Zgrade će se popraviti, bolesni će ozdraviti, debeli će smršaviti,siromašni će zaraditi. Samo go.na nikad neće postati ljudi.
Komentari trgovanja na burzi - LIVE
-
-
-
Barikb ja stvarno neznam sta je tebi.... pa covice dragi ti kao da si slijep pored zdravih ociju... drzi gace ... samo ziva lova... cujemo se kad se RIVP prepolovi ...
Sretno svima
-
Kad sam danas vidio gužvu na benzinskama bilo mi je jasno što slijedi u ponedjeljak. Vidjet ćemo barem što znači pravo dno
Kakva guzva?
Ne rade trafike i dućani i ljudi dolaze po cigarete i sitnice, a kako moraju čuvati razmak od dva metra, ispada da je neka posebna gužva. Nije. -
Kad sam danas vidio gužvu...
Kakva guzva?
Ne rade trafike i dućani i ljudi dolaze po cigarete i sitnice, a kako moraju čuvati razmak od dva metra, ispada da je neka posebna gužva. Nije.Auti su čekali na desnoj traci Slavonske da uđu na benzinsku. Imaš slike o portalima. A i bježalo se van Zagreba. Panična reakcija. Svi smo iziritirani jednom katastrofom pa sad još pomnoženo s drugom.
Proći će, ali brinu me te "spašavaj se ko može" masovne reakcije.
-
Barikb ja stvarno neznam sta je tebi.... pa covice dragi ti kao da si slijep pored zdravih ociju... drzi gace ... samo ziva lova... cujemo se kad se RIVP prepolovi ...
Sretno svima
Kolega, ja se stvarno više ne zamaram s takvim postovima. A i čisto sumnjam da se radi o nekom običnom investitoru. više je to pisanje po zadatku. Jer kako pisati pozitivno kad se i na primjeru drugih država već vide katastrofalne posljedice
Unemployment in Israel surged to 16.5%, the country's Employment Service said in a statement Sunday morning, up from around 4% before the coronavirus outbreak began.
https://edition.cnn.com/world/live-new…2-20/index.html
Kako se to odražava na BDP ne treba posebice objašnjavati. A kamoli na potrošnju stanovništva.
-
Kakva guzva?
Ne rade trafike i dućani i ljudi dolaze po cigarete i sitnice, a kako moraju čuvati razmak od dva metra, ispada da je neka posebna gužva. Nije.Auti su čekali na desnoj traci Slavonske da uđu na benzinsku. Imaš slike o portalima. A i bježalo se van Zagreba. Panična reakcija. Svi smo iziritirani jednom katastrofom pa sad još pomnoženo s drugom.
Proći će, ali brinu me te "spašavaj se ko može" masovne reakcije.
Ja sam bio na pumpi u zapadnom dijelu grada, ispred mene su dvojica u redu bila (2 m odstojanja zbog Corone) i kupovali su cigarete. Trafike tiska su danas ostale zatvorene, pa defacto vise nemaš gdje kupiti cigarete. Malo su se ljudi uspaničili, al nadam se da će ih brzo proći. Ne dogadja se potres bas svaki dan. Na sreću....
-
Eto najveci problem da nemas gdje kupit cigarete 😒
-
Jak potres u Zagrebu + erupcija korona virusa.
Jesu li to dovoljni razlozi za privremeno zatvaranje Zagrebačke burzeradi zaštite ulagača barem tjedan dana.
Možda HANFA ne zna da je u tijeku erupcija korona virusa, da se desio jak potres
u Zagrebu nažalost sa ljudskim žrtvama, HANFA ne zna za to, HANFA ne zna
ni za malverzacije u Krašu d.d. i manipulacije ESOPovim dionicama.
HANFA je potpuno gluha i potpuno slijepa, osim što kompanijama šalje
imbecilne upite o promjenama cijena kod trgovanja. Takvu Hanfu treba ukinuti
jer je beskorisna za društvo, osim za one čine manipulacije pokriva.
Zasto bi zatvorili ZSE... zato sto si ti u dionicama😅😅?
