1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

LKRI (Luka Rijeka d.d.)

• harpun
  • February 13, 2020 at 6:27 PM
  • Dr.Kalica
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    497
    • March 30, 2023 at 8:23 AM
    Kraj dileme: Riječku luku preuzima češki Port Acquisitions
    Kao što i nalaže Zakon o preuzimanju dioničkih društava, nakon nedavnog preuzimanja više od 25 posto dionica riječke luke (točnije, 34,42 posto dionica), češki…
    lidermedia.hr

Tako će Port Acquisitions, sa sjedištem u Pragu, preuzeti sto posto dionica riječke luke, njih 13.480.475, po cijeni od 40 kuna (5,31 eura), što je ukupno 71,6 milijuna eura.

Koje su ovo sad igre i prevare. Gdje je tromjesečni prosjek. Jeftinije je Državi zapaliti cijelu luku i opet je sagraditi nego li prodati po ovom iznosu.

• pablovitti
    Početnik
    Reakcija primljeno
    1
    • March 30, 2023 at 9:12 AM

Meni izgleda da je to navedena nominalna vrijednost dionice a ne ona cijena koju trebaju platiti.

Molim i nadam se da će me netko ispraviti XD

• verdi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,668
    • March 30, 2023 at 10:33 AM

pogledajte vi samo kako je donatella sa dva l tendenciozno napisala ovo smeće od novinarskog članka. po njoj to je već gotovo. čista manipulacija za koju bi u amerci od sec-a dobila po nosiću. možda čak i po guzi. po džepu sigurno.

• pikolito
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    300
    • March 30, 2023 at 10:35 AM
    Quote from verdi

pogledajte vi samo kako je donatella sa dva l tendenciozno napisala ovo smeće od novinarskog članka. po njoj to je već gotovo. čista manipulacija za koju bi u amerci od sec-a dobila po nosiću. možda čak i po guzi. po džepu sigurno.

kaj jenajbolje, nema imho tu neke zle namjere, čisto neznanje...

• verdi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,668
    • March 30, 2023 at 10:41 AM

kolega nemojte biti naivni. mala je dobila ručak ili večeru, a možda još štošta pride da baš tako formulira članak. gdje su pare ništa nije slučajno.

• Dr.Kalica
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    497
    • March 30, 2023 at 10:49 AM

Kao što sam već napisao na drugom forumu.

Mislim kako nas nitko ne može natjerati da prodamo po ovoj cijeni. Neka Država radi sa svojim djelom šta hoće. Neka ga proda za pola bureka.

Nas se ne može natjerati ili istisnuti po cijeni ispod 3mj prosjeka.

A ovaj članak mi se čini kao teška magla.

Ako se ne varam autorica je bila vinska kraljica 2015 godine. Svašta to vino zna učiniti čovjeku :)

No bilo kako bilo, ja ne izlazim. Mogu me samo izbaciti kao i kod ATLN :D

• Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • March 30, 2023 at 10:53 AM

Jedino tko je profitirao od tog članka su ovi koji su jutros kupili.

• havi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,895
    • March 30, 2023 at 8:51 PM

Jel netko od prisutnih pogledao valuaciju za LKRI? I recimo usporedio je sa Lukom Koper, Lukom Bar i Lukom Ploče?

Ono, EV Ebitda, net debt / Ebitda, P/E, P/BV, P/S, EV/S, P/CF, FCF i sl.?

• Normani
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,455
    • March 30, 2023 at 9:00 PM
    Quote from Dr.Kalica

A ovaj članak mi se čini kao teška magla.

Ako se ne varam autorica je bila vinska kraljica 2015 godine. Svašta to vino zna učiniti čovjeku :)

Ovaj članak bi trebala biti odmah, sada, danas tema za HANFA-u. Netko je popušio navedenu cijenu i pod hitno prodao s preko 10% minusa. Sada se može zahvaliti "vinskoj kraljici" i uredništvu Lidera.

Quote from havi

Jel netko od prisutnih pogledao valuaciju za LKRI? I recimo usporedio je sa Lukom Koper, Lukom Bar i Lukom Ploče?

Ono, EV Ebitda, net debt / Ebitda, P/E, P/BV, P/S, EV/S, P/CF, FCF i sl.?

Je li ovo pitanje ili quasi retoričko pitanje?

Edited once, last by Normani: Merged a post created by Normani into this post. (March 30, 2023 at 9:03 PM).

