Imao sam cast/srecu poslije faksa raditi u velikoj multinacionalki gdje je vecina managementa bila iz stranih zemalja. Nije mi tad bilo jasno zasto tu nema domacih ljudi, sad godinama kasnije je sve jasno... Nama kao drustvu trebaju ljudi koji ce ici van, steci iskustvo i vratiti se na top pozicije. To ne ide preko noci
Komentari trgovanja na burzi - LIVE
-
-
-
ovo crveno sam istaknuo
ja bih stavio protupitanje: za što točno da se naši menađeri obrazuju?
koji to imamo visokotehnološki proizvod, k tome izvozni, za koji se trebaš školovati?
pa kod nas pola ekonomije živi na sinekurama i vezama (poslovi s Holdingom i državom) a pola živi od rente (prodavanje sunca na moru i kobasica na Adventu), ostalo što valja i što se stvorilo nije ionako na burzi
ponavljam, već sam dosadan sam sebi: dr. ekonomije, političari, crkveni kler - svi redom 'štede' u ciglama i mortu
u kojoj imovinskoj kartici političara ima AAPL ili ADPL?
kad pitam frendove jel bi ulagali u dionice odgovor je 'pa to treba pratiti, to je teško, moraš se obrazovati... i biti up to date'
eto sve vrli VSS-ovci koji btw rade po državnim firmama, školama i lokalnim monopolima
jel Podravka nakon Vegete izbacila proizvod te kvalitete i profitabilnosti?
ne znamo mi bolje!
pa dobro ste istaknuli.
a nagradu za Poduzetnika godine je dobila upravo škola za edukaciju (budućih) menadžera
vjerujte mi, ni većina ostatka u pravom realnom sektoru nije ništa bolja (znam iz prve ruke, jer sam se nagledao svakakvih ugovora, a neki su čak bili pisani i grafitnom olovkom (ne kemijskom) u par rečenica na bloku od firme 🤦
-
Danas ponovo Đuro u fokusu...
-
Imao sam cast/srecu poslije faksa raditi u velikoj multinacionalki gdje je vecina managementa bila iz stranih zemalja. Nije mi tad bilo jasno zasto tu nema domacih ljudi, sad godinama kasnije je sve jasno... Nama kao drustvu trebaju ljudi koji ce ici van, steci iskustvo i vratiti se na top pozicije. To ne ide preko noci
Ne treba, ima u dijaspori izuzetnih, obrazovanih, iskusnih ljudi koji su vjerojatno spremni doći i pomoći, ali se njima ne dozvoljava niti blizu doći jer su konkurencija domaćim mačorima nenaviklim na kapiatalizam i pošten rad.
ima jedan naš diplomat koji je 91. došao u hrvatsku iz australije i pokušao omogućiti da dođu ljudi iz inozemstva, ali mu je poručio predsjednik vlade da to više niti ne spominje...
ukratko, naše društvo ne želi odmak od socijalizma i nije spreman na pravo i pošteno poduzetništvo
-
bumbar - i to je onda točno ono što možemo očekivati od uspješnosti poslovanja izlistanih vrijednosnica na ZSE. Svjestan toga osobno se time ne zamaram jer kužim da realno tu ne mogu napraviti ništa, ali to ne znači da ne postoje prilike da se i u takvim okolnostima ne može nešto zaraditi (ili izgubiti).
Sve će se to s vremenom mijenjati, ali koliko će ta tranzicija trajati i u kojem smjeru će ići je nemoguće procijeniti. Ali plakati i kukati na time po mojem iskustvu ne daje previše rezultata, ali aktivno tražiti rješenja koja za nas osobno drže vodu - itekako ima. E sada koji i kakav put odaberemo (osobno i društveno) takva će nam biti i daljnja sudbina. Pasivno, aktivno, pošteno, nepošteno - sve ima svoj razvoj put i kraj. A trenutno stanje je točno u skladu s onim što smo kao društvo odabrali ili prihvatili da je takvo kakvo je.
-
bumbar - i to je onda točno ono što možemo očekivati od uspješnosti poslovanja izlistanih vrijednosnica na ZSE. Svjestan toga osobno se time ne zamaram jer kužim da realno tu ne mogu napraviti ništa, ali to ne znači da ne postoje prilike da se i u takvim okolnostima ne može nešto zaraditi (ili izgubiti).
Sve će se to s vremenom mijenjati, ali koliko će ta tranzicija trajati i u kojem smjeru će ići je nemoguće procijeniti. Ali plakati i kukati na time po mojem iskustvu ne daje previše rezultata, ali aktivno tražiti rješenja koja za nas osobno drže vodu - itekako ima. E sada koji i kakav put odaberemo (osobno i društveno) takva će nam biti i daljnja sudbina. Pasivno, aktivno, pošteno, nepošteno - sve ima svoj razvoj put i kraj. A trenutno stanje je točno u skladu s onim što smo kao društvo odabrali ili prihvatili da je takvo kakvo je.
potpuno se slažem.
naše društvo u odnosu na npr. zapadne države EU je kao siromašek koji ide za njihovim zaprežnim kolima...ne traži niti ravnopravnost, ne traži uvažavanje, niti se trudi da nešto više postigne, uvijek je zadovoljan kad mu bace neku kosku ili pljesnjivu kobasu, odbace nekoliko plastičnih boca...mrmlja u sebi o nekoj pravici i pjeva još hrvatska ni propala
i naše društvo tu vidi svoj maksimum i ne trudi se za više
-
Nazalost nam je to u genima. Kao i sto nitko u nasem drustvu koji nije proveo jedno vrijeme vani ili putovao okolo to ni ne vidi kao problem. Tesko je izbiti povijest iz nasih kolektivnih glava.
