1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• harpun
  • February 13, 2020 at 11:19 AM
  • 1
  • 273
  • 274
  • 275
  • 840
  • toluen
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,665
    • October 29, 2020 at 7:46 PM
    • #5,461

Znate što, čitam vas povremeno kad stignem i crkavam od smjeha, eto ako ništa barem nam je forum živnuo ovih dana i prepun je humora iako atmosfera na burzi više liči na sprovod ZSE. Humor je zadnja brana od ludila i dobar pokazatelj da zdrave pameti ne fali. Di ćeš bolje od toga.

I neka je - ima u jednom staaarom partizanskom filmu na samom kraju izreka - "Živjeće ovaj narod". Kako god to trenutno izgledalo - biti će to sve dobro kad sve ove nevolje jednom prođu. Vidjeti će te. Jer dok je živa glava na ramenima - sve je moguće, a kad više nije - pa onda to ionako više nije naša briga. Dakle nemamo se za što sikirati.

:thumbup::):thumbup:

• hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,009
    • October 29, 2020 at 10:46 PM
    • #5,462

nije da se hvalim al danas sam i ja bio humorističan ali sad imam neki info koji baš i nije humorističan.....čak je i suprotan od najava po medijima ali navodno je velika mogučnost za novi lockdown u lijepoj našoj i to več od 02.11.....e sad, da li je to patka puštena da budemo oprezniji ili će tako i biti vrlo brzo saznat ćemo uskoro......prerpostavljam da sve ovisi o brojkama novih slučajeva ali i o tome što nije u brojkama nego u realnom stanju naših bolnica koje očito ne stoje najbolje.....s obzirom na najave politike i gospodarstvenika o tome da novo zaključavanje nikako nije dobro za nas proporučam oprez, mada naravno svak za sebe odlučuje i kretanje burze teško je predvidjeti.....

• hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,009
    • October 29, 2020 at 11:24 PM
    • #5,463

obriso post.....bolje mir.....

• Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • October 30, 2020 at 12:18 AM
    • #5,464

Ne znam sto ce biti naravno. Ali mislim da pad nece biti gori od onog u ozujku. Tada je neizvjesnost bila veca.

Cini mi se da je u velikoj mjeri histerija i panika posljedica medijskog pumpanja. Katastrofe se dogadjaju samo u medijima.

Da, ima puno zarazenih, ali smrtnost je i manja nego na proljece. Dolazi zima i biti ce hladno kao i uvijek do sada. Svake godine u svijetu puno ljudi umre od gripe. Nije se nikada dizala histerija zbog toga. Tako da sve to ne razumijem

• ZSEZSE
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    401
    • October 30, 2020 at 12:53 AM
    • #5,465
    Quote from hugh

nije da se hvalim al danas sam i ja bio humorističan ali sad imam neki info koji baš i nije humorističan.....čak je i suprotan od najava po medijima ali navodno je velika mogučnost za novi lockdown u lijepoj našoj i to več od 02.11.....e sad, da li je to patka puštena da budemo oprezniji ili će tako i biti vrlo brzo saznat ćemo uskoro......prerpostavljam da sve ovisi o brojkama novih slučajeva ali i o tome što nije u brojkama nego u realnom stanju naših bolnica koje očito ne stoje najbolje.....s obzirom na najave politike i gospodarstvenika o tome da novo zaključavanje nikako nije dobro za nas proporučam oprez, mada naravno svak za sebe odlučuje i kretanje burze teško je predvidjeti.....

Ma samo čekaju sa se cvijeće za groblja proda.šteta cvijeća.😱

• komot
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,346
    • October 30, 2020 at 6:57 AM
    • #5,466
    Quote from hugh

I jam tak nešt čul, ali ta informacija je rekla kazala, neka faca iz vlade je navodno od nekog seljaka kupovala krumpir i pajceka jer da je iduči tjedan lockdown

• fond300
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    240
    • October 30, 2020 at 7:09 AM
    • #5,467

https://money.cnn.com/data/premarket/

Sudeci po futersima ne pise nam se dobro danas.

• hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,009
    • October 30, 2020 at 7:29 AM
    • #5,468
    Quote from komot
    Quote from hugh

I jam tak nešt čul, ali ta informacija je rekla kazala, neka faca iz vlade je navodno od nekog seljaka kupovala krumpir i pajceka jer da je iduči tjedan lockdown

Zaboravio je kupit aalatu pa kad ponovo navrati recite seljaku da ga zamoli da se podmetne na bid jel futurezi izgledaju loša a čim je on iz vlada znači da para ima....

• deny_09
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    540
    • October 30, 2020 at 7:29 AM
    • #5,469

Čekamo dno, koje bi moblo biti...🤔

• Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • October 30, 2020 at 7:42 AM
    • #5,470
    Quote from komot
    Quote from hugh

Idem onda radije po toilet papir i germu a maknuti se od dionica.

• hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,009
    • October 30, 2020 at 7:43 AM
    • #5,471
    Quote from Marielena

Ne znam sto ce biti naravno. Ali mislim da pad nece biti gori od onog u ozujku. Tada je neizvjesnost bila veca.

Cini mi se da je u velikoj mjeri histerija i panika posljedica medijskog pumpanja. Katastrofe se dogadjaju samo u medijima.

Da, ima puno zarazenih, ali smrtnost je i manja nego na proljece. Dolazi zima i biti ce hladno kao i uvijek do sada. Svake godine u svijetu puno ljudi umre od gripe. Nije se nikada dizala histerija zbog toga. Tako da sve to ne razumijem

Slažem se s vašim mišljenjem o histeriji i medijima i vijesti niti na radio i tv-ne mogu ni čut jel svake kreču s brojem zaraženih.....no sve to jako utječe na ekonomiju ......mi smo jako ovisni o turizmu i svemu naslonjenog na to, a s obzirom i na najave o skorom cjepivu isto tako dolaze i one da se ni do kraja 2021 stvari neče vratiti na neko staro normalno.....i meni je na neki način "ta corona" kolokvijalno rečeno bezveze ali buduči da trgujemo na burzi moramo ju uzeti za ozbilnjo više nego nošenje maski u birtiji......

• Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • October 30, 2020 at 8:28 AM
    • #5,472

Slazem se kolega. Mi ovdje utjecaj korone na ekonomiju moramo shvatiti ozbiljno.

Ja otpocetka gledam koje sektore treba izbjegavati a koji bi cak u koroni mogli i profitirati.

Gledajte, kada krene neka panika na burzi sve tone. Burze su iracionalne. Recimo kao ova vijest da Njemacka ide u lockdown. Iako se tu nista spektakularno ne dogadja. Zatvaraju ionako poluprazne kafice i restorane na 4 tjedna. U Irskoj su vec jedno vrijeme i zatvoreni.

Ali kada prodje panika ce se to smiriti. Nauciti cemo zivjeti i sa novonormalnim.

• toluen
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,665
    • October 30, 2020 at 8:36 AM
    • #5,473

U čemu je razlika između naše logike kod investiranja od života? Zapravo je nema. Kada racionalan čovjek krene u neku investiciju prije odluke provjeri sve dostupne informacije i čini to hladne glave bez nepotrebnih emocija (naročito negativnih). I onaj tko napravi dobru analizu može prilično dobro znati na čemu može što očekivati - dakle procijeniti rizike. Ako to ne napravite - onda vas sve može iznenaditi nespremne i baciti u razne nevolje.

Pitam se po čemu se naš ostali život razlikuje od toga?

Ako smo racionalni po ničemu jer isto ćete sve što vas zanima proučiti sa svih strana i onda odabrati ono za što mislite da je najbolje za vas i one do kojih vam je zaista stalo. No rizici uvijek postoje i neprekidno se pojavljuju situacije koje nas razvlače na sve moguće načine. To nas ne bi trebalo iznenađivati jer je to zapravo sasvim normalna pojava i dio života. Stoga i krize bilo koje vrste kada zakucaju na vrata mogu biti dočekane na različite načine - nespremno uz paniku ili pak smirene glave i procjenu što nam je u datom trenutku činiti. Rješenja uvijek postoje ako smo na to spremni i smireni inače imamo dojam da izlaza nema.

Ova situacija koja nas sada čeka više nije novost jer smo već prošli kroz jedan krug stoga svi znamo otprilike što možemo očekivati od onog što dolazi i na to se odgovarajuće i na vrijeme pripremiti. I to smo već trebali napraviti

inače problemi ne ginu. Neki jesu neki nisu, a oni koji nisu naučiti će lekciju na bolan način. A možda i neće - to je jednostavno tako.

Panika dolazi iz činjenice da ljudi iz raznih razloga rade loše procjene ili ne žele preuzeti osobnu odgovornost za to što se ponašaju nemarno i prema sebi i svojoj okolini i opet je sve to upravo ona slika koju gledamo da se manifestira u okolini u kojoj živimo. A pogrešne procjene stvari u koje ulazimo (posao, odnosi, bilo što) u kriznim situacijama postanu očite i kada postane jasno da ono što smo planirali može postati štrik oko vrata - eto opet istog stanja u kojem se nalazimo i kao pojedinci i kao čitavo društvo.

Panika, histerija, strah... da li nam to realno pomaže? Nimalo jer nijedna od tih reakcija neće krizu umanjiti nego samo još više pogoršati. Zato kažem da je humor zapravo odgovor zdravog razuma na sulude situacije i dobro je kad postoji jer smo inače stvarno u gabuli.

Čitav problem oko bilo koje krize se zapravo nalazi u nama i načinu kako se prema svemu odnosimo. Mnogi nikada to neće razumjeti i to nažalost nije samo njihov problem nego i naš osobni jer svi ovisimo jedni o drugima na ovaj ili onaj način.

Naravno postoje situacije koje je nemoguće predvidjeti, ali statistički gledano one su rijetke. Covid kriza nije više nikakva novost i predstojeći mogući lockdown je isključivo odgovornost onih koji nikako ne poštuju prirodu ponašanja virusa i kako se ona može izbjeći ako smo imalo racionalni. Ali očito nismo stoga je trenutna situacija takva kakva je pa oni koji to vide i znaju pretpostaviti kamo to vodi onda već odavno rade odgovarajuće korake da ih ta kriza što manje dohvati.

Danas možemo očekivati na ZSE Black Friday s popustima do 70% - crni humor da netko ne bi pomislio da mi se to sviđa. Ali što je tu je. Za one koji su u kešu - uživancija, a za onde druge - baš i ne. A možda sve prođe mirno - sve je moguće.

• Miron
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    258
    • October 30, 2020 at 9:22 AM
    • #5,474
    Quote from deny_09

Čekamo dno, koje bi moblo biti...🤔

Gdje je još dno kolega. Velika većina dionica je pri ATH još uvijek, govorim o vani naravno.

Kod nas usra.o kao i uvijek, ravna crta.

Valjda vam je jasno da tu nikada neće biti značajno bolje od ovoga. Ili neka pripajaju ili nešto treće.

Kao da imaš voćnjak raznovrsnog voća i veliki izbor ili imaš samo jedno stablo sa uglavnom natrulim jabukama.

Ovo potonje je naša burza.

Vani isto nije niti malo lagano, ali je veći izbor. Točno se vani vidi djelovanje algoritama koji su brutalni posebno na CFD zbog poluge koja multiplicira i strah i gubitak, ali i dobit.

Vani su bull sharkovi koji zbog puno love koju drže lako mjenjaju smjer kretanja, a sve prema algoritmu.

• deny_09
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    540
    • October 30, 2020 at 9:38 AM
    • #5,475

Slažem se kolega ima do dna jos puno (cca 3200 ili 2700 osobna procjena za S&P) posebno na US marketu. Ali ljudi vani su na većem stupnju razvoja nego mi. Njima burza služi za zarađivanje, a korekcija im dođe kao kiša kod nas usred ljeta. Mi smo još na stupnju razvoja u kojemje bolje da susjedu krepa krava nego da zajedno idemo naprijed. Nasa burza je samo odraz stanja i razmišljanja u našem društvu, i tu nema pomoći dok ne dođu neke nove generacije, a za to treba vremena.

• deny_09
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    540
    • October 30, 2020 at 10:02 AM
    • #5,476

A štednja građana sve veća i veća....

