jasko ajde please pojasni sta si postao
ako ne znaš mani se brodara
ako ne znaš mani se brodara
ako ne znaš mani se burze
Vidim da imas nakupljenog bijesa u sebi, a petak je uvecer, probaj vjezbe opustanja, pomazu
Znam da to gore spot vozarine za tankere brutalno rastu, ali sam htio da ti to pojasnis.
Evo i link na objavu
https://mobile.twitter.com/jhannisdahl
Problem je kad pises sa vise nickova, pa s jednog ili dva mi pises na privat, a poslije kada nesto javno odgovorim se frnjiš. Pa nisam ja kriv sto ATPL ne raste, vec valjda uprava koja vodi firmu.
Ovi iz Tankerske plovidbe imaju i bulkere i tankere, pa kad jedni padaju drugi rastu i obrnuto. Zasto Atpl ne izda jos dionica, pa se udruze s njima, sto bi bilo dobro za sve.
Vidim da i tankeri danas vani rastu cak do 15%, pa bi mogli uskoro gledati oporavak ovdje. Uz proslogodisnje izvjesce koje ce biti s preko 20 mil.kn dobiti, biti ce ovo cini se dobra prilika za kupnju.
Da, ako je netko strucan i voljan podijeliti znanje neka ga. Ako ne zeli, isto ne mora.
I ja vec mjesec dana pratim tankere vani i stabilno rastu. A ovdje se govori da Tpng pada iz fundamentalnih razloga. Ima li bas Tpng tu neku posebnu manu da mora padati, a vani tankeri nisu u takvim problemima?
Inace, BCTi je sada nesto nizi nego u ovo doba prosle godine. A i ne moze se cijela godina procijeniti kroz jedan mjesec ili moze?
Ovo ti je odlicna ideja . Samo, ima jedan problem, a to je skoro 80 tis dionica koje su prodane prosjecno po 44 kn malim burek majstorima sa zse , kakvih smo svi mi, I svi mi bi rado te svoje dione prodali po 44 nekom vecem optimistu od nas, sad kad je jasno da amo se zahebali
Što je dobro, zapravo vrlo dobro, jer već sada vidimo kako je dionica koja je bila gotovo mrtva, sa samo 100000 dionica puštenih sa lanca postala izrazito likvidna.
Meni ovo ne izgleda kao "normalna" prodaja, a pad indexa se koristi. Pratim dugo imam par tisućica. Vidjet ćemo uskoro koliko pajdo još ima pa ćemo bit pametniji. A kad krene cijena gore ako se pojavi kupac ne treba prodavat, možda se to očekuje. Šta mislite? Znam kad je cijena išla gore nisi se mogao postavit na bid da ne budeš preskočen.
Što je dobro, zapravo vrlo dobro, jer već sada vidimo kako je dionica koja je bila gotovo mrtva, sa samo 100000 dionica puštenih sa lanca postala izrazito likvidna.
Meni ovo ne izgleda kao "normalna" prodaja, a pad indexa se koristi. Pratim dugo imam par tisućica. Vidjet ćemo uskoro koliko pajdo još ima pa ćemo bit pametniji. A kad krene cijena gore ako se pojavi kupac ne treba prodavat, možda se to očekuje. Šta mislite? Znam kad je cijena išla gore nisi se mogao postavit na bid da ne budeš preskočen.
Napisao sam vec jednom, pa mogu ponoviti.
Ovo je klasicni primjer shorta, da izbije male iz cipela. Po promjenama u top 10 vidi se da nitko od mirovinaca vise ne prodaje, pa cak ni skrbnicki u PBZ-u.
Poslave veliki nalog na ask od 3000 komada, pa se mali krenu slagati ispod, pa prospu malu kolicinu po bidu, pa stave veci nalog na kupnju dvije kune ispod i kada mali krenu prosipati, pokupuju dionice.
