https://www.skdd.hr/portal/f?p=100…448I6R,10,16030
.....i zasto jos nemamo detaljne podatke koliko ih je prihvatilo ponudu.......?
Znaci prijedlog uvrštenja bi nasmijao većinske vlasnike?!
A sto sam ja napisao nekoliko postova ranije?
Ako te netko ne želi kao suvlasnika i nemaš kvalificiranu dovoljnu količinu dionica da na bilo sto utječeš, onda je razumno rastati se od dionica uz adekvatnu (primjerenu) naknadu. Pa čak i uz neprimjerenu, ako su šanse ili trošak postizanja neke vece cijene dvojbeni.
Ti i dalje, cini se, ne razumijes da dionice nisu izdane da se netko ošteti ili nekome pogoduje nego banka nije imala dovoljno regulatornog kapitala prema pravilima HNB za normalno poslovanje (regulator ne ulazi u sam proces izdavanja i nominiranja kapitala, time se bavi sud i ZTD, njega zanima dostatnost i dovoljnost kapitala). Ja čak mislim da bi sadašnji većinski vlasnici vrlo rado vratili dionice da im se vrati lova koju su do sada uložili. No, to nije realno. Sud može tu čarobirati jer ne razumije suštinu poslovanja banke, al konačnu odluku ako se situacija zakomplicira će donijeti regulator odnsono HNB. On neće tolerirati bilo kakvu neizvjesnost ili kapitalnu neadekvatnost pa drugim riječima vrlo je vjerojatan trenutni status quo i nastavak poslovanja sukladno trenutnim vlasnickim udjelima i pravima.
Ti i dalje, čini se, ne razumiješ da nije problem što su dionice izdane.
Problem kod dokapitalizacije sa isključivanjem je dovođenje investitora u različiti položaj ( jedni mogu dokapitalizirati, a drugi su isključeni - diskriminirani ).
Zakon o suzbijanju diskriminacije:
Neizravna diskriminacija (II.)
ZSD čl. 2. st. 1.
“Neizravna diskriminacija postoji kada
naizgled neutralna odredba, kriterij ili
praksa, stavlja ili bi mogla staviti osobe u
nepovoljniji položaj po osnovi iz članka 1.
stavka 1. ovoga Zakona, u odnosu na druge
osobe u usporedivoj situaciji, osim ako se
takva odredba, kriterij ili praksa mogu
objektivno opravdati legitimnim ciljem, a
sredstva za njihovo postizanje su
primjerena i nužna".
Možda je broj 0 pa nemaju što javljati.
ne bi još da se diže cijena na burzi, možda što ulove još po 6,55-6,70
treba im svaki komad
Mozda je jos rano da bude obavijest. Obicno prode malo vise vremena dok se detalji ne saznaju.
Display MoreZnaci prijedlog uvrštenja bi nasmijao većinske vlasnike?!
A sto sam ja napisao nekoliko postova ranije?
Ako te netko ne želi kao suvlasnika i nemaš kvalificiranu dovoljnu količinu dionica da na bilo sto utječeš, onda je razumno rastati se od dionica uz adekvatnu (primjerenu) naknadu. Pa čak i uz neprimjerenu, ako su šanse ili trošak postizanja neke vece cijene dvojbeni.
Ti i dalje, cini se, ne razumijes da dionice nisu izdane da se netko ošteti ili nekome pogoduje nego banka nije imala dovoljno regulatornog kapitala prema pravilima HNB za normalno poslovanje (regulator ne ulazi u sam proces izdavanja i nominiranja kapitala, time se bavi sud i ZTD, njega zanima dostatnost i dovoljnost kapitala). Ja čak mislim da bi sadašnji većinski vlasnici vrlo rado vratili dionice da im se vrati lova koju su do sada uložili. No, to nije realno. Sud može tu čarobirati jer ne razumije suštinu poslovanja banke, al konačnu odluku ako se situacija zakomplicira će donijeti regulator odnsono HNB. On neće tolerirati bilo kakvu neizvjesnost ili kapitalnu neadekvatnost pa drugim riječima vrlo je vjerojatan trenutni status quo i nastavak poslovanja sukladno trenutnim vlasnickim udjelima i pravima.
Ti i dalje, čini se, ne razumiješ da nije problem što su dionice izdane.
Problem kod dokapitalizacije sa isključivanjem je dovođenje investitora u različiti položaj ( jedni mogu dokapitalizirati, a drugi su isključeni - diskriminirani ).
Zakon o suzbijanju diskriminacije:
Neizravna diskriminacija (II.)
