neki prodaju
ADPL BOBAN JOSIP -4,757 -0.11% 56,593
bivši predsjednik uprave i NO neće da skupi divku.
zanimljivo.
al ajde, ovu prodaju još i mogu razumijeti, al onu sadašnjeg PU i to na minimumu, e to mi ni dan danas nije jasno
neki prodaju
ADPL BOBAN JOSIP -4,757 -0.11% 56,593
bivši predsjednik uprave i NO neće da skupi divku.
zanimljivo.
al ajde, ovu prodaju još i mogu razumijeti, al onu sadašnjeg PU i to na minimumu, e to mi ni dan danas nije jasno
Neki dan sam slušao jedan podcast gdje su spomenuli ovaj problem:
https://www.cnbc.com/2021/02/11/how…automakers.html
Hoće li to utjecati na poslovanje ADPL a i na samu cijenu ???
Neki dan sam slušao jedan podcast gdje su spomenuli ovaj problem:
https://www.cnbc.com/2021/02/11/how…automakers.html
Hoće li to utjecati na poslovanje ADPL a i na samu cijenu ???
chip shortage može imati kratkoročni utjecaj na smanjenje proizvodnje, ali ako postoji potreba tržišta to će se nadoknaditi.
Renault za sada, koliko je meni poznato, nije zaustavljao proizvodnju, ali najavljuju i oni da bi mogli imati zastoja, s time da 100,000 vozila o kojima govore i ne izgleda jako puno.
https://www.bloomberg.com/news/articles/…car-plants-open
Avtovaz radi za sada dobro, prva dva mjeseca su bolja od prošle godine.
Ne vidim razloga na tržištu zašto bi ADPL radio slabije nego prošle godine.
Dugoročno, će vjerojatno morati doći do značajnijeg rasta cijena auta, a pitanje je kako će to utjecati na prodaju, i da li će eventualno profitirati Kinezi koji imaju većinom svoj supply chain. Kod nedostatka poluvodiča glavni je problem cijena, a s obzirom na rast cijena skoro svih sirovina, za očekivati je i pritisak ostalih dobavljača.
Nema panike na ADPL cak i kad prodaje top10. Nego izasle su neke nove projekcije rasta za ADPL prije 20-ak dana, "The consensus price target increased from 149kn to 199kn." To pretpostavljam da je dignuo target price Wood & Company, jer su oni prije par mjeseci stavili target 149, a sada je znatno podignut. Predviđa se dividenda od 11,35kn po dionici u 2022, i 18,6kn u 2023.
EPS se predviđa 16,40kn za ovu godinu, 22kn za 2022 i onda 26,60kn za 2023.
nije adpl ..ali moj poslovni partner firma automotiv gradačac dere aluminij profile za autoindustriju na nivou ko pred koronu ..
auti se delaju ...plastike će trebat ...ovi naši imaju posla prek glave za 5 godina ...nije problem u adpl ..nego u ovom sranju od zse ...malo odseštam na NYSE
tam ima više uzbuđenja u tjedan dana nego ovde u 3 godine ...
baj d vej ...imam ovde ulaze po 112,116,130 ...sad je 186...nije prošla ni godina ...a kaj bi vi ...kaj to nije dost rast...divka ...alo ....
https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…8746c663217.pdf
Jednoglasno je donesena odluka o isplati dividende iz zadržane dobiti 2019. godine u iznosu od 8 kuna
po dionici. Dividenda će se isplatiti dioničarima koji su upisani u depozitorij Središnjeg klirinškog
depozitarnog društva d.d. na dan 23. ožujka 2021. godine (record date) kao imatelji dionica ADPL, čime
stječu pravo na isplatu dividende. Od 22. ožujka 2021. godine (ex-date) trgovat će se dionicom bez prava
na isplatu dividende.
Isplata dividende će biti 26. ožujka 2021. godine (payment date).
https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja
Temeljem članka 474. Zakona o tržištu kapitala, obavještavamo o otpuštanju 7.214 vlastitih dionica (0,17%
temeljnog kapitala) dana 12. ožujka 2021. godine na ime nagrada za uspješan rad članovima Uprave u
2019. godini.
Nakon ovog otpuštanja AD Plastik ima ukupno 61.844 vlastitih dionica što predstavlja 1,47 posto temeljnog
kapitala kompanije.
