Ovaj pad burzi nikako se ne može upoređivati sa padom 2008 godine. To su dvije potpuno različite situacije. Tada su bankrotirale mnoge svjetske banke a cijene nekretnina u cijelom svijetu bile napuhane kao baloni.
Kod nas je nedugo zatim krenulo propadanje firmi, nestašica keša, kamate na oročene depozite su bile i do 5 - 6%.
A trenutno je sasvim druga situacija. Većina FI za 2019 raznih firmi nikad bolja, keša kao u priči, pune banke i čarape. Kamata na oročenja nikakva, negdje čak i negativna.
Nitko više ni na forumu ne analizira godišnja financijska izvješća koja su sva redom više nego odlična.
Što se tiče korone i straha od širenja i to će se uskoro stabilizirati. Utrka je između mnogih farmaceutskih tvrtki koja će prva izbaciti djelotvorno cjepivo ili lijek. Tu je velik novac u pitanju, i ne bi me začudilo da i nekoliko farmaceuta u isto vrijeme izbaci svoja cjepiva.
Novac ne da spavati, pa mislim da mnogi liječnici koji rade na tome doslovno ni ne spavaju.
Sve u svemu za sada ne vidim neke veće razloge za pad domaće burze jer mi smo ionako svjetlosnim godinama zaostajali za stranim burzama koje su istini za volju zadnjih mjeseci rasle na nerealnim osnovama pa se sada korigiraju. Tu korekciju je dodatno ubrzala i ova histerija oko virusa. Doći će to ubrzo na svoje zdrave temelje.