1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

INGR (INGRA d.d.)

• harpun
  • February 13, 2020 at 7:06 PM
  • barbosa 2.0
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,217
    • February 28, 2021 at 9:25 AM
    Quote from tollway
    Quote from domo1977

Jesu li sada nakon Što je otišao Bandić ingrino poslovanje i planovi ugroženi?

kolega

kako vas nije sram!!?? čovjeku se još ni pete nisu ohladile, a vi već lupate svoje teorije! nisam nikakav zagovornik, ali malo pristojnosti nije naodmet!

slažem se kol. tollway, nije niti trenutak niti mjesto ali, kol. domo1977, načelno poznavajući situaciju, mnogi će se naći u neprilici a ingra svakako nije među tima, upravo suprotno...

• toluen
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,665
    • February 28, 2021 at 10:49 AM

O preminulima uvijek sve najbolje pa i sada bivšem gradonačelniku. RIP.

Nakon ovakvih događaja (potresa) uvijek treba vremena da se priča stabilizira do uspostave nekih novih odnosa. Kod Ingre se ovime ništa bitno ne mijenja, a cijena dionice ionako ovisi o percepciji ulagača i eventualnim manipulacijama koje su u ovakvim slučajevima gotovo neizbježna pojava.

Svakako budući planovi će se morati revidirati u skladu s novonastalom situacijom, ali to vrijedi za sve igrače jednako pa i za Ingru. Kako kažu kolege možda će im sada biti lakše rješavati neke stvari, ali ovo je test da firma u ovoj situaciji pokaže od kakvog je materijala. Do sada su svašta pretumbali preko sebe i preživjeli, ne vidim zašto bi ova situacija trebala biti drugačija kao i svi ostali izazovi s kojim su se do sada susretali.

• Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • February 28, 2021 at 10:56 AM

Pokojni Milan Bandic neka pociva u miru Bozjem.

Kakve veze on ima sa Ingrom? Pa nikakve.

To je bila samo jos jedna prica u spinu o velikom oporavku Ingre da su oni bliski Bandicu pa ce oni dobiti obnovu Zagreba.

Tko zna koliko je tu uopce bilo istine.

Mene kod obnove Zagreba muci jedno pitanje, a to je od kuda novac za obnovu?

Tko ce to placati? Drzava, EU, grad, privatni vlasnici zgrada? Koliko ce uopce trajati obnova?

Mislim da drzava RH i grad Zagreb trenutno u blagajni niti nemaju tih novaca.

• harpun
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,570
    • February 28, 2021 at 11:13 AM

od kuda novac

https://vlada.gov.hr/vijesti/obulje…u-zagreba/31356

bez ocjena molim

• barbosa 2.0
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,217
    • February 28, 2021 at 11:26 AM

o kol. Marielena, jako si u krivu, bez bandića se niti jedan projekt u zg nije mogao odobriti a ingr nije bila u njegovoj milosti kao svi ti i svakojaki no-name tzv"kumčići", ovime, zavisno tko će doći u poziciju na izborima se raspao cijeli jedan "sustav"koji je bandić izgradio i biti će sada tu mnogo prilika kao i za mnoge i mnogo ne prilika i ovime se itekako otvara prostor i to ne samo za ingr...prvi indikator će biti suspendiranje podrške hdz-a bandičevoj stranci u zg skupštini a dalje bujemo vidjeli...

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • February 28, 2021 at 11:55 AM

ako, na bilo koji način, SDP bude sudjelovao u vladajućoj većini (a što je poprilično izgledno), za Ingru nema zime.

vidi se iz aviona da je Klisović kompromisni kandidat koji će pomiriti SDP-ove anti i pro Bandić frakcije.

ne bi me čudila ni kombinacija s Tomaševićem kao novim, umivenim, isturenim licem, a da ovi nastave vladati iz sjene, kao i do sada.

a unutra je stari lisac, predsjednik Stipe, koji će paziti da se ove ne izbije s korita.

igrači se mijenjaju, al I(n)gra je uvijek ista.

jedini koje će ovdje izbiti s korita su kikaši i sitni kokošari, a ovi su jednostavno preveliki i uživaju, barem kod većine Purgera, dobar ugled, jer Arena ZG, za razliku od splitske, izgleda svjetski.

čak me ne bi začudilo da Ingra od svega ovoga još i više profitira, jer će svi pristati da jedna ovakva firma bude vođa obnove ZG, koja će kontrolirati ove sitne kokošarske firme koje zakidaju i varaju na svemu i svačemu.

