Ovo je tek pocetak tijedna i pada se, za koji dan ce biti jos i gore. Vijesti oko korone su sve gore, tek je kulminiralo. Krenut ce padati EU SAD burze a mi cemo ih preteci u punom trku..
Komentari trgovanja na burzi - LIVE
-
-
-
Ovdje si prije samo par minuta drugačije pričao.
pa i dalje tvrdim isto, ne ženim se za dionice ne brini. to prepuštam teškim kockarima.
Ok ali čemu onda bacati priče tipa "Čuo sam..." kao babe uz kavu ako istovremeno priznaješ da kupuješ. Što bi drugo mogao biti motiv za takve priče? Ne bi trebalo dolijevati ulje na vatru tamo gdje panike ionako ima previše.
-
bio sam tu
Preživjeli rusku krizu relativno bezbolno , preživjeli 2008./2009. s teškim posljedicama , preživjeli Agrokor dobro okrznuti , a kod korone konačno je proradilo nagomilano iskustvo i izašli iz ZSE gdje se moglo na info o prvom koronašu kod nas , a iz DAX i DJI prošli tjedan . Amen 😂
Kolega Manu , zbog čega dislajk na ovaj post ? Nisam tašta i ne hranim svoj ego lajkovima nepoznatih ljudi , samo sam podijelila svoje iskustvo duže od 20 godina na burzama jer teška vremena su pred nama pa ako moj post bude koristan i samo jednom forumušu zaslužuje barem da se suzdržite od bilo kakve ocjene.
-
Koliko se može razabrati, u ovim "corona" vremenima postoje forumaši, i ne samo oni, čiji je pristup optimističan, buffetovski: "Buy when there's blood in the street, even if the blood is your own".
S druge strane, postoje oni koji smatraju da se treba kloniti ulaganja u dionice te držati cash, čini mi se u daleko većem broju.
U situaciji kada je toliko nepoznatih nepoznanica oko virusa, priklonio sam se ovim drugima, a kada krene preokret ne vidim problem uskočiti u vlak. Sada mi se to čini rizičnim, možda griješim, možda doista propuštam priliku života.
Na kraju, umjesto Buffeta, prikladnijim mi se čini Hemingway: "Nijedan čovjek (kompanija) nije otok, sasvim sam za sebe, svaki je čovjek dio kontinenta, dio Zemlje..."
-
Preživjeli rusku krizu relativno bezbolno , preživjeli 2008./2009. s teškim posljedicama , preživjeli Agrokor dobro okrznuti , a kod korone konačno je proradilo nagomilano iskustvo i izašli iz ZSE gdje se moglo na info o prvom koronašu kod nas , a iz DAX i DJI prošli tjedan . Amen 😂
Kolega Manu , zbog čega dislajk na ovaj post ? Nisam tašta i ne hranim svoj ego lajkovima nepoznatih ljudi , samo sam podijelila svoje iskustvo duže od 20 godina na burzama jer teška vremena su pred nama pa ako moj post bude koristan i samo jednom forumušu zaslužuje barem da se suzdržite od bilo kakve ocjene.
Zbog ovoga Amen na kraju koji je bio bespotreban i potpuno izokrenuo smisao posta. Inače bi lajkao.
-
pa i dalje tvrdim isto, ne ženim se za dionice ne brini. to prepuštam teškim kockarima.
Ok ali čemu onda bacati priče tipa "Čuo sam..." kao babe uz kavu ako istovremeno priznaješ da kupuješ. Što bi drugo mogao biti motiv za takve priče? Ne bi trebalo dolijevati ulje na vatru tamo gdje panike ionako ima previše.
ok kolega imaš pravo ali isto tako imam pravo pitati jel još netko čuo što i ja upravo... žena me sili da idemo u Lovran jer da ide karantena, ne da mi se kod punice pa sam brže bolje htio čuti jel to ona mene pr.a ili šta.
-
Da je burzu nekako oprati sapunom.
-
Danas i nije toliko "crno" kako sam ocekivao.
Drzim se po strani od trgovanja (cash cuvam), a i od komentara, jer ne zelim opet u "kut na kukuruzu klecati"
-
Ovo je tek pocetak tijedna i pada se, za koji dan ce biti jos i gore. Vijesti oko korone su sve gore, tek je kulminiralo. Krenut ce padati EU SAD burze a mi cemo ih preteci u punom trku..
pa burze već odavno padaju....
-
"čuo sam" jest relikt prošlosti, kojem će tek korona zabiti čavao u lijes. Naime dok je birtija bila početna točka širenja vijesti u Hrtvatske paraobavještajne zajednice, sve je još nekako funkcioniralo. Sada, kada se populacija ovisna o procjenama iz birtije istjerana iz birtije, ostaje im samo nešto kukavnih FB grupa.
Do 2008. Birtijaški obrazac plasiranja vijesti funkcionirao je i na investicijskim forumima no onda je kriza potamanila birtijašku populaciju.
Sada se svaka vijest obrće i prevrće 5x. Ako vratimo birtijašku populaciju dijonicama, možda se vrati i stari način komunikacije, mada sumnjam, jednostavno ga je, kao relikt socijalizma, pregazilo vrijeme, pa se paraobavještajci, barem u mom okružju bespomoćno češu jer ih svi gledaju ko budale.
-
-
"čuo sam" jest relikt prošlosti, kojem će tek korona zabiti čavao u lijes. Naime dok je birtija bila početna točka širenja vijesti u Hrtvatske paraobavještajne zajednice, sve je još nekako funkcioniralo. Sada, kada se populacija ovisna o procjenama iz birtije istjerana iz birtije, ostaje im samo nešto kukavnih FB grupa.
Do 2008. Birtijaški obrazac plasiranja vijesti funkcionirao je i na investicijskim forumima no onda je kriza potamanila birtijašku populaciju.
Sada se svaka vijest obrće i prevrće 5x. Ako vratimo birtijašku populaciju dijonicama, možda se vrati i stari način komunikacije, mada sumnjam, jednostavno ga je, kao relikt socijalizma, pregazilo vrijeme, pa se paraobavještajci, barem u mom okružju bespomoćno češu jer ih svi gledaju ko budale.
Ne čujem dobro https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet…-2021/10096402/
-
A, ne, ne, krivo si shvatio, ovaj gore naslov je izvučen iz novinarskih pobuda.
Epidemija je gadna, no pročitaj članak još jednom. Virus će ostati u populaciji.
Postoje virusi koji su među ljudima od vijeka i pamtivjeka!
Vrlo je moguće da će COVID 19 trajati maltene vječno!!!!!!!!!
/neki virusi su istrebljeni i postoje samo u laboratoriju/
-
-Virus ce proci kao sto prolazi u kini.
sada je prilika za jeftino kupiti.
evo rivijera je na -45% sto znaci da dogodine morete biti u plusu 90% + divka od 5% na trenutnu cijenu.
ko zna zna a ko ne zna dva.
-
Ja ne znam zašto se većina ovdje čudi.
Već prošle godine bilo je naznaka da kriza dolazi.
Ostati u dionicama bilo je kockanje, a prije svega pohlepa.
Puno puta sam upozoravao da prodate dionice dok su još na vrhu.
Ja sam prodao sve prošle godine.
Prije jeseni nemojte ni gledati burzu za kupnju.
Gomilanje gubitaka nema smisla.
I da, nekretnine su zakon.
Naročito kad ih na vrijeme utopiš.
Za razliku od dionica nekretnine će i dalje rasti jer je novac jeftin, a biti će još jeftiniji.
Jer će se broj ljudi sposobnih za kredit drastčno smanjiti.
Lp,
i čuvajte novce. Po mogućnosti u nekoj jačoj valuti (ne dolar i euro)
-
Kake ti nebuloze pišeš....pa prvo će ti nekretnine pasti...i to sigurno tvoje ako imas uopće....
I bio bi red da padnu nektretnine...
A dionice su prve pale i oprve su budu oporavile...tak to ide
-
Nekretnine ce pasti samo 40-50%, a dionice vise. To je tako. Pa bilo je skoro tako i 2008.
-
-
Ja ne znam zašto se većina ovdje čudi.
Već prošle godine bilo je naznaka da kriza dolazi.
Ostati u dionicama bilo je kockanje, a prije svega pohlepa.
Puno puta sam upozoravao da prodate dionice dok su još na vrhu.
Ja sam prodao sve prošle godine.
Prije jeseni nemojte ni gledati burzu za kupnju.
Gomilanje gubitaka nema smisla.
I da, nekretnine su zakon.
Naročito kad ih na vrijeme utopiš.
Za razliku od dionica nekretnine će i dalje rasti jer je novac jeftin, a biti će još jeftiniji.
Jer će se broj ljudi sposobnih za kredit drastčno smanjiti.
Lp,
i čuvajte novce. Po mogućnosti u nekoj jačoj valuti (ne dolar i euro)
Znači ti si prošle godine znao da dolazi virus, pravi si nostradamus, pa kažeš novac je jeftin pa zbog toga nekretnine će rasti a dionice padat!!?? Pa ako je jeftin to gura sve gore,. Nije te bilo odavno i za.... š odmah na startu
-
Kake ti nebuloze pišeš....pa prvo će ti nekretnine pasti...i to sigurno tvoje ako imas uopće....
I bio bi red da padnu nektretnine...
A dionice su prve pale i oprve su budu oporavile...tak to ide
Prvo nekretnine nisu prvo pale već dionice.
Drugo meni je uopće smiješno da netko piše o dionicama jer sada imamo borbu za život, odnosno da što manje naših sugrađana oboli i umre.
Na nekakvu poslovnu aktivnost možezš zaboraviti sljedećih 4 mjeseca, a onda treba minimalno 3-4 mjeseca da se opskrba tržišta stabilizira.
Naravno, tada smo već negdje u 10-11. mjesecu.
I to samo pod uvjetom da stavimo virus pod kontrolom (cjepivo), odnosno da ne mutira.
Trebali bi biti nervozni zbog virusa, a ne glupi dionica.
Novci kako dođu tako prođu.
Nekretninu ćeš uvijek moći prodati.
Dionicu firme koja propadne baš i ne.
Lp
-
Stvarno nemaš pojma o ničemu....2008 ti je bio u Zg m2 ...cc 2500 Eura do 3000 Eura.
a onda je pao na 1000-1600 m2 si mogao kupovati stanove u centu ZG !!!!!!!
Toliko da znaš.
A sad ti pričaj bajke o nekretninama
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-