1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

ADPL (AD Plastik d.d.)

• Admin
  • February 12, 2020 at 2:06 PM
  • DonDada
    Student
    Reakcija primljeno
    100
    • February 2, 2023 at 6:03 PM
    • #2,381
    Tko će kupovati nove aute? Renault diže cijene za 2000, a Volkswagen i do 5000 eura
    Europska komisija tvrdi da će novi Euro7 propisi povećati cijenu auta od 90 do 150 eura, no čelnici Renaulta i VW-a misle drugačije
    www.jutarnji.hr

‘S takvim povećanjem predviđamo značajan pad tržišta novih automobila za 7 do 10 posto. Isto tako, to bi moglo izazvati zatvaranje četiri Renaultove tvornice.

• Robbie
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    468
    • February 2, 2023 at 11:09 PM
    • #2,382
    Quote from DonDada

https://www.jutarnji.hr/autoklub/aktua…0-eura-15301733

‘S takvim povećanjem predviđamo značajan pad tržišta novih automobila za 7 do 10 posto. Isto tako, to bi moglo izazvati zatvaranje četiri Renaultove tvornice.

Puno je još vremena pred nama do 2025. godine kada bi tek Euro 7 norme trebale stupiti na snagu. Automobili su i u zadnje dvije godine zbog inflacije poskupili za 30%, pa i dalje ne pada potražnja.

Proizvođači automobila izrazili su ljutnju zbog vremenskog okvira i opsega novih standarda o emisiji CO2 za nove automobile koji bi trebali stupiti na snagu u cijeloj Europskoj uniji od 1. srpnja 2025.

• tizian1
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,545
    • February 3, 2023 at 8:45 AM
    • #2,383
    Quote from DonDada

https://www.jutarnji.hr/autoklub/aktua…0-eura-15301733

Ma svašta se piše iz raznoraznih razloga, do 2025 se svašta može promijeniti.

Tržište automobila se oporavilo.

• barbosa 2.0
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,217
    • February 3, 2023 at 10:22 AM
    • #2,384

ljudi moji, obično medijsko pištanje balona, pritisak radi utjecaja na regulativu, i znate ono, nije toliko bitno što piše nego Tko piše, dakle motivi zašto se piše...gledajte fundamentalno, tržište novih vozila tek treba doživjeti procvat nakon par godina mraka, flote su se potošile, osobna vozila, zavisno od standarda, traju tek 10etak godina, nakon toga ih prešišaju sve, i trendovi, vrijeme, standardi, kvarovi i kilometri i sve to skupa, jednostavno se potroše tako da prodaja novih vozila može varirati u par% godišnje i jedino što se mijenja je da će sad tvrtke manje kupovati npr mercedese i audije a više škodu i daciu...

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • February 3, 2023 at 11:04 AM
    • #2,385
    Quote from barbosa 2.0

ljudi moji, obično medijsko pištanje balona, pritisak radi utjecaja na regulativu, i znate ono, nije toliko bitno što piše nego Tko piše, dakle motivi zašto se piše...gledajte fundamentalno, tržište novih vozila tek treba doživjeti procvat nakon par godina mraka, flote su se potošile, osobna vozila, zavisno od standarda, traju tek 10etak godina, nakon toga ih prešišaju sve, i trendovi, vrijeme, standardi, kvarovi i kilometri i sve to skupa, jednostavno se potroše tako da prodaja novih vozila može varirati u par% godišnje i jedino što se mijenja je da će sad tvrtke manje kupovati npr mercedese i audije a više škodu i daciu...

budimo ipak malo realniji, nadam se da vi pišete o nekoj drugoj državi, Hrvati bi bili najveći sretnici da mogu nakon 10 godina obnoviti vozni park i ma koliko se AP s ekipom trudio da poradi na smanjenju prosjeka starosti, nikako mu ne uspijeva, valjda jer ipak još uvijek kupuje premalo komada, iako kako nam opada broj stanovnika, mogla bi njegova kupnja značajnije utjecati na prosjek, valjalo bi mu zahvaliti na trudu i poručiti, dajte premijeru da i mi malo poradimo na smanjenju prosjeka

Prosječna starost vozila u Hrvatskoj 14,6 godina - AutopressHR
    Podaci CVH objavljeni u srijedu, pokazuju kako je tijekom 2022. u Hrvatskoj bilo 2,5 milijuna registriranih vozila prosječne starosti 14,59 godina.
    www.autopress.hr
  • tiko1
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    282
    • February 3, 2023 at 11:55 AM
    • #2,386
    Quote from Paulie
    Quote from KicanCRO

