1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• harpun
  • February 13, 2020 at 11:19 AM
  • Robinhood
    Početnik
    Reakcija primljeno
    2
    • September 11, 2020 at 6:45 PM
    • #4,741
    Quote from komot

Pa evo mogu za početak staviti osnov svog porfelja, ove koje imam u tragovima neću navoditi.

Medika, Pevex, Cros-p-a, Tshc i Vlen. To je 5. Kad osjetim da je trenutak, pickovi će mi biti: Adpl, Adrs, Zaba, Ikba. Ako dođe do veće korekcije u obzir dolaze i turisti Arena, Plag i Rivp. Kodt, atgr i podr su isto dobre firme i dionice, ali trenutno cijena nije preatraktivna za ulaz, a teško da će pasti. Banke i turiste po meni čeka veliki (nadam se privremeni) pad dobiti ili gubici te bi slijedom navedenog moglo doći i do značajnog pada cijene. To bi bila dobra prilika za ulaz ako se pruži.

Svidja mi se vas portfelj.I ja cekam ove dionice koje su vama na cekanju.Koliko jos cekati za njihovu kupnju?

• komot
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,346
    • September 11, 2020 at 7:54 PM
    • #4,742

Učini me vidovitim, ja ću tebe bogatim. Ne znam ni sam. Tržišta vani su bila pregrijana i bez korone. Toliko godina bez recesije i rasta burzi diljem svijeta su jednostavno prizivala korekciju. I geopolitička situacije nije stabilna i puno scenarija je moguće. S druge strane, likvidnosti nikad nije bilo ko danas, i kamatne stope su minimalne i to održava ove cijene preko bare. Zasad još čekam, ne vjerujem u V oporavak.

• Sheriff
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,290
    • September 11, 2020 at 8:28 PM
    • #4,743

Sve to stoji, ja mislim da bi mozda 1% ljudi se okladilo da nakon March low, 6 mjeseci kasnije bude ATH. Prema tome burza je odradila V shape recovery. To je nepobitna činjenica. BDP kaska za burzom ali su i prijekcije 2021/2022 rast i povratak na pred korona vrijeme (govorim o USA na sto se referiras).

Dakle V shape je odrađen, da li ce biti W to cemo vidjeti. Kako nitko nije ni ovo predvidio, svi smo diskreditirani govoriti sa sigurnošću kako ce biti dalje. Ide u sferu debelog pogađanja.

Discrepancy između burze i bdp-a je nikad viđen. Jasno je zašto onda burzu i tagiraju kao špekulativno mjesto, naricito u doba ovakve volatilnosti.

• komot
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,346
    • September 11, 2020 at 8:33 PM
    • #4,744

Upravo zbog te diskrepancije o kojoj govorite ja još čekam. V shape je odrađen na burzi preko bare, ne i u gospodarstvu. Ja sam mislio na gospodarstvo. Ipak bi trebala postojati korelacija, mada se danas čini da je sve poludjelo.

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • September 11, 2020 at 8:52 PM
    • #4,745
    Quote from Sheriff

Sve to stoji, ja mislim da bi mozda 1% ljudi se okladilo da nakon March low, 6 mjeseci kasnije bude ATH. Prema tome burza je odradila V shape recovery. To je nepobitna činjenica. BDP kaska za burzom ali su i prijekcije 2021/2022 rast i povratak na pred korona vrijeme (govorim o USA na sto se referiras).

Dakle V shape je odrađen, da li ce biti W to cemo vidjeti. Kako nitko nije ni ovo predvidio, svi smo diskreditirani govoriti sa sigurnošću kako ce biti dalje. Ide u sferu debelog pogađanja.

Discrepancy između burze i bdp-a je nikad viđen. Jasno je zašto onda burzu i tagiraju kao špekulativno mjesto, naricito u doba ovakve volatilnosti.

nije neki izvor, ali zanimljivo je

https://www.index.hr/clanak.aspx?id=2212135

• PoAskuBidu
    Student
    Reakcija primljeno
    70
    • September 11, 2020 at 9:25 PM
    • #4,746
    Quote from Ivana7
    Quote from komot

Ako malo pročešljamo zse, naći ćemo 10 - 15 zdravih firmi i jeftinih dionica u koje bih uvijek radije uložio nego u napuhani nasdaq, za koji smatram da nije najbolji, uložit u barem 10 dionica. A to je i više nego dovoljno za jedan portfelj malog ulagača.