AD PLASTIK d.d. - Prijava transakcija rukovoditelja
Zna li se ko ovo stalno prodaje na 186,50 vec nekoliko dana spustija rampu.Nije tu nekoliko njih nego jedan,da se makne ode cijena preko 190kn?
Pa prodaje Josip Boban. Ima još samo 60000komada za prodati. Ovim tempom za tri mjeseca je out
boban još prodaje
ADPL | BOBAN JOSIP | -454 | -0.01% | 56,139 |
Svi prisutni dioničari a bilo ih je oko 2/3 sa pravom glasa su glasovali za dividendu, znači niko ne sumlja u financijsku poziciju firme da to moze bez problema isplati što je sjajna vijest, a ovaj Boban prodaje već duze vrijeme preko godine dana ima dosta dionice i mislim da zeli malo diverzificirati portfelj.
a ovaj Boban prodaje već duze vrijeme preko godine dana ima dosta dionice i mislim da zeli malo diverzificirati portfelj.
"Ovaj Boban" je bio dugogodišnji predsjednik uprave AD Plastik, a kad je otišao u mirovinu je bio Predsjednik NO.
Po mojem sudu njemu se više živo fućka za diverzificiranja ili bilo što drugo jer je čovjek u godinama.
Kad mu trebaju novci pomalo prodaje i to mu je pametno to malo života što mu je ostalo.
A dionice je kupovao i po 98,00kn/dionica.
Josip Boban prodao 20.000 dionica AD Plastika
Josip Boban kupio 7.500 dionica AD Plastika po prosječnoj cijeni od 98,00 kn
Display Morea ovaj Boban prodaje već duze vrijeme preko godine dana ima dosta dionice i mislim da zeli malo diverzificirati portfelj.
"Ovaj Boban" je bio dugogodišnji predsjednik uprave AD Plastik, a kad je otišao u mirovinu je bio Predsjednik NO.
Po mojem sudu njemu se više živo fućka za diverzificiranja ili bilo što drugo jer je čovjek u godinama.
Kad mu trebaju novci pomalo prodaje i to mu je pametno to malo života što mu je ostalo.
A dionice je kupovao i po 98,00kn/dionica.
Josip Boban prodao 20.000 dionica AD Plastika
Josip Boban kupio 7.500 dionica AD Plastika po prosječnoj cijeni od 98,00 kn
Slucajno ili ne taj prvi put je prodao po jako dobroj cijeni, prakticki najvecoj prije onog pada rublje jer nakon toga je cijena pala na 80 i onda je opet, dobro kupio godinu poslje po 98kn isto za zamislit se
QuoteEUROPSKA potražnja za automobilima ponovno je snažno pala u veljači pod utjecajem mjera suzbijanja pandemije koronavirusa, dok je u Hrvatskoj pad bio znatno blaži nego u siječnju, pokazalo je izvješće Udruženja proizvođača automobila ACEA.
Ukupno je u 26 zemalja EU (bez Malte) u veljači registrirano 771.486 novih automobila, najmanje u tom mjesecu još od 2013. godine. Podatak pokazuje pad europske potražnje za automobilima gotovo za petinu na godišnjoj razini. U siječnju je potonula 24 posto.
neki prodaju
ADPL | BOBAN JOSIP | -2,523 | -0.06% | 53,616 |
i dalje se prodaje
ADPL | AD PLASTIK D.D. | -7,214 | -0.17% | 61,844 | 1.47% | 11.47M |
BOBAN JOSIP | -995 | -0.02 |
i dalje se prodaje
ADPL AD PLASTIK D.D. -7,214 -0.17% 61,844 1.47% 11.47M BOBAN JOSIP -995 -0.02
Danas je zadnji dan trgovanja sa pravom na dividendu!Divka je 8 kn što je preko 4% od cijene dionice!Zanimljivo ce i danas i u ponediljak biti na adpl !
molim vas jedno pitanje... amatersko, ali nisam siguran... 23.3. se mora biti upisan da bi steklo pravo na dividendu... ali nisam siguran kada se moze prodati da se zadrzi to pravo... u skddu to traje dan dva... ako se proda u ponedjeljak jel se stjece pravo... ako se proda u utorak jel se stjece pravo... hvala