ADPL je SAMO U 2022. godini dogovorio poslova u vrijednosti od 261,2 miliona eura, dakle kroz najduzi rok ugovorenog posla od 9 godina, to je 30 miliona eura godisnje. Trenutno vrijede 56 m eura. 🤨🤨

Treba platit radnike, energente, materijal, nije to samo stavit 30 milijuna eura u džep. Pogledajte neto profitnu maržu pa javite koliko ostane čiste dobiti.

Veliko je pitanje oče li imat radnika odnosno kvalitetnih radnika za to obavit, jer im radnici odlaze radi niskih plača

• BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    • February 3, 2023 at 11:56 AM
    • #2,387
    Quote from barbosa 2.0

Možeš misliti kako će firme manje kupovati Audije, Mercedese, a pogotovo BMW SUV vozila, to su pravo dobro direktorsko auto :thumbup: .

Takva vozila nemaju cijenu, tj. cijena nije bitna, a prvo se tajnicu pita da plati ratu lizinga za direktorsko vozilo, pa tek onda da li

ima za platu ovaj mjesec, bar u privatnim firmama u kojima sam radio :/ :saint:. Ne možeš ni zamisliti kak bi se neki diša osjećao

da vozi Dačiu, skoro kao običan smrtnik, pa da još i fijuče kada vozi autoputom na 160 km/h, uh to su tek problemi ljudi moji ^^

Kocka je bačena, alea iacta est :!:

• barbosa 2.0
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,217
    • February 3, 2023 at 12:03 PM
    • #2,388

kol. Moller, sve to ok ali pišemo na foruumu ad plastik, proizvođača auto djelova koji izvozi 100% svoje proizvodnje, dakle, fundamentalno starost vozila na hr tržištu nema utjecaja na poslovanje adpl jer adpl osim adrese i dijela proizvodnje i tako nema nema neke neposredne konrakte sa istim :|

kol.BudFox, malo usko gledaš, na svaki direktorski auto ti ide bar 20 "šljakerskih" ako ne i više tako da su ta vozila "vid mene" koje odobravaju tajnice statistički nebitna kao i potencijalne hr zombi tvrtke čiji direktori to kupuju, hr tržište je u svemu tome, na žalost, skoro pa nebitno ?(

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • February 3, 2023 at 12:19 PM
    • #2,389
    Quote from barbosa 2.0

kol. Moller, sve to ok ali pišemo na foruumu ad plastik, proizvođača auto djelova koji izvozi 100% svoje proizvodnje, dakle, fundamentalno starost vozila na hr tržištu nema utjecaja na poslovanje adpl jer adpl osim adrese i dijela proizvodnje i tako nema nema neke neposredne konrakte sa istim :|

kol.BudFox, malo usko gledaš, na svaki direktorski auto ti ide bar 20 šljakerskih ako ne i više tako da su ta vozila "vid mene" koje odobravaju tajnice statistički nebitni kao i potencijalne hr zombi tvrtke čiji direktori to kupuju, hr tržište je u svemu tome, na žalost, skoro pa nebitno ?(

naravno da nisam to ni postavio usko vezano za poslovanje i poslove ADplastika, više onako kao opće stanje države, AP ionako se više ne smije voziti u automobilu koji ima bilo kakve plastične dijelove, samo teški oklop

Plenković i Milanović dobili su blindirana vozila nakon napada
    Za prijevoz štićenih osoba još 2018. nabavljena su dva blindirana Mercedesa S klase. Procjenu o tome tko će koristiti blindirana vozila donosi SOA
    www.24sata.hr
  • darac11
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    903
    • February 3, 2023 at 8:06 PM
    • #2,390
    Quote from BudFox
    Quote from barbosa 2.0

Možeš misliti kako će firme manje kupovati Audije, Mercedese, a pogotovo BMW SUV vozila, to su pravo dobro direktorsko auto :thumbup: .