- gospon Komot ako vam nije teško pa da nabrojite tih 10 dionica.

- toliko da ponovimo gradivo.

- možda koju od tih 10 nisam primijetila.

Realno ljudi što nas dobro čeka u budućnosti na ZSE? Da li se vidite na ZSE 10 godina od danas. Ja priznajem da se ne vidim tu i hvata me lagana panika jer sam od ove burze godinama živio dosta dobro, puno bolje nego da sam godinama radio za prosječnu Hr plaću. Međutim nisam siguran da sam dobro napravio. Bliži se četrdeseta a nama pomalo ZSE kopni, sve je manje izdanja, nova ne dolaze... još par godina će biti nekih valova na par dionica ali realno sve je manje prilika. Tko ima pravi posao ne mora paničariti i ZSE mu uvijek može doći kao neki posao sa strane gdje može malo pojačati kućni budžet ali nama koji od ovog živimo, a znam da nas nešto ima, ne znam kako ćemo dalje za par godina. Da smo neka normalna zemlja sa normalnom burzom gdje bi nam bio kraj a ovako smo teška banana i ne vidim što nas može pokrenuti. Realno imamo desetak dobrih firmi i još desetak špekulativnih koje su na izdisaju. Čemer i jad na žalost. Molim komentare kako vidite ZSE za 5-10 godina od danas. Hvala. ?(:thumbup:

• komot
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,346
    • September 11, 2020 at 9:36 PM
    • #4,747

A gledajte, uvijek vam preostaje izbor zaposlit se. Ako ste ispod 40 još uvijek ste mladi, a posla ima. Savjetujem vam da upišete za keramičara u pučkom otvorenom učilištu.

• fajrvol
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    461
    • September 11, 2020 at 9:42 PM
    • #4,748

Stvarno dobro pitanje gdje će biti ZSE za 5-10 godina od danas!?! Problem je što je općenito u našem Hrvatistanu proizvodnja na minimalnim vrijednostima dok cvjeta uvoz i trgovina (kupi tuđe i prodaj za malo više). Moje razmišljanje, ako ZSE za par godina ne bude na nekom nivou prebacit se na strane burze. Ali uglavnom Europa, Amerika mi je luda tamo se ne usudim trenutno ni pomišljati. Gospodarstvo u banani trenutno a oni ATH.

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • September 11, 2020 at 9:51 PM
    • #4,749
    Quote from PoAskuBidu

Realno ljudi što nas dobro čeka u budućnosti na ZSE? Da li se vidite na ZSE 10 godina od danas. Ja priznajem da se ne vidim tu i hvata me lagana panika jer sam od ove burze godinama živio dosta dobro, puno bolje nego da sam godinama radio za prosječnu Hr plaću. Međutim nisam siguran da sam dobro napravio. Bliži se četrdeseta a nama pomalo ZSE kopni, sve je manje izdanja, nova ne dolaze... još par godina će biti nekih valova na par dionica ali realno sve je manje prilika. Tko ima pravi posao ne mora paničariti i ZSE mu uvijek može doći kao neki posao sa strane gdje može malo pojačati kućni budžet ali nama koji od ovog živimo, a znam da nas nešto ima, ne znam kako ćemo dalje za par godina. Da smo neka normalna zemlja sa normalnom burzom gdje bi nam bio kraj a ovako smo teška banana i ne vidim što nas može pokrenuti. Realno imamo desetak dobrih firmi i još desetak špekulativnih koje su na izdisaju. Čemer i jad na žalost. Molim komentare kako vidite ZSE za 5-10 godina od danas. Hvala. ?(:thumbup:

iskreno, ja nas vidim u bull marketu, možda i prije nego što mislimo.

a i država će morati opet ići u privatizaciju radi rupe u proračunu.

fondovi će napokon morati odriješiti kesu, jer će im prinosi postati mizerni zbog očajnih kamata na obveznice.

trebalo je preživjeti ovaj period od Sanadera na ovamo, s par radosnih razdoblja.

očekujem još jednu jaču korekciju, a onda će nam dionice postati dirt cheap.

bit će prilika i za dugoročne i za trejdere.

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• Krokodil
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    132
    • September 11, 2020 at 10:00 PM
    • #4,750

Ja se slažem sa st-brajom

• Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • September 11, 2020 at 10:01 PM
    • #4,751

Tako je kolega Brajo. Burza na ZSE ima velike prilike i biti ce ih.

• Krokodil
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    132
    • September 11, 2020 at 10:06 PM
    • #4,752

Ali prvo rasprodati ovo što je poraslo i mirno čekati novi bull. Mnogi su još po 100-200 % u plusu u građevinarima.

• naim
    Guest
    • September 12, 2020 at 8:43 PM
    • #4,753
    Quote from PoAskuBidu
    Quote from Ivana7

- gospon Komot ako vam nije teško pa da nabrojite tih 10 dionica.

- toliko da ponovimo gradivo.

- možda koju od tih 10 nisam primijetila.

A ti ne smiješ vani trgovati?

Ili ne znaš engleski?

• naim
    Guest
    • September 12, 2020 at 8:49 PM
    • #4,754
    Quote from st-brajo
    Quote from PoAskuBidu

fondovi će napokon morati odriješiti kesu, jer će im prinosi postati mizerni zbog očajnih kamata na obveznice.

trebalo je preživjeti ovaj period od Sanadera na ovamo, s par radosnih razdoblja.

Display More

Ti nas vidiš u bull marketu?

Ma daj, a na temelju kojih to racionalnih, fundamentalnih ili tehničkih pokazatelja/procjena?

S kojom to robom? I u kojem roku?

Mislim da je institucionalna industrija po pitanju lokalnog equitya mrtva. Možda da se ujedine lokalni marketi na Balkanu pa se napravi neka regionalna burza sa pedesetak do stotinjak zanimljivih i dovoljno likvidnih papira (kod nas se ne može složiti ni jedinstvena platforma unutar istog vlasnika burzi - Zagreb i Ljubljana). Ovako, kako to trenutno izgleda nema šanse za bull Market kakve poznaju razvijeni marketi.

• kupoprodajnik
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,095
    • September 12, 2020 at 10:05 PM
    • #4,755

Nije sve tako crno, doci ce i kod nas rast, do nekih 2000 bodova, mozda i vise, iduce godine vjerovatno nesto, za dalje cemo vidjeti.

Ali da rasta kao vani nema to je jasno. Postoji samo igranka napucavanja stecajusa. I kad koja dodje na red.

• Parica
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    3,765
    • September 12, 2020 at 10:30 PM
    • #4,756
    Quote from naim
    Quote from st-brajo

Display More

Ti nas vidiš u bull marketu?

Ma daj, a na temelju kojih to racionalnih, fundamentalnih ili tehničkih pokazatelja/procjena?

S kojom to robom? I u kojem roku?

Mislim da je institucionalna industrija po pitanju lokalnog equitya mrtva. Možda da se ujedine lokalni marketi na Balkanu pa se napravi neka regionalna burza sa pedesetak do stotinjak zanimljivih i dovoljno likvidnih papira (kod nas se ne može složiti ni jedinstvena platforma unutar istog vlasnika burzi - Zagreb i Ljubljana). Ovako, kako to trenutno izgleda nema šanse za bull Market kakve poznaju razvijeni marketi.

Display More

Kroz 5 godina doci ce bikovi na svoje zbog odnosa ponude i potraznje. Sve ce bit manje dionica, a dio kapitala iz stednje ce se alocirat na burzu...

I da, mislim da cemo se spojit sa slovenskom burzom kad udemo u eurozonu i da ce to bit pravi okidac za zdravi rast...

U tom razdoblju ocekujem i jaci val privatizacije, mozda i neki IPO...pa cak i pocetak nekih konkretnih reformi...

Ako se kuglica zakotrlja, opet cemo probiti sve realne targete jer takvi smo, neumjereni u svemu...

• PoAskuBidu
    Student
    Reakcija primljeno
    70
    • September 14, 2020 at 8:08 AM
    • #4,757

Hvala na razmišljanjima, vidim podosta optimistično, dugoročno uopće nisam optimist po pitanju ZSE ali bih volio da vi budete u pravu.:thumbup:

• ZSEZSE
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    401
    • September 14, 2020 at 9:13 AM
    • #4,758

Jedino pravilo ulaganja na ZSE je ulaži u dionicu koja košta ispod 5 kn (Đuro, Dalekovod, Ingra) dobit ćeš duplo, probaj uložiti u nešto što bi imalo smisla-shvatit ćeš da nema smisla.

• Sinner99
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    327
    • September 14, 2020 at 9:19 AM
    • #4,759
    Quote from ZSEZSE

Jedino pravilo ulaganja na ZSE je ulaži u dionicu koja košta ispod 5 kn (Đuro, Dalekovod, Ingra) dobit ćeš duplo, probaj uložiti u nešto što bi imalo smisla-shvatit ćeš da nema smisla.

Ako uložiš u pravom trenutku, ima smisla. Prije par mjeseci imao si ERNT i KODT po 1000kn, KOEI po 450, VLEN po 5, HT 150... ima smisla.

• toluen
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,665
    • September 14, 2020 at 10:05 AM
    • #4,760
    Quote from ZSEZSE

Zapravo i nije bez smisla, samo se kosi s logikom. No to je poznata pojava na burzama gdje je raspoloženje Mr Marketa vrlo teško točno pogoditi. Građevinci i Đuro rastu na ime nekakvih očekivanja, ali i zato što cijena na ovim "sitnima" psihološki izgleda prihvatljivo niska pa onda kao ne može to jako pasti. Ljudi su prirodno skloni tražiti manji rizik-veću dobit iako taj rizik realno on nije ništa manji u ovom slučaju nego kada bi se ulagalo u stvarno fundamentalno dobre vrijednosnice, no takva je percepcija.

Stoga Medika i ostale koliko god bile trenutno povoljne na ovim cijenama izgledaju zapravo "opasno" u slučaju pada pa nisu toliko ni pristupačne ni atraktivne. Pa onda tu fali i likvidnost i ne može se brzo uteći kad krene zlo i naopako što još više potencira ovu razliku u afinitetu prema određenim vrijednosnicama.

Također uzmimo i činjenicu da veliki broj onih koji trguju dionicama vjerojatno ni ne znaju dovoljno u što zapravo ulažu (znam po sebi) nego u puno situacija idu najčešće po osjećaju (to će sigurno rasti/padati) i to je rezultat koji vidimo na burzi.

Tako da je ova trgovina zapravo s te osnove razumljiva iako nema fundamentalnu ni logički racionalnu podlogu.

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. Što smo danas tržili 6k

• harpun
      • February 15, 2020 at 11:11 AM
      • Dionice
      • harpun
      • June 13, 2025 at 12:59 PM
    2. Odgovora
      6k
      Pregleda
      2.3M
      6k
    3. Kayser Sose

June 13, 2025 at 12:59 PM
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.3k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • June 13, 2025 at 12:55 PM
    2. Odgovora
      3.3k
      Pregleda
      1.5M
      3.3k
    3. Zvjezdani

June 13, 2025 at 12:55 PM
    1. MDKA (Medika d.d.) 833

• harpun
      • February 14, 2020 at 2:16 PM
      • Dionice
      • harpun
      • June 13, 2025 at 11:06 AM
    2. Odgovora
      833
      Pregleda
      308k
      833
    3. bjane

June 13, 2025 at 11:06 AM
    1. IG (ING-GRAD d.d.) 91

• Confused 1
      • Avx
      • February 20, 2025 at 4:08 PM
      • Dionice
      • Avx
      • June 12, 2025 at 11:59 AM
    2. Odgovora
      91
      Pregleda
      33k
      91
    3. All

June 12, 2025 at 11:59 AM
    1. SAPN (SAPONIA d.d.) 1.1k

• tizian1
      • February 12, 2020 at 8:49 PM
      • Dionice
      • tizian1
      • June 12, 2025 at 10:41 AM
    2. Odgovora
      1.1k
      Pregleda
      511k
      1.1k
    3. C-man

June 12, 2025 at 10:41 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• Što smo danas tržili

Kayser Sose June 13, 2025 at 12:59 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

Zvjezdani June 13, 2025 at 12:55 PM
  • MDKA (Medika d.d.)

bjane June 13, 2025 at 11:06 AM
  • IG (ING-GRAD d.d.)

All June 12, 2025 at 11:59 AM
  • SAPN (SAPONIA d.d.)

C-man June 12, 2025 at 10:41 AM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

Bokyklc June 11, 2025 at 3:02 PM
  • SNBA (Slatinska Banka d.d.)

MihoMato June 11, 2025 at 2:48 PM
  • PODR (Podravka d.d.)

abc1 June 11, 2025 at 2:04 PM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

mikromakrto June 11, 2025 at 12:26 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

umalo June 10, 2025 at 5:46 PM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,810 Replies, 5 years ago