Ingra jednostavno ima jako pozitivnu percepciju, a i novi predsjednik PR-ovac će to samo dignuti na razinu više.

to što se, u suštini, radi samo o ljuštura kompaniji, kao da to prosječnog građanina puno briga.

uostalom, pitajte bilo koje obične građane bi li da im obnovu njihove zgrade nakon potresa vodi Ingra ili Mate d.o.o., mislim da bi svi tipovali na Ingru.

možda sam u krivu, al živi bili pa vidjeli.

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• Krokodil
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    132
    • February 28, 2021 at 12:17 PM

Nevjerojatno dosad je Bandić bio glavna veza za Ingru a sad je to dobro za Ingru???!!! Nebi vas se posramio ni Njojnjo.

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • February 28, 2021 at 12:27 PM
    Quote from Krokodil

Nevjerojatno dosad je Bandić bio glavna veza za Ingru a sad je to dobro za Ingru???!!! Nebi vas se posramio ni Njojnjo.

pa svaki relativno ozbiljan biznis zna da mora staviti osigurače na više stolica.

možda je i ženica imala informacije da Poglavica neće još dugo, pa mužić krenuo u ofenzivu.

tko zna 🤷

da je Poglavica ostao, imali bi još i veći problem s percepcijom, možda bi se i neki kikaš umiješao za dio kolača, a ovako ni to više nije problem.

ova firma zasad živi isključivo od politike, a to je šporka igra i moraš na sve scenarije biti spreman.

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• Lavrentije
    Student
    Reakcija primljeno
    125
    • February 28, 2021 at 1:05 PM

"Mi smo na Građevinskom fakultetu već tri puta pozivali velike građevinske firme koje se mogu odazvati na velike tendere. Oni će na sebe vezati manje građevinare i obrtnike bez kojih neće biti cjelovite obnove...građevinarstvo u Hrvatskoj ima svoju dugu tradiciju i siguran sam da će naše domaće tvrtke u najvećem dijelu biti uključene u ovom poslu te ga odraditi na vrlo kvalitetan način. Na kraju krajeva, nakon što svi potrebni natječaji budu provedeni, ključ cijele priče bit će u kvalitetnom izvođenju radova i njihovom nadzoru."

https://www.poslovni.hr/hrvatska/domac…-obnovu-4274848

• mikromakrto
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,513
    • February 28, 2021 at 1:37 PM

A Ingra spada u velike građevinske firme?

Ili će biti jedna od ovih malih koje se vežu na velike?

Ima zidarskih obrta u Zagrebu koji rade više nego je Ingra napravila u zadnjih 12 godina

• toluen
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,665
    • February 28, 2021 at 1:40 PM

Kod Ingre percepcija trenutno igra ulogu, ali to je kratkog daha, na tome se ne gradi budućnost. Ako uprava ima imalo pameti, a meni se čini da ima onda će svakako nastojati stvoriti uvjete da počnu ostvarivati rezultate utemeljene na radu. Vjerujem da to namjeravaju, ali za to treba vremena - za nekoliko mjeseci će već biti puno toga jasnije u kojem smjeru to dalje ide. Do tada - rizik je takav kakav je - visok.

Sve što su do sada napravili mi se čini logičnim, o nekim stvarima smo informirani, a o drugima ćemo saznati na ovaj ili onaj način. Što se tiče veza s politikom nisam vidio prevelike koristi od toga za Ingru do sada, a ne treba previše pameti da se zaključi kako nije dobro na tome ništa temeljiti jer se tu sreća brzo okrene za 180.

A posla će biti za sve koji hoće raditi samo je pitanje na koji način će se Ingrina ideja da sve to realizira u to uklopiti. Ako to budu temeljili na kvalitetnom radu problema neće biti inače će kao i do sada ovisiti o vanjskim faktorima, a ne o vlastitoj sposobnosti da upravljaju svojom sudbinom. Vjerojatno su ponešto i naučili iz svega što su do sada prošli.