A sta sa onima koji su na vrijeme prodali i čekaju da jeftinije kupe, je li opravdano zbog njih zatvori ti?
-
Poštovani hvala na javljanju, da probaš moje "cipele" dao bi sve da si barem na jedan trenutak u njima . Želim ti naravno dobru zaradu. Meni su dionice hobi još od vremena Varaždinske burze, a egzistenciju sam rješio prije 20-ak godina, tako da danas samo nadzirem i to znam raditi. Zato znam što bi učinio. Tjedan dana gore dolje ništa promjeniti neće u cijenama, a poneki mali bi bio spašen.
Međutim, imamo izvanredno stanje, ograničenje kretanja robe i ljudi od strane države, kao i znatnu elementarnu nepogodu potresa u Zagrebu i daljnju opasnost. Većina djelatnosti ne radi pa bi bilo opravdano privremeno i na kratak rok obustaviti trgovanje radi zaštite ulagača i fer trgovanja.
Jasno mi je da ljudi većinom misle samo na sebe, ali svaki problem mog radnika je i moj problem pa mi je jasno da gledam drugačije. Kad je potres štakori izlete među prvima. Možda nas ovi događaji osvijeste da stručnjaci vode poslove. Sve. I donirajte za obnovu kada dođe vrijeme, a moj tim će odraditi puno toga bez ikakve zarade i od srca.
-
Izgleda (barem prema trenutno dostupnim podatcima) da smo ispali iz eksponencijalnog rasta zaraženih, barem u zapadnom svijetu, rast je sada "samo" linearan. Nije neka sreća, ali...
https://www.worldometers.info/coronavirus/coronavirus-cases/
-
-
Jesu li to dovoljni razlozi za privremeno zatvaranje Zagrebačke burzeradi zaštite ulagača barem tjedan dana.
Možda HANFA ne zna da je u tijeku erupcija korona virusa, da se desio jak potres
A sta sa onima koji su na vrijeme prodali i čekaju da jeftinije kupe, je li opravdano zbog njih zatvori ti?
Na burzi sam cca 13-14 godina i uvijek volim kupit kada netko u nekoj panici dal zbog nekih losih vijesti ili losijeg izvjesca prodaje.
Ovo sa coronom ok netko prodao netko ne , ali potres i mozebitna panika kod nekih ulagaca, ( citam da je cca 600 zgrada osteceno ) da ljudi rasprodaju nesto zbog toga da kupe nesto jer im ostalo u stanu ili kuci, da nahrane dijete i slicno, e tu se ne veselim kupnji.
Radje bi kupio za xx dana neku dioncu na 120 nego sutra na 100 ili koliko vec.
Ne treba zaradjivat na tudjoj nevolji i panici.
Nista se nebi desilo i da zatvore burzu na par dana, uvijek se stigne i kupit i prodat , kako tko vec hoce i misli da je najpametnije za njega.
Inace imam i dionica i casha za dokup tako da mi vise manje svejedno dal sutra padne par posto ili naraste .
-
Opravdanje moze biti i s jedne i s druge strane moralne i svakakve druge ali isto nije u redu da nekome onemogucite raspolaganje svojom imovinom, svatko mora imati pravo da kupi ili proda svaki dan bez obzira sta se dogadjalo mogu postojat mehanizmi za kontrolu volativnosti itd ali u trenutku kada zabranite zse na tjedan dana zbog bilo cega tu se investitori vise ne vracaju, burze su radile i u toku rata i svakakvih problema jer tome i sluze da u svakom trenutku omogucuju raspolaganje svojom imovinom, uostalom i da zatvorite tjedan dan informacija vezana za valuaciju ce uvijek se odrazit bilo kad na vrijednost kompanije ne mozete umjetno vrijednost odrzavat, novac uvijek plati onoliko koliko vrijedi u tom trenutku
-
slažem se sa kol. havi i nemam što više reći, da se burza zatvori na tjedan dva, baš ništa se ne bi dogodilo...nego bi prokomentirao ove odlaske na more i vikendice, apartmane da je policija morala zatvoriti naplatne kučice, osim što će sasvim sigurno ugroziti domicilno pučanstvo koje i tako ima bitno skromnije zdravstvene kapacitete, svi poslodavci a najviše državni i javni koji su svojim djelatnicima omogučili "rad" od doma, ODMAH napraviiti kontrolu djelatnika i svi koji su ovu situaciju iskoristili za korona godišnji odmor a nisu na godišnjem ili slobodnim danima TRENUTNI otkaz ili disciplinska suspenzija do daljnjega!
