udaja/ženidba za stranog penzića se u bosni tretira kao vrhunski čin patriotizma i povlačenja samo djelića vlastite zarade iz lažljive evrope. a oni ako nemaju dovoljno eura neka doštampaju koju seriju više.
Komentari trgovanja na burzi - LIVE
-
-
-
A kako je dug riješen? Lova im je došla po duhu svetom? Jesu napravili dokapitalizaciju? ili će tek napravit po 10 kn, možda?
-
udaja/ženidba za stranog penzića se u bosni tretira kao vrhunski čin patriotizma i povlačenja samo djelića vlastite zarade iz lažljive evrope. a oni ako nemaju dovoljno eura neka doštampaju koju seriju više.
dobro, tamo vuku traume još od Sutjeske, Drvara, Kozare, Prozora,
ali kao nacionalna politika, nije loša ideja, možda nam se i predsjednik uskoro javi s takvim prijedlogom
-
A kako je dug riješen? Lova im je došla po duhu svetom? Jesu napravili dokapitalizaciju? ili će tek napravit po 10 kn, možda?
Dobro, taj netko dokapitalizira i onda će tebi prodavati po 10 kn?
Neće taj nikad prodavati za tu cijenu.
-
ali kao nacionalna politika, nije loša ideja, možda nam se i predsjednik uskoro javi s takvim prijedlogom
rekao je neki dan u makarskoj budite pohlepni kad se dijele posticaji iz eu. tko će vraćati? nije ni bitno. kad talijani i francuzi vrate svoje dugove onda ćemo i mi naš iz malog džepa. i onako je papirnata valuta jeftina pa će se uskoro ložiti umjesto plina.
-
rekao je neki dan u makarskoj budite pohlepni kad se dijele posticaji iz eu. tko će vraćati? nije ni bitno. kad talijani i francuzi vrate svoje dugove onda ćemo i mi naš iz malog džepa. i onako je papirnata valuta jeftina pa će se uskoro ložiti umjesto plina.
a čuo sam ga, još je negdje tako govorio, samo mi se nekako čini da su oni već nama uzeli ono što je njih zanimalo, nedostaje nam oko 130 000 mlađih radnika do 35 godine
-
podržavanje korumpiranih političara na balkanu od strane još korumpiranije evropske elite koji prazne ove prostore je po samoj definiciji zapravo genocid. samo što su sredstva legalna.
-
a čuo sam ga, još je negdje tako govorio, samo mi se nekako čini da su oni već nama uzeli ono što je njih zanimalo, nedostaje nam oko 130 000 mlađih radnika do 35 godine
nažalost, tako je......ali da se svi do zadnjega i vrate mislim da bi ih poslodavci brzo opet "privukli da odu u inozemstvo" sa svojim ponudama plaće od 3999,99 kn i obečanjima kako je to za početak i kako će ta plača rasti.....
-
nažalost, tako je......ali da se svi do zadnjega i vrate mislim da bi ih poslodavci brzo opet "privukli da odu u inozemstvo" sa svojim ponudama plaće od 3999,99 kn.....
vrlo složena tema, pa je možda bolje ne otvarati ju, jer i sa tih 3999,99 poneki poslodavac teško može biti konkurentan zapadnoj industriji i proizvodnji, jer se na to još dodaje uhljebarina 50-55%, koja mi se čini iz godine u godinu sve veća, ne mislim ovdje na raznorazne Gazde, nego na ljude koji se istinski bore na tržištu sa stranim vukovima, mi smo izgubili puno vremena, znanja i tehnologiju u ovih 50ak i više godina, a to danas plaćamo
-
nažalost, tako je......ali da se svi do zadnjega i vrate mislim da bi ih poslodavci brzo opet "privukli da odu u inozemstvo" sa svojim ponudama plaće od 3999,99 kn.....
vrlo složena tema, pa je možda bolje ne otvarati ju, jer i sa tih 3999,99 poneki poslodavac teško može biti konkurentan zapadnoj industriji i proizvodnji, jer se na to još dodaje uhljebarina 50-55%, koja mi se čini iz godine u godinu sve veća, ne mislim ovdje na raznorazne Gazde, nego na ljude koji se istinski bore na tržištu sa stranim vukovima, mi smo izgubili puno vremena, znanja i tehnologiju u ovih 50ak i više godina, a to danas plaćamo
složena da, bolje ni ne počinjati.....riješenja u kratkom roku nema......a nemamo ni generale budučnosti da to riješe ili barem krenu velikim koracima naprijed........
-
-
Precizan ispravak kolega: Sve smo ovo gubili i gubimo samo zadnjih točno 30 godina, a ZNA SE dobro i zašto!
