Znači još 13.6% dionica. Sad su već negdje na 78.5-79% vlasništva.
TPNG (tankerska plovidba next generation)
-
-
-
Ja imam dobru kolicinu, prosjek kupovina 55 kuna, poceo na 50, dobrano zaradio u kratko vrijeme. Ide se na delist po meni, prosjek 3 miseca ce biti 75 kuna koliko ce vjerujem i ponuditi, jer nize ne mogu.
Hm, bit će zanimljivo. Šta mislite, jel ima šanse da se pokupi što se pokupit može i ako bude blizu 95% da se ide sa kupovinom ostalog na burzi?
-
Ja imam dobru kolicinu, prosjek kupovina 55 kuna, poceo na 50, dobrano zaradio u kratko vrijeme. Ide se na delist po meni, prosjek 3 miseca ce biti 75 kuna koliko ce vjerujem i ponuditi, jer nize ne mogu.
Hm, bit će zanimljivo. Šta mislite, jel ima šanse da se pokupi što se pokupit može i ako bude blizu 95% da se ide sa kupovinom ostalog na burzi?
Triba pogledati knjigu dionicara, vidim da netko i dalje marljivo skuplja.
-
ne kupuje samo tp
-
Stvarno ne znam što će ovdje biti. Nemam inside info, ali meni se uopće ne čini da TP planira delistirati Tpng sa burze.
-
Izgleda da im je prvobitni plan bia diverzifikacija poslovanja.
Neuspješno kod JDPL jer su se previše pančofarili.
Vjerojatno su njuškali TUHO, opet nekakvo pančofarenje, pa su također odlepršali.
Da su bili transparentni i pošteno se isprsili možda bi imali širinu.
Mislim da su sami sebe prisilili igrati se u vlastitom dvorištu…
-
vidim da se ovdje zdravo za gotovo uzima da to nebu više ispod 75, pitam se zašto je onda netko nedavno tnpl prodao nemalu količinu na 66...uglavnom sve opcije su otvorene, može up, može delisting, može odjednom nestati kupnje i izija vuk magare...
-
Forum i služi da razmijenimo mišljenja zato jer gledamo iz određenog kuta, a nemamo istinu u džepu. Pikolito, sve opciju su otvorene, al s obzirom na ono što vidimo nešto pretpostavljamo. Ako daju ponudu za preuzimanje neće biti ispod 75 kn jer su stjecali po 75 kn. Koliko ja znam kad pošalju namjeru o preuzimanju nastaje obaveza davanja javne ponude. Znači, koliko sam ja shvatio dobrovoljno postaje obvezujuće. Neka me ispravi netko ako griješim. Kao i Marielena, mislim da uopće nije namjera delist, što ne znači da ne može biti, al mi se čini nevjerojatno budući da ima previše slobodnih dionica i za mene je ova cijena jako niska da bi uspjeli skupiti 95%.
Ne znam nikog iz TP, ali znam iz naftnog biznisa i informacije su javno dostupne da bi na ovom području trebalo biti jake potražnje....Po tome mislim da u nekom doglednom vremenu ne bi mogli otkupiti veće količine po cijenama po kojima su otkupili. Čini mi se kao njihovo dobro ulaganje s obzirom na količinu novca koju imaju na računu. Kasnije mogu dalje gledati što će...Mogu i čekati al su spremili dobru količinu dionica po dobrim cijenama u džep.
-
I još par informacija za one koji možda nisu pratili situaciju, a zanima ih, pa možda nešto zaključe što bi moglo biti korisno za rapravu ili da podijele ako u kontekstu ovoga znaju nešto. Od početka 2021. skrbnički pbz je prodao skoro 100 000 kom. da se nitko novi nije pojavio u Top 10. 20.10. je ispao iz Top 10, a 05.11. se pojavio OTP indeksni s 29 266 kom. Gdje su završile ostale dionice?. Nakon toga je "veliki" skrbnički od Zabe počeo polako prodavati (pretpostavljam malima) i onda "mali" skrbnički od zabe ispao iz Top 10, a OTP indeksni kupovao.
