SPOT-13 000...nadamo se nastavku trenda ili bar ostajanju na ovim razinama.
TPNG (tankerska plovidba next generation)
-
-
-
Kad spot pređe 16000 usd...tada sljedi potpisivanje TC ugovora i tu je uvijek TPNG ostvarivala dobit...
-
To je jednostavno njihova politika, solidan plus sa manjim rizikom.
-
Kad spot pređe 16000 usd...tada sljedi potpisivanje TC ugovora i tu je uvijek TPNG ostvarivala dobit...
Neki dan spominjete 14000 a sad je 16000.
Mozda preksutra bude 18000.
Sve u svemu za ocekvati je 2,3 i 4 kvartal pogotovo masna dobit.
E sad je samo pitanje na kojoj cijeni ce birati dugorocne ugovore. Ja bi pricekao bar 18-20k.
Al eto ako i potpisu na 16k za ocekivati je cca 30-35 milja dobiti u 2021.g.
Al ako uspiju isto na 18-20k onda i 50-60milja dobiti je realno. A to je 3x vise nego 2020g ili 15x vise nego dobit iz 2018.g.
Bitno je znati gdje brod plovi.
S obzirom na prognoze i ocekivanja ne mislim da ce potlpisati ikakav TC ugovor prije 20k.
A kad to urade onda cemo gledati Tpng na cca 70kn.
-
E sad je samo pitanje trenutka kad ce se odigrati preskok. A to je trenutak kad cijena u par dana naglo poskoci 30-50% i vecina je izbijena iz igre.
Ajde da i to uskoro vidimo..par dana s pozitivnim blokadama. Ipak nije ovo dionica za svakoga.
-
Ovo sto upravo gledamo je ocigledni primjer dizanja cijene sa malim prometima.
-
Ovo sto upravo gledamo je ocigledni primjer dizanja cijene sa malim prometima.
Sad cu ja zvati Hanfu da obustave trgovinu jer nema dovoljno prodavaca pa vam dizu cijenu a htjeli bi se ukrcati.
-
Kako su se samo usudili povući sa ASK-a naviše...
Nego di je kolega koji je išao na banku dignit novce, jel još čeka na 35kn ili je dosada šta i kupio?!
-
Kako su se samo usudili povući sa ASK-a naviše...
Nego di je kolega koji je išao na banku dignit novce, jel još čeka na 35kn ili je dosada šta i kupio?!
ma danas su banke malo postrožile dodjelu novca, dok on stigne s lovom neće više biti ni po 45, možda uhvati štogod do 55, Budnix ovaj puta po 35
evo ga, evo, izgleda je ipak dobio lovu i kupio po 40 kao i svi normalni kada se vidjelo da niže ne prolazi
-
Budite oprezni previse vas je uslo ovdje.
Dogovorite se da svi ne izađete u istome trenutku.
-
-
Vidim da me ovdje neki ljudi krivo interpretiraju pa da poojasnim....nisam nikad rekao da TPNG ne vrijedi 40 ili 50 kn....realno sad bi trebala biti na 60 kn ali eto nije...prošle godine je trebala nakon Q2 biti 80 ili 90 kn ali eto nije....svima ovdje želim puno uspjeha...ja ću pričekati izvješće za Q1 i tada procijeniti situaciju....nadam se da će do tada spot narasti iznad 16 000 usd da potpišu još koji TC daj Bože da im svi brodovi budu na TC iznad 16 000 usd.
-
Sad su sve oci uprte u Europu, ako se uspije suzbiti treci val, ili ako ne bude trajao dugo, poletjet ce vozarine. SAD-e se pokrenuo.
-
Da..podosta se pise o povecanju avio prijevoza. I to je plus za Tpng jer utjece pozitivno na vozarine.
Prognoze su i poboljsane pa se ocekuju predkorona razine do ljeta, a to je novi rast potraznje koja ce se ustaliti. 6mj ranije od predvidjenog. Za to su zasluzni Ameri i Kinezi.
U prijevodu 2,3 i 4 kvartal ocekuje se jaca dobit.
I dalje su ocekivanja velika za scrap starih tankera. Prva 2mj ukupno 11 izrezanih.
Al uz ovakve cijene scrap metala moze to puno više.
-
BCTI-623
Hm koliko ce sad spot biti, preko 15 000 a blizu necijih 16 000?
-
BCTI-623
Hm koliko ce sad spot biti, preko 15 000 a blizu necijih 16 000?
Tpng malo kasni..al uskoro ce preko 50kn.
Vozarine rasturaju. Sad je sve izvjesnije da 2q nosi cca 9-10 milja dobiti ako nastavi ovako.
Ilii 25-30milja na kraju godine ciste dobiti.
Tpng bi mogla postati kao tvornica novca u narednim godinama.
Prosla godina je bila 20 milja dobiti i realno nije ni smjelo ispod 55-60kn pasti.
Al kako drukcije uzeti necije dionice?
Fali nam 1 jaci volumen za start vlakića preko 50kn.
-
BCTI ide po meni bar do 800 bez problema i onda stagnacija neko vrijeme. Tu bi Tpng trebala ugovoriti TC po 18-19k i osigurati debeli profit naredne 2g. Ili mozda se kockati i cekati jos vece vozarine. Ja bi izabrao sigurnih 18-19k i cistih 70 milja dobiti za godinu. Tada bi P/E bio cca 4 i BV na 0.5.
-
nije ova tvrdnja bez vraga! kao i na atpl! mada sam i sam nazočan!
-
nije ova tvrdnja bez vraga! kao i na atpl! mada sam i sam nazočan!
Uslo ih je podosta i na Igh na 90-100kn pa je odletio do skoro 180kn.
A jos ovdje imamo fundamente i k tome uz ovakve vozarine cca 50 milja dobiti na kraju godine.
A sad kako se pokrecu avioni, potraznja raste, cijena nafte u padu...smijer moze biti samo 1.
Up up
-
Kolega Neo,
Mozete li kvantitativno elaborirat kako ste dosli do 50mil dobiti godisnje???
-
Ako ovaj brod sto je zapeo u Suezu ne budu mogli duze pomaknuti, kratkotrajno ce vozarine odletjeti u nebo. Ipak, racunaju za sad na pomoc plime i da ce trajati 2 dana.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
ADRS (Adris grupa d.d.) 1.2k
- harpun