1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

INGR (INGRA d.d.)

• harpun
  • February 13, 2020 at 7:06 PM
  • toluen
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,665
    • May 7, 2020 at 2:19 PM

Kolega Naim - sve Ok u čemu je problem? Razgovaramo svatko sa svoje pozicije znanja i iskustva i pokušavamo dokučiti kamo plovi ovaj brod. Možda neke stvari izgledaju kao gluposti, ali to je stvar percepcije. Prošlost Ingre je to što je, a jedino što sada imamo je njena eventualna budućnost u sada po meni bitno boljim okolnostima, osim ako to sve kako nekolicina ovdje tvrdi nije - obična magla. Ne kažem ništa - sasvim moguće.

I slažem se s dijelom vaših razmišljanja jer nije bez osnova to što vi ovdje vidite i o tom pišete.

Moj osobni stav i želja je na strani pozitivnog razvoja situacije kako za firmu tako i dioničare i to je ono što i pišem. Imam dionice i jasan interes da firma uspije u onome što kažu da planiraju. Da li je to iluzija ili ne - vrlo brzo će postati jasno jer sada više zbilja nema puno prostora za manipuliranje pričama o "novim poslovima", tome kako banke ne daju garancije, a sve se godinama osim Arene raspada u prah i pepeo. Što se mene osobno tiče uprava ima još najviše 100 dana da dokaže da je to što pričaju istina, a ako nije poslije toga ćemo se vjerojatno pozdraviti zauvijek.

Ali opet ponavljam - upravo iz ovakvih žustrih rasprava se dođe do zanimljivih informacija koje se inače nigdje ne mogu naći osim ako neće čovjek sam kopati i stvarati veze i vezice da to sazna - toga u izvješćima nema.

I zato pozdravljam sve koju tome doprinose i mislim da nema potrebe za negativizmima i teškim riečima oko ničega, bolje bi bilo konstatirati stvarne činjenice i o tome polako argumentirano razgovarati. Definitivno je bivša uprava napravla svašta i prošlosti, ajmo sada vidjeti što će napraviti ova nova. U 100 dana. I to je sve što se mene tiče.

:thumbup:

• barbosa
    Guest
    • May 7, 2020 at 2:39 PM
    Quote from Kvark

već je pokrenula razgovore s operativom sastavljenom upravo od malih i srednjih domaćih izvođača s jedne strane, dok s druge razgovaramo s domaćim proizvođačima opreme i materijala."

kolegice, oni radi zajedničkog nastupa prema trećim stranama , razgovaraju, ugovaraju, organiziraju izvođače i dobavljaće već 15 god. od kada ja trgujem na burzi, samo onda su to bile hdel, thnk, vdkt i druge tada velike građevinske tvrtke...i nikada ništa od svega a male i srednje izvođaće i dobavljače su toliko preveslali na areni da samo to i mogu...razgovarati, i ništa više

• Kvark
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,309
    • May 7, 2020 at 2:42 PM
    Quote from barbosa
    Quote from Kvark

već je pokrenula razgovore s operativom sastavljenom upravo od malih i srednjih domaćih izvođača s jedne strane, dok s druge razgovaramo s domaćim proizvođačima opreme i materijala."

kolegice, oni radi zajedničkog nastupa prema trećim stranama , razgovaraju, ugovaraju, organiziraju izvođače i dobavljaće već 15 god. od kada ja trgujem na burzi, samo onda su to bile hdel, thnk, vdkt i druge tada velike građevinske tvrtke...i nikada ništa od svega a male i srednje izvođaće i dobavljače su toliko preveslali na areni da samo to i mogu...razgovarati, i ništa više

Hvala za info. Do sada mi apsolutno nisu bili zanimljivi s obzirom na svoj djelokrug i rezultate. Privukla me informacija da je rukovodeći kadar uložio svoje novce. Sa svojim novcima se malo opreznije postupa nego s tuđim pa ajmo vidjet da li će oploditi barem vlastiti kapital.