Kasnije smo vidjeli veliki blok otkinut od "velikog" skrbničkog od Zabe. Jesu možda iz TP vidjeli da im dionice polako odlaze u tuđe ruke i da je sad prilika pokupiti veću količinu plaćajući premiju na trenutnu vrijednost na burzi, ne znam? To se pitam. Da nije bilo onog rušenja sa 58 do ispod 40 po meni nebi ova cijena bila tu nego bliže tri znamenke...Ako netko nešto zna ili je pratio knjigu dioničara nek napiše.
-
Izgleda da im je prvobitni plan bia diverzifikacija poslovanja.
Neuspješno kod JDPL jer su se previše pančofarili.
Vjerojatno su njuškali TUHO, opet nekakvo pančofarenje, pa su također odlepršali.
Da su bili transparentni i pošteno se isprsili možda bi imali širinu.
Mislim da su sami sebe prisilili igrati se u vlastitom dvorištu…
Nitko ih nije prisilio. Samo su pragmatični. Kad je Jadroplov bio u igri vozarine na bulkerima bile su preko 30k a ove su bile u banani. A u međuvremenu se situacija okrenula. Ovo im je još i bolje jer ovise samo o sebi. Nema neodlučne uprave s druge strane i nekoga tko se boji preuzeti odgovornost i prepoznati pravi trenutak i način za dokap kao što je to bilo u Jadroplovu.
-
-
Ovo im je još i bolje jer ovise samo o sebi.
JDPL danas vrijedi više…
Vrime će pokazati oće li bolje proći,ne tvrdim tu ništa,malo mi je eto prošlo kroz glavu što su možda htjeli a što su dobili…
Da posjedujem TPNL odgovarala bi mi nekakva diverzifikacija, kako ne posjedujem neću se previše maltretirati oko njih iako mi je nekako draže da su dalje od mojih ulaganja što opet ne znači da je bolje!?
-
ERSTE PLAVI OMF KATEGORIJE B kompletno vani.
-
ERSTE PLAVI OMF KATEGORIJE B kompletno vani.
ne samo OMF kategorije B, nego svi fondovi kojima upravlja Erste.
Fond kategorije B je imao 808.000 komada, a svi ostali po par tisuća
Ukupno otpušteno: 859.439 komada
-
100.000 na 75
Mreža je postavljena
-
100.000 na 75
Mreža je postavljena
Izgleda da im se žuri. Valjda namjeravaju većinu posla odraditi prije prvog sljedećeg izvješća.
-
Nakon prve kupovine po 66 kuna sam rekao da se ne gurate, pa opet na 75, eto, sad vi koji ste prodavali po 72 ste bezveze izgubili te 3 kune, skoro je pa ocito bilo da idu po 95 posto.
-
Na Tenkerskoj smo sretniji, no pametni
Trebalo je to biti povuci / potegni, sa izvješćima, sa knjigovodstvenom kreativnošću, sa preprodanim papirom, jer počesto cijena ne prati vrijednost, a onda iznebuha se desilo pare svima koliko nas ima
Neki bi možda rado ostali u papiru i godinu dvije, čekajući otključavanje cijene nakon porasta vrijednosti, al' bolje vrabac u ruci, nego golub na grani
Ovo je spektakularnih 70 % prinosa u kratko vrijeme, nice
-
Hm,stvarno pokušavam ignorirati situciju ali mi se opet guraju u misli.
Nisam pogleda statut ali ga s ovim količinama lako izmjene.
Izglasaju mogućnost izdavanja novih dionica u novcu,stvarima i pravima…
Uvale brod,dva,tri…koliko im odgovara… koji su trenutno na dobroj cijeni i povećaju poziciju, ostale razrijede…..
-
Uvale brod,dva,tri…koliko im odgovara… koji su trenutno na dobroj cijeni i povećaju poziciju, ostale razrijede…..
Mogućnost povećanja temeljnog kapitala do 200m su već izglasali na skupštini. Ukoliko im je samo to bio cilj mogli su to napraviti i bez ovog skupljanja dionica na burzi.
-
Mogućnost povećanja temeljnog kapitala do 200m su već izglasali na skupštini. Ukoliko im je samo to bio cilj mogli su to napraviti i bez ovog skupljanja dionica na burzi.
Nezaustavljivi što god odluče…
-
-