Takva vozila nemaju cijenu, tj. cijena nije bitna, a prvo se tajnicu pita da plati ratu lizinga za direktorsko vozilo, pa tek onda da li

ima za platu ovaj mjesec, bar u privatnim firmama u kojima sam radio :/ :saint:. Ne možeš ni zamisliti kak bi se neki diša osjećao

da vozi Dačiu, skoro kao običan smrtnik, pa da još i fijuče kada vozi autoputom na 160 km/h, uh to su tek problemi ljudi moji ^^

🤣🤣🤣🤣🤣🤣Dačija ti neijde 160 km/h! 🤣🤣🤣🤣🤣🤣 Znam jer je vozim. 🤣🤣🤣🤣A ako je slučajno i uspiješ natjerati na 160 km/h troši više nego ferari🤣🤣🤣🤣

• Normani
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,455
    • February 4, 2023 at 12:30 AM
    • #2,391
    Quote from darac11

Znam jer je vozim.

Hm, dakle, nisi direktor. A ja sam cijelo vrijeme bio u uvjerenju da - jesi! :)

• darac11
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    903
    • February 4, 2023 at 2:12 PM
    • #2,392
    Quote from Normani
    Quote from darac11

Znam jer je vozim.

Hm, dakle, nisi direktor. A ja sam cijelo vrijeme bio u uvjerenju da - jesi! :)

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣Pa od kud vama da sam direktor? 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣Pa već sam spomenuto par puta da sam stolar😁

• Robbie
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    468
    • February 7, 2023 at 6:23 PM
    • #2,393

Dobre vijesti za kupce Adpl proizvoda

[FOTO/VIDEO] Alijansa Renault-Nissan-Mitsubishi otvara novo poglavlje svog partnerstva
    Svaka od tvrtki - Renault, Nissan, Mitsubishi - bi imala koristi od projekata koji stvaraju vrijednost u srednjoročnom razdoblju, dok bi ostvarila kratkoročne…
    www.tportal.hr
  • harpun
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,570
    • February 7, 2023 at 6:53 PM
    • #2,394

malo o adpl

Marinko Došen: Nova vozila za koja radimo bit će apsolutni hit na tržištu. Tvornice u Rusiji? Posebna priča...
    Kad je u veljači 2022. započela invazija Rusije na Ukrajinu, Marinko Došen bio je u Moskvi. Predsjednik Uprave AD Plastik Grupe bio je na službenom putovanju u…
    slobodnadalmacija.hr

bez ocjena molim

• KicanCRO
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,320
    • February 7, 2023 at 7:46 PM
    • #2,395

Sad havi moze vidjeti sto rade u Mladenovcu, nije vjerovao glasnogovorniku ADPL(zatvorenom u okovima), morat ce Dosenu.

Uglavnom, ovaj zadnji posao od 38 miliona sa Stellantis grupom je za djelove Fiat Pande. Uskoro idu objave za dodatne poslove, mislim da ce do objave za Q1 biti jedna ili dvije. 320 miliona novih poslova u zadnje dvije godine, tvornica u Rusiji radi na 40 tak posto(kazu da ce i dobrano vise), druga je zatvorena. Posao u Rusiji im je nosijo 20-25 posto poslovanja, a cijena pala za pola. Eto, sami prosudite smjer.

• Infinity
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,987
    • February 7, 2023 at 8:14 PM
    • #2,396
    Quote from KicanCRO

Sad havi moze vidjeti sto rade u Mladenovcu, nije vjerovao glasnogovorniku ADPL(zatvorenom u okovima), morat ce Dosenu.

Uglavnom, ovaj zadnji posao od 38 miliona sa Stellantis grupom je za djelove Fiat Pande. Uskoro idu objave za dodatne poslove, mislim da ce do objave za Q1 biti jedna ili dvije. 320 miliona novih poslova u zadnje dvije godine, tvornica u Rusiji radi na 40 tak posto(kazu da ce i dobrano vise), druga je zatvorena. Posao u Rusiji im je nosijo 20-25 posto poslovanja, a cijena pala za pola. Eto, sami prosudite smjer.

Koliki % manju dividendu ocekujete?

• SOUR
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    368
    • February 7, 2023 at 8:35 PM
    • #2,397
    Quote from harpun

malo o adpl

https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/biznis…a-prica-1262846

Neki noviji podaci bi bila priprema za novosklopljene poslove;

"Pojašnjava i kako novougovoreni poslovi u ovoj industriji traže neku pripremu i investicije, što obično prije početka serijske proizvodnje traje između jedne i dvije godine.