-
Kako oživjeti Zagrebačku burzu? Rumunjska je primjer koji bismo mogli slijediti
QuoteOživljavanje lokalnih tržišta kapitala moglo bi se postići i kroz međusobno povezivanje, čime bi ona mogla postati atraktivnija velikim ulagačima, što bi donijelo i veće promete. Zagrebačka burza prije par godina preuzela je Ljubljansku burzu, a sada je i InterCapital lansirao ETF-ove, odnosno fondove čijim dionicama se trguje na burzama, s time da će jedan svojim ulaganjima biti fokusiran na slovensko a jedan na hrvatsko tržište
“Što se tiče ETF-ova, mi smo lansirali dva ETF-a na Zagrebačkoj burzi – jedan koji prati hrvatski indeks CROBEX10 a drugi koji prati Slovenski indeks SBITOP. Tako investitori na Zagrebačkoj burzi mogu dobiti izloženost najboljim hrvatskim i slovenskim kompanijama na jednostavan i transparentan način.
QuoteRumunjska bi mogla biti primjer koji bi i Hrvatska mogla slijediti, ako želi razviti tržište kapitala. Naime, Rumunji su kroz javnu ponudu dionica fonda koji sadrži državnu imovinu privukli sve svjetske institucionalne investitore koji ulažu u tržišta u razvoju i tako razvili lokalno tržište kapitala.
Njih kao primjer ističe i Silvija Kranjec. “Pored značajno više likvidnosti u odnosu na Zagrebačku burzu, atraktivnost rumunjskog dioničkog tržišta odraz je i relativno visokih dividendnih prinosa listanih kompanija, primamljive sektorske zastupljenosti i novih uvrštenja kompanija na burzu”.
-
...dostići Rumunje..nije li to malo preambiciozno?
-
naše društvo u odnosu na npr. zapadne države EU je kao siromašek koji ide za njihovim zaprežnim kolima...ne traži niti ravnopravnost, ne traži uvažavanje, niti se trudi da nešto više postigne, uvijek je zadovoljan kad mu bace neku kosku ili pljesnjivu kobasu, odbace nekoliko plastičnih boca...mrmlja u sebi o nekoj pravici i pjeva još hrvatska ni propala
Sve savršeno točno. Stečevina socijalističkog mentalnog sklopa koji je imao nekih svojih pozitivnih momenata, ali je u cjelini napravio ogromnu štetu jer sad imamo ovu čudnu kombinaciju kapitalizma na soc. temeljima - što kaže LodeRunner ugrađeno u gene i dok se to prirodnim putem nekako ne razriješi nema značajnog i realnog napretka. Bolno za gledati, ali što je tu je. Nemamo drugog izbora nego i u tome svemu tražiti funkcionalna riješenja jer dok smo živi to nekako moramo rješavati.
Stranci o kojima govorimo su imali drugačiju sudbinu, ali nitko od njih tko se predao kuknjavi isto nije ništa riješio - samo oni koji su se primili posla unatoč svim problemima i iskušenjima. Čisto za primjer Kostelići nikada ništa ne bi postigli da nisu stisnuli zube i potpuno se predali onome što im je bio cilj. Cijena toga je strašna kada se pogleda njihovo zdravlje (totalno uništeno), ali oni su svjesno preuzeli taj rizik i danas je njihovo prezime nalazi na vrhu svjetskih postignuća kojeg su si zadali kao cilj. Da li to ima smisla - to mora svatko za sebe procijeniti.
Mislim da je jasno na što ukazujem - mi iz ovoga nećemo izaći bez poprilično problema i muka koje na tom putu treba izdržati. Osobno i kao društvo. I to je tako. Recimo osobno sa uvijek za to da se bilo kome tko ima problema pomogne, ali tako da ga naučiš pecati ribu, a ne stalno davati milostinju da unedogled živi od tuđe pomoći. Preuzmi odgovornost za svoju sudbinu ili trpi druge nema u okvirima ovakvog modela života koji sada imamo na ovoj planeti. Učenje, rad, prilagodba i evolucija ili nestanak treće nema.
-
-
jedva cekam vlakic na slpf-u
Kolega kvart mi je skrenuo pozornost, pošto očekujemo ponudu tj. Iznos
dobro čitajte da se ne zeznete s brzopletim klikom...
S druge strane netko zlonamjeran može pokrenuti vlakić s izmišljenom informacijom,
3pl check evritin'
-
Agram - nestala struja, pa trenutno prebacuju na alternativni izvor energije (kako kazu).......i potrajati će.......
-
Ima li još netko problema sa agram traderom ili samo meni na mobu ne radi?
-
Ima li još netko problema sa agram traderom ili samo meni na mobu ne radi?
Vidi pod komentari.......nestala im struja......spajaju alternativni izvor energije......do tada - ćorak.....
-
Meni na kompu ne radi
-
aaaaaaaaaaaaaand we are bak
-
aaaaaaaaaaaaaand we are bak
....not yet.......(moji nalozi i dalje vise u zraku)......
-
Evo. Proradio agram.
-
Meni isto pola sata rikavela ali sad sve u redu.
-
Da li to možda NB prelazi u Ingru - sinergija (ako tko pamti 2010 i Đurino preuzimanje Ingre)
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SPAN (SPAN d.d.) 2.4k
- LodeRunner