• barbosa
    Guest
    • May 7, 2020 at 3:17 PM

ma to je veliko pitanje čijim novcima su oni kupili poziciju, indikativno je da se pozicija kupuje istovremeno sa namjerom reotkupa obveznica koje bi trebalo biti zatvoreno kreditom jedne strane banke... makar ne mora ništa značiti a i nisu neke pare, cca milion eura za kontrolu tvrtke i milionskog prihoda ovisnih društava tj. lanište doo.

što se uloga tiće, to je za njih win-win ali samo za njih i nikoga drugoga...pazi, ingra je tvrtka malih dioničara a pajde koji su kupili openhaimove dionice sjede i u upravi i u no i s tim dionicama imaju 20etak% što im daje vladajuću poziciju u tvrtki u kojoj prvi slijedeći ima nekih 2-3%...pa mogu si izglasati, doslovce, sve što im padne na pamet i to za samo milju eura...pa m2 građ. zemljišta u zg ide od 350+eur...da su platili i duplo s obzirom u koju poziciju ulaze, ne bi puno platili koliko se dobro predmetna pozicija može unovčiti

a i kako to da nema promijena u top10 a oni kupili :/

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • May 7, 2020 at 3:56 PM

meni to najviše indirektno miriše na Šterna i njegovu stranu ekipu ulagača, zemljište pored Arene na kojem je sada parking, mislim da ide u prodaju i tamo će se graditi poslovno stambeni kompleks, a čiji je novac u I(n)gri procjenite sami

• Kvark
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,309
    • May 7, 2020 at 4:10 PM
    Quote from barbosa

ma to je veliko pitanje čijim novcima su oni kupili poziciju, indikativno je da se pozicija kupuje istovremeno sa namjerom reotkupa obveznica koje bi trebalo biti zatvoreno kreditom jedne strane banke... makar ne mora ništa značiti a i nisu neke pare, cca milion eura za kontrolu tvrtke i milionskog prihoda ovisnih društava tj. lanište doo.

što se uloga tiće, to je za njih win-win ali samo za njih i nikoga drugoga...pazi, ingra je tvrtka malih dioničara a pajde koji su kupili openhaimove dionice sjede i u upravi i u no i s tim dionicama imaju 20etak% što im daje vladajuću poziciju u tvrtki u kojoj prvi slijedeći ima nekih 2-3%...pa mogu si izglasati, doslovce, sve što im padne na pamet i to za samo milju eura...pa m2 građ. zemljišta u zg ide od 350+eur...da su platili i duplo s obzirom u koju poziciju ulaze, ne bi puno platili koliko se dobro predmetna pozicija može unovčiti

a i kako to da nema promijena u top10 a oni kupili :/

Bolje bi bilo da su novci njihovi. Znamo kako završe oni koji proćerdaju i pogube tuđe.:)

Pratimo promjenu u top10.:thumbup:

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • May 7, 2020 at 7:20 PM

pogledajte malo i sudski registar

https://sudreg.pravosudje.hr/registar/f?p=1…85F78BF715BDE77

ingra ima udjela i u puno zanimljivih ovisnih društava, znači moglo bi doći i do određenih spajanja/konsolidacije.

pratit ćemo planove nove uprave, al čini mi se da bi i ovdje moglo doći do nekih preslagivanja, kao i kod DLKV-a.

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• naim
    Guest
    • May 7, 2020 at 9:36 PM
    Quote from toluen

Kolega Naim - sve Ok u čemu je problem? Razgovaramo svatko sa svoje pozicije znanja i iskustva i pokušavamo dokučiti kamo plovi ovaj brod. Možda neke stvari izgledaju kao gluposti, ali to je stvar percepcije. Prošlost Ingre je to što je, a jedino što sada imamo je njena eventualna budućnost u sada po meni bitno boljim okolnostima, osim ako to sve kako nekolicina ovdje tvrdi nije - obična magla. Ne kažem ništa - sasvim moguće.

I slažem se s dijelom vaših razmišljanja jer nije bez osnova to što vi ovdje vidite i o tom pišete.