Svaki dan ovaj tjedan se islo za kunu nize, a danas je doslo do 39kn. Prvi otpor je na 38kn, a otpor od 11 000 komada je na 37 kn, pa smo blizu dna, pretpostavljam.
P.S. Jos uvijek se nadam kupiti 200 komada na 35 kn
Mislim da ćemo ipak vidjet promjene na skrbničkom u PBZ-u jer je bilo primirje neko vrijeme. No dobro. I ja sam slično razmišljao. Mislio sam opalit na 45 kad se naglo spustilo ispod 50 onih 16 000 komada al se vidjelo nakon nekog vremena da tu ima puno više komada. Dobro da nisam.
toliko ste me uvjerili svojim optimizmom ovaj tjedan da ču možda opalit žestoko po asku u pon ujutro ali svejedno mislim da se trenutno na krivog konja kladite.......prošla je godina lanjski snijeg i kao što su tankeri bili prošle godine ove godine bi trebali biti bulkeri i vozarine govore tome u prilog........tpng ima problem nelikvidnosti i nedostatka zainteresiranih kupaca pa je i u najboljem vremenu prošle god trebalo biti strpljiv da bi se zaradilo.......
toliko ste me uvjerili svojim optimizmom ovaj tjedan da ču možda opalit žestoko po asku u pon ujutro ali svejedno mislim da se trenutno na krivog konja kladite.......prošla je godina lanjski snijeg i kao što su tankeri bili prošle godine ove godine bi trebali biti bulkeri i vozarine govore tome u prilog........tpng ima problem nelikvidnosti i nedostatka zainteresiranih kupaca pa je i u najboljem vremenu prošle god trebalo biti strpljiv da bi se zaradilo.......
Ja mislim ove godine odigrati na svim hrvatskim brodarima.
Display MoreMeni ovo ne izgleda kao "normalna" prodaja, a pad indexa se koristi. Pratim dugo imam par tisućica. Vidjet ćemo uskoro koliko pajdo još ima pa ćemo bit pametniji. A kad krene cijena gore ako se pojavi kupac ne treba prodavat, možda se to očekuje. Šta mislite? Znam kad je cijena išla gore nisi se mogao postavit na bid da ne budeš preskočen.
Napisao sam vec jednom, pa mogu ponoviti.
Ovo je klasicni primjer shorta, da izbije male iz cipela. Po promjenama u top 10 vidi se da nitko od mirovinaca vise ne prodaje, pa cak ni skrbnicki u PBZ-u.
Poslave veliki nalog na ask od 3000 komada, pa se mali krenu slagati ispod, pa prospu malu kolicinu po bidu, pa stave veci nalog na kupnju dvije kune ispod i kada mali krenu prosipati, pokupuju dionice.
Svaki dan ovaj tjedan se islo za kunu nize, a danas je doslo do 39kn. Prvi otpor je na 38kn, a otpor od 11 000 komada je na 37 kn, pa smo blizu dna, pretpostavljam.
P.S. Jos uvijek se nadam kupiti 200 komada na 35 kn
A moja teirija je da sve prodaje br.8...u prvom padu kitio je nas male, a jos vise svoje "satelitske racune" koji su drzali bid/ljestve dok se iskrcavao....sad prazni svoje satelitske racune koji se ne vide u top10, a nakon njih krece kipanje sa top10 racuna...
Pa bilo je jako cudno, kad je krenuo prodavat na 45kn,da na bid-u (po 44kn, 43kn,42kn) ima po 10k komada, a dva dana prije nisi mogao skupit bid-a vise od 1k komada...bolesno jaka kupnja se javila od niotkud...svi su mislili da je trezor a ono on sam sebi prodavao...profesionalno odradeno...
P.s. nakitilo i mene na 44kn, ali ne nadokupljujem...smrdi mi i fundamentalno i nacin prodaje...
Ma niste u pravu, uvik imate neke teorije u glavi, pa pogledajte samo forum, pola foruma je uslo u TPNG kad je kipao 🤷🏻♂️😂. Ja prvi, drugi dan. Da ce ici ispod 40, nisam virovao.
to volim čut kolegice draga.......i sam imam ponekad sličnu disperziju rizika pa kud puklo al očito je savršeno vrijeme za pucanje na brodarima prema sad svi več znamo prema kud......al svejedno pametno igrajte jel imate gore i post kolege parice da je ovdje svakako nešto čudno ali rizik je sigurno puno manji nego na 44 kn.......
to volim čut kolegice draga.......i sam imam ponekad sličnu disperziju rizika pa kud puklo al očito je savršeno vrijeme za pucanje na brodarima prema sad svi več znamo prema kud......al svejedno pametno igrajte jel imate gore i post kolege parice da je ovdje svakako nešto čudno ali rizik je sigurno puno manji nego na 44 kn.......
Na koju je to foru rizik manji na 44 nego na 39? I koji to rizik konkretno?
Display Moreako ne znaš mani se burze
Vidim da imas nakupljenog bijesa u sebi, a petak je uvecer, probaj vjezbe opustanja, pomazu
Znam da to gore spot vozarine za tankere brutalno rastu, ali sam htio da ti to pojasnis.
Evo i link na objavu
https://mobile.twitter.com/jhannisdahl
Problem je kad pises sa vise nickova, pa s jednog ili dva mi pises na privat, a poslije kada nesto javno odgovorim se frnjiš. Pa nisam ja kriv sto ATPL ne raste, vec valjda uprava koja vodi firmu.
Ovi iz Tankerske plovidbe imaju i bulkere i tankere, pa kad jedni padaju drugi rastu i obrnuto. Zasto Atpl ne izda jos dionica, pa se udruze s njima, sto bi bilo dobro za sve.
Vidim da i tankeri danas vani rastu cak do 15%, pa bi mogli uskoro gledati oporavak ovdje. Uz proslogodisnje izvjesce koje ce biti s preko 20 mil.kn dobiti, biti ce ovo cini se dobra prilika za kupnju.
kolega BudFox, vidim da si pobrkao lončiće. Ovo je jedan jedini nick koji imam i nikad ti nisam pisao privat, a sad idemo dalje. Što se tiče brodara preporučujem svima da pročitaju http://gersemiresearch.com/wp-content/upl…demic-Party.pdf
Najavili su u IPO-u da će isplaćivati dividendu, love imaju, ali dividende nema.. Većinski vlasnik koji kontrolira skoro sve zaratio se sa fondovima oko dividendi. Što će fondovi sad napraviti samo nebo zna.
Sukladno Statutu Društva, poslovna politika Društva rukovoditi će se najboljom svjetskom praksom u ostvarivanju koristi
za svoje dioničare u nastojanju maksimalizacije dobiti iz poslovanja, a politika isplate dividende dioničarima, po uzoru
na najuspješnija svjetska brodarska društva u istom segmentu poslovanja, bit će prožeta nastojanjem da se osigura
kontinuitet i konzistentnost u politici isplate dividende. Uprava je dužna odrediti i provoditi dugoročnu politiku isplate
dividende i o tome redovito obavještavati dioničare na primjereni način. Uprava je, nadalje, dužna radi maksimiziranja
dobiti posvetiti naročitu pažnju učinkovitom upravljanju brodovima, jačanje svojih komparativnih prednosti u odnosu na
slična brodarska društva koja posluju na svjetskom tržištu, zadržavajući pri tome troškove poslovanja na što nižoj razini,
ali bez ugrožavanja sigurnosti, kvalitete usluga prijevoza i okoliša. Društvo će, nadalje, nastojati ostvariti i dodatnu korist
za svoje dioničare prodajom brodova u trenutku kada se ocjeni da su prilike na tržištu polovnih brodova takve da je
povoljno unovčenje brodova učinkovitije od njihovog daljnjeg iskorištavanja. Kod donošenja odluke o prodaji jednog ili
više brodova, Društvo će zatražiti i uzeti u obzir i preporuke dioničara, a uzet će u obzir i praksu ostalih respektabilnih
brodarskih društva koji posluju u istom segmentu brodarskog tržišta. Ako Društvo proda jedan ili više brodova, tako
ostvaren prihod će, nakon podmirenja svih obveza koje su povezane s prodanim brodom / brodovima (uključujući i
pripadajuće troškove) isplatiti svojim dioničarima na jedan od zakonom dopuštenih načina. Ako prihodi od prodaje
brodova to budu omogućavali te ako dioničari iskažu interes za prodaju svojih dionica, Uprava Društva ovlaštena je
sačiniti i provesti odgovarajući program otkupa vlastitih dionica, poštujući pri tome sva pravila postavljena zakonom,
ovim Statutom i odlukama Glavne skupštine.
