I to električni automobili😀, nema straha za Ad plastik😀
ADPL (AD Plastik d.d.)
-
-
-
Nadam se da su kinezi, da se proširuje baza i da ne ovisimo o sudbini jednog ili dva partnera.
-
Nadam se da su kinezi, da se proširuje baza i da ne ovisimo o sudbini jednog ili dva partnera.
Sumnjam da je Tesla, tako da jedino što je ostalo su kinezi - BYD bi mogao biti što radi pogon u Madžarskoj. Prodati plastiku Kinezima zvuči kao prodati snijeg Eskimima
, ali plastika ima relativno nisku vrijednost po volumenu da se isplati transportirati pola svijeta, a i sigurno imaju neke klauzule da dio djelova mora biti proizveden u EU kako bi se izbjegle carine.
-
Sumnjam da je Tesla, tako da jedino što je ostalo su kinezi - BYD bi mogao biti što radi pogon u Madžarskoj. Prodati plastiku Kinezima zvuči kao prodati snijeg Eskimima
, ali plastika ima relativno nisku vrijednost po volumenu da se isplati transportirati pola svijeta, a i sigurno imaju neke klauzule da dio djelova mora biti proizveden u EU kako bi se izbjegle carine.
EX NAFTA ima klauzulu da 75% vrijednosti dijelova automobila mora biti proizvedeno unutar te organizacije, u protivnom su podložni carinama.
-
Ove tarife će najviše i opaliti električne automobile. Aluminij i popratne dijelove.
Ne znam zašto je lik odlučio zaratiti sa cijelim svijetom. Ali sumnjam da će biti dobro za bilo koga. Osim za Indijce, Ruse i Kineze.
-
Sada je malo jasniji prošlotjedni neobjašnjivi rast cijene dionice na većem dnevnom volumenu. 😂
U svakom slučaju, lijepa je vijest iznos ugovora, a još ljepše od toga je da nije Stellantis u pitanju.
Adplastiku je od životne važnosti proširiti bazu kupaca. Ako su u pitanju Kinezi, a izgleda da jesu, onda smo na konju!
U tom slučaju nedam svoje adeplastične hartije od vrednosti ispod 30 ojrića! 😂
-
AD Plastik sklopio lukrativan ugovor s proizvođačem luksuznih automobila
AD Plastik sklopio lukrativan ugovor s proizvođačem luksuznih automobilaAD Plastik Grupa izvijestila je u ponedjeljak da je ugovorila posao s novim kupcem za europsko tržište, s očekivanim prihodima od 126,8 milijuna eura u…www.tportal.hr -
Analitičari Erste grupe preporučuju kupnju dionica AD plastikaCiljana cijena dionice je 12,50 eura, dok se njome na burzi trenutno trguje oko razine od 10,50 eura.hr.bloombergadria.com
Mijenja se sentiment..
-
od kad je ovo napisano situacija je još lošija nego tada.......
-
Iako sam pun ko brod ADPL-a pa mi razvoj događaja (koje sam očekivao, zato i jesam tu) idu jako, jako na ruku i čine me bogatijim, iskreno mi se ZSE gadi.
Prošle srijede, kao grom iz vedrog neba, cijena dionice se katapultira 13,26% (u intratrade-u čak i više od 16%), da bi tek ovaj tjedan javnost saznala da je ADPL ugovorio posao od skoro 1 milijarde kuna (126,8 M€) i da Erste banka diže očekivanu cijenu dionice sa 10,50€ na 12,50€ što je porast od skoro 20%!!!
Da imamo SEC umjesto HANFA-e, sada bi netko završio u zatvoru!!! -
-
@ hugh ...Da..odkad uprava bilježi sasvim dobre rezultate s obzirom na situaciju u sektoru i sklapa nove ugovore, te bivši predsjednik uprave skuplja nove dionice, mi smo u nikad lošijoj situacjji i spremni za bankrot...
-
GOTOVO JE!
Što ste kupili povoljno, kupili ste.
Ispod 10, sumnjam da idemo.
To je bio cjenovni eksces, za kojeg se nadam da ste dobro iskoristili.Nudilo se!
Ne možete reći da nije.
P.S.
Što mislite koliko će nam trebati vremena do targetirane cijene od 12,5€, koliko predviđaju u Erste banci? -
Još samo da se Bakić vrati u priču, i evo ti evaluacije😁
-
Dead car bounce.
-
Ne treba nam Bakić za to.
Znamo i sami izračunati njegov (P*B)*(P*S) omjer.
Inače on je za ADPL daleko najmanji tj. najpovoljniji pokazatelj za kupnju od svih sastavnica CROBEX-a. -
Ima još puno na bidu do 12,00 eura, za male ulagače, šta je po meni dobra kupnja. Prozivam Bakića jer on ima dobar nos kad uć u priču i pozvat ostale😀i vjerujem da prati šta se tu događa sada. Živi bili pa vidili
-
Ima još puno na bidu do 12,00 eura, za male ulagače, šta je po meni dobra kupnja. Prozivam Bakića jer on ima dobar nos kad uć u priču i pozvat ostale😀i vjerujem da prati šta se tu događa sada. Živi bili pa vidili
Dosta se negativno izražava o ADPL-u jer, opravdano, ima jako loše mišljenje o budućnosti europske autoindustrije. I tu je u pravu.
-
Autoindustrija će u nadolazecim godinama doživit bremenite promjene, ali mislim da će se naši plastičari dobro u tome snaći
-
Europska autoindustrija neće propast, može se samo transformirati / preorijentirati na neke nove kolosijeke.
Sam AD Plastik je dobro vođena firma koja već dugo traje zbog svog prilagođavanja tržištu tako da neće propast kao što tu neki misle, ovo iznosim kao bivši zaposlenik firme.
-
Svakako valja napomenuti da se retorika oko rata između Ukrajine i Rusije od dolaska Trumpa mijenja, pa se nadamo da će i taj rat brzo završiti, što samoj dionici daje novu perspektivu
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
ADPL (AD Plastik d.d.) 3.2k
- Admin