Ima jos min 50 000 po diskontu
ADPL (AD Plastik d.d.)
-
-
-
I?
Jeste što čvaknili danas, kada se već nudi po diskontnim cijenama!
Ili čekate još niže?
Ja sam danas kupio jer vjerujem da uskoro slijedi preokret. Dionica je pala sa 17 na 12€(90kn) uz sve bolje poslovanje, sto se mora kad tad odraziti na cijeni, a tko je mislio prodati danas je valjda (ras)prodao, naravno ne racunajuci neke fondove(ne sve, svaka cast izuzecima) koji imaju svoju logiku za koju samo oni znaju.
-
Ja nisam, nemam više municije ...ali i da imam municije, kad malo bolje razmislim...hm...možda bi ipak gađao nešto drugo ...
-
I?
Jeste što čvaknili danas, kada se već nudi po diskontnim cijenama!
Ili čekate još niže?
Ja sam danas kupio jer vjerujem da uskoro slijedi preokret. Dionica je pala sa 17 na 12€(90kn) uz sve bolje poslovanje, sto se mora kad tad odraziti na cijeni, a tko je mislio prodati danas je valjda (ras)prodao, naravno ne racunajuci neke fondove(ne sve, svaka cast izuzecima) koji imaju svoju logiku za koju samo oni znaju.
Meni isto naguralo neke papiriće po 12
-
Prodaja automobila u Europi pada, a za sljedeću godinu prognoze su crneRast prodaje automobila u Europi polako nestaje, što stvara pritisak na profite i prisiljava proizvođače da razmišljaju o zatvaranju pogonaforbes.n1info.hr
malo štiva abc
-
https://forbes.n1info.hr/aktualno/proda…ognoze-su-crne/
malo štiva abc
Naslov i što piše u tekstu...
GlobalData nemilosrdno smanjuje prognoze prodaje u zapadnoj Europi. Prije tri mjeseca predviđali su rast od tek nešto manje od 5 posto. Posljednja prognoza kaže kako rasta gotovo uopće neće ni biti – predviđaju tek 0,2 posto.
-
Nedavno je Stellantisov direktor Tavares za Bloomberg izjavio ne bas previse obecavajucu recenicu:
“The transition that we are going through is immensely challenging. This is a bump. There will be other bumps. This will last for a few years — this is not a short-term turmoil — and the most resilient, the most focused, the most customer-focused, will survive.”
Plastika je jako cvrsta i dobro vodjena kompanija, to je vrlo ocito, no auto industrija jednostavno vec poduze vremena nije u dobrom ciklusu. Kad ce se to promijeniti tesko da i Buffy moze prognozirati.
-
Autoindustrija će za 50 godina na današnje vrijeme gledati kao mi na Fordov T model. Danas mnogi misle da je autoindustrija, posebno njemačka, krenula nizbrdo zbog raznih novotarija u zapadnom i dalekoistocnom svijetu, ali ne smije se zaboraviti da nekoliko stotina milijuna, da ne kažem i više od milijarde ljudi na svijetu tek treba upoznati čari posjedovanja osobnog automobila.
Ogromni dijelovi Kine, Indija, Bangladeš, Indonezija, skoro cijela Afrika južno od Sahare, to su najnapučeniji dijelovi svijeta u kojem još prevladavaju javni prijevoz željeznicom ili prometala u vidu bicikla ili mopeda.
Hoće li prodaja Mercedesa u SADu nagodinu biti 3% veća ili manja je simpatična crtića naspram toga tko će u budućnosti osvojiti sva ta tržišta na kojima danas gotovo i ne postoji organizirana prodaja kakvu imamo u EU
-
In July 2024, new EU car registrations saw a modest increase (+0.2%) with mixed results across the region’s four major markets: Italy (+4.7%) and Spain (+3.4%) recorded moderate gains, while the French (-2.3%) and German (-2.1%) markets experienced declines.
Seven months into 2024, new car registrations increased by 3.9%, reaching more than 6.5 million units. This is the result of a low comparison base. The bloc’s largest markets all showed positive but modest performance, with Spain (+5.6%), Italy (+5.2%), Germany (+4.3%), and France (+2.2%) all recording growth.
-
Analiza za ADPL sa MarketScreenera.
Za razliku od prije nisu ponudili očekivanja (2Q 2024 - 2027.), već samo analizu poznatih podataka.
Njihova preprouka je: SELL -
-
Vrijednost dionice se topi polako ali sigurno i temeljito 😱
-
Vrijednost dionice se topi polako ali sigurno i temeljito 😱
Vrijednost dionice se topi polako ali sigurno i temeljito 🤔
-
Ako se stvarno topi vrijednost, onda imamo problem ... ako mislite na cijenu, onda je to drugi par rukava
-
Ako se stvarno topi vrijednost, onda imamo problem ... ako mislite na cijenu, onda je to drugi par rukava
Pa zato sam i stavio 🤔
-
Ma topi se i jedno i drugo nažalost. Izdržali su oni puno toga, ali nažalost konstantan pritisak na poslovanje očito je ostavio trag
-
Analiza za ADPL sa MarketScreenera.
Za razliku od prije nisu ponudili očekivanja (2Q 2024 - 2027.), već samo analizu poznatih podataka.
Njihova preprouka je: SELLPreporuka je sell ali je donja granica cijene projicirana na oko 12,20 eura. Ili ja nešto krivo čitam? I zašto je još u kunama?
-
Kad bi se moglo trgovati po tom screeneru, bilo bi super ali ne ide to baš tako.
Ovdje je dobra stvar šta imamo preokret na situciji sa dobiti kompanije i šta su se sad počela isplaćivati ulaganja u alate i početak proizvodnje novih modela. Uprava je najavila i daljnji rast dobiti iz gore navedenih razloga tako da vjerujem da to postaje dionica vrijedna pažnje.
-
Kad bi se moglo trgovati po tom screeneru, bilo bi super ali ne ide to baš tako.
Ovdje je dobra stvar šta imamo preokret na situciji sa dobiti kompanije i šta su se sad počela isplaćivati ulaganja u alate i početak proizvodnje novih modela. Uprava je najavila i daljnji rast dobiti iz gore navedenih razloga tako da vjerujem da to postaje dionica vrijedna pažnje.
Zato mi je čudno kako je njima ispalo SELL?
-
To znači prodajte ljudi, ima ko će kupovat😀
-
Zato mi je čudno kako je njima ispalo SELL?
Dok god je dionica u downtrend stoji sell i obrnuto...
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k
- zlocesti