Moj osobni stav i želja je na strani pozitivnog razvoja situacije kako za firmu tako i dioničare i to je ono što i pišem. Imam dionice i jasan interes da firma uspije u onome što kažu da planiraju. Da li je to iluzija ili ne - vrlo brzo će postati jasno jer sada više zbilja nema puno prostora za manipuliranje pričama o "novim poslovima", tome kako banke ne daju garancije, a sve se godinama osim Arene raspada u prah i pepeo. Što se mene osobno tiče uprava ima još najviše 100 dana da dokaže da je to što pričaju istina, a ako nije poslije toga ćemo se vjerojatno pozdraviti zauvijek.

Ali opet ponavljam - upravo iz ovakvih žustrih rasprava se dođe do zanimljivih informacija koje se inače nigdje ne mogu naći osim ako neće čovjek sam kopati i stvarati veze i vezice da to sazna - toga u izvješćima nema.

I zato pozdravljam sve koju tome doprinose i mislim da nema potrebe za negativizmima i teškim riečima oko ničega, bolje bi bilo konstatirati stvarne činjenice i o tome polako argumentirano razgovarati. Definitivno je bivša uprava napravla svašta i prošlosti, ajmo sada vidjeti što će napraviti ova nova. U 100 dana. I to je sve što se mene tiče.

:thumbup:

Display More

Cuj daj nemoj nam pisati kilometarske bajke. Napisi koje je projekte Ingra u posljednih 10 godina uspješno okončala?

Ja se mogu složiti da je bitna budućnost. Al Ingra je propala kompanija koja životari na rubu stecaja već dulji niz godina. Ne znam o kakvoj bi se tu budućnosti dalo raspravljati?

Al dobro, ajde da vidimo sto će tu biti za koji mjesec ili godinu... ja im želim uspjeh. I upravi i dioničarima.

• toluen
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,665
    • May 7, 2020 at 10:58 PM

Naim - u zadnjih 10 godina su imali "projekte" tolike da su s 220 kn iz 2008 "narasli" na 3-5 kn. Što je tu nejasno? Pad od 98% dovoljno govori. U međuvremenu im je Đuro za 6 kn nudio "sinergiju" (ajme). A kolega Simke vam pojašnjava da su ljudi unutar firme također stalno računali na nekakve velike projekte koji se jednostavno nisu dogodili. Zašto - nebitno- to je prošlost.

A cijenu od 3 kn drži ISKLJUČIVO Arena i to se polako papa kroz ogromne ničim zaslužene plaćetine. Ovih sadašnjih 4-5 ne bih komentirao - još uvijek ne znam što se točno događa i vjerojatno će ako ne bude novih informacija to polako natrag prema 3kn. Zato nisam u ovome valu euforije kupovao nego prodavao (od 3,5 do 5,5) nešto davno kupljeno po 3 kn. Ali je i još dosta toga i ostalo i čeka razvoj situacije. OK.

Rezime - nešto se promijenilo, pratimo ishod toga - 100 dana je sasvim dovoljno da to postane vidljivo. S druge strane (po meni) ova cijena je trenutno dovoljno niska da oni koji su u ovo ušli sada ne popuše previše ako se ne dogodi ništa. A oni koji su ušli na 220 se mogu slikati s tim tu lovu vjerojatno više nikad ovdje neće vidjeti. Ali da može potegnuti do 20 - može ako se tako posloži priča.

Nego jedna druga stvar me zanima čisto znanja radi, vjerojatno nebitno, ali ako tko zna odgovor molio bih logički razumljivo tumačenje.

Na koji način su izigrani kooperanti na Areni ? Jasno da se to dogodilo, ali ostaje nejasno kako, ako kod potpisivanja bilo kakvih ugovora izvođač - podizvođač postoji (pretpostavljam - da znam ne bi pitao) stavka s nadležnim sudom... Mislim po logici stvari bih ja kao izigrani podizvođač tužio sudski. Zašto se to nije dogodilo jer ne sjećam se da je o tome itko ikada išta rekao? Osim ako....???

