1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• harpun
  • February 13, 2020 at 11:19 AM
  • komot
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,346
    • January 18, 2022 at 4:50 PM
    • #9,661
    Quote from KicanCRO
    Quote from komot

Niste ne razumjeli, zaostali smo, a sad je vrijeme da ih sustignemo. Da smo nesređeniji i korumpiraniji sada nego što smo bili prije 5 ili10 godina ili za vrijeme sanadera smatram da nije istina. I danas svako ko je zdrav i hoće pljunuti u šake će naći posao i zaraditi 6, 7, 8 tisuća kuna dok to prije 5 ili 10 godina nije bilo tako. Trebala je veza za posao portira i minimalac od 2300 kn koji je sad ipak 3750kn. Meni je maler uzeo 25 kn po kvadratu zida, a maljati može svatko i s 10 kn po m2 će dobro zaraditi. Treba pratiti službene podatke, ljudi će rijetko kad reć da su zadovoljni i kad se popnu stepenicu više, brzo zaborave gdje su bili prije 6 mjeseci. I ima nešto u našoj kulturi i genima da se stalno žalimo i nezadovoljni smo, a radnike uvozimo iz Srbije, Indije i dalekoistočnih zemalja. Pokušajte se sjetiti kad je to u povijesti bilo toliko poslova da nismo na domaćem tržištu mogli popunit kvotu već smo primorani uvozit radnu snagu.

Zadnja recenica vam je komedija.

Onda ćete lako odgovorit na zadnju rečenicu. Ne može mi nitko reć da je za vrijeme karamarka i vase brkića bilo manje korupcije i sređenija država nego sad. Ili da je za vrijeme milanovića bilo više poslova, manji porezi i veće plaće nego sad. I ne trebaju mi pritom službeni statistički podaci. Da je dobro, nije, ali je bolje nego što je bilo i još će biti bolje u idućim godinama.

• noviulagac
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    259
    • January 18, 2022 at 6:02 PM
    • #9,662
    Quote from komot
    Quote from KicanCRO

Zadnja recenica vam je komedija.

Onda ćete lako odgovorit na zadnju rečenicu. Ne može mi nitko reć da je za vrijeme karamarka i vase brkića bilo manje korupcije i sređenija država nego sad. Ili da je za vrijeme milanovića bilo više poslova, manji porezi i veće plaće nego sad. I ne trebaju mi pritom službeni statistički podaci. Da je dobro, nije, ali je bolje nego što je bilo i još će biti bolje u idućim godinama.

Uhuhuh. Hrvatska nikada, ali baš nikada nije bila korumpiranija nego je pod Plenkovićem.

Ovo sve što navodite je rezultat ulaska u EU i odlaska ljudi. A Plenki to maksimalno koristi kako bi opljačkao sve

• komot
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,346
    • January 18, 2022 at 6:10 PM
    • #9,663

Ja uopće nisam spominjao Plenkovića. A to što vi tvrdite da Hrvatska nikad nije bila korumpiranija govori da ste jako mladi.

• noviulagac
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    259
    • January 18, 2022 at 7:51 PM
    • #9,664
    Quote from komot

Ja uopće nisam spominjao Plenkovića. A to što vi tvrdite da Hrvatska nikad nije bila korumpiranija govori da ste jako mladi.

Pa ono...nisam branitelj, ali nisam ni baš tako mlad. Manje više znam sve od Račanove vlade pa dalje

• nik07aos
    Student
    Reakcija primljeno
    297
    • January 18, 2022 at 8:45 PM
    • #9,665
    Quote from noviulagac
    Quote from komot

Pa ono...nisam branitelj, ali nisam ni baš tako mlad. Manje više znam sve od Račanove vlade pa dalje

Po vašem pisanju mogu zaključiti da imate oko tridesetak godina no to nije ni bitno. U Hrvatskoj se kralo i još se krade naveliko, kralo se i u Jugoslaviji, uostalom sva ova stara hadezenjarska garda većinom vuče korijene iz socijalizma (uz primjesu zadrte dijaspore). Međutim, razina korupcije koja postoji danas nije usporediva s onim notornim vremenima pretvorbe i privatizacije pod vodstvom beogradskog generala Franceka.

