Evo vlakića na dlkv.....
nije vlakić, tek se zagrijavaju motori a onda...
Evo vlakića na dlkv.....
nije vlakić, tek se zagrijavaju motori a onda...
Onda natrag na 7 kn...😁
.......... Trading Economics
US stocks pared some of their early losses in afternoon trading on Tuesday but remained on track to close lower for the first time in four days amid renewed concerns over the novel coronavirus pandemic. Prospects of more fiscal aid lifted sentiment over the last couple of sessions, but investors started getting anxious about the Presidential election in November. Meanwhile, all eyes will be on tonight's Trump-Biden first televised debate
Vani će danas crvenit, tako kažu vijesti i futuresi. Nema nekog posebnog razloga, preslaguje se market i dalje.
pozitivna vijest postoji, povjerenje potrošača u USA je dobro, veće od očekivano pozitivnog, pa bi to značilo i povjerenje u helikopterski novac.
Meni je znakovito da se o pandemiji i dalje priča kao normalnoj i nesvršenoj činjenici.
Nema prevrtanja vijesti o cijepivima.
Nema više čudesnog lijeka p0put Dexamethasona (!).
Tako kod nas očekujem stenjanje na niskim prometima. Tko stisne, tko istisne...Tako.
Zviijzde neće biti nit brodari, nit Optima, nit Vlen. Možda Dlkv (u bilo kojem smjeru).
Na DLKV ćete gledat Crew Dragon Falcon 9.
Sad dok hoću mijenjati mob, seebiz a i ostalo radi ko raketa? Na tomatu.
https://www.vecernji.hr/biznis/ivan-sa…ju-eura-1433588
Eto, kad "ugledna profesorica", s "uglednog fakulteta", kaže da mali nemaju šta raditi na burzi i da bi trebali sve dati "iskusnim fond managerima", što više i očekivati?
Eto, kad "ugledna profesorica", s "uglednog fakulteta", kaže da mali nemaju šta raditi na burzi i da bi trebali sve dati "iskusnim fond managerima", što više i očekivati?
Ja od iskusnih fond managera jedino kupujem😅
zašto tako komentirate?
gospođa dobro rezonira: mnogi od tih malih ulagača se zaista ne bave ulaganjem kako bi trebalo, da prouče fundamente ili TA, ovisno kako i na temelju čega trgujete, nego trguje po principu 'palo je, mora to gore...'
doduše meni uopće nije jasno trgovanje po TA ukoliko nisi profesionalac i da ti je to kruh, jer u protivnom iziskuje jako puno vremena pred 'malim ekranom'
ali ako napraviš domaću zadaću, proučiš neku dionicu, fundamentalno i k tome proučiš i sentiment tržišta spram nje, i tek tada odlučiš da je to ujedno i tvoje ulaganje, tvoj pick, i ako nisi vremenski vezan za taj novac tako da on ima vremena odraditi za tebe rast od 20, 30 ili 100%, u suprotnom se ostaviš toga
i radije ići- u kladaru! i tamo ima dobrih kombinacija za nestrpljive
Apsolutno stoji da mnogi mogu izgubiti, mnogi i izgube.
Nekad dobiješ, nekad naučiš...
Ali apsolutno je neprihvatljivo da profesorice iz te branše govori kako se ne bi trebalo ulagati na burzi.
Čemu onda i njeno radno mjesto, čemu radno mjesto njenih kolega?
Nek se godišnje izbaci jedan fond manager i mirna bosna
Profesorica Marijana Ivanov smatra da velikoj većini malih ulagača koji se ne bave profesionalno financijama i ulaganjima nije mjesto na burzama jer ulaganje na burzi cjelodnevni je posao u kojem se treba baviti stanjem i analizom svojih ulaganja. Ako već ulažu u dionice, za njih je bolje da ulažu indirektno, preko investicijskih fondova, mirovinskih fondova, koji imaju profesionalne menadžere koji često trguju
E moja profesorice, jesu tvoji fond manageri, mirovinci imali petice kod tebe?
Cjelodnevni posao kaže? Pa što su institucionalni igrači napravili od zse je komatozno, što sad ona hoće reći da neki fond manager ima posla 8 sata???
Sa HR tržištem je gotov za 5 min.
Da li su njezini odlikasi kupovali Dlkv po 250, a prodavali po 3.8 kuna?
Sifra, kupuj skupo, prodaj jeftino.
