1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

ADPL (AD Plastik d.d.)

• Admin
  • February 12, 2020 at 2:06 PM
  • george
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    240
    • June 1, 2020 at 5:36 PM

Podaci zorno potvrđuju prethodni post.

Zašto bi netko kupio sada auto. Pogotovo kada se radi o EU (a valjda ADPL tamo radi)? Opcepoznata je cinjenica da se vani auti mijenjaju samo tako, svi se nastoje rijesiti rabljenih auta (oni koji se bave time znaju da se takvi auti prodaju za kikiriki, druga su stvar nasi nameti i porezi i homologacije...)

Sada toga vise nema. Kriza je. Strah, neizvjesnost, zovi kako to hoces. Average Hans ili Jurgeni ili Francois ce shvatiti da mi je u ovoj situaciji dobar prvi auto (limunzina 2016 godiste) i a supruzi je dobar twingo (gosiste 2015). kad prodje kriza Hans Jurgen Francois ce navaliti na kupnju novih, ali dotada.... dobri su i ovi...Iskreno ja ne znam tko ovo drzi na 145, po trenutnoj situaciji i buducnosti ovo bi treblo biti blize 100 kn nego 140

• Roki
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,524
    • June 2, 2020 at 8:26 AM
    Quote from tollway

teško kolega, jako teško. iako i sam već neko vrijeme razmišljam o kupnji novog vozila (i prije pojave corone), mislim da će kupnja pričekati. naravno, ako krenu neka dobra sniženja (mada su već počela, doduše sramežljivo) zašto ne iskoristiti. prije ću otići na neki malo duži kvalitetniji odmor na neki naš otok. mislim da će velika većina radije na dobar odmor nakon svega ovog s.anja, pogotovo građani, nego kupovati auto, renovirati stan.. i sl što nije nužno neophodno.

Možda je moj odgovor mimo teme ali jednostavno moram, godišnji košta cca 1500 eura. Auto 20000 eura :D

Ok, nekom je možda godišnji 5 a auto 50 ali kužite poantu :D

• Roki
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,524
    • June 2, 2020 at 8:33 AM
    Quote from george

Zašto bi netko kupio sada auto. Pogotovo kada se radi o EU (a valjda ADPL tamo radi)? Opcepoznata je cinjenica da se vani auti mijenjaju samo tako, svi se nastoje rijesiti rabljenih auta (oni koji se bave time znaju da se takvi auti prodaju za kikiriki, druga su stvar nasi nameti i porezi i homologacije...)

Sada toga vise nema. Kriza je. Strah, neizvjesnost, zovi kako to hoces. Average Hans ili Jurgeni ili Francois ce shvatiti da mi je u ovoj situaciji dobar prvi auto (limunzina 2016 godiste) i a supruzi je dobar twingo (gosiste 2015). kad prodje kriza Hans Jurgen Francois ce navaliti na kupnju novih, ali dotada.... dobri su i ovi...Iskreno ja ne znam tko ovo drzi na 145, po trenutnoj situaciji i buducnosti ovo bi treblo biti blize 100 kn nego 140

Pa ADPL trenutno vrijedi jako malo, u pravu ste, možda 100 kn a vjerojatno i manje jer će ove godine poslovati s gubitkom i to vjerojatno velikim. Ali ljudi, pa tako i ja, gledaju dugoročno. Vjeruju da će ADPL prebroditi krizu i da će za cca 2 godine biti firma koja će generirati veliku dobit uz velika ulaganja kao i do sad. Ne kažem ja da sam u pravu ali ovo je moj stav i zato ne prodajem. Bilo je nekoliko dana nakon korone već prilike da izađem iz dionice u plusu. Nisam jer sam ovog stava. Da je bilo najpametnije možda prodati pola pa kupiti nekoliko kratkoročno perspektivnijih dionica, sigurno da jest, ali valjda sam preoptimističan.

• Sheriff
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,290
    • June 2, 2020 at 8:37 AM
    Quote from Roki
    Quote from george

Pa ADPL trenutno vrijedi jako malo, u pravu ste, možda 100 kn a vjerojatno i manje jer će ove godine poslovati s gubitkom i to vjerojatno velikim. Ali ljudi, pa tako i ja, gledaju dugoročno. Vjeruju da će ADPL prebroditi krizu i da će za cca 2 godine biti firma koja će generirati veliku dobit uz velika ulaganja kao i do sad. Ne kažem ja da sam u pravu ali ovo je moj stav i zato ne prodajem. Bilo je nekoliko dana nakon korone već prilike da izađem iz dionice u plusu. Nisam jer sam ovog stava. Da je bilo najpametnije možda prodati pola pa kupiti nekoliko kratkoročno perspektivnijih dionica, sigurno da jest, ali valjda sam preoptimističan.

Ali ako si tako siguran i uvjeren, zašto ne prodaš po 140 i ponovo kupiš po 100? Kada bude 200 kao što kažeš, uduplavanje.

• Roki
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,524
    • June 2, 2020 at 8:55 AM

Mislim da ste nešto krivo skužili. Ne mislim da će cijena past na 100, zapravo uopće ne razmišljam o tome jer nisam trejder. A i da sam trejder, pa kako da prodam nešto što mislim da će rasti. nešto ste pobrkali :D

2. Predvidjeti cijenu na našem nelogičnom tržištu je čista sreća. Ovdje ti se uključi jedan fond s naizgled nelogičnom prodajom ili kupnjom i pomrsi sve račune... Q2 će biti katastrofa i logično je da cijena nakon toga drstično padne. S druge ADPL je popularan za dugoročnu kupnju i moguće je da će puno ljudi čekati taj trenutak da ulete ili dokupe, uključujući i velike igrače. Moguće je da će do tih rezultata cijela naša burza pa tako i ADPL narasti još 10% pa da nakon tih rezultata cijena niti ne padne puno ispod sadašnje. Moguće je da ode i na 100 iako sumnjam da će uopće prići blizu onih 92-93 koliko je bila na onaj crni ponedjeljak kad je crobex pao na 1300 i kusur. U drugu ruku, moguće je da je ovo sve već ukalkulirano u cijenu i da većih oscilacija nakon rezultata Q2 neće biti. Istina je vjerojatno negdje između.

3. Jedino što znam je da će Q2 biti katastrofa a to zna svako tko je pratio ADPL tjekom korone.

4. Prethodni pa tako i ovaj moj post (a i ovakvi postovi generalno) nisu nagovor na kupnju, niti prodaju. Naglasio sam da je to samo moj stav.

• Sheriff
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,290
    • June 2, 2020 at 9:24 AM

Ma sve ok, i ja mislim da je ADPL dobra kompanija i da kad prođe ova gungula će doć na svoje. Ali također mislim da će biti gubitak ove godine i zato ne žurim sa kupnjom, zapravo sam je jučer prodao. Ne vidim da će biti pomamama i skokovit rast ili fond gladan ove dionice (još). Dividende nebude ni 2021 a tek treba vidjeti kako će se odigrati pad BDP-a/prodaja automobila i jel ADPL more plivati sa time. Trenutno se bolje osječam kao promatrać nego vlasnik ove dionice.

• Roki
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,524
    • June 5, 2020 at 1:24 PM
    Quote from Roki
    Quote from LuisAlberto10

Srezali su financije svim odjelima već sada,najavljuju se otkazi,svima koji ostaju smanjenje plaće cca 10% i tomu slične stvari.Ništa od ulaganja i razvoja.REVOZ čak po meni radi i bolje od očekivanog,ali ko zna do kada će to,jel naruđbe koje nama šalju,odnosno koje oni sada odrađuju su stare ( prije covid-19 ),ko zna što i kako će biti kada dobiju nove,vjerojano će bit još smanjenja posla u odnosu na ovaj "početak".

Kolega, čisto da vas napomenem, svi ovdje čekaju vaš tjedni izvještaj. XD

Kolega mi vas i dalje čekamo :D :D

• LuisAlberto10
    Početnik
    Reakcija primljeno
    79
    • June 11, 2020 at 7:18 PM

Pozdrav svima i isprike što tek sada pišem :)

Za sada je sve kao i kada smo ponovno pokrenuli proizvodnju,nema nekih naznaka da će biti drastičnih promjena na bolje,ali trenutno niti na gore.Radi se,i dalje u dvije smjene.Čak je evo i danas bio normalan radni dan za proizvodnju.

• maro77
    Reakcija primljeno
    51
    • June 12, 2020 at 8:49 AM

Evo malo informacija iz "prve ruke".

Osobno mi je voditelj iritantan sa svojim birtijaskim doskocicama (vjerujem da su dobronamjerne ali s obzirom na financijsku (ne)pismenost nacije, voditelj bi trebao biti edukator koji pazi kako se izrazava). Svakako pozitivno da se imamo priliku cuti iz prve ruke bez cenzure stavove ljudi na celu jedne od bitnijih clanica zse-a. Marinko dobro odgovara i educira cak i na blesava pitanja tipa "bi li se ADPL prodao za pristajnu cifru..".

Zbog ovakvog menadzmenta i odnosa prema dionicarima, ja sam i dalje miran s ADPLom. (ne zanima me trejd, gledam 5-10g horizont)

• crveni
    Student
    Reakcija primljeno
    98
    • June 16, 2020 at 1:13 PM

Novih 60,7 mil EUR posla

https://zse.hr/default.aspx?id=98393

Počinje u Q1 2023. i traje 10 god. Al nema veze - mene kao vlasnika dionica ova vijest veseli.

• prdekalo
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    219
    • June 16, 2020 at 1:56 PM

dobra cifra

https://www.seebiz

.eu/tvrtke/ad-plastik-u-rusiji-60-7-milijuna-eura-novih-poslova/234672

• D'artagnan
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    324
    • June 16, 2020 at 5:08 PM

Super, iako pocinje tek za 3 godine, a dotad tko ziv, tko mrtav

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • June 16, 2020 at 10:17 PM
    Quote from D'artagnan

Super, iako pocinje tek za 3 godine, a dotad tko ziv, tko mrtav

budućnost kolega budućnost se kupuje ^^

• StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • June 23, 2020 at 12:10 PM

https://europe.autonews.com/sales-market/a…-plunge-25-year

The European automakers association, ACEA, has radically revised downward its 2020 forecast for passenger-car sales after the coronavirus pandemic led to a collapse in demand.

Sales are forecast to fall by 25 percent to 9.6 million in the EU from 12.8 million in 2019, ACEA said in a statement on Tuesday.

That would be the lowest number of cars sold in the EU since 2013 after Europe emerged from the 2008-09 financial crisis. The decline this year will halt a six-year run of gains starting in 2014.

The drop will be the sharpest-ever single-year fall for Europe's auto sector, ACEA said.

ACEA Director General Eric-Mark Huitema said the association hopes the "dramatic scenario can be mitigated through fast and strong measures by the EU and national governments."

Before the coronavirus outbreak, ACEA had predicted that sales would decline by 2 percent in 2020, following a 1.2 percent gain in 2019.

Europe’s auto industry has been hit hard by the coronavirus pandemic, with factories and showrooms closed for all or parts of March, April and May.

ACEA represents 16 car, bus, truck and van makers with operations in Europe.

Industry analysts are predicting similar or even sharper declines.

IHS Markit expects that sales will fall by 25 percent in all of Europe to 15.5 million, while LMC Automotive forecasts that western Europe sales will fall by 26 percent to 10.6 million.

AlixPartners is forecasting that European sales will fall even further, by 32 percent, and Moody’s is predicting a 30 percent decline.

European passenger-car registrations fell 57 percent in May and are down by 41 percent for the year to date.

• Trotter numero uno
    Reakcija primljeno
    15
    • June 25, 2020 at 1:49 PM

Evo jedan doprinos temi...

http://balkans.aljazeera.net/vijesti/deloit…ija-pred-slomom

• Neo
    Guest
    • June 28, 2020 at 8:36 PM

izvjesce ce biti tezi gubitak i tu nema sumnje.

Ne vesele cinjenice da vise od pola radnika ne radi i da su place smanjene.

Osim toga otkazali su i neka osuvremenjavanja pogona i investicije. Dakle blagajna zavrnuta. Likvidnost upitna. Nece vjerovatno biti kao na Petrokemiji..vjerujem da ce za 2g biti bolje. Al cijena ova nije realna.

Ja mislim da Adpl trenutno ne vrijedi vise od 70kn po dionici.

Edited once, last by Neo: Merged a post created by Neo into this post. (June 28, 2020 at 8:37 PM).

• Mrcash
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,554
    • June 28, 2020 at 9:20 PM

jasno je ko dan da ne vrijedi, ne vrijedi ni rivp 28 no kako su ovo fondovske dione oni odlučuju koliko sta vrijedi ili ne vrijedi .

• Sheriff
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,290
    • June 28, 2020 at 10:20 PM

rivp nije 28, bio kad je bilo 0 ili 1 zaraženi. Na adpl ocekujem minus ove godine.

• harpun
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,570
    • June 29, 2020 at 2:19 PM

Utvrdit će se prijedlog odluke o
    upotrebi dobiti 2019. godine,

https://zse.hr/userdocsimages…P7L7ymocA==.pdf

bez ocjena molim

• Roki
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,524
    • June 29, 2020 at 2:36 PM
    Quote from harpun

Utvrdit će se prijedlog odluke o
    upotrebi dobiti 2019. godine,

Jasno je ko dan da će sva dobit biti zadržana kako bi se bar donekle pokrpale rupe nastale od korone. Zanimljiv bi bio podatak kad bi znali koliko ove godine adpl ima kredita za vratiti i kako će se to zakrpati. Vrlo zanimljivo će biti kada izađu podaci za Q2, to će isto biti potop.

Samo bih napomenuo da je ovo moj osobni, subjektivni stav.

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • May 24, 2025 at 11:33 AM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      906k
      2k
    3. All

May 24, 2025 at 11:33 AM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 11:04 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. umalo

May 23, 2025 at 11:04 PM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 8:32 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      914k
      2.1k
    3. xdado

May 23, 2025 at 8:32 PM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • May 23, 2025 at 6:35 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. my moon

May 23, 2025 at 6:35 PM
    1. Što smo danas tržili 6k

• harpun
      • February 15, 2020 at 11:11 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 4:07 PM
    2. Odgovora
      6k
      Pregleda
      2.3M
      6k
    3. Hafid

May 23, 2025 at 4:07 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

All May 24, 2025 at 11:33 AM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

umalo May 23, 2025 at 11:04 PM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

xdado May 23, 2025 at 8:32 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

my moon May 23, 2025 at 6:35 PM
  • Što smo danas tržili

Hafid May 23, 2025 at 4:07 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

All May 23, 2025 at 3:39 PM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

umalo May 23, 2025 at 2:35 PM
  • PODR (Podravka d.d.)

All May 23, 2025 at 1:57 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 23, 2025 at 1:36 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

jkova25 May 22, 2025 at 1:20 PM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,807 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 3 months ago
  • Što smo danas tržili

5,999 Replies, 5 years ago
  • SPAN (SPAN d.d.)

2,567 Replies, 3 years ago