• Roki
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,524
    • October 30, 2020 at 10:05 AM
    • #5,477
    Quote from mikromakrto

Naša burza je odraz gospodarstva, ništa više. Gdje smo danas u odnosu na stanje prije 5, 10, 15 ili 20 godina?

Osobno, mislim da se nismo puno pomaknuli pa tako i Crobex pleše.

Isti problemi su danas kao i prije 20 godina, isti ljudi ih pokušavaju riješiti na isti način.

Einsteinova definicija gluposti ovdje dolazi do izražaja.

Ovo treba uokvirit za sve ove što kukaju kakva nam je burza! Ovo je razlog zašto je takva kakva jest, ak ti se ne sviđa odi van pa trejdaj, tko te drži ovdje!

• Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • October 30, 2020 at 10:12 AM
    • #5,478

Drzi se Croby.

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • October 30, 2020 at 1:21 PM
    • #5,479
    Quote from barbosa

ina- gubitak u prv. 9 mj. 1,054B kn...no gud...

biti će vrijeme prikupiti čahure i polako napuštati ovaj cirkus, Marić diže proračun na 158mlrd. zdravstvo puca po šavovima, ljudi padaju s nogu, ali jok uhljebe otpuštati, božićnice traže sindikati jer vele sve će se to potrošiti u Hrvatskoj i vrlo brzo vratiti u proračun, ma odlično, onda im treba povećati barem na 5000kn, to će ispasti još bolje za državu,

što se tiče Ine, što tu treba reći, Mađari isisali što se dalo i sada može Ćorić da im to otkupi i rješava gubitke, čudo da već nisu kupili

• accountant
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,156
    • October 30, 2020 at 1:49 PM
    • #5,480

otvaram ova kvartalna izvješća... jedno za drugim

k'o da prebirem po crvljivom grahu: sve puno rupa, malo toga jestivo i probavljivo

jad i bijeda!

skupit ovo novčeka kaj je ostalo i preko bare

• 1
    • 273
    • 274
    • 275
    • 840

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. INGR (INGRA d.d.) 1.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:06 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 10, 2025 at 10:16 AM
    2. Odgovora
      1.9k
      Pregleda
      822k
      1.9k
    3. All

May 10, 2025 at 10:16 AM
    1. JDOS (ADRIATIC OSIGURANJE d.d.) 279

• Cicija
      • February 26, 2020 at 8:56 PM
      • Dionice
      • Cicija
      • May 10, 2025 at 9:24 AM
    2. Odgovora
      279
      Pregleda
      106k
      279
    3. Muzakus

May 10, 2025 at 9:24 AM
    1. MDKA (Medika d.d.) 823

• harpun
      • February 14, 2020 at 2:16 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 9, 2025 at 9:18 PM
    2. Odgovora
      823
      Pregleda
      301k
      823
    3. Skribi

May 9, 2025 at 9:18 PM
    1. ARNT (Arena Hospitality Group d.d.) 455

• harpun
      • February 14, 2020 at 9:30 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 9, 2025 at 8:20 AM
    2. Odgovora
      455
      Pregleda
      182k
      455
    3. Sheki

May 9, 2025 at 8:20 AM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • May 8, 2025 at 3:16 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.8M
      10k
    3. accountant

May 8, 2025 at 3:16 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• INGR (INGRA d.d.)

All May 10, 2025 at 10:16 AM
  • JDOS (ADRIATIC OSIGURANJE d.d.)

Muzakus May 10, 2025 at 9:24 AM
  • MDKA (Medika d.d.)

Skribi May 9, 2025 at 9:18 PM
  • ARNT (Arena Hospitality Group d.d.)

Sheki May 9, 2025 at 8:20 AM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

accountant May 8, 2025 at 3:16 PM
  • BCIN (BC Institut d.d.)

KitoLovac May 8, 2025 at 2:39 PM
  • Što smo danas tržili

dionicar May 8, 2025 at 12:33 PM
  • SPAN (SPAN d.d.)

All May 7, 2025 at 8:13 PM
  • LKRI (Luka Rijeka d.d.)

goranlagea May 7, 2025 at 10:52 AM
  • SNBA (Slatinska Banka d.d.)

jurexx May 6, 2025 at 9:22 PM

Popularne Teme