Hvala unaprijed na pozitivnom odgovoru. (Al smo fini, ko Finska :))

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • May 8, 2020 at 2:00 PM

https://novac.jutarnji.hr/karijere/prije…ikasan/9191000/

Buljo je zanimljiv lik.

bio je vlasnik banke i brodarske firme.

banka propala, brodarsku firmu prodao i sagradio ekskluzivan dom za umirovljenike.

https://www.jutarnji.hr/vijesti/foto-juroslav-buljubasic-‘u-splitu-otvaram-dom-za-najbogatije-europske-umirovljenike’/1065929/

al di je kod on u kombinaciji, neki se novac okreće.

i Tromont je unutra, a oni su solidna građevinska firma.

po meni je dobra stvar da nitko nema punu kontrolu, što znači da svi moraju puhati u isti rog da firma uspije.

glavno da se nešto događa.

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• Mrcash
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,554
    • May 9, 2020 at 11:15 AM

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvats…i-cas/10284469/

Nedavno sam rekao kako će ovo biti godina građevinara, daj bože.

• dionicar
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,186
    • May 9, 2020 at 11:25 AM

stize $$$... bit ce posla i IGH i THNK i INGR

• BSOD
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,261
    • May 9, 2020 at 11:54 AM
    Quote from dionicar

Dajte još nabrojite i HDEL.

Kod nas ima građevinskih kompanija koje su sposobije i kapacitiranije od ovih nabrojanih barem 10 puta. I nisu pri kod ili u stečaju.

Šteta što takve prave nisu izlistane.

Ima'l kaj za short danas?

:evil:

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • May 14, 2020 at 2:23 PM

https://www.poslovni.hr/hrvatska/ako-g…retninu-4232005

jesam li ja dobro shvatio? grad će provesti javnu nabavu za obnovu nekretnina prema Zakonu o vlasništvu (sekvestracija)?

"Članak 32.

(3) Kad je radi zaštite interesa i sigurnosti države, prirode, spomenika kulture, ljudskoga okoliša ili zdravlja ljudi određeno da je vlasnik na temelju zakona dužan nešto poduzeti glede vlastite stvari, a njega se na to ne može prisiliti, općinski načelnik, gradonačelnik, odnosno župan je ovlašten uspostaviti privremeno upravljanje tom stvarju (sekvestraciju) primjenjujući na odgovarajući način pravila o privremenom skrbništvu nad ostavinom za slučaj da su nasljednici nepoznati ili nepoznatoga boravišta, ako posebni zakon ne određuje što drugo.

(7) Vlasnik ima pravo na vraćanje posjeda stvari i prije proteka roka iz ugovora, ako u cijelosti isplati uložena sredstva ili ispuni drugu obvezu zbog koje je uspostavljeno privremeno upravljanje stvarju. "

vjerojatno su se zato zavrtjele priče oko Ingre, jer ako ovo bude ovako riješeno, onda onaj tko dobije posao obnove stvarno okreće milijarde kuna.

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • May 14, 2020 at 3:07 PM
    Quote from BSOD
    Quote from dionicar

Dajte još nabrojite i HDEL.

Kod nas ima građevinskih kompanija koje su sposobije i kapacitiranije od ovih nabrojanih barem 10 puta. I nisu pri kod ili u stečaju.

Šteta što takve prave nisu izlistane.

ma je, al ružno je brate gledati ovoga Foretića ispred katedrale, sam čovjek radi, sam priča i još nosi kacigu na glavi, zamisli ti da je to neki gospon iz Ingre s kravatom i sunčanim naočalama i da mu za priču uzme 10%, pa zar ne bi to bilo ljepše za vidjeti, pa što košta košta, ma škrti su ti današnji građevinci i ne cijene ništa stare socijalističke firme i modele privrjeđivanja

• harpun
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,570
    • May 14, 2020 at 7:21 PM

https://www.poslovni.hr/hrvatska/ako-g…retninu-4232005

ništa od ovoga,čeka se nova vlada

bez ocjena molim

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • May 14, 2020 at 8:04 PM

evo sad sam slušao Temu dana vezano za obnovu Zagreba.

