Ekipa jel oni to razmišljaju isplatiti dvije dividende ove godine ili ja nešto krivo tumačim?
ADPL (AD Plastik d.d.)
-
-
-
Ja ću se vubiti
Drago mi je radi vas koji ste u papiru, proživjeli ste teške trenutke......... al' nije li tvrtka koristila poticaje, čitaj moj novac, novac poreznog obveznika
-
Nevezano za dividenu, ali izašao je novi intervju s Došenom u kojem navodi: "Sve više se upotrebljavaju plastične komponente, što je prednost za nas kao dobavljača koju ćemo sigurno dobro iskoristiti." (https://www.lider.media/komentari/mari…ihvatiti-134950). Inače očekuje se da će se udio plastike u autoindustriji povećati za 30% u narednih 10 godina. Predviđa se da će proizvođači plastike u autoindustriji sa sadašnjih 28.1 milijardi USD narasti do 2027 na 36.5 milijardi USD (https://www.grandviewresearch.com/industry-analy…plastics-market).
-
Ekipa jel oni to razmišljaju isplatiti dvije dividende ove godine ili ja nešto krivo tumačim?
Meni isto nije jasno. Nije li trebalo pisati predujam dividende ili tako nešto? Ovako su samo stvorili zabune.
Imam adpl, ali mislim da je greška ove godine isplaćivati dividendu.
-
Meni isto nije jasno. Nije li trebalo pisati predujam dividende ili tako nešto? Ovako su samo stvorili zabune.
Imam adpl, ali mislim da je greška ove godine isplaćivati dividendu.
u toku rasprave moguće i oni zaključe da je greška, ali je dobro za malo povratiti cijenu
-
Možda ide izvanredna dividenda za 2019. i još redovna za 2020. godinu.
Di ćemo s lovom hahahha
-
ne mora biti greška pa nisu naivni kad su najavili priču....ako je isplata iz zadrane dobiti od ranije ...ne treba vraćati poticaje ...ja sam si u jdoo isplatio krajem godine 2020 zadržanu dobit iz 2018 ...mada uzeo poticaj za 2 mjeseca 20.te ....
-
Na sjednici održanoj 29. svibnja 2020. Upravno vijeće Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ) usvojilo je sljedeće:
Dopuna kriterija za svibanj 2020. – samo za poslodavce koji zapošljavaju 50 i više radnika:
- Odobravanje potpore samo uz kriterij pada prihoda u svibnju 2020. za najmanje 20% u odnosu na svibanj 2019. – dokazivanje temeljem predaje PDV obrasca za svibanj 2020. i svibanj 2019. Poreznoj upravi (poslodavac koji posluje kraće od 12 mjeseci treba dokazati pad prometa za najmanje 20% u svibnju 2020. u odnosu na veljaču 2020.)
- Odnosi se i na postojeće korisnike potpora i one poslodavce koji prvi puta podnose zahtjev za svibanj
- Obveze poslodavca – poslodavac koji je za svibanj 2020. tražio potporu za 50 i više radnika, bit će u obvezi vratiti potporu, ako od trenutka dobivanja potpore pa zaključno s 31. prosincem 2021. godine postupi na jedan od slijedećih načina:
1. isplati dividendu ili udjel u dobiti ili druge istovjetne primitke koji se smatraju raspodjelom dobiti bilo kojega poreznog razdoblja;
2. ako vlastite dionice odnosno vlastite poslovne udjele dodijeli članovima uprave i/ili izvršnim direktorima i/ili prokuristima i/ili drugim osobama koje su ovlaštene da vode cijelo ili dio njegovog poduzeća;
3. dodijeli pravo osobama iz točke 2. na opcijsku kupnju dionica ili bilo koje drugo pravo koje se temelji na vrijednosti vlastitih dionica;
4. isplati osobama iz točke 2. bilo koji iznos kao što su: bonus za postignute rezultate, nagrada za radne rezultate iznad neoporezivog iznosa propisanog propisima kojima se uređuje oporezivanje dohotka i ostale slične primitke koji se oporezuju kao dohodak od nesamostalnog rada ili drugi dohodak, sukladno propisima kojima se uređuje oporezivanje dohotka;
5. stekne vlastite dionice odnosno vlastite poslovne udjele.
mada točka 1. veli .........bilo kojeg poreznog razdoblja .....hmmm...baš me sad zanima ...