-
Kažete, zatvoriti burzu do daljnjega jer nije moralno kupiti od nekoga tko ima potrebu za novcem (recimo zbog oštećenja u potresu), pa je prisiljen prodavati dionice? Heloooooooou! Ima li ovdje imalo zdrave logike ili samo vlada opterećenost vlastitom situacijom na burzi?
U prijevodu, ne bi li to da se nekome tko je u potrebi onemogući da prodajom dionica dođe do potrebnih sredstava, zapravo bilo nemoralno i nepravedno?! Meni će možda sutra zbog nečega zatrebati novac (iz bilo kojeg razloga: prilika kupnje jako povoljnog auta ili nekretnine, neki iznenadni problem...) i rado bih prodao nešto dionica, a vi bi zatvorili burzu i onemogućili da do tog novca dođem?!
-
cvarkozder, znaš onu o lajanju i selu, to što si napisao je upravo to..."potreba" je u bitnome sužen pojam ovih i narednih dana i možda baš radi onih koji stvarno imaju potrebu bi bilo dobro da se burza zatvori dok se situacija ne stabilizira pa će po ponovnom otvaranju minusi vjerojatno biti manji a možda i nikakvi...pa ako ne želiš da ti se eventualnim zatvaranjem burze onemogući prodaja dionica, ti lijepo sutra prodaj sve i miran si, baš te briga...ali mislim da nije to u pitanju, prije ono drugo...
Quotecvarkozder 49 minutes ago
(Quote from Barikb)Zasto bi zatvorili ZSE... zato sto si ti u dionicama😅😅?
A sta sa onima koji su na vrijeme prodali i čekaju da jeftinije kupe, je li opravdano zbog njih zatvori ti? -
Kolege, kakvi manji minusi? Za tjedan ili dva tri dana? Pa kod nas je tek buknulo malo jace sad preko vikenda. Sve ce tonuti kao kamen. Dosadan sam vec sam samome sebi i baniraju me zbog vec recenog, ali istina je jedna i jedina. Tek je krenulo, otkazi su tek poceli, bankroti jos nisu, a hoce, i kroz koji mjesec dva ce se tek poceti statisticki obradjivati razmjeri stete u ekonomiji i nazirati projekcije sto ce biti najesen, zimu i iduce godine. Ali da ce biti nezamislivi uzas, hoce.
-
U trenucima nacionalnog jedinstva i užasa potresa u Zagrebu, i potrebe da promijenimo način života ne bi li manje umirali od pošasti.... neukusno je uopće razgovarati o ishodima ovoga što nas je zadesilo
Ali se bojim da su pred nama teški dani. Ovo što nam se dešava je katastrofa i za jače ekonomije
-
Znači Jope shortaš?
-
U trenucima nacionalnog jedinstva i užasa potresa u Zagrebu, i potrebe da promijenimo način života ne bi li manje umirali od pošasti.... neukusno je uopće razgovarati o ishodima ovoga što nas je zadesilo
Ali se bojim da su pred nama teški dani. Ovo što nam se dešava je katastrofa i za jače ekonomije
Možda da kinezi promjene način života i "prehrambene" navike, pa će i biti manje pošasti. A ne znam koji način života mi imamo pa da izazivamo pošasti !?
-
Moramo na žalost prestati viđati jedni druge.
Osamiti se.
Nositi maske. Nastava on line... promijeniti način na koji provodimo slobodno vrijeme, na koji na koji radimo.
Nema više šetnje sa prijateljima, ručka kod roditelja. Mi nismo krivi za pošast, al' dogodila se
OSTANIMO U KUĆAMA
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Što smo danas tržili 6k