-
vrlo složena tema, pa je možda bolje ne otvarati ju, jer iih saih, kad aje tih 3999,99 poneki poslodavac teško može biti konkurentan zapadnoj industriji i proizvodnji, jer se na to još dodaje uhljebarina 50-55%, koja mi se čini iz godine u godinu sve veća, ne mislim ovdje na raznorazne Gazde, nego na ljude koji se istinski bore na tržištu sa stranim vukovima, mi smo izgubili puno vremena, znanja i tehnologiju u ovih 50ak i više godina, a to danas plaćamo
Precizan ispravak kolega: Sve smo ovo gubili i gubimo samo zadnjih točno 30 godina, a ZNA SE dobro i zašto!
nismo, nismo, socijalizam kao uređenje je ipak odigrao svoje, zatvoreno tržište i ne ulaganje u razvoj industrije i tehnologije, a onda je došla nadogradnja na sve to u duhu pretvorbe i privatizacije 90tih, gdje su se mnogi pretvarali da u duhu domoljublja privatiziraju firme za sebe, mnoge su na žalost nestale, jer je nastao opći grabež i lopovluk, a u takvom okruženju se ne razmišlja puno o održanju i razvoju, nije bilo popularno, danas se pomalo hvata korak sa zapadom, ali kaskamo, morali bi galopirati, a s kim
-
ali kaskamo, morali bi galopirati, a s kim
ovaj mi se dio jako sviđa i u njemu je sve rečeno....dalje ne treba......
-
Nije to baš tako.
Moj susjed nije nikada uložio ni kunu na ZSE, al' je uredno ulagao u vanjske ETF
Ljudi iz računalne podrške na poslu odavno trguju preko Binance. ZSE ni virnuli
Pa i sa foruma je otišlo van trgovati barem milijun kuna.
A da smo financijski nepismeni , kao nacija u cjelini.. jesmo. Moja se nećakinja u dobi od 26 godina boji uložiti u treći mirovinski fond. Jer što ako fond propadne . Njen je strah iracionalan, jer niti jedan racionalni argument ne pomaže.
Neš ti savjeta...bilo bolje da si joj savjetovala da se uda za desetak godina starijeg lika koji radi dobro plaćeni posao, pa da nasljedi njegovu dobru mirovinu (dobro 75% nje).
Sa time se slazem u potpunosti. Da sam ja to znala u dvadesetima gdje bi mi bio kraj?
Zato se danas patim na ZSE😅
-
nismo, nismo, socijalizam kao uređenje je ipak odigrao svoje, zatvoreno tržište i ne ulaganje u razvoj industrije i tehnologije, a onda je došla nadogradnja na sve to u duhu pretvorbe i privatizacije 90tih, gdje su se mnogi pretvarali da u duhu domoljublja privatiziraju firme za sebe, mnoge su na žalost nestale, jer je nastao opći grabež i lopovluk, a u takvom okruženju se ne razmišlja puno o održanju i razvoju, nije bilo popularno, danas se pomalo hvata korak sa zapadom, ali kaskamo, morali bi galopirati, a s kim
Kolega, moram vas u prvom dijelu vaše izjave u potpunosti demantirati, jer bivše tržište je bilo jedno od najotvorenijih tržišta: radili smo sa Zapadom, radili smo sa Istokom i bili smo vodeća država Trećeg svijeta (na čelu Nesvrstanih, a to u prijevodu znači: SIROVINE). Bivša država je bila visoko industrijalizirana ekonomija, koju je poslije 91. BALKANSKI OLOŠ, dobro raspoređen po bivšim republikama, a sadašnjim kvazi-državicama, kompletno zatukao po principu: UBITI KRAVU ZA ŠNICLU (pinku).
-
Kolega, moram vas u prvom dijelu vaše izjave u potpunosti demantirati, jer bivše tržište je bilo jedno od najotvorenijih tržišta: radili smo sa Zapadom, radili smo sa Istokom i bili smo vodeća država Trećeg svijeta (na čelu Nesvrstanih, a to u prijevodu znači: SIROVINE). Bivša država je bila visoko industrijalizirana ekonomija, koju je poslije 91. BALKANSKI OLOŠ, dobro raspoređen po bivšim republikama, a sadašnjim kvazi-državicama, kompletno zatukao po principu: UBITI KRAVU ZA ŠNICLU (pinku).
moram priznati, tako je bilo kako ste opisali, ali brzina razvoja nije pratila kapitalističke zemlje, malo je sve zaostajalo u odnosu na zapad
-
moram priznati, tako je bilo kako ste opisali, ali brzina razvoja nije pratila kapitalističke zemlje, malo je sve zaostajalo u odnosu na zapad
Naravno da je Zapad bio tehnološki nešto jači, ali je ekonomija bila debelo ispred Istoka i Trećih zemalja. Gdje smo danas, vrlo dobro znamo!
-
Hrvatska je visokotehnološka zemlja znanja, što će nama neka tamo industrija.. to je za glupe Kineze i ostale Azijate.
-
Sloboda privatnog vlasništva i pretvaranje soc. Samoupravljanja u dioničarska društva je bio jedini uvjet EU za primanje Jugoslavije u članstvo u 80-tim godinama prošlog stoljeća
-
Dobro, taj netko dokapitalizira i onda će tebi prodavati po 10 kn?
Neće taj nikad prodavati za tu cijenu.
Naravno da nece prodavat po 10, ali treba prvo dokapitalizirati.... i onda ce kao prodavat po 100 kn po tebi ?? ,
onda nije problem dignuti kredit na 10 mil. Kn sa hipotekom, uci u dokapitalizaciju po 10 kn i onda prodat samo jedan mali dio po 20-30 da vratis odmah taj cijeli kredit cim prođe dokapitalizacija, ako prođe
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k
- zlocesti