• komot
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,346
    • January 18, 2022 at 8:55 PM
    • #9,666

Znači ne možete govoriti o prvoj trećini hrvatske samostalnosti. Ne znam zašto ste uvjereni da su Kutle, Pašalić, Todorić, kojekakvi generali poput Ljube Ćesića i Zagorca, vozači kamiona poput Luke Rajića kojeg nitko nije pitao odakle mu lova da iskešira najveću mliječnu industriju i još puno sitnijih koji su potezom pera zaradili mijune pošteniji od ovih danas? Vjerojatno zato jer su uhičenja bila jako rijetka i skoro nitko za ništa nije odgovarao. Državna revizorica Šima Krasić je uvijek bila zadovoljna, kao i porezna i Uskok i mediji. Samo je narod vidio da se tvornice uništavaju zbog zemljišta na kojem su izgrađene, da se invaliditet i penzija kupuje za par tisuća maraka, da je četvrtina INA-prodana za pola pišljivih milijarde dolara izravnom konkurentu, da su autoceste i tuneli preplačeni barem za duplo i da se lova tunelarila kroz vijadukt, tehniku, konstruktor, hidroelektru i ostale gigante koji su svi redom završili bez cvonjka kao i njihovi dioničari, a podizvođači i nadzor bogataši. Rijetko ko je iz tih vremena za bilo što osuđen i mediji se nisu smjeli baviti s povlaštenom kastom dok danas svako malo budu neka uhičenja i zato je valjda ta percepcija da je sada veći kriminal. Tuđmanovo i kasnije Sanaderovo doba su nas najviše od svega zakucali tu gdje smo sad i to ne samo financijski već su u visoku politiku i upravljače državnih poduzeća uveli kriminalce kojih se skoro nemoguće riješit i modus operandi zbog kojeg sposobni bježe iz zemlje.

• noviulagac
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    259
    • January 18, 2022 at 9:26 PM
    • #9,667
    Quote from komot

Znači ne možete govoriti o prvoj trećini hrvatske samostalnosti. Ne znam zašto ste uvjereni da su Kutle, Pašalić, Todorić, kojekakvi generali poput Ljube Ćesića i Zagorca, vozači kamiona poput Luke Rajića kojeg nitko nije pitao odakle mu lova da iskešira najveću mliječnu industriju i još puno sitnijih koji su potezom pera zaradili mijune pošteniji od ovih danas? Vjerojatno zato jer su uhičenja bila jako rijetka i skoro nitko za ništa nije odgovarao. Državna revizorica Šima Krasić je uvijek bila zadovoljna, kao i porezna i Uskok i mediji. Samo je narod vidio da se tvornice uništavaju zbog zemljišta na kojem su izgrađene, da se invaliditet i penzija kupuje za par tisuća maraka, da je četvrtina INA-prodana za pola pišljivih milijarde dolara izravnom konkurentu, da su autoceste i tuneli preplačeni barem za duplo i da se lova tunelarila kroz vijadukt, tehniku, konstruktor, hidroelektru i ostale gigante koji su svi redom završili bez cvonjka kao i njihovi dioničari, a podizvođači i nadzor bogataši. Rijetko ko je iz tih vremena za bilo što osuđen i mediji se nisu smjeli baviti s povlaštenom kastom dok danas svako malo budu neka uhičenja i zato je valjda ta percepcija da je sada veći kriminal. Tuđmanovo i kasnije Sanaderovo doba su nas najviše od svega zakucali tu gdje smo sad i to ne samo financijski već su u visoku politiku i upravljače državnih poduzeća uveli kriminalce kojih se skoro nemoguće riješit i modus operandi zbog kojeg sposobni bježe iz zemlje.

Slažem se sa napisanim. Ipak, ono su bila neka druga vremena. U "pravnoj" državi i članici EU, ova razina kriminala je nedopustiva

• komot
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,346
    • January 18, 2022 at 9:37 PM
    • #9,668

I ja se slažem.

• Brunos
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,043
    • January 18, 2022 at 11:04 PM
    • #9,669

Ekipa jeste li primjetili da nam Crobex sa ovih 2200 bodova pruza izuzetan potencijal za ostatak godine? Npr. ako krenu ozbiljno turisti i ATPL od proljeća kako mnogi prizeljkuju mislim da ce burza ozbiljno zivnuti i da ce biti puno prelijevanja novaca sa vecim prosjecnim prometima medu sastavnicama indexa. Nadam se da ce nam svima ovo biti rekordna godina po prinosu!

Zelim u to vjerovati jer naprosto ne mogu vjerovati da je u istom periodu index 7SLO rastao 3x vise od naseg.