Ja sam kupovao od 36 do 50 kn....kupio 9500 kom...6500 kom prodao po asku od 53 do 60 kn...2750 kom prodao kad je bilo očigledno da netko intezivno ruši dionicu bez opravdanja i to na razinama 44 do 46 kn zadnjih 250 kom prodao prije par dana na 41.20 kn.
Na žalost na ovoj dionici čini se fundamenti ne igraju nikakvu ulogu...a posebna priča je trezor i priča oko otkupa dionica...po meni za prijavu istražnim tijelima za obmanjivanje dioničara...ova dionica po fundamentima vrijedi barem 60 kn ( vr.brodova - dug) + pozitivno poslovanje svih ovih godina...na žalost ova manipulacija s cijenom je očigledna ...prvo ovaj skrbnički nije prodao ni jednu dionicu iznad 50 kn a prodavao na 43 kn...pa sad netko prodaje desetke tisuća komada a ne ma nikoga novoga u top 10...bojim se da se tu igra igra u kojoj će zaraditi samo oni koji u dionici mogu ostati duže vrijeme....nadam se da griješim .Svima na ovoj dionici želim dobru zaradu.
Ja čekam izvješće u 7mj.
Kolege, stvarno mi nije jasno oko čega se svađate. Ovo je jedna stabilna, dobrostojeća kompanija sa stabilnim poslovanjem i sa cashom na računu. To što se fondovi eventualno svađaju sa većinskim, ili zbog nekog dr privatnog razloga može kratkoročno srušiti cijenu ( to se upravo i dogodilo i još sr događa ), ali sami znate da to ne ide u beskraj, a gdje su dobrostojeće kompanije pračka se već dobrano nategnula i samo je pitanje vremena za jak rebound. A počele jučer lijepo rasti i vozarine. Ako niste opterećeni time da kupite dionicu ujutro, a želite je prodati do podne, uživajte, ribajte, šetajte, skuhajte kafu, gledajte utakmice. No sikiriki. P. S. rijetko kad hvalim neku firmu, ova je ta rijetkost
U petak smo imali dno. Tko imalo gleda grafove to je mogao i sam skuziti. Pa sve je graficki da ne moze ljepse. Trebat ce neko vrijeme...al povratak je siguran ko kuća.
Prodane su ozbiljne količine za ovu dionicu...znamo da su sljedeća dva izvješća po svemu sudeći u minusu...da bi svi mali ulagači koji su kupovali od 44 do 39 kn...prosjek preko 42 kn....zaradili 10% netko mora dionicu dignuti nazad na 46 do 48 kn i tu protrgovati 100 000 komada ...to se može desiti na temelju dobrih rezultata ili eventualne isplate dividende ako se ne desi ovo drugo nema tu rasta prije Q3 i eventualnog oporavka BCTI indexa iznad 600 bodova kad se mogu očekivati potpisi dugoročnih ugovora po cijenama iznad 16 000 usd gdje se ostvaruje lijepa zarada...zato oprez sa kupljenim količinama.
Kolega, 13.2 je a vi o Q3.