PBZ je prije nekoliko godina imao tzv. Dollar fond na kome se od 2011. do 2015. godine moglo uz minimalni rizik i na rastu US$ uz četiri klika miša i praćenjem trgovine devizama zaraditi ogroman novac.
Nekoliko puta smo se žestoko spominjali jer su mi zabranjivali kupovinu uz ispriku “neefikasnosti tržišta”, što je uvreda inteligencije i na nivou isprike Ivice u osnovnoj školi! Tržište devizama je opće poznato kao jedno od najefikasnijih tržišta na svijetu a PBZ je upravo osnovao taj Fond Kako bi sa tudjim novcima zaradjivao novac! Uvjeren sam da su isto radili mnogi u banci isto kao i ja ali da nisu imali zabrana kao mi ostali. Ako se dobro sjećam u tom fondu je u 2015. godini bilo 133 Mio Kn. a fond menageri su za cijelu godinu ostvarili prinos od 1,1%
Kada bih sa toliko novca ostvario tu dobit ja bih od sramota sa 22 Kata Zagrebtowera skočio kroz prozor!
Te ili naredne godine PBZ je iznenada promijenio pravila igre i umjesto obračuna po srednjem tečaju počeo primjenjivati kupovni i prodajni tečaj što je ukupna razlika od 6%. Koliko mi je poznato HANFA je upozoravala na prevaru / jednostrani raskid ugovora ali kao obično kod nas vuk je pojeo magare i svu ribu a dobit je završila u Italiji i tajnim računima negdje daleko!
Poslije žustre rasprave i uvreda na moj račun izašao sam iz fonda a dollar je u to vrijeme počeo slabiti.
Zaključak: Jedino što je sigurno u fondu je naknada koju menageri redovno uzimaju.
Toliko o fondovima !
.
Profesorica Marijana Ivanov smatra da velikoj većini malih ulagača koji se ne bave profesionalno financijama i ulaganjima nije mjesto na burzama jer ulaganje na burzi cjelodnevni je posao u kojem se treba baviti stanjem i analizom svojih ulaganja. Ako već ulažu u dionice, za njih je bolje da ulažu indirektno, preko investicijskih fondova, mirovinskih fondova, koji imaju profesionalne menadžere koji često trguju
E moja profesorice, jesu tvoji fond manageri, mirovinci imali petice kod tebe?
Cjelodnevni posao kaže? Pa što su institucionalni igrači napravili od zse je komatozno, što sad ona hoće reći da neki fond manager ima posla 8 sata???
Sa HR tržištem je gotov za 5 min.
Još jedna u nizu od nebitnih kojima je dan medijski prostor... Sutra ćemo čitati opservaciju Ave Karabatić o ulaganju na TK
Ja od iskusnih fond managera jedino kupujem😅
gledaj to da oni opet to kupe od tebe!
Dodatno na temu fondovi -
Ovo je aktualno i vrh prevare:
Preuzimanje Karlovačke banke:
... dionice denominirane, a već su prije u kapital prebačeni i dijelovi štednje klijenata koji su imali hibridne, štedno-investicijske proizvode, s klauzulom da se, u slučaju da banka ima potrebu, dio štednje može prebaciti u dionice. Za to su dobivali nešto veću kamatnu stopu na depozit. Banka je iskoristila svoje pravo da zbog takve “potrebe” dio depozita pretvori u dionice, a onda tim dionicama – smanji vrijednost.
. Zbogom pameti!
Živjela HNB i HANFA!
.
to je ona koja je godinam sa bagom zagovarala slabljenje kune radi kakti neke konkurentnosti
WB je prve dionice kupio sa 12. godina i kaže da je kasno počeo. koji je to razred osnovne škole? profesorica si te svoje štreberske diplome može mačku o rep objesiti.
to je ona koja je godinam sa bagom zagovarala slabljenje kune radi kakti neke konkurentnosti
Ne priča ona to slučajno i bez veze! Maknut što više ulagača malih velikih, nije bitno, oslabit burzu, da bi se i dalje kupovalo i preuzimalo što jeftinije , to je poanta svega
Dobar dan i dobrodošli u Raiffeisen mirovinski fondovi financijske pismenosti .......tako počinje video ...... pa što bi drugo mogla reči nego ne ulažite na burzi samostalno jer vam je to rizično već se prepustite u iskusne ruke ( Raiffeisen )fond menadžera .😀
Znatiželjna sam da li je ove savjete o investiranju podijelila besplatno ili je naplatila od Raiffeisen fond menadžera. .