• harpun
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,570
    • March 30, 2023 at 9:13 PM
    Quote from harpun

Luka Rijeka

br.dionica 13 480 475

cij. dio. 8.75 e

tržiš.kap. 117.95 mil. eura

ukupni pretovar 6 305 036 tona

prihod od prodaje 211 milijuna kuna

zaposlenih 518

Luka Koper

br.dionica 14 milijuna

cij.dio. 25.90 e

tržiš.kap. 362.6 mil.eura

ukupni pretovar 23.2 mil tona

prihod od prodaje 310 milijuna eura

zaposlenih 1638

Display More

neke osnove su tu

bez ocjena molim

• havi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,895
    • March 30, 2023 at 9:19 PM

Djevojka iz Lidera je pogriješila. Vjerojatno nije razumjela ili se povela za nečijom (dez)informacijom. Al tko god je prodao na taj tekst očito nema pojma o preuzimanjima pa je u neku ruku i njegova odgovornost za prodaju i eventualni gubitak.

Pitanje je konkretno i usput i retoričko. Svi pričaju o visokoj cijeni, a nitko ne gleda valuaciju i činjenicu da je LKRI relativno daleko najskuplja luka u okruzenju. I to prema nekim pokazateljima i nekoliko puta. Razumijem strateški znacaj i potencijale, al treba uvijek pogledati i fundament koji ne otvara IMHO priliku za neku značajniju premiju.

• Normani
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,455
    • March 30, 2023 at 10:02 PM
    Quote from havi

Djevojka iz Lidera je pogriješila. Vjerojatno nije razumjela ili se povela za nečijom (dez)informacijom. Al tko god je prodao na taj tekst očito nema pojma o preuzimanjima pa je u neku ruku i njegova odgovornost za prodaju i eventualni gubitak.

Pitanje je kako je vinska kraljica uopće došla u poziciju da piše o stvarima o kojima očito nema blage veze?
    Pa ja sam studirao za sobaricu i violinu pa mi je iste sekunde bilo jasno. Pardon, možda ona ipak IMA veze. ONA valjda ima "veze" kad je uopće došla na to radno mjesto. Što ako nebuloze koje je napisala nisu slučajne, nego planirane kako bi se izazvala željena reakcija, upravo onakva kakva se odigrala danas prijepodne kada je netko impulsno prodao? Kud bismo došli kada bi se u medijskom prostoru iznosile tek tako dezinformacije i to od medija koji bi trebali biti profesionalni, ozbiljni, odgovorni? Nastao bi kaos.

Što se tiče osobe koja je prodala, očito povodeći se "informacijama" u članku, smatram pogrešno proglašavati ju odogovornom za svoj postupak. Ovo je javna stvar i od interesa je da informiranje javnosti bude kako sam gore već naveo. Profesionalno, ozbiljno, odgovorno. Svaki pojedinac treba imati povjerenja u javnost plasiranu informaciju, čak i ako se ne razumije dovoljno dobro u tematiku. Postoji cijeli niz životnih tema i tema od osobnog i javnog interesa u koje se mi, kao laici, ne razumijemo, nego se najčešće prepuštamo mišljenju stručnjaka (iako ni to nije jamstvo) koji nas o stvarima informiraju u medijima.

Dakle, ovo što si rekao da je "sam krivi", to je isto kao da tebi Marko Marković koji je specijaliziran za cjepivo kaže kako je neko cjepivo dobro za bolest XY, ti se cijepiš, a onda nakon toga ispadne da si se temeljem njegove informacije cijepio za pogrešnu bolest. I sada tebi netko kaže: "Što ćeš, sam si si kriv što si vjerovao onom stručnjaku. Nisi se trebao cijepiti, eto!" Ali mi, ako nismo dovoljno dobro upućeni u neko stručno područje, ne možemo donositi racionalne odluke već se pouzdajemo u druge koji se nalaze na pozicijama ekspertize. Dotična vinska kraljica, ako ni sama ne razumije što piše, ako, što kažeš za žrtvu, "nema pojma o preuzimanjima" - onda ili nije za ovaj posao ili igra s nekim neku nisku igru.

• igi
    Student
    Reakcija primljeno
    83
    • March 30, 2023 at 10:12 PM
    Quote from Normani
    Quote from havi

Pitanje je kako je vinska kraljica uopće došla u poziciju da piše o stvarima o kojima očito nema blage veze?
    Pa ja sam studirao za sobaricu i violinu pa mi je iste sekunde bilo jasno. Pardon, možda ona ipak IMA veze. ONA valjda ima "veze" kad je uopće došla na to radno mjesto. Što ako nebuloze koje je napisala nisu slučajne, nego planirane kako bi se izazvala željena reakcija, upravo onakva kakva se odigrala danas prijepodne kada je netko impulsno prodao? Kud bismo došli kada bi se u medijskom prostoru iznosile tek tako dezinformacije i to od medija koji bi trebali biti profesionalni, ozbiljni, odgovorni? Nastao bi kaos.

