Bitno da je dionica likvidna, i da si u plusu...tad nije problem izići na vrijeme.Ja sam počeo ulazit na 340 i mislija sam da sam ukasnija, ali očito nisam.Govorim ood Atpl, par puta sam proda, i ponovno ulazija.Pola od toga uspješno, a pola sam ulazija po većeoj cjeni...Uglavnom za sad sam u velikom plusu, i idemo dalje, nema razloga da izlazim, do nove godine će biti samo lijepe vijesti, i nadam se cjena puno veća😀 a za poslije ćemo vidjeti...
Komentari trgovanja na burzi - LIVE
-
-
-
Zanimalo bi me koliki postotak svoje imovine držite u nečem toliko rizičnom kao drybulk/containership?
145% imovine na ZSE držim u ATPL, te još 157% imovine vani držim u stranim brodarima..mislim još da sam poprilično konzervativan, u pon ću to još pojačati, ATPL ide sigurno barem do 5000kn dionica.
-
Zanimalo bi me koliki postotak svoje imovine držite u nečem toliko rizičnom kao drybulk/containership?
145% imovine na ZSE držim u ATPL, te još 157% imovine vani držim u stranim brodarima..mislim još da sam poprilično konzervativan, u pon ću to još pojačati, ATPL ide sigurno barem do 5000kn dionica.
Dobra👍
priznaj da si u velikom promasaju sta nisi proda tpng i usao u atpl.
U pon ti se promasaj povecava. Do kraja godine ima jos 15x pon.
U 2022 jos 52 komada.
Raketa je tek krenula sta ima veze ako se nisi prvi ukrca.
Nismo ni mi a vidi srece.
Nemoj biti kao ovi na slici.
Bolji ti je drugi pogled😉😁
-
bravo marine, biti će nešto od tebe! ako i nisi.... duša boli, a srce plače!
kada sam prije 5-6 mj napisao da sam izašao iz tpng sa min minusom, i max ful ušao u atpl bilo je drvljem i kamenjem.
-
Krenut ce i tpng (tankeri) kada se posloze zvijezde pa cemo kupovati a sada je atpl (dry bulk) puno bolji izbor.
-
kada sam prije 5-6 mj napisao da sam izašao iz tpng sa min minusom, i max ful ušao u atpl bilo je drvljem i kamenjem.
Zar niste na SPAN-u napisali , da je većina uvik u krivu...?! Malo ste kontradiktorni...a u ATPL ne ulažem(pokoji sitni trejd i to je to), jer ne volim sektaška ulaganja, tu razum kaže pa-pa.
-
Trenutno mi je ATPL najveca pozicija sa 25% udjela u portfelju...stalno je trejdam, ali pazim da nikad ne bude preko 30%...
Inace sam dosta disperziran i nikad nemam manje od 10 dionica u portfelju...
Najsigurnije se osjecam u ATGR i KODT...tu bi mogao (i mislim da hocu) docekat mirovinu...inace volim i ADPL, ali trenutno ne...
Zadnjih mjesec dana poprilicno sam kupovao OPTE i LKPC...
A cekam i rasplet SPAN-a...
Eh da, ubacio sam i 6% portfelja u TPNG...uskoro ocekujem sezonalni rast vozarina i euforiju/drukanje da krecu tankerasi stopama bulkova i kontenjera...
-
Postoji prag kad čovjek izgubi svaki kredibilitet i nitko ga više ne doživljava.
-
Postoji prag kad čovjek izgubi svaki kredibilitet i nitko ga više ne doživljava.
Ah ta vječita čovjekova potreba da bude prihvaćen, makar na vlastitu financijsku štetu. Nekako sam uvjeren da veliki dio ljudi ovde ne misli, ni ne piše ono što stvarno rade,a to malo govori o klimi na forumu i sitnom kokošarenju.
-
Zar niste na SPAN-u napisali , da je većina uvik u krivu...?! Malo ste kontradiktorni...a u ATPL ne ulažem(pokoji sitni trejd i to je to), jer ne volim sektaška ulaganja, tu razum kaže pa-pa.
ako vas baš zanima.... u atpl sam počeo postepeno ulaziti sredinom ožujka prije velike većine drugih. prosjek mi je 228,50 kn. i da... u ovoj situaciji sa velikom maržom sigurnosti mogu bez brige progutati da sam u krivu!! kao i ostala većina.
atpl i jdpl mi trenutno čine 35% dioničkog portfelja na zse i mirno čekam daljnji razvoj događaja.
-
-
Po priči ovdje kao da netko ima 200k, netko 500k, netko milijun-dva-tri-pet kuna u Atpl-u samom.
Ne vjerujem u tu priču. Ili ste svi totalni hazarderi ili zaj...
U mene izloženost brodarima 9%, a kod jednog kolege s foruma koji je mrvicu bogatiji od mene cca 7%. A oba uglavnom u NMM.
Strašim se ući u veći rizik od toga. Jer uvijek može krenuti nizbrdo koliko god trenutna situacija bila sjajna.
2008. na ljeto sam stvarno imao 60% sve imovine u Atlantskoj i Tankerskoj i veselo gledao kako mi brodovi zarađuju.
Samo je ta imovina bila sitna kao i moje znanje te iskustvo u to doba.
BDI je bio sjajan kao i BDTI i sve se raspalo za 2 mjeseca.
-
kako je onda padalo tako je sada i raslo ali sada se neće raspasti tako naglo jer su okolnosti bitno drugačije...međutim, evidentni su snažni indikatori da naglo narasle cijene vozarina, uz sve ostalo u covid krizi, predstavljaju veliki problem naručiocima i isporučiteljima roba i dobara kao i samom globalnom gospodarstvu a normaliziracijom stanja i riješavanjem problema radi kojih su nastala "uska grla" u brodarskom prijevozu svakako je za očekivati korekciju a zatim i uslijed expanzije novogradnji vjerojatnu višegodišnju stagnaciju.
mišljenja sam da je to-to za sada i da ovaj nagli rast vrijednosti vozarina ipak samo trend, tržišna reakcija sektora uzrokovana neravnotežama i inflatornim pritiscima te naglim oporavkom narudžbi uslijed zastoja uzrokovanih covid režimom i kojemu će kada se popune zalihe i uspostavi redovito funkcioniranje i opskrba gospodarstava vrlo skoro, možda čak još i ove godine, svakako doći kraj.
-
Po priči ovdje kao da netko ima 200k, netko 500k, netko milijun-dva-tri-pet kuna u Atpl-u samom.
kolega, svako malo me neugodno iznenadite! znam da niste od jučer, ali svejedno.
a i vi bi se iznenadili koliko je ulagača sa foruma već blizu skupu vaših zadnjih cifri. pa nije ovo dućen sve po 10 kuna!!
i objasnite mi molim vas, kakav je hazard biti sada u atpl!!?? a u stranim brodarima nije!!?? po meni je veći hatzard ne biti u atpl pogotovu. jdpl i ulpl su malo drugačije priče sa većom neizvjesnošću. ali zato i omogučuje i nadprosječne prinose.
-
Ne vjerujem u tu priču. Ili ste svi totalni hazarderi ili zaj...
U mene izloženost brodarima 9%, a kod jednog kolege s foruma koji je mrvicu bogatiji od mene cca 7%. A oba uglavnom u NMM.
Strašim se ući u veći rizik od toga. Jer uvijek može krenuti nizbrdo koliko god trenutna situacija bila sjajna.
2008. na ljeto sam stvarno imao 60% sve imovine u Atlantskoj i Tankerskoj i veselo gledao kako mi brodovi zarađuju.
Samo je ta imovina bila sitna kao i moje znanje te iskustvo u to doba.
A cuj, meni su svi brodari pocetkom godine bili cca 50% jer su bili ubijeni, pa sam dvojio dali da jos pojacam bas zbog sektorske diverzifikacije, nesto sitno optime sam prebacio nazalost, trebao vise, ali zbog sigurnosti nisam, jbga.
Sad su mi brodari na 80% portfelja nakon rasta i logicno bi bilo opet sada diverzificirati, ali tesko da cu to napraviti uz sve ovo sta se desava ili ce se desavati u narednom periodu. Jednostavno ne vidim tko mi u sljedecih par kvartala ili godinu, dvije moze vise narasti. Brodari jos nisu ni narasli ozbiljno, nego su prije bas brutalno pali s razlogom zbog povjesno niskih vozarina, pa sam i kupovao hazarderski 😂
-
U uljuđenom se svijetu takve transakcije dogovoraju u uredima brokera, a ne izlaže se na marketu
Zaba- 1321 dionica na 61,80 i 1872 na 62 kn, nude se na prodaju
Na Adrisu 1540 komada na 420 kn
A dečki moji, tako se ne prodaje
Nakon početnog entuzijazma jutros Crobex je uzeo stanku, da odluči kuda će
Po običaju, nikud
-
zloćka daj se skuliraj!! i ne sramoti se.
nalozi od 120 kilo kn (pa nek budu i dolari) se dogovaraju u svijetu!!?? pa i ova adrisova kaj si navela! čim budu izložene, odmah nestanu!! blokovi na podravci su sigurno dogovoreni.
gdje ti to vani trguješ? na nasdaqu ili na našdolcu?
-
evo jedna zanimljivost, informatički i financijski nepismena, a ima milijune, pa od kuda majku mu, ovi članci isto su sumnjivi
-
Hm.
Kažu ljudi koji su imali, imaju , velike količine nečega, da nije rijetkost da ih brokeri nazovu, i pitaju da li bi prodali paket ?
Ili kupili.
To ovdje, kod nas, na našoj bari
-
e, moj kolega Moller...pa kako od kuda, pa m2 dubrovnik okolica je od 200 eur pa si računaj, konovale još i više a što je nekada bilo imati po koji hektar neplodnog kamenjara na kojemu su samo ovce i koze mogle pasti a danas je to skuplje od zlata...baba prodala nevistin dolac i eto ti par milja
-
evo jedna zanimljivost, informatički i financijski nepismena, a ima milijune, pa od kuda majku mu, ovi članci isto su sumnjivi
Kako došlo, tako ošlo....obično to tako ide. Uostalom zato među bogatašima i ne dominiraju oni koji su bogatstvo nasljedili, već oni koji su ga sami stekli.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k
- zlocesti