ako nije tajna.... a odakle nam se vi sada javljate?
za početak u hr nisam već dugooo. na ljeto ako bog da ni u evropi. dionice koje imam su relikt prošlosti.
šta se desilo? nadam se da nije australija.
ako nije tajna.... a odakle nam se vi sada javljate?
za početak u hr nisam već dugooo. na ljeto ako bog da ni u evropi. dionice koje imam su relikt prošlosti.
ne daj bože. ja svoj slobodu cijenim više nego novac. čak neću ni da kupim lažno cijepljenje, a mogu. stvar principa.
Display MoreRazmišljam da li da Vas prijavim moderatoru radi prikrivene nekorektnosti, to se u ovom slučaju zove seksizam
Ajde danas sam milostiva.
Burza raste na malim prometima. Nema održivog rasta bez volumena.
Osim ako je ovo predjelo ?
Stanje na svim svjetskim burzama je pregrijano, najviše su rasle u doba najvećeg pada BDP. Pokretala ga je štamparija. Kako će ovo završiti ni Vrag od burze nije siguran.
ja osim onoga dijela s kolačima ne nalazim uvrede, a po meni ni to nije seksizam, jer kolega nije napisao "počnite praviti .ebene kolače", ali ok, ne branim ga, samo danas čim se ženi spomenu kolači, ona traži gdje će ih naručiti, pa onda pečenje odmah ispada uvreda
CROBEX 2020 .
Dovoljno je usporedit 7CRO i 7SLO,a imamo bolje ekonomske pokazatelje od Slovenaca, otkako su ova dva fonda startala
Samo je 7Slo bio brutalno jeftin kad su oba startala pa se ta razlika kasnije smanjila
kako će vas fondovi natrpati dionicama, da nije istina
taman kad uhvatite treći put vrh iliti triple top, kreće potop i vani
a onda će se mirovinci jednostavno izmaknuti s bida
tako to bude sa ZSE
uvijek maćeha, nikad majka koja te privije na grudi
zapitajte se zašto jedan Activision Blizzard vrijedi (zaista vrijedi, jer je Microsoft spreman toliko platiti) kao hrvatski BDP uvećan za cca 20%?
jedna kompanija s igricama...
možda je rizik zemlje? možda su SDP i HDZ na vlasti? možda je krnja porezna reforma kako se zove stručno ono kad digneš porez ili proširiš bazu ovaca bez ikakve logike i smisla?
a možda jednostavno nema dovoljno dobrih dionica?
kako će vas fondovi natrpati dionicama, da nije istina
tako to bude sa ZSE
sve je moguće pa i to
kako će vas fondovi natrpati dionicama,
Ja vidim i da fondovi uglavnom kupuju, jedini tko prodaje je CERP, a sad je i on stao kada su cijene porasle(oni vole jeftino prodavati).
meni nekako ovo još ne sliči na euforiju... mora biti neki krešendo na višoj razini... kakav bi to ciklus bio bez otimanja kontrole i totalnog FOMO-a.. možda griješim ne bi bilo
idući mjesec još idu i izvješća...
Display Morekako će vas fondovi natrpati dionicama, da nije istina
tako to bude sa ZSE
zapitajte se zašto jedan Activision Blizzard vrijedi (zaista vrijedi, jer je Microsoft spreman toliko platiti) kao hrvatski BDP uvećan za cca 20%?
jedna kompanija s igricama...
možda je rizik zemlje? možda su SDP i HDZ na vlasti? možda je krnja porezna reforma kako se zove stručno ono kad digneš porez ili proširiš bazu ovaca bez ikakve logike i smisla?
a možda jednostavno nema dovoljno dobrih dionica?
Kolega, vi out, pa je teško gledat sa strane?
jadno tržište kapitala kojoj je perjanica PODR
i to zato jer je sekretarica zasjela za volan
a prije toga okupila ekipu i izmjenila stečajni zakon da može malog Ivicu (ali i na stotine vas malih dioničara) izbiti iz cipela i zaraditi masne bonuse i nepostojeća savjetovanja
iz principa ni kune u takvu dionice, burzu ili porez na kapitalnu dobit
jadno tržište kapitala kojoj je perjanica PODR
i to zato jer je sekretarica zasjela za volan
a prije toga okupila ekipu i izmjenila stečajni zakon da može malog Ivicu (ali i na stotine vas malih dioničara) izbiti iz cipela i zaraditi masne bonuse i nepostojeća savjetovanja
iz principa ni kune u takvu dionice, burzu ili porez na kapitalnu dobit
da je tržište poprilično jadno, je. ali da se bez sekiracije da zaraditi lijepe novce dok kuhaš, čistiš wc pa i voziš auto to definitivno
A poreza nema ako trguješ u jues of ej? Nisam znao
p.s. par puta sam čak i brao šparuge i trgovao. To je ZSE nekom mačeha nekom helicopter money.
p.s. par puta sam čak i brao šparuge i trgovao. To je ZSE nekom mačeha nekom helicopter money.
a baš tako...dok čekaš da ti blagajnica napravi račun...stiskaš sell ili buy hahaa
tako i vani proučavate karijeru svakog CEO i njegovih najbližih suradnika? i niti jedan nema nikakvu mrlju u karijeri? i odriču se enormnih bonusa osnivajuči zaklade i dijeleći siromašnima. svaka firma u koju ulažete je ogledalo morala i poštenja? zaboravili ste odakle su potekle sve svjetske financijske krize i njihove razloge? i najvažnije, tamo se ne plača niti porez na dobit niti na dividendu!! pravi eldorado.
tako i vani proučavate karijeru svakog CEO i njegovih najbližih suradnika?
Vani kupuju ono što im robinhood izreklamira nakon što otvore app.
tako i vani proučavate karijeru svakog CEO i njegovih najbližih suradnika? i niti jedan nema nikakvu mrlju u karijeri? i odriču se enormnih bonusa osnivajuči zaklade i dijeleći siromašnima. svaka firma u koju ulažete je ogledalo morala i poštenja? zaboravili ste odakle su potekle sve svjetske financijske krize i njihove razloge? i najvažnije, tamo se ne plača niti porez na dobit niti na dividendu!! pravi eldorado.
evo imate baš jučer divan primjer kako su oženili dioničare ATVI-ja
MSFT ponudio cca 40% premije na cijenu u preuzimanju, u odnosu na tržišnu
mene baš to potsjeća na jedan KRAŠ ili Agrokor, to su isto divne priče za dioničare
ili OPTE recimo
dajte najte!
što se tiče poreza na kapitalnu dobit, nikakvog razloga nije bilo da ga se uvede! i zato ga ne plaćam u RH, nisam ovca!
što se tiče poreza na kapitalnu dobit, nikakvog razloga nije bilo da ga se uvede! i zato ga ne plaćam u RH, nisam ovca!
Inače imamo jedan od najmanji porez na kapitalne dobitke u EU.
naravno da nije bilo razloga međutim mislim da 99% članica EU ima taj porez a naš je jedan od najnižih, ili se varam pa nek me netko ispravi. A porezni smo rezidenti HR... tako da nije važno gdje trguješ nego gdje živiš.
Inače imamo jedan od najmanji porez na kapitalne dobitke u EU.
upravo to, nije bilo nikakvog razloga da ga uvedu: mala baza, nerazvijeno tržište, upitna isplativost i omjer dobiti od poreza i njegovog kontroliranja
ali izgleda da nemaš ni kapaciteta da skužiš o čemu pričamo?
naravno da nije bilo razloga međutim mislim da 99% članica EU ima taj porez a naš je jedan od najnižih, ili se varam pa nek me netko ispravi. A porezni smo rezidenti HR... tako da nije važno gdje trguješ nego gdje živiš.
ti ga isto baljezgaš... zašto onda nemamo porez na imovinu (nekretnine) kad ga 'cijeli svijet ima'?
zato jer pola Sabora i Vlade imaju po par nekretnina
a kad nekog pitaš za dionice, gledaju te kao zadnjeg papka
koja je razlika između vaših spomenutih kraša, agrokora ili optime u odnosu na enron, boa i masu drugih banaka koje su spašavali. osim što su naši slučajevi male bebe prema američkoj pljački poreznih obveznika na uštrb spomenutih bankokapitalista!