Za čas se popuni bid ne brini.
TPNG (tankerska plovidba next generation)
-
-
-
Čini se da se ovdje polako priprema teren za rast....bid se polako puni ....a i onaj nalog sa 5000 kom na 60 kn se povukao...jučer je netko pokupio sve do 51 kn....vidjet će mo uskoro...FI za Q2 se bliži...pitanje je samo hoće li biti jako dobro ili odlično....
-
na koliko bodova je index?
-
Da fakat, na koliko je bodova index zna li netko?
-
-
Hvala
s obzirom da ne pratim tankerase pomno k'o bulkere forumi su mi izvor info za index. Steta sto je nakon 25. svibnja (569) samo jos jednom objavljen index (BDCI 12.6 - 418) prije pola mjeseca pa sam se malo pogubio.
Da rezimiramo: index pada, nema dividende, dobit i dalje patronizira TNPL znaci stanga za male dionicare (vezano uz one price o otkupu dionica za menagement, plan je slijedeci: "miroviinci kuze da su i po drugi put ispali magarci. I zato ce prodati direktno trezoru svoje diionice po cijeni za koju obje strane zakljuce da im odgovara. Mi (zadarska ekipa) - ostali dionicari 2:0
-
...kupio po prosjeku 40 kn....prodajem iznad 60 kn....50:% meni super i ne treba mi dividenda....a svi ovi postovi TPNG ništa ne valja ide to na 30 kn i slično....već za 14 dana će se vidjeti koliko su bili u pravu...top dionica i top rezultat za 2020....mirovinci ako budu prodavali ne bu išli ispod 75 kn...a rezultat na kraju 2020 opravdat će cijenu od barem 85 do 95 kn.
-
Moze se ovdje slobodno pričati kako dionica ne valja ništa, ali dobit za 2Q će biti veća od 1Q i to će biti rijetka kompanija na ZSE pa kako se kome sviđa.
-
Kolege, mozete vi pricati sto hocete, ali dionica je pala sa 60 na 50 kn, a kupaca bas i nema. Sto to govori, kuda ce cijena?
-
......mirovinci ako budu prodavali ne bu išli ispod 75 kn...a rezultat na kraju 2020 opravdat će cijenu od barem 85 do 95 kn.
Nda, tako se pisalo i na temi TNPL, pa ih je sve zadarska ekipa istisnula. Ni tada nisu htjeli prodavati po ne znam kojim cijenama, znam da su kupovali i po 8000 kn a na kraju...
https://hrportfolio.hr/vijesti/trzist…dionicara-41868
no to je sada sfera korporativnih shema, mene zabrinjava index.....
Eh da i dobit Atlantske je 2008 bila najveca ikad u povijesti a njena cijena se prepolovila. Kak bi rekli nasi stari, kupuje se buducnost
-
-
Kolega BudFox, i IGH je prije ovog rasta pao na 86 kuna, a prometa nije bilo.
-
Kolega BudFox, i IGH je prije ovog rasta pao na 86 kuna, a prometa nije bilo.
Ma sve 5 kolegice, ja sam kupio TPNG proslo ljeto na 33kn, ali ove price o 75 ili 85 kn su onak malo ne znam...Daj Boze da bude 95 kn do kraja ove godine, ali ocekivao sam vise od ove dionice do sada...
-
Badiću, u pravu si.
Ovo je jedna toliko komtaminirana dionica da nju ni fundamenti - koji uzgred govoreci sve vise slabe, koliko je ono index?- ne mogu spasiti.
Naim vam je napisao cijelu mudrost oko te price, a i moja malenkost vam je to prisnazila.
Tko god igra na kartu fundamentata ili je nevježa ili vas navlaci.
k o n t a m i n i r a no!
-
Kolega BudFox, i ja sam do sada očekivala više. Očekujem rast nakon 2Q od 60 do 65 kuna. Moguće da će do kraja godine i biti 70+ kao što kaže kolega Tin.
Pa što vas brine index kada nemate dionicu
Ne ulazim u ove priče, zadarska ekipa nikome nista, samo sebi, mirovinski će prodavati po toj i toj cijeni itd.
Činjenica je da firma posluje sa profitom i da će se to uskoro vidjeti. Jedna od rijetkih u 2Q.
-
Ma ja sam tu usao sasvim slucajno, nisam uopce obracao pozornost na dionicu, ali kolega @Neo je pisao na poslovnom da kupuje, pa sam bacio oko na izvjesce, a kad ono isplacivali divendu do prije godinu dvije i zbog male krize pretpostavljam u 2018, pali na te 33 kn. Uzeo malo onak iz dosade, pa sam zadovoljan sa prinosom, te mi je to uz Ptkm najbolji pick prosle godine (imao sam i failova samo takvih da ne ispadne da se samo hvalim)...samo je pitanje koliko tu jos ima lufta za porast, jer dok su indeksi bili na rekordnim razinama nije proslo 60kn, a sada kada su dosli na normalne razine, izvjesce mora biti fantasticno i mozda uz dividendu da dodje na 75kn
-
Sad pojedince brine index a po svemu sudeći TPNG ima sve brodove na TC...već sa rezultatima Q2cimati će ta 50% veću dobit nego za cijelu 2019.
-
Imala sam i ja failova prošle godine, tko kaže da je koronu predvidio, ne govori istinu.
Ono što se meni čini je da se ovdje namjerno stopa cijena na malim volumenima, upravo da se mali izuju iz cipela po ovim cijenama.
Sličnost sa IGH velika.
Ali to su igre, činjenica da će se ove godine poslovati sa profitom, nisam sigurna da se time mogu pohvaliti dividendne dionice koje preporučuje kolega George.
-
Kolege, mozete vi pricati sto hocete, ali dionica je pala sa 60 na 50 kn, a kupaca bas i nema. Sto to govori, kuda ce cijena?
Na 50 i 51 kn ima kupaca dovoljno za sve prodavače, sa intencijom daljnjeg rasta cijene kako će se približavati datum objave izvješća. Ovdje je bar izvjesna dobit i u Q2. A što će donijeti odluke o otkupu dionica još ćemo vidjeti.
-
Mislim da vrijedi zabilježiti bez obzira što će biti zlobnih prigovora. Ipak je riječ o najvećem i većinskom dioničaru ovdje što je dosta čvrsta veza.
Tankerska, mamica, čak 140m čiste dobiti za 2019. uz 315m na računu.
-
Nece biti zlobnih prigovora nedajboze. Brojke su brutalne i vrijedne divljenja. Bit ce samo pitanja ali onih, iskrenih u najboljoj namjeri:
- koliko od toga su isisali iz tvrtke kceri?
- koliko ce od te dobiti najveceg i vecinskog dionicara pripasti dionicarima TNPG? (odnosno, kakve koristi imaju dionicari tnpg od ove hvalevrijedne informacije?)
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
ADPL (AD Plastik d.d.) 3k
- Admin