– Sad smo otprilike na pola tih aktivnosti izrade alata i priprema tvornica za serijsku proizvodnju koja bi u punim kapacitetima koje smo ugovorili trebala doći već sljedeće godine. Kad se sve sumira, rekao bih da je najteže razdoblje. – kazuje nam čelnik AD Plastika."

• Spalato33 (grad)
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    350
    • February 7, 2023 at 8:47 PM
    • #2,398

Nije dobra situacija u firmi ,za plaće se dižu krediti .Sve objave su na dugom štapu.Sad nije situacija dobra a budućnost je neizvjesna.

• Robbie
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    468
    • February 7, 2023 at 8:52 PM
    • #2,399

Predsjednik uprave Marinko Došen

U protekle dvije godine, koje su bile iznimno zahtjevne, ugovorili smo više od 320 milijuna eura novih poslova za europsko tržište i to je smjer našeg daljnjeg razvoja i strategije

U 2023. ĆE BITI BOLJE

Dodaje kako je rusko tržište u prihodima Grupe sudjelovalo između 20 i 25 posto. Sad je teško, kaže, davati neke velike prognoze i planove, ali misli da ni danas neće biti manje od 10 do 15 posto. Očekuje da će poslovni rezultat u 2023. biti bolji od prethodne godine.

– S obzirom na naš poslovni model, a mi se apsolutno pridržavamo svih regulativa Europske unije što se tiče sankcija i odnosa prema Rusiji, ne možemo ignorirati činjenicu da imamo dvije tvornice u Rusiji već 25 godina. Tvornica u Kalugi, pored Moskve je zaustavljena, ona je bila primarno dobavljač za Renaultovu tvornicu u Moskvi dok tvornica u Togliattiju radi na nekih 40-ak posto kapaciteta s ambicioznim najavama glavnog kupca, a to je AvtoVAZ – kaže Došen.

Naglašava i kako su tvornice uglavnom autonomne, a to znači da gotovo sve sirovine i usluge nabavljaju na ruskom tržištu i isporučuju za rusko tržište, dakle imaju prirodni hedging, rublja za rublju.

• hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,012
    • February 7, 2023 at 9:20 PM
    • #2,400

uf, ako rezultati za 2023 budu i duplo bolji znaći da im gubitak neće biti 90 mil. kn nego 45 mil...... ^^

vidim lupaju se dislajkovi kolegi na objavu o plaćama slićno kao i nedavno na jednoj "perjanici koja je danas procvala".......

istina boli, da.......

kak je bio dobar onaj sell on news na 13,5........

treba napomenuti da su ti poslovi ugovoreni na rokove od 7 god ili slićno tak da kad se to podjeli sa kikiriki maržom nije mi ni čudna informacija od kolege gore da se za plaće dižu krediti........

puno se zuji po medijima u zadnje vrijeme a izgleda da meda nema.........

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.) 471

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:15 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 21, 2025 at 12:58 PM
    2. Odgovora
      471
      Pregleda
      203k
      471
    3. umalo

May 21, 2025 at 12:58 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 21, 2025 at 12:22 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. All

May 21, 2025 at 12:22 PM
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.2k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 21, 2025 at 11:38 AM
    2. Odgovora
      3.2k
      Pregleda
      1.5M
      3.2k
    3. All

May 21, 2025 at 11:38 AM
    1. INGR (INGRA d.d.) 1.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:06 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 21, 2025 at 11:26 AM
    2. Odgovora
      1.9k
      Pregleda
      833k
      1.9k
    3. All

May 21, 2025 at 11:26 AM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 21, 2025 at 11:22 AM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      911k
      2.1k
    3. All

May 21, 2025 at 11:22 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

umalo May 21, 2025 at 12:58 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

All May 21, 2025 at 12:22 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 21, 2025 at 11:38 AM
  • INGR (INGRA d.d.)

All May 21, 2025 at 11:26 AM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

All May 21, 2025 at 11:22 AM
  • GRNL (Granolio d.d.)

Muzakus May 20, 2025 at 5:11 PM
  • CROS (CROATIA osiguranje d.d.)

marinac May 20, 2025 at 9:23 AM
  • Što smo danas tržili

vitoo May 19, 2025 at 4:32 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

accountant May 16, 2025 at 7:37 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

All May 16, 2025 at 3:38 PM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,799 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 3 months ago
  • Što smo danas tržili

5,998 Replies, 5 years ago
  • SPAN (SPAN d.d.)

2,567 Replies, 3 years ago