• nascar
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    550
    • February 28, 2021 at 2:10 PM
    Quote from st-brajo

čak me ne bi začudilo da Ingra od svega ovoga još i više profitira, jer će svi pristati da jedna ovakva firma bude vođa obnove ZG, koja će kontrolirati ove sitne kokošarske firme koje zakidaju i varaju na svemu i svačemu.

ne znam tko bi trebali biti ti svi, ali da imam građevinsku firmu i da hoću ugovoriti obnovu nekih objekata od potresa u Zagrebu najmanje što bi mi trebalo je da mi posrednik bude firma kao što je ingra. kako je Mate d.o.o. radio do sada tako isto može i dalje. što se tiče kokošarenja u građevini zakidaju i veliki i mali. koliko je samo njih zakinuto kod izgradnje Arene.

• tollway
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,179
    • February 28, 2021 at 2:48 PM
    Quote from nascar
    Quote from st-brajo

ne znam tko bi trebali biti ti svi, ali da imam građevinsku firmu i da hoću ugovoriti obnovu nekih objekata od potresa u Zagrebu najmanje što bi mi trebalo je da mi posrednik bude firma kao što je ingra. kako je Mate d.o.o. radio do sada tako isto može i dalje. što se tiče kokošarenja u građevini zakidaju i veliki i mali. koliko je samo njih zakinuto kod izgradnje Arene.

vjerovatno će se ići na nekakav nadzor, koordinaciju, izradu dokumentacije i sl. kako god obrtnik velik bio (ili manje firme kojih ima jako puno), vjerujem da na prste jedne ruke možemo nabrojiti one koje imaju zaposlene tim inžinjera. obično imaju jednoga ili dvojicu koji vode nekoliko gradilišta, a kontroling i projekte ionako rade drugi. nism već neko vrijeme u građevini, ali koliko čujem, ništa se po tome nije promijenilo.

tako da sviđala se nama ingra ili kamgrad ili pionir....ili ne sviđali. biti će posla za sve i previše. ja se bojim da neće biti dovoljno krajnjih izvođača.

• toluen
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,665
    • February 28, 2021 at 3:43 PM

tollway

Mislim da Ingra cilja upravo organizaciju poslova među firmama i obrtima - svega što treba da se posao odvija nesmetano i po planu. Dobru organizaciju da posao glatko teče nije lako provesti, a na tom planu Ingra ima iskustva i šansu da takav posao i dobije. Ako to bude radila svaka firma za sebe onda će to biti puno složenije i teže za provesti. Tko god to bude u konačnici radio imati će pune ruke posla baš kao i oni na terenu s lopatama u ruci.

• nascar
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    550
    • February 28, 2021 at 5:40 PM
    Quote from toluen

tollway

Mislim da Ingra cilja upravo organizaciju poslova među firmama i obrtima - svega što treba da se posao odvija nesmetano i po planu. Dobru organizaciju da posao glatko teče nije lako provesti, a na tom planu Ingra ima iskustva i šansu da takav posao i dobije. Ako to bude radila svaka firma za sebe onda će to biti puno složenije i teže za provesti. Tko god to bude u konačnici radio imati će pune ruke posla baš kao i oni na terenu s lopatama u ruci.

prema zakonu o gradnji i zakonu o poslovima i djelatnostima prostornog uređenja i gradnje navedene poslove mogu raditi samo ovlaštene osobe. tko to u ingri ima ovlaštenje za takve poslove. koliko u ingri ima zaposlenih voditelja projekata i ako ih ima kojeg su levela? koliko inženjera gradilišta sa više od 15 godina iskustva na najsloženijim projetima? za dobru organizaciju potrebni su sposobni ljudi u fondu za obnovu (btw. Damir Vanđelić je voditelj projekata level A) i provođenje javne nabave na način da se biraju sposobni, a ne podobni sudionici u gradnji (projektanti, nadzori i izvođači radova).

tollway kako bi ingra mogla raditi nadzor ili izradu dokumentacije ispred velikih projektnih ureda kojih u HR ima

• tollway
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,179
    • February 28, 2021 at 6:40 PM

vrlo jednostavno kolega! projekte će trebati izraditi vrlo brzo (ukoliko već i nisu u početnim fazama) kako bi se povuklo što više novaca iz EU fondova. ne mislite valjda da će sve druge kuće koje imaju projekte u tijeku prekinuti rad na istima i sve svoje kapacitete usmjeriti na projekte obnove zagreba i okolice, te banovinu.

nadam se da znate koliko samo proračuna, nacrta i ostalog treba za jednu obiteljsku kuću. ako se radi o složenijim i višenamjenskim objektima... da ne govorimo. a znate li koliko će objekata trebati obnovu ili ponovnu izgradnju? mislim da se barata sa brojkom od preko 20 000 jedinica!!! (nemojte me držati 100% za riječ). probajte samo pomisliti koliko je to papira!!