Što se tiče osobe koja je prodala, očito povodeći se "informacijama" u članku, smatram pogrešno proglašavati ju odogovornom za svoj postupak. Ovo je javna stvar i od interesa je da informiranje javnosti bude kako sam gore već naveo. Profesionalno, ozbiljno, odgovorno. Svaki pojedinac treba imati povjerenja u javnost plasiranu informaciju, čak i ako se ne razumije dovoljno dobro u tematiku. Postoji cijeli niz životnih tema i tema od osobnog i javnog interesa u koje se mi, kao laici, ne razumijemo, nego se najčešće prepuštamo mišljenju stručnjaka (iako ni to nije jamstvo) koji nas o stvarima informiraju u medijima.

Dakle, ovo što si rekao da je "sam krivi", to je isto kao da tebi Marko Marković koji je specijaliziran za cjepivo kaže kako je neko cjepivo dobro za bolest XY, ti se cijepiš, a onda nakon toga ispadne da si se temeljem njegove informacije cijepio za pogrešnu bolest. I sada tebi netko kaže: "Što ćeš, sam si si kriv što si vjerovao onom stručnjaku. Nisi se trebao cijepiti, eto!" Ali mi, ako nismo dovoljno dobro upućeni u neko stručno područje, ne možemo donositi racionalne odluke već se pouzdajemo u druge koji se nalaze na pozicijama ekspertize. Dotična vinska kraljica, ako ni sama ne razumije što piše, ako, što kažeš za žrtvu, "nema pojma o preuzimanjima" - onda ili nije za ovaj posao ili igra s nekim neku nisku igru.

Display More

Kolega sve potpisujem sto ste rekli... ja sam npr. prodao jer si ne mogu dopustit da mi toliko sruse... opekao se na agrokoru, optimi... i tih njihovih fora a sve po zakonu mi je dosta... nisam mogao i treci udarac... nemam novaca i meni je gubitak koji je mozda vecini smijesan jako velik... ali nemam povjerenja jednostavno iako mi sva logika i nesto malo znanja govori da je taj scenarij nemoguc... ali nemam povjerenja naprosto... cak se ne bi ni cudio da po zakonu prodaju i za manje os tih 5... sve je po zakonu, a svijet i covjek nikad gore ni po maralu ni nicemu

• havi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,895
    • March 30, 2023 at 10:13 PM

Kolega Normani, nažalost nemam ni volje ni vremena za besmislena prepucavanja jel “prije bilo kokos ili jaje” i “istraživati, cija je ovca isprela crnu vunu” i kome…

• Normani
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,455
    • March 30, 2023 at 10:25 PM
    Quote from havi

Kolega Normani, nažalost nemam ni volje ni vremena za besmislena prepucavanja (...)

Ovo uopće nije prepucavanje, već stvar javnog interesa, a još manje je "besmisleno". Ok, možda je tebi, iz tvoje perspektive sudionika na ZSE besmisleno u smislu osobnog ulaganja itd., ali ja ne govorim o tebi i meni kao ulagačima, već o tome da ljudi rade na radnim mjestima za koje nisu kompetentni. Ne samo u ovom slučaj, nego općenito. Evo, gore kolega Igi piše kako nema povjerenja. O tome se radi.

• Normani
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,455
    • March 30, 2023 at 10:33 PM

Izgleda da se netko obratio HANFA-i u vezi ovog članka. Prenosim s drugog foruma odgovor predstavnika HANFA-e.

Poštovani,

zahvaljujemo se na javljanju.

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) je upoznata sa medijskom objavom koju spominjete u svom obraćanju. Ističemo kako Hanfa za potrebe svojih aktivnosti uzima u obzir informacije iz raznih izvora (uključujući medijske objave te neposredna obraćanja kao što je Vaše). Hanfa u slučaju utvrđenih nezakonitosti i nepravilnosti sudionika na tržištu kapitala poduzima mjere unutar svojih ovlasti. Napominjemo kako Hanfa informira javnost preko svoje internetske stranice.