Grad će obnavljati zgrade u svom vlasništvu, a država u svom.

za višestambene zgrade obnova će ići uz sudjelovanje suvlasnika, ali, kao što već svi znate, zajednički dijelovi zgrade se obnavljaju iz pričuve.

ne znam u kojoj je ulozi Ingra što se tiče ovih trenutnih obnova fasada (u svojstvu upravitelja zgrade ili izvođača)?

ako netko ima informaciju, neka podijeli.

• barbosa
    Guest
    • May 15, 2020 at 10:11 AM

ingra svakako nije "upravitelj" a nije niti izvođač...što je onda ingra:/

...inaće, ovo sa potresom je kompleksna tema, možda upravitelj u ime zgdrade može dignuti kredit koji će se vračati iz pričuve ali opet, svak riješava svoju štetu i kako će to na kraju ispasti sa višestambenim jedinicama kojima je narušen stabilitet je teško predvidjeti...činjenica je da ako je zgrada za rušenje da samo parcela ima vrijednost a ako se stanari odluće za zamjensku građevinu, građevinska vrijednost obnove/zamjene iste, teško da može ispod cca 1000 eur m2, također, obnovu će izgleda financirati svaki subijekt za sebe uz neku drž. participaciju, dakle xxx malih gradilišta i fakat ne vidim što bi jedan broker tu imao tražiti...

• harpun
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,570
    • May 15, 2020 at 10:58 AM

ovo je samo jedna brojka u odgovornosti grada

https://www.poslovni.hr/hrvatska/bandi…zivanje-4232191

bez ocjena molim

• barbosa
    Guest
    • May 15, 2020 at 12:03 PM
    Quote from harpun

ovo je samo jedna brojka u odgovornosti grada

https://www.poslovni.hr/hrvatska/bandi…zivanje-4232191

pa naravno, kriminalci si traže priliku u neprilici drugih...zagrebu je kreditni rejting već u smeču a ako im ovo prođe, onaj projekat manhatan, pripuzi, otpadne vode i pročišćavać su kikiriki koliko će tih novaca korupcijom i kombinacijama isisati...vidjeli smo na slučaju srebrnjak da kočnica i skrivanja više nema, koliko bahato i bezobzirno su utjecajem korupcijom preko gradskih institucija konstruirali Nogalov otkaz i preuzimanje projekta a radilo se o 50M eur a sada je u pitanju MILIJARDA

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.2k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 25, 2025 at 4:34 PM
    2. Odgovora
      3.2k
      Pregleda
      1.5M
      3.2k
    3. All

May 25, 2025 at 4:34 PM
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • May 24, 2025 at 1:59 PM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      907k
      2k
    3. All

May 24, 2025 at 1:59 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 11:04 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. umalo

May 23, 2025 at 11:04 PM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 8:32 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      914k
      2.1k
    3. xdado

May 23, 2025 at 8:32 PM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • May 23, 2025 at 6:35 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. my moon

May 23, 2025 at 6:35 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 25, 2025 at 4:34 PM
  • VLEN (Viktor Lenac d.d.)

All May 24, 2025 at 1:59 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

umalo May 23, 2025 at 11:04 PM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

xdado May 23, 2025 at 8:32 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

my moon May 23, 2025 at 6:35 PM
  • Što smo danas tržili

Hafid May 23, 2025 at 4:07 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

All May 23, 2025 at 3:39 PM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

umalo May 23, 2025 at 2:35 PM
  • PODR (Podravka d.d.)

All May 23, 2025 at 1:57 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

jkova25 May 22, 2025 at 1:20 PM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,807 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 3 months ago
  • Što smo danas tržili

5,999 Replies, 5 years ago
  • SPAN (SPAN d.d.)

2,567 Replies, 3 years ago