ZSD čl. 2. st. 1.
“Neizravna diskriminacija postoji kada
naizgled neutralna odredba, kriterij ili
praksa, stavlja ili bi mogla staviti osobe u
nepovoljniji položaj po osnovi iz članka 1.
stavka 1. ovoga Zakona, u odnosu na druge
osobe u usporedivoj situaciji, osim ako se
takva odredba, kriterij ili praksa mogu
objektivno opravdati legitimnim ciljem, a
sredstva za njihovo postizanje su
primjerena i nužna".
Zakon predviđa pojednostavljeno smanjene temeljnog kapitala i dokap. Očito tadašnji postojeći dionicari nisu znali bi li piškili ili kakili (nisu imali pare, a očito ni plan), a u bankarstvu to tako ne može funkcionirati pa su došli drugi koji su pokazali pare i postali većinski vlasnici banke.
@naim
Ne znam jesi li bio prisutan i kontrolirao da li se nekome piški ili kaki, ali ako je čak i samo jedan od postojećih dioničara izrazio želju da sudjeluje u dokapitalizaciji on je isključenjem diskriminiran.
Zakon o suzbijanju diskriminacije postoji zato da bi diskriminaciju spriječio.
Ostalo ti piše u ZSD čl. 2 st. 1. koji sam već prije naveo.
A sto je ZSD?
Za početak na tom linku koji si ovdje stavio procitaj opće odredbe Zakona i svrhu njegova nastanka i djelovanja.
Dakle, znao sam da Zakon nema veze sa slucajem i da izmišljaš neku banalnu i potpuno neodrživu priču. Zakon se bavi ljudskim pravima, a ne trgovačkim društvima. Pozivam te da sastaviš tuzbu po tom zakonu i upućujem te, može i osrednjem odvjetniku, koji će te vjerujem uputiti da se u ovom slucaju, a i ubuduće, maneš ćorava posla i ne baviš nečim o čemu očito je, pojma nemaš.
Dakle, znao sam da Zakon nema veze sa slucajem i da izmišljaš neku banalnu i potpuno neodrživu priču. Zakon se bavi ljudskim pravima, a ne trgovačkim društvima. Pozivam te da sastaviš tuzbu po tom zakonu i upućujem te, može i osrednjem odvjetniku, koji će te vjerujem uputiti da se u ovom slucaju, a i ubuduće, maneš ćorava posla i ne baviš nečim o čemu očito je, pojma nemaš.
Ti si znao zato što sve interpretiraš onako kako tebi odgovara.
U članku 1. navedeno je i imovno stanje kao jedna od stavki moguće diskriminacije.
Ako netko već ima dionice KABE i želi sudjelovati u dokapitalizaciji, a nema dovoljno novca da sam izvrši kompletnu dokapitalizaciju, on je diskriminiran zbog svog imovnog stanja kada ga isključe.
Ti sigurno misliš drugačije, ali o tome će odlučivati sudovi pred kojima se predmet pojavi, a ne ti ( kao niti ja ).
Kažem ti odi odvjetniku pa neka ti on pojasni.
u skdd se vidi koliko su pistoljasi kupili
Evo sve tri u attachmentu i to za bolju preglednost stanje preko mojedionice.com i usporedbe s proteklim danima.
Zapravo, iznenadjujuće koliko ih je iz Top-10 prodalo - posebno crkva s jedne strane i D.Simic s druge strane (njemu stvarno vjerojatno ne treba ta sica).
......hmmmm.......nema reakcija ?
......znaci, ipak ste svi prodali u javnoj ponudi......osim g.Gaspara, mene i ostatka koji nije na forumu.......
......hmmmm.......nema reakcija ?
......znaci, ipak ste svi prodali u javnoj ponudi......osim g.Gaspara, mene i ostatka koji nije na forumu.......
Nismo svi prodali.
Ja isto nisam prodao... Cekam da ekipa digne prosjek na burzi pa cu im dat kod delistiranja svoje, ali po vecoj cijeni...
Ma šalim se......znam da ova ekipa ovdje uglavnom nije prodala......samo me čudi manjak reakcija na big shots koji su svoje utopili u javnoj ponudi......
Osim toga......prateci trgovanje, čini mi se da je jos jedan jaci igrac osim g.Gaspara ovdje aktivno uključen, odnosno ima direktni interes da utjece na cijenu......ili mozda čeka da preuzme palicu ako Gasparu ponestaje municije.......
Povlasteni nisu nesto puno kupili.
Mozda su kupili onih koje nisu u skdd.
Taj tko je dao po 6,5 kn nije normalan.