Zaržana dobit je 194.105.797,00, to je 46,22 kn / dionici.
Baš me zanima koliko će nam isplatiti ove godine.
Mogli bi bez problema dati još 12-16kn po dionici.
Meni jedino nije jasno zasto su tecajni rashodi na nuli u konsolidiranom izvjescu to koliko je meni poznato to nikad nije bilo tako u ni jednom izvjescu, da li su promjenili nacin kako ih prikazuju mozda sad su presli na neto tecajne razlike ima li neka promjena u nacinu izvjestavanja ?, nisam puno pogledao izvjesce samo okvirno vidim da je matica podbacila sta se tice dobiti dok su kosolidirano to nadoknadili, inace je do sad bilo pravilo da je matica ta koja vuce vecinu dobit tako da bi trebalo malo bolje pogledat sta se sada promjenilo.
.... nisam puno pogledao izvjesce ....
Nisam ni ja previše pažnje posvetio izvješću, a nije me ni briga.
Mislim da je najgore iza nas.
Passenger car registrations: +3.2% first quarter of 2021; +87.3% in March
.... nisam puno pogledao izvjesce ....
Nisam ni ja previše pažnje posvetio izvješću, a nije me ni briga.
Mislim da je najgore iza nas.
Passenger car registrations: +3.2% first quarter of 2021; +87.3% in March
Treba s FY19 usporedit, ovih 87,3 ništa ne govori
Treba s FY19 usporedit, ovih 87,3 ništa ne govori
Ponavljam, mislim da je najgore iza nas, a ti uspoređuj s čime hoćeš.
Ja sam zadovoljan.Idući kvartal će biti bolji... Još nadokupio malo...
Prvi kvartal izgleda ok. Očekivao sam i nešto bolje, ali nije razočranje.
Drugi kvartal bi mogao biti izazovniji, iako će prodaja biti ok. Cijene sirovina luduju i bit će zanimljivo vidjeti koliko su uspjeli indeksirati prodajne cijene
Pa ova godina neto dobit ce biti preko 100mil.kn i vi kazete da nije nesto prvi kvartal kad je covid na svom vrhuncu.Pa ugovorenih poslova imaju za vise od 5 godina,neke poslove su sluzbeno objavili a neke ce uskoro da objave.Druga divka nece biti manja od 5 kn.Čini mi se da Boban je prikočio danas sa iskrcajem jer se trgovalo po asku uglavnom.
Prvi kvartal izgleda ok. Očekivao sam i nešto bolje, ali nije razočranje.
Drugi kvartal bi mogao biti izazovniji, iako će prodaja biti ok. Cijene sirovina luduju i bit će zanimljivo vidjeti koliko su uspjeli indeksirati prodajne cijene
https://novac.jutarnji.hr/novac/aktualno…carima-15068791
Marinko Došen, predsjednik uprave AD Plastik Grupe, ističe da se globalne gospodarske aktivnosti odvijaju, unatoč pandemiji, izazovima i vanjskim utjecajima koje ih u nekim segmentima usporavaju.
„Povećanje cijena energenata, brodskog prijevoza, trgovinski ratovi koji se vode, ali i neizvjesnost trajanja pandemije, razlozi su rasta cijena sirovina na tržištu. Takav se trend očekuje do kraja godine, ali na kraju uvijek mora doći do stabilizacije. To ne bi trebalo značajno utjecati na poslovanje AD Plastik Grupe jer poslujemo u relativno zahvalnoj industriji u kojoj se, u pravilu, rast cijena sirovina priznaje kroz rast cijene proizvoda. To je uobičajena zaštitna klauzula prilikom sklapanja poslova, kao i kod ostalih velikih industrija“, istaknuo je Marinko Došen.
https://www.poslovni.hr/strane/ovo-je-…-je-309-4285596 oporavak ide, mislim da je ova dionica trenutno nije u fokusu, ali idućih dana sljedi rast po meni, nece još dugu biti na ovim razinama....
https://www.poslovni.hr/strane/ovo-je-…-je-309-4285596 oporavak ide, mislim da je ova dionica trenutno nije u fokusu, ali idućih dana sljedi rast po meni, nece još dugu biti na ovim razinama....
na zalost mene, da. čekao sam malo veći ulet na 175 ali...mislim jedina dionica koja ce mi uz ht ostati na ZSE
Najveći problem AD Plastika je što su - odlični. Mogu sigurno podići prihode za još neki iznos, ali marže teško. Nisam siguran koliko se poslovanje još može popraviti, a da to poprati rast cijene dionica. Bojim se da je plafon tu negdje u rasponu 180-200. Nadam se da griješim.
Najveći problem AD Plastika je što su - odlični. Mogu sigurno podići prihode za još neki iznos, ali marže teško. Nisam siguran koliko se poslovanje još može popraviti, a da to poprati rast cijene dionica. Bojim se da je plafon tu negdje u rasponu 180-200. Nadam se da griješim.
Ma to je zato što je stanje na domaćoj burzi loše i slaba je aktivnost ulagatelja. U suprotnom, ADPL bi bez problema mogao prema "3 oka u glavi".
Ocekuje se da poslovanje popravu,i prihode i marže. Premda su u ovoj sitvaciji marze odlicne,ako ih usporedite s prijašnjim godinama one su jako niske. Za ovu godinu su im projekcije skromne a i konzervativne ali u 2022 mislim da bi moglo doc do jeceg rasta profitabilnosti ako bude sve u redu.
Dobri jesu, ali trziste se nece oporaviti preko noći.. u najboljim danima cijena je bila oko 200kn.. Ono gdje ja vidim prostor prelaska 200kn po dionici je isplata vece dividende, da se ide prema 10% prinosu sto bi bio ogroman buy signal na zse..
kakvo je ovde stanje sa inflacijom?
Svi commodities poskupljuju, kakvo je stanje po tom pitanju ovdje?
Koliki utjecaj ce imati na troskove materijala?
Dobri jesu, ali trziste se nece oporaviti preko noći.. u najboljim danima cijena je bila oko 200kn.. Ono gdje ja vidim prostor prelaska 200kn po dionici je isplata vece dividende, da se ide prema 10% prinosu sto bi bio ogroman buy signal na zse..
u najlepšim danima išla je do 240 kn...
tržište je neprivedivo...
sve joj ide u prilog ,i lnflacija ,što pita forumš "-ohladi"
Ja sam pitanje forumaša Ohladi shvatio drugačije.
On se pita, ako dobro razumijem, koliko inflacija poskupljuje input.
Teško da će sav taj povećani trošak moći prebaciti na kupca.
Ja sam pitanje forumaša Ohladi shvatio drugačije.
On se pita, ako dobro razumijem, koliko inflacija poskupljuje input.
Teško da će sav taj povećani trošak moći prebaciti na kupca.
Moći će, bez problema.
Ako se nastave dobri rezultati, i još koji novi posa do dividende, mislim da ce se odlučili na veću divku nego mi mislimo, po meni još 8kn.Ja sam odlučio još uć, pa šta bude...