      3.2k
    3. Zvjezdani

May 25, 2025 at 8:12 AM
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • May 24, 2025 at 1:59 PM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      906k
      2k
    3. All

May 24, 2025 at 1:59 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 11:04 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. umalo

May 23, 2025 at 11:04 PM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 8:32 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      914k
      2.1k
    3. xdado

May 23, 2025 at 8:32 PM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • May 23, 2025 at 6:35 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. my moon

May 23, 2025 at 6:35 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• ADPL (AD Plastik d.d.)

Zvjezdani May 25, 2025 at 8:12 AM
  • VLEN (Viktor Lenac d.d.)

All May 24, 2025 at 1:59 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

umalo May 23, 2025 at 11:04 PM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

xdado May 23, 2025 at 8:32 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

my moon May 23, 2025 at 6:35 PM
  • Što smo danas tržili

Hafid May 23, 2025 at 4:07 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

All May 23, 2025 at 3:39 PM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

umalo May 23, 2025 at 2:35 PM
  • PODR (Podravka d.d.)

All May 23, 2025 at 1:57 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

jkova25 May 22, 2025 at 1:20 PM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,807 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 3 months ago
  • Što smo danas tržili

5,999 Replies, 5 years ago
  • SPAN (SPAN d.d.)

2,567 Replies, 3 years ago