-
Di ćemo s lovom hahahha
Dobro nisu oni baš blesavi da se sada razbacuju lovom. A sve i da hoće isplatiti dividendu od 2020. to bi bila neka sića spram zadnjih godina. Pričekajmo odluku. Licitiranje sad s iznosima dividende je puko nagađanje ali uvjeren sam da ako ju i isplate dividenda neće biti izdašna.
-
Moram priznati da mi se rast cijene od početka 2021. sa ~160 do ~175 činio malo prebrz. I sad kad pogledam u nazad moguće da su oni najbliži vrhu već znali što se sprema pa su po malo u tišini skupljali.
a kako onda tumačiš da je čovjek koji ne pri vrhu nega na samome vrhu, prodao tisuće dionica po 130 i 140 kn unazd par miseci?, jeli čovik zapravo humanista ja imam dovoljno znam što se sprema pusti ću druge da zarade
-
-
Di ćemo s lovom hahahha
Dobro nisu oni baš blesavi da se sada razbacuju lovom. A sve i da hoće isplatiti dividendu od 2020. to bi bila neka sića spram zadnjih godina. Pričekajmo odluku. Licitiranje sad s iznosima dividende je puko nagađanje ali uvjeren sam da ako ju i isplate dividenda neće biti izdašna.
Ja baš mislim suprotno, ako isplate dividendu logično mi je da bude "izdašna" jer moraju vratit novce od primljenih potpora pa bi bilo nelogično da vraćaju milijune državi da bi sebi/dioničarima isplatili neku siću...
Koliko ja pratim oni moraju vratiti potpore za svibanj i lipanj i potpore za pola radnog vremena (u Otvorenom je PU rekao da koriste te potpore za pola radnog vremena)…ukupno su primili 31,2 mil kuna za zaposlene: „Pozitivan utjecaj na EBITDA-u u ovom razdoblju imaju prodaja neoperativne imovine društva u iznosu od 11,4 milijuna kuna i državni poticaji korišteni za očuvanje radnih mjesta. Oni su umanjili troškove osoblja za oko 33,8 milijuna kuna na razini Grupe, odnosno 31,2 milijuna kuna u matičnom društvu.“
p.s. nemam dionice i smatram da divke neće biti, ali ako je bude trebala bi bit „masna“ 😊
-
mene ovdi brinu samo dvije stvari:
1. hoće li se nastaviti s praksom dizanja kredita da bi se isplatila dividenda (ovo Rusi prave pritisak radi slabe rublje, da izvuku više kuna koje mijenjaju za Eure)?
2. kako će EU porezi na plastiku utjecati na njih? (nabavljaju li sirovinu direktno od firmi za preradu nafte (PVC prah) ili od reciklaže, pa se mogu prodati kao "zeleni").
inače, firma je taman po veličini, brzo prilagodljiva, relativno jeftina radom, geografski na dobrom položaju i spajanja u autoindustriji im idu u prilog (nema opasnosti da se ovo preseli u Kinu).
-
Po meni je razlog za dividendu u ESOP-u.
Radnicima su podjeljene dionice koje će se otplaćivati preko dividende. Ako nema dividende teško će radnici otplaćivati dionice (nisu to multimilijunaši). U biti se njima ide u susret i isplatiti će se onoliko koliko je dovoljno da se otplate te dionice.
Drugo u prospektu za uvrštenje u prime market piše da će isplatiti dividendu uvijek kada su u mogućnosti pa se moraju držati i prospekta da ne bude mrtvo slovo na papiru.
