Snazna potpora na 40kn nam kazuje da smo vjerovatno imali dno. Veseli i spoznaja da novi tanker stoji preko 39 milja USD.
Flota Tpng itekako s ugradjenim skruberima vrijedi daleko vise nego na kraju 2020.g.
Snazna potpora na 40kn nam kazuje da smo vjerovatno imali dno. Veseli i spoznaja da novi tanker stoji preko 39 milja USD.
Flota Tpng itekako s ugradjenim skruberima vrijedi daleko vise nego na kraju 2020.g.
Evo ugodnog đenja.
Neto dobit za q2 4.4m
Evo ugodnog đenja.
Neto dobit za q2 4.4m
Hhaah kako mi je drago ,radi svih onih koji su predviđali veliki minus...
Kako sam pisao zadnjih 6 mjeseci strpljivost se nagrađuje.
U H1 2021 se trgovalo TPNG koliko se trgovalo zbirno 2017, 2018 i 2019 godine. Prosječna cijena s kojom se trgovalo TPNG u H1 je 42,84kn...
Drago mi je što sam bio u krivu s procijenom Q2 zbog svih dioničara TPNG....puno sreće i dobiti Vam želim.
Wau...najvece iznenadjenje do sada...carobnjaci...s ovakvim spot vozarinama ostvarit dobit...ode sutra tankerska u nebo...bravo tankerasi, cestitam...
Wau...najvece iznenadjenje do sada...carobnjaci...s ovakvim spot vozarinama ostvarit dobit...ode sutra tankerska u nebo...bravo tankerasi, cestitam...
Ništa čudno:
-Prosječne TCE neto dnevne vozarine u prvom kvartalu 2021. godine iznose 10.600 USD,
-Prosječne TCE neto dnevne vozarine brodova drugog tromjesečja ove godine iznose 14.219 USD.
Uz to su pali i operativni/dnevni troškovi brodova za oko 10%. A na spotu im je 2.5 broda u 2Q.
Koliko se sjecam prije godinu dana kada su vozarine bile jako visoke oni su uglavnom potpisivali dugogodisnje ugovore. Tada su to mnogi kritizirali, ali se pokazala ispravnom odlukom.
Tpng je kvalitetna i konzervativno vođena firma.
I Atpl barem pola brodova ima u dugogodisnjim ugovorima. U doba visokih vozarina to se moze ciniti lose jer ne zaradjuju koliko bi mogli, ali to je po meni mudro vodjenje ovog rizicnog sektora.
Koliko se sjecam prije godinu dana kada su vozarine bile jako visoke oni su uglavnom potpisivali dugogodisnje ugovore. Tada su to mnogi kritizirali, ali se pokazala ispravnom odlukom.
Tpng je kvalitetna i konzervativno vođena firma.
I Atpl barem pola brodova ima u dugogodisnjim ugovorima. U doba visokih vozarina to se moze ciniti lose jer ne zaradjuju koliko bi mogli, ali to je po meni mudro vodjenje ovog rizicnog sektora.
To je normalno, kad imaš troškove koji su uglavnom fiksni, moraš imati i veći dio prihoda fiksne(pod ugovorom), nema tu kockanja i zajebancije.
Uostalom kad imaš sigurne prihode, banke to najviše vole, vole nerizične plasmane i sigurne kamatne prohode (menađeri banaka ne vole rezervacije, jer im tope bonuse)...pa prilikom refinaciranja dugova, TPNG dobije za nagradnu manju kamatu, a i to je zarada jel?!
Dakle sutra probijamo 44 ili 45kn. Prava rapsodija krece krajem godine. A lijepo sam govorio kupujte.
Imati u vidu da se tankeri stari 5.g. sa ugradjenim scruberima vrijede 31.5 milijun USD po Vesselvalue transakcijana pa Tpng tezi 250milja vise u odnosu na kraj 2020.g. k tome najava je sjajne vozarine do 2026.g. i rast potraznje 4.6% na godisnjoj bazi.
Sutra gornja blokada do 9h35.
Ovaj šta prodaje po 42,80 je zaspao za volanom 😂
Igleda da se je opet probudija PBZ skrbnički...svaki put kad cijena dotakne 46kn eto njega na ASK-u...