• nascar
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    550
    • February 28, 2021 at 6:46 PM
    Quote from tollway

vrlo jednostavno kolega! projekte će trebati izraditi vrlo brzo (ukoliko već i nisu u početnim fazama) kako bi se povuklo što više novaca iz EU fondova. ne mislite valjda da će sve druge kuće koje imaju projekte u tijeku prekinuti rad na istima i sve svoje kapacitete usmjeriti na projekte obnove zagreba i okolice, te banovinu.

nadam se da znate koliko samo proračuna, nacrta i ostalog treba za jednu obiteljsku kuću. ako se radi o složenijim i višenamjenskim objektima... da ne govorimo. a znate li koliko će objekata trebati obnovu ili ponovnu izgradnju? mislim da se barata sa brojkom od preko 20 000 jedinica!!! (nemojte me držati 100% za riječ). probajte samo pomisliti koliko je to papira!!

tko bi te složene projekte trebao raditi u ingri? koliko ingra ima zaposlenih ovlaštenih projekatanata? koje reference u projektiranju i nadzoru ima?

• toluen
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,665
    • February 28, 2021 at 6:50 PM

nascar

To treba njih pitati. Ingra je pokazala u svojim javnim objavama namjeru biti prisutna u svemu tome pa vjerojatno imaju rješenja za to što se pred njih postavlja kao uvjet. Vjerojatno znaju što rade. Saznati ćemo vrlo brzo.

• tollway
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,179
    • February 28, 2021 at 7:07 PM
    Quote from nascar
    Quote from tollway

tko bi te složene projekte trebao raditi u ingri? koliko ingra ima zaposlenih ovlaštenih projekatanata? koje reference u projektiranju i nadzoru ima?

kolega

posjetite stranice ingre, pročitajte kaj tam piše. ima svega... i svačega. a za dodatna pitanja imate i kontakt!

iskreno, mene vam to uopće ne zanima! ja vidim da je firma u svojevrsnom novom startu i da je atmosfera vrlo povoljna. a vidim i da je dionica u lijepom zaletu (sutra očekujem lijep rast).... kada procijenim da je vrijeme... push the button i game over. do slijedeće prilike.

• nascar
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    550
    • February 28, 2021 at 7:45 PM
    Quote from tollway
    Quote from nascar

kolega

posjetite stranice ingre, pročitajte kaj tam piše. ima svega... i svačega. a za dodatna pitanja imate i kontakt!

iskreno, mene vam to uopće ne zanima! ja vidim da je firma u svojevrsnom novom startu i da je atmosfera vrlo povoljna. a vidim i da je dionica u lijepom zaletu (sutra očekujem lijep rast).... kada procijenim da je vrijeme... push the button i game over. do slijedeće prilike.

taj game over mogao bi biti i sutra :) nemam potrebu pregledavati stranice ingre, postoji imenik ovlaštenih inženjera i ingra ih ima 2, za 3. nisam siguran s obzirom da piše da radi u Ingra-M.E.

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • May 24, 2025 at 1:59 PM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      906k
      2k
    3. All

May 24, 2025 at 1:59 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 11:04 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. umalo

May 23, 2025 at 11:04 PM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 8:32 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      914k
      2.1k
    3. xdado

May 23, 2025 at 8:32 PM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • May 23, 2025 at 6:35 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. my moon

May 23, 2025 at 6:35 PM
    1. Što smo danas tržili 6k

• harpun
      • February 15, 2020 at 11:11 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 4:07 PM
    2. Odgovora
      6k
      Pregleda
      2.3M
      6k
    3. Hafid

May 23, 2025 at 4:07 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

All May 24, 2025 at 1:59 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

umalo May 23, 2025 at 11:04 PM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

xdado May 23, 2025 at 8:32 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

my moon May 23, 2025 at 6:35 PM
  • Što smo danas tržili

Hafid May 23, 2025 at 4:07 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

All May 23, 2025 at 3:39 PM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

umalo May 23, 2025 at 2:35 PM
  • PODR (Podravka d.d.)

All May 23, 2025 at 1:57 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 23, 2025 at 1:36 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

jkova25 May 22, 2025 at 1:20 PM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,807 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 3 months ago
  • Što smo danas tržili

5,999 Replies, 5 years ago
  • SPAN (SPAN d.d.)

2,567 Replies, 3 years ago