Dodajemo kako izdavatelj vrijednosnih papira uvrštenih na uređeno tržište propisane informacije objavljuje putem medija (OTS sustav HINA-e), Hanfe (SRPI – službeni registar propisanih informacija) i Zagrebačke burze. Sva ostala mjesta na kojima se mogu pojaviti informacije o izdavateljima, ali i informacije vezane uz postupanje Hanfe, poput raznih novinskih napisa, neautoriziranih intervjua, televizijskih priloga, internetskih portala, foruma i sl. ne smatraju se službenim mjestom odnosno službenim izvorom informacije niti se informacije objavljene na ovim mjestima mogu smatrati potpunim, istinitim i sadržajno točnim. Svoje investicijske odluke ulagatelji trebaju donositi prvenstveno na temelju javno objavljenih (službenih) informacija izdavatelja i/ili na temelju savjetovanja s osobama koje su ovlaštene pružati investicijske usluge na tržištu kapitala u Republici Hrvatskoj.

S poštovanjem,

Ivan Mučnjak

• Normani
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,455
    • March 31, 2023 at 4:48 AM

Evo nešto za Donatellu.

https://lukarijeka.hr/novi-natjecaj-…uka-rijeka-d-d/

• renchi
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,231
    • March 31, 2023 at 2:22 PM
    Quote from havi

verdi

A očito treba. Jer je prilično jasno da većina vas ne razlikuje Lučku upravu Rijeka od Luke Rijeka D.D. koja je jedan od koncesionira na prostoru istoimene Lučke uprave. Sutra može doći novi koncesionar koji će i doći s zajedničkim poslovnim pothvatom Maerska i Pavla Vujnovca, a prekosutra i netko treći i svi zajedno medjusobno će biti konkurencija.

Ovaj komentar o tri mjeseca starom ili mladom društvu neću ni pokusavati komentirati. Nevjerojatno je da netko od starih Grka ili Rimljana naovamo nije čuo da netko nekome odnosno društvo društvu može dati pozajmicu odnosno garano

Ovisi koliko dugo bi trajala " koncesija ". Tako je i UK imala " koncesiju " na Luci Hong Kong. Tada se to zvalo kolonizacija.

• renchi
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,231
    • March 31, 2023 at 3:01 PM

Hong Kong then became a British crown colony. Britain also won the Second Opium War, forcing the Qing Empire to cede Kowloon in 1860, while leasing the New Territories for 99 years from 1898.

Lizing luke Hong Kong trajao je 99 godina. A Hong Kong je postao kolonija.

• Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • March 31, 2023 at 3:56 PM
    Quote from havi

https://lidermedia.hr/tvrtke-i-trzis…isitions-149702

Evo, to je to izgleda .

Vi ste jučer taj članak objavili na ovom forumu i napisali "to je to". Sada kažete da su ovi koji su prodavali u panici neznalice.

Novinari moraju istinito informati, a ne širiti dezinformacije.

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • May 30, 2025 at 4:39 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. accountant

May 30, 2025 at 4:39 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 3k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 29, 2025 at 10:15 PM
    2. Odgovora
      3k
      Pregleda
      1.3M
      3k
    3. umalo

May 29, 2025 at 10:15 PM
    1. ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.) 942

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:13 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 29, 2025 at 6:35 PM
    2. Odgovora
      942
      Pregleda
      495k
      942
    3. alfa1

May 29, 2025 at 6:35 PM
    1. Što smo danas tržili 6k

• harpun
      • February 15, 2020 at 11:11 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 29, 2025 at 10:36 AM
    2. Odgovora
      6k
      Pregleda
      2.3M
      6k
    3. Meri

May 29, 2025 at 10:36 AM
    1. Implementacija AI tehnologije u investiranju i bihevioralne financije: analiza i utjecaj na investicijske odluke individualnih investitora 2

• imavrek
      • May 13, 2025 at 11:47 AM
      • Stručne rasprave
      • imavrek
      • May 29, 2025 at 10:24 AM
    2. Odgovora
      2
      Pregleda
      442
      2
    3. imavrek

May 29, 2025 at 10:24 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

accountant May 30, 2025 at 4:39 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

umalo May 29, 2025 at 10:15 PM
  • ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.)

alfa1 May 29, 2025 at 6:35 PM
  • Što smo danas tržili

Meri May 29, 2025 at 10:36 AM
  • Implementacija AI tehnologije u investiranju i bihevioralne financije: analiza i utjecaj na investicijske odluke individualnih investitora

imavrek May 29, 2025 at 10:24 AM
  • SPAN (SPAN d.d.)

mooji May 29, 2025 at 9:38 AM
  • Trumpove carine

pod_zidom May 29, 2025 at 9:32 AM
  • Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

umalo May 29, 2025 at 9:29 AM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 28, 2025 at 2:00 PM
  • Hrvatski ETF fondovi

Bokyklc May 28, 2025 at 8:01 AM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,809 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 3 months ago