Ovaj šta prodaje po 42,80 je zaspao za volanom 😂
sreća da mu mi budni ne damo u provaliju
Dakle sutra probijamo 44 ili 45kn. Prava rapsodija krece krajem godine. A lijepo sam govorio kupujte.
Imati u vidu da se tankeri stari 5.g. sa ugradjenim scruberima vrijede 31.5 milijun USD po Vesselvalue transakcijana pa Tpng tezi 250milja vise u odnosu na kraj 2020.g. k tome najava je sjajne vozarine do 2026.g. i rast potraznje 4.6% na godisnjoj bazi.
Sutra gornja blokada do 9h35.
A di je ta blokada jučer?
To tebe blokiralo u 9.35
Igleda da se je opet probudija PBZ skrbnički...svaki put kad cijena dotakne 46kn eto njega na ASK-u...
Pa PBZ skrbnicki i ceka na 44 kune, a ima jos 60k komada. Neka ih stavi na 36 kuna pa cemo mu ih pobrati, kada vec zeli van.
Jako malo dionica u igri. Fond mozda ima cca 2.35 milja. BCTI indeks u rastu vec 4.dan zaredom (501) i MR spot vozarine sa 2500 skocile na 7000 USD. Ako je suditi po onome sto se najavljuje Tpng ce napokon dozivjeti najveci skok od izlista na burzu. Nista od pada cijene cemu se neki nadaju. Ocekujem milijunski promet na 52-54kn i nastavak prema 60kn do rujna. Prava eksplozija ce uslijediti dogodine kada ocekujem rast dionice preko 100kn. Fond ima 2.35 milja, daleko manje nego na Hpb 45milja i 69 milja na Atpl...sto me navodi na daljnje kupovanje Tpng.
Ovdje nije zopce upitno hoce li nego kad ce Tpng preko 60kn.
Jako malo dionica u igri. Fond mozda ima cca 2.35 milja. BCTI indeks u rastu vec 4.dan zaredom (501) i MR spot vozarine sa 2500 skocile na 7000 USD. Ako je suditi po onome sto se najavljuje Tpng ce napokon dozivjeti najveci skok od izlista na burzu. Nista od pada cijene cemu se neki nadaju. Ocekujem milijunski promet na 52-54kn i nastavak prema 60kn do rujna. Prava eksplozija ce uslijediti dogodine kada ocekujem rast dionice preko 100kn. Fond ima 2.35 milja, daleko manje nego na Hpb 45milja i 69 milja na Atpl...sto me navodi na daljnje kupovanje Tpng.
Ovdje nije zopce upitno hoce li nego kad ce Tpng preko 60kn.
Kolega jel mislimo na isti fond??? jer u tome su fondu bili uglavnom država i mirovinci, a koliko vidim oni ne prodaju, a vide se u TOP 10 dioničara. Znači radi se o jednom ili par malih investitora, tu nema više od par milijuna kuna dionica...
Radi se o 2.35 milja kuna..kad to nestane..a hoce uskoro...letjet ce raketa
Radi se o 2.35 milja kuna..kad to nestane..a hoce uskoro...letjet ce raketa
to je lijepo vidjeti, znači svi koji još nisu stigli kupiti imaju priliku,
jeste ovo vi potpalili fitilj, dobro je da nije detonirajući, nego sporogoreći, jer neki još razmišljaju
To ja kočim, ja još uvijek razmišljam
Vi bi svi da cijena raste, ja bih da još uvijek ne raste
Ne vidim ni zašto bi rasla , vozarine još nisu znatnije odlijepile
Vidim doduše tehnički razlog rastu. Pri kraju smo faze akumulacije
To ja kočim, ja još uvijek razmišljam
Vi bi svi da cijena raste, ja bih da još uvijek ne raste
Ne vidim ni zašto bi rasla , vozarine još nisu znatnije odlijepile
Vidim doduše tehnički razlog rastu. Pri kraju smo faze akumulacije
ma ok, sačekati ćemo onda dok vi unovčite Opte, ali nemojte sada opet rastegnuti 5 god
p.s. vidim da se ženski lobi uzjogunio što samo govori opet da žene na brodu donose nesreću, izgleda se proširilo i na obalu,
a vi kolegice Marijahelena možete vrtjeti taj prst kako želite, ali fitilj gori, samo nemojte puhati da ga ugasite
p.p.s. ma ljepše 100puta za vidjeti svaka čast