• Marin83
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,535
    • January 19, 2022 at 12:55 AM
    • #9,670
    Quote from Brunos

Ekipa jeste li primjetili da nam Crobex sa ovih 2200 bodova pruza izuzetan potencijal za ostatak godine? Npr. ako krenu ozbiljno turisti i ATPL od proljeća kako mnogi prizeljkuju mislim da ce burza ozbiljno zivnuti i da ce biti puno prelijevanja novaca sa vecim prosjecnim prometima medu sastavnicama indexa. Nadam se da ce nam svima ovo biti rekordna godina po prinosu!

Zelim u to vjerovati jer naprosto ne mogu vjerovati da je u istom periodu index 7SLO rastao 3x vise od naseg.

Zapravo naša burza nikad nije realno vrednovala ulazak u EU, EU fondove, izobilje jeftinog novca, a pogotovo pristup zajedničkom tržištu EU-a, ne samo njega, nego i svih okolnih zemalja sa kojim EU ima potpisane FTA, kao što su EFTA, UK, CEFTA(Z.Balkan+Moldavija), Ukrajina, Gruzija, Izrael, Egipat, zemlje Magreba, te na koncu i carinska unija sa Turskom.

Ukratko RH ekonomija ima slobodan pristup tržištu od preko milijardu ljudi u Europi i Mediteranu te permanentan pristup jeftinom novcu(radi EU i eurozone), a burza se i dalje ponaša kao da smo kloaka u Lonjskom polju.

• ZoD
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    485
    • January 19, 2022 at 5:05 AM
    • #9,671
    Quote from Marin83
    Quote from Brunos

Zapravo naša burza nikad nije realno vrednovala ulazak u EU, EU fondove, izobilje jeftinog novca, a pogotovo pristup zajedničkom tržištu EU-a, ne samo njega, nego i svih okolnih zemalja sa kojim EU ima potpisane FTA, kao što su EFTA, UK, CEFTA(Z.Balkan+Moldavija), Ukrajina, Gruzija, Izrael, Egipat, zemlje Magreba, te na koncu i carinska unija sa Turskom.

Ukratko RH ekonomija ima slobodan pristup tržištu od preko milijardu ljudi u Europi i Mediteranu te permanentan pristup jeftinom novcu(radi EU i eurozone), a burza se i dalje ponaša kao da smo kloaka u Lonjskom polju.

Krenula je.

• komot
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,346
    • January 19, 2022 at 6:32 AM
    • #9,672

Je li moguće da su ovi povečani prometi znak da su stranci krenuli ulagat na zse?

• karlos
    Početnik
    Reakcija primljeno
    60
    • January 19, 2022 at 8:00 AM
    • #9,673
    Quote from komot

Je li moguće da su ovi povečani prometi znak da su stranci krenuli ulagat na zse?

To se i ja pitam, prometi su veći, očito je da neka nova lova pristiže. E sad, jesu li to stranci ili možda naznaka da se pomalo štednja iz banaka počela prelijevati na burzu obzirom na sve veću inflaciju…

• mikromakrto
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,517
    • January 19, 2022 at 8:46 AM
    • #9,674

Ne bih rekao, prije bih rekao da se radi o preljevanjima iz banaka i madraca, u nadi da će se zaštiti od inflacije. Osim ako pod "strance" ne računaš Hansa, Milojka ili Gabora koji bi negdje uložili svojih par tisuća eura, van svojih država. Ali mislim da se takvih mogu na prste ruke prebrojati...

A o stranim fondovima možemo samo sanjati. Jer oni da kupuju, ne bi promet bio u par milijuna kn već par desetaka milijuna kuna. A takvih prometa kod nas, bez blagoslova politike, nema.

• NaBiduAsku
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,753
    • January 19, 2022 at 9:45 AM
    • #9,675

ima dosta pametnih ljudi koji sjede na hrpama love i znaju što znači inflacija... tako da očekujem sve veći ulaz lovice na ZSE naravno ako index nastavi rasti... prate ljudi nisu blesavi.

• verdi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,668
    • January 19, 2022 at 10:01 AM
    • #9,676

tko god je pametan bježi odavde. prvo sa burze, onda iz države, zatim sa kontinenta i na kraju planete.

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • January 19, 2022 at 10:01 AM
    • #9,677
    Quote from komot

ja mislim da je to upravo dio mješavine, stranci, domaći fondovi, novac iz banaka, mislim da oni što imaju značajnu količinu novca u bankama nisu baš trube, tako da u bankama konstantno nagovaranje osobnih bankara na ulaganje danas očito ima odjeka,

a ovakvi naslovi samo dolijevaju ulje na vatru i potiču na razmišljanje,

valjda

Podravkina dionica 'divlja' na Zagrebačkoj burzi, dostigla je rekordnu cijenu, a ukupan promet u tri dana veći je od 8,5 milijuna kuna
    Čelnici Podravke i svi oni koji posjeduju dionice najveće koprivničke kompanije ovih dana zadovoljno trljaju ruke. Naime, Podravkina dionica doslovno 'divlj
    epodravina.hr
  • mikromakrto
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,517
    • January 19, 2022 at 10:05 AM
    • #9,678

Ja ljude koji dugo vremena imaju ogromne svote novca na računima u banci ne bih baš nazivao pametnima, bar ne u financijskom smislu. Ali dobro, svatko radi što misli da mu je najbolje

• Marin83
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,535
    • January 19, 2022 at 10:10 AM
    • #9,679
    Quote from mikromakrto

Ja ljude koji dugo vremena imaju ogromne svote novca na računima u banci ne bih baš nazivao pametnima, bar ne u financijskom smislu. Ali dobro, svatko radi što misli da mu je najbolje

Dobro pitanje je koliko od toga keša što ga fizičke osobe imaju je radi lombardnih kredita, stambene štednje, te koliko je toga na tekućim računima za trošenje, koliko od obrtnika, pravne osobe i njihov keš stavimo na stranu, njima to treba za tekuće poslovanje.

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • January 19, 2022 at 10:27 AM
    • #9,680
    Quote from mikromakrto

nemaju svi ljudi jednako godina, a ni potrebe, neki žele samo imati ono što imaju bez nekog novog rizika, a zbog nekih svojih razloga odluče da je to u novcu,

puno ljudi ima puno novaca za koje se uglavnom niti ne zna, a ponekad neki i doznaju

Lažni policajci haraju: Ušli u stan udovice Slavena Zambate i oteli joj više od 3 milijuna kuna
    Istražitelji pokušavaju saznati kako su se okomili upravo na obitelj Zambata, a zasad smatraju da ih je iznos na koji su naišli poprilično iznenadio
    www.24sata.hr

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. PODR (Podravka d.d.) 1.2k

• havi
      • February 12, 2020 at 6:30 PM
      • Dionice
      • havi
      • June 6, 2025 at 9:12 PM
    2. Odgovora
      1.2k
      Pregleda
      487k
      1.2k
    3. bjane

June 6, 2025 at 9:12 PM
    1. HT (Hrvatski Telekom d.d.) 769

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:28 PM
      • Dionice
      • Admin
      • June 6, 2025 at 6:08 PM
    2. Odgovora
      769
      Pregleda
      419k
      769
    3. loto

June 6, 2025 at 6:08 PM
    1. SAPN (SAPONIA d.d.) 1.1k

• tizian1
      • February 12, 2020 at 8:49 PM
      • Dionice
      • tizian1
      • June 6, 2025 at 5:05 PM
    2. Odgovora
      1.1k
      Pregleda
      509k
      1.1k
    3. xdado

June 6, 2025 at 5:05 PM
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • June 6, 2025 at 11:22 AM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      916k
      2k
    3. umalo

June 6, 2025 at 11:22 AM
    1. Tvrtke s potencijalom za IPO 33

• toluen
      • May 31, 2020 at 6:04 PM
      • Dionice
      • toluen
      • June 6, 2025 at 9:21 AM
    2. Odgovora
      33
      Pregleda
      18k
      33
    3. Avx

June 6, 2025 at 9:21 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• PODR (Podravka d.d.)

bjane June 6, 2025 at 9:12 PM
  • HT (Hrvatski Telekom d.d.)

loto June 6, 2025 at 6:08 PM
  • SAPN (SAPONIA d.d.)

xdado June 6, 2025 at 5:05 PM
  • VLEN (Viktor Lenac d.d.)

umalo June 6, 2025 at 11:22 AM
  • Tvrtke s potencijalom za IPO

Avx June 6, 2025 at 9:21 AM
  • SPAN (SPAN d.d.)

mooji June 6, 2025 at 9:09 AM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

Bankar June 5, 2025 at 10:42 PM
  • LKRI (Luka Rijeka d.d.)

umalo June 5, 2025 at 5:38 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

Dado June 5, 2025 at 9:45 AM
  • INGR (INGRA d.d.)

misterno June 4, 2025 at 7:36 PM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,809 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 3 months ago
  • Što smo danas tržili

6,014 Replies, 5 years ago