-
Po meni je razlog za dividendu u ESOP-u.
Radnicima su podjeljene dionice koje će se otplaćivati preko dividende. Ako nema dividende teško će radnici otplaćivati dionice (nisu to multimilijunaši). U biti se njima ide u susret i isplatiti će se onoliko koliko je dovoljno da se otplate te dionice.
Drugo u prospektu za uvrštenje u prime market piše da će isplatiti dividendu uvijek kada su u mogućnosti pa se moraju držati i prospekta da ne bude mrtvo slovo na papiru.
ma to je sve super.
al ako ti sveobuhvatnu dobit na tečajnim razlikama ždere slaba rublja, dugoročno nije najpametnije da to kompenziraš s kreditima.
bolje isplatiti maksimalno koliko možeš, umanjeno za gubitke na rublji, nego se krcati kreditima, jer je nekome nešto "obećano".
da su se prije vodili takvom politikom onda ne bi ni mjere trebali povlačiti za ovu godinu.
to i ova neizvjesnost s porezima na plastiku su mi jedina prepreka da se ovim i ja (uz svog mirovinca) nakrcam.
-
Sve ćemo znati za koji dan.Tvrdim, da se ne bi raspravljalo u prvom mjesecu o dividendi, da nisu već donjeli odluku.Što se mene tiče, ako imaju od čega, nema razloga da ne isplate.Nek isplate za 2019 ostatak, bilo bi dovoljno... i što se tiče tog, nisam siguran da li to podliježe vraćanju novaca državi...
-
I te kako ako isplate dividendu moraju vratiti državi pare za potporu
-
Ovde je netko od sefova donio odluku o isplati divke što automatski znači i povrat potpora državi. To što će time oštetiti firmu za 30 milj kn njemu ne znači ništa jer njemu treba parstotisuca kuna od divke .... nažalost, tako je to u nas, hebe se šefu za kravu ako mu se digla ona stvar i htio bi biftek sad i odmah
-
odluku o isplati dividende donosi glavna skupština a znamo kako izgleda vlasnička struktura
- OAO HOLDING AUTOKOMPONENTI
- 30,00
- ADDIKO BANK D.D./RAIFFEISEN OMF KATEGORIJE B - Skrbnički račun
- 10,83
- ADDIKO BANK D.D./RAIFFEISEN DOBROVOLJNI MIROVINSKI FOND - Skrbnički račun
- 4,89
- ADDIKO BANK D.D./PBZ CO OMF - KATEGORIJA B - Skrbnički račun
- 2,90
- HPB D.D./KAPITALNI FOND D.D. - Skrbnički račun
- 2,78
- AD PLASTIK D.D. (1/1)
- 1,64
- BOBAN JOSIP
- 1,46
- ADDIKO BANK D.D./RAIFFEISEN OMF KATEGORIJE A - Skrbnički račun
- 1,08
- PRIVREDNA BANKA ZAGREB D.D. - Skrbnički račun
- 1,03
- ADP-ESOP D.O.O.
- 1,03
-
Ni u ludilu neće vratit 30, možda max 5-6....nisu ni oni ludi sigurno.Nać će optimalno rješenje, i neće firmu ostavit bez novca sigurno, s tim da imaju stalni priliv po ugovoru.Oni su izvukli sigurno max, iz ove situacije.Opet kažem, iznenadit će nas pozitivno, za prošlu godinu.....
-
Ni u ludilu neće vratit 30, možda max 5-6....nisu ni oni ludi sigurno.Nać će optimalno rješenje, i neće firmu ostavit bez novca sigurno, s tim da imaju stalni priliv po ugovoru.Oni su izvukli sigurno max, iz ove situacije.Opet kažem, iznenadit će nas pozitivno, za prošlu godinu.....
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
ATPL (Atlantska plovidba d.d.) 15k
- Admin