Današnji je dan spasio Viro
Pogledala sam Atpl, ne izgleda dobro, veliki papiri još nisu dovoljno pali da bi bili zanimljivi,sve skupa, za ugasiti monitor
Pogledala sam Atpl, ne izgleda dobro, veliki papiri još nisu dovoljno pali da bi bili zanimljivi,sve skupa, za ugasiti monitor
to je kupnja u čast sutrašnjeg početka kampanje, inače što se tiče današnje cijene, ne bi se reklo da će gore, mi bi na puno toga bili dobri, ali ta eurupa nas kvari
Tko kaže da u Hrvatskoj nema tvrtki u koje se isplati ulagati? Evo jednog primjera koje jamči povrat na kapital daleko veći od bilo kojeg Blue chipa vani.
Gdje je onaj stručnjak šta je izavio da Pivci kupuju ATPL, pa gdje su nestali Pivci? Šta sad kupuju?
Gdje je onaj stručnjak šta je izavio da Pivci kupuju ATPL, pa gdje su nestali Pivci? Šta sad kupuju?
Na drugom forumu.
Možda kupuju šećer, jer Viro raste, a šećer im treba za čokoladu.
Tko kaže da u Hrvatskoj nema tvrtki u koje se isplati ulagati? Evo jednog primjera koje jamči povrat na kapital daleko veći od bilo kojeg Blue chipa vani.
obzirom na njegove savjetničke i konzultantske te ulagačke sposobnosti, očekivao sam ga u najmanju ruku za glavnog analitičara KABA, ali nije ni ovo loše, samo da mu još oslobode kraljicu konzultanticu pa može i državne ispite prodavati preko firme
viro vrte na prazno tako da se učini primamljiv na ovim razinama i onda kad ga zakucaju do podruma.
Kolega BudFox, to nije nužno tako loše. Ako imate lovu, možete postati suvlasnik nekih prilično dobrih firmi za jako male novce, nešto što prosječan Amer, Japanac, Švabo i ostali civilizovani mogu samo sanjati. Međutim, ako ste "dugoročni" koji je ušao po "fer" