1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• harpun
  • February 13, 2020 at 11:19 AM
  • mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • March 25, 2020 at 8:49 PM
    • #1,961

Pazite ovo:

The price of oil could go negative — and it means some producers would actually pay people to take their oil

https://www.businessinsider.com/negative-oil-p…ce-shock-2020-3

"While Brent is unlikely to go negative, other grades — especially in Canada — could see negative oil prices in May, the head of analysis at Rystad Energy said.

That means that producers might actually pay people to take and store oil for them because it's more costly or difficult to turn off the tap.

As much as the price has already collapsed, analysts like Nysveen say it's yet to bottom out.

"We will see a bottom of prices in May," he said."

Kad odrastem prestat cu uzimati terapiju i pretvarat cu se da sam Angelina...

• calypso
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    601
    • March 25, 2020 at 9:22 PM
    • #1,962
    Quote from Barikb
    Quote from calypso

Prehrambeni sektor ce trebati gnojiva za uzgoj hrane, vjerojatno netko igra na tu kartu... Ovu krizu koja nas ceka ce prebrodit logistika, prehrana i telekomunikacije bez nekih velikih udaraca...

Logistika je enormno pogođen sektor. Zapravo najpogođeniji, svaki vozač ide u karantenu.

Logistika i transport su poveznica svega... Ako to ne funkcionira, djabe ti svi ostali sektori... Iako je jako pogodjen sektor zbog karantene, moglo bi se desiti da pocnu rasti cijene transporta jer ce to biti - 1. jako rizican posao, 2. velika potraznja za prijevoznicima kojih ce biti sve manje...

Referirao sam se na cinjenicu da u svakoj krizi moraju funkcionirati logistika i transport, prehrana i telekomunikacije i oni nikad ne gube... Sada je vrijeme za uloziti novce u streaming service tipa Netflix i slicne, jer kad zatvoris pola svjetske populacije doma, gle cuda, virtualni zivot nije stao - ljudi ce gledati brdo filmova i serija...

Sto zelis kad previse imas?
    Sto mislis kad previse znas?
    (Boa - Za vezu je potrebno dvoje)

• Barikb
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,075
    • March 25, 2020 at 9:43 PM
    • #1,963

Osim Allianza B mir.fonda pojavio se i Erste plavi mirovinski fond kao kupac dionica RIVP Valamar.

• calypso
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    601
    • March 25, 2020 at 9:44 PM
    • #1,964
    Quote from Barikb

Osim Allianza B mir.fonda pojavio se i Erste plavi mirovinski fond kao kupac dionica RIVP Valamar.

Oni ulazu dugorocno... Onako, reda velicine 50 godina... A to je jako puno dividende... :)

Sto zelis kad previse imas?
    Sto mislis kad previse znas?
    (Boa - Za vezu je potrebno dvoje)

• hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,012
    • March 25, 2020 at 9:47 PM
    • #1,965
    Quote from mitkko

Pazite ovo:

The price of oil could go negative — and it means some producers would actually pay people to take their oil

"While Brent is unlikely to go negative, other grades — especially in Canada — could see negative oil prices in May, the head of analysis at Rystad Energy said.

That means that producers might actually pay people to take and store oil for them because it's more costly or difficult to turn off the tap.

As much as the price has already collapsed, analysts like Nysveen say it's yet to bottom out.

Display More

kako bi to moglo utjecati na TPNG?.....vidim da index nastavlja sa rastom nakon 2 dana stagnacije......

• StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • March 25, 2020 at 10:34 PM
    • #1,966
    Quote from mitkko

Pazite ovo:

Display More

Sta je ovo doslo kamate nula, obveznice minus, dividende u tragovima, nafta ko zna di ce ona 8-10 dolara kako zazivaju stvari, jel ovo uvod u svjetsku inflaciju na 20%

• Barikb
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,075
    • March 26, 2020 at 7:09 AM
    • #1,967

USA Senat odobrio paket od više od 2 trilijuna usa dolara kao financijsku potporu

ekonomiji, a u Hrvatskoj novinari prenose da je odobrio 2 bilijuna dolara i onda

medij za medijem objavljuje lažne informacije. Tko te lijene nespobnjakoviće plaća

nemam pojma ? Ja više uopće ne radim sa ljudima ako uočim da su glupi, lijeni ili

ne žele ništa učiti. Nažalost takvi vode državne firme, gradska komunalna društva

u ZG, općine i slično, a ni tablicu množenja ne znaju. A kamoli razliku između bilijuna

i trilijuna.

https://www.msn.com/en-us/news/pol…ocid=spartandhp

https://www.tportal.hr/biznis/clanak/…e-foto-20200325

Tamošnji politički vrh dogovorio je u utorak navečer uvjete najvećeg paketa poticajnih mjera, vrijednog čak dva bilijuna dolara, kojim se želi zaštititi ekonomiju od recesije zbog posljedica širenja virusa 2019-nCoV.

https://euractiv.jutarnji.hr/PiD/globalnapo…olara/10133344/

Za amortizaciju gospodarskih gubitaka uzrokovanih panedmijom koronavirusa predviđeno je 2 bilijuna dolara, a pomoć je namijenjena građanima, kompanijama i saveznim državama kojima je COVID-19 zadao najveći udarac.

Fascinantno je kako novinarčići potpisuju autorski članak i u njemu samo PREPISUJU LAŽNE PODATKE, ocjenjujem da je to dno dna novinarstva, ali i uobičajena praksa u Hrvatskoj. I neki drugi mediji su prenijeli 2 bilijuna i vidim da su neki jutros povukli i ispravili.

Dakle, radi se o 2 trilijuna dolara.

• Barikb
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,075
    • March 26, 2020 at 7:14 AM
    • #1,968

https://vijesti.hrt.hr/595571/americk…ci-gospodarstvu

Očito je HINA prenijela takvu idiotsku informaciju, potom HRT vijesti i svi redom ostali....

Autor: V.K./Hina
    25. 03. 2020. prije 22 sati

Bijela kuća i senatski vođe objavili su da su postigli dogovor o paketu pomoći gospodarstvu vrijednom oko dva bilijuna dolara koji bi trebao ublažiti utjecaj pandemije izazvane koronavirusom.

Pohvala za ove koji su ispravili.

• Roki
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,524
    • March 26, 2020 at 7:26 AM
    • #1,969
    Quote from Barikb

USA Senat odobrio paket od više od 2 trilijuna usa dolara kao financijsku potporu

ekonomiji, a u Hrvatskoj novinari prenose da je odobrio 2 bilijuna dolara i onda

medij za medijem objavljuje lažne informacije. Tko te lijene nespobnjakoviće plaća

nemam pojma ? Ja više uopće ne radim sa ljudima ako uočim da su glupi, lijeni ili

ne žele ništa učiti. Nažalost takvi vode državne firme, gradska komunalna društva

u ZG, općine i slično, a ni tablicu množenja ne znaju. A kamoli razliku između bilijuna

i trilijuna.

https://www.msn.com/en-us/news/pol…ocid=spartandhp

https://www.tportal.hr/biznis/clanak/…e-foto-20200325

Tamošnji politički vrh dogovorio je u utorak navečer uvjete najvećeg paketa poticajnih mjera, vrijednog čak dva bilijuna dolara, kojim se želi zaštititi ekonomiju od recesije zbog posljedica širenja virusa 2019-nCoV.

https://euractiv.jutarnji.hr/PiD/globalnapo…olara/10133344/

Za amortizaciju gospodarskih gubitaka uzrokovanih panedmijom koronavirusa predviđeno je 2 bilijuna dolara, a pomoć je namijenjena građanima, kompanijama i saveznim državama kojima je COVID-19 zadao najveći udarac.

Fascinantno je kako novinarčići potpisuju autorski članak i u njemu samo PREPISUJU LAŽNE PODATKE, ocjenjujem da je to dno dna novinarstva, ali i uobičajena praksa u Hrvatskoj. I neki drugi mediji su prenijeli 2 bilijuna i vidim da su neki jutros povukli i ispravili.

Dakle, radi se o 2 trilijuna dolara.

Display More

Senate passes $2 trillion bill to blunt coronavirus pandemic’s economic impact, as households and businesses gasp for relief

Malo ste se izgubili u prijevodu, novinari su u pravu, ovako stoje stvari:

Milijun - million -6 nula

Milijarda - billion - 9 nula

Bilijun - trillion -12 nula

Bilijarda - quatrillion - 15 nula

I tako dalje...

• Barikb
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,075
    • March 26, 2020 at 7:50 AM
    • #1,970

ok, dakle 2.000 milijardi dolara, nek se nauče onda pisat Amerikanci hrvatski

2.000.000.000.000,00 dolara

• zigass
    Student
    Reakcija primljeno
    97
    • March 26, 2020 at 7:51 AM
    • #1,971
    Quote from Barikb

https://vijesti.hrt.hr/595571/americk…ci-gospodarstvu

Očito je HINA prenijela takvu idiotsku informaciju, potom HRT vijesti i svi redom ostali....

Autor: V.K./Hina
    25. 03. 2020. prije 22 sati

Bijela kuća i senatski vođe objavili su da su postigli dogovor o paketu pomoći gospodarstvu vrijednom oko dva bilijuna dolara koji bi trebao ublažiti utjecaj pandemije izazvane koronavirusom.

Pohvala za ove koji su ispravili.

ne piše da su sa ovim zabranili kupovanje dionica za trezor, od čega je dolazila trećina rasta dionica zadnjih godina tako da bi zbog ovoga trzišta mogla ići u minus a već su anitipirala ove mjere a ne i ovu za zabranu trezora.

• ZSEZSE
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    401
    • March 26, 2020 at 7:53 AM
    • #1,972

ekipa ameri i britanci kažu isti naziv, ali im to nije isti broj.pogledajte po netu...

• Filjur
    Početnik
    Reakcija primljeno
    1
    • March 26, 2020 at 8:48 AM
    • #1,973
    Quote from -Jura-
    Quote from Filjur

Ja koristim, zadovoljan i ponudom mogucih računa i ponudom instrumenata.

Hvala. Vidim da imaju stvarno puno mogućnosti odabira instrumenata.

Da li si imao problema sa zadavanjem naloga kao kolega u prethodnom postu?

Jesu ok kada tražiš isplatu?

Trgujem jedino americkim dionicama i u 99 posto slucajeva je sve u redu, transakcije se mogu napraviti kada je burza otvorena. Imao sam 2 puta da stop loss nije radio, posaljem mail i naprave prakticki kroz 1 dan bez kompliciranja. Nisam jos nijednom trazio isplatu ali smatram da tu isto ne bi trebalo biti nekih problema. Dobro mi je sto imaju podruznicu tu u zgu, bio sam jednom i na predavanju tako da nije da su onako nepostojeći.

• NaBiduAsku
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,753
    • March 26, 2020 at 9:09 AM
    • #1,974
    Quote from Filjur
    Quote from -Jura-

Hvala. Vidim da imaju stvarno puno mogućnosti odabira instrumenata.

Da li si imao problema sa zadavanjem naloga kao kolega u prethodnom postu?

Jesu ok kada tražiš isplatu?

Trgujem jedino americkim dionicama i u 99 posto slucajeva je sve u redu, transakcije se mogu napraviti kada je burza otvorena. Imao sam 2 puta da stop loss nije radio, posaljem mail i naprave prakticki kroz 1 dan bez kompliciranja. Nisam jos nijednom trazio isplatu ali smatram da tu isto ne bi trebalo biti nekih problema. Dobro mi je sto imaju podruznicu tu u zgu, bio sam jednom i na predavanju tako da nije da su onako nepostojeći.

i koje su im naknade? Ako netko može biti jeftiniji od Interactive brokera onda ima smisla trgovati putem ovih.. ali sumnjam da je itko jeftiniji od IB-a...

• user35
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    237
    • March 26, 2020 at 9:43 AM
    • #1,975

NaBiduAsku išao sam malo pogledati IKB site, pricing i ostalo. čini mi se ok, al uvijek me tu muči:

- dali je trgovanje sa CDS-ovim samo što to jasno ne objave

- koliki je fee na kraju, min fee, transaction fee, izlazni i sve ostalo što navode

nisam vidio ogledni primjer razreda i koliko bi godišnje bio fee

Možete malo podijeliti Vaše iskustvo?

...sram me koliko nemam..

• Filjur
    Početnik
    Reakcija primljeno
    1
    • March 26, 2020 at 9:57 AM
    • #1,976
    Quote from NaBiduAsku
    Quote from Filjur

i koje su im naknade? Ako netko može biti jeftiniji od Interactive brokera onda ima smisla trgovati putem ovih.. ali sumnjam da je itko jeftiniji od IB-a...

ja trgujem cfd jer idem sa polugom, naknada po nalogu minimalno 1 dolar, i prekonocni swap koji je bitno pogledati, to je trosak koji je mnogima 'skriven' jer na dnevnoj razini nije toliko velik ali se naplacuje svaki dan ako se ostane u poziciji. Dividenda mi sjeda na ex dividend day i ugrubo mi ona nadomjesti taj trosak swapa (nisam detaljno racunao taj dio). Ja sam njih odabrao zbog niske minimalne uplate i ok cijena naknada. Imaju i druge vrste racuna tako da si covjek moze izabrati sto mu najvise odgovara. Ovo je mozda bolje prebaciti u drugu temu, ako admin tako odredi..

• NaBiduAsku
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,753
    • March 26, 2020 at 10:05 AM
    • #1,977

trgujem samo dionicama... fee je smiješno nizak https://www1.interactivebrokers.com/en/index.php?f=1590

• -Jura-
    Reakcija primljeno
    37
    • March 26, 2020 at 11:07 AM
    • #1,978

Imate naknade na njihovim stranicama kao i vrste računa kako kome paše. Mene je više zanimala korektnost sa njihove strane, jer što ti vrijedi biti dobar trejder ako ti oni podmeću klipove.

Ovo što si napisao sa S/L nije mala stvar, jer možeš pogubiti puno love ako se nalog ne zatvori kada mu je zadano. Nadam se da ne bude tako i sa T/P.

• -Jura-
    Reakcija primljeno
    37
    • March 26, 2020 at 11:14 AM
    • #1,979

@ NaBidu...

Jel možeš trgovati CFD na dionice, zlato, kripto...?

Ja mislim da nema naknade kod AM, odnosno naknada je uračunata u spread plus swap.

• cvarkozder
    Student
    Reakcija primljeno
    82
    • March 26, 2020 at 12:23 PM
    • #1,980

https://finance.yahoo.com/m/b8698a1b-ee1…ed-in-this.html

Ovaj djedica u 90. godini isto gubi (trenutno)... Ali, kažu u komentarima da njegov Berkshire Hathaway leži na $120 billion in cash. Nije loše za pogađanje preokreta i uprosječivanje...

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • May 24, 2025 at 1:11 PM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      906k
      2k
    3. umalo

May 24, 2025 at 1:11 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 11:04 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. umalo

May 23, 2025 at 11:04 PM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 8:32 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      914k
      2.1k
    3. xdado

May 23, 2025 at 8:32 PM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • May 23, 2025 at 6:35 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. my moon

May 23, 2025 at 6:35 PM
    1. Što smo danas tržili 6k

• harpun
      • February 15, 2020 at 11:11 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 4:07 PM
    2. Odgovora
      6k
      Pregleda
      2.3M
      6k
    3. Hafid

May 23, 2025 at 4:07 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

umalo May 24, 2025 at 1:11 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

umalo May 23, 2025 at 11:04 PM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

xdado May 23, 2025 at 8:32 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

my moon May 23, 2025 at 6:35 PM
  • Što smo danas tržili

Hafid May 23, 2025 at 4:07 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

All May 23, 2025 at 3:39 PM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

umalo May 23, 2025 at 2:35 PM
  • PODR (Podravka d.d.)

All May 23, 2025 at 1:57 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 23, 2025 at 1:36 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

jkova25 May 22, 2025 at 1:20 PM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,807 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 3 months ago
  • Što smo danas tržili

5,999 Replies, 5 years ago
  • SPAN (SPAN d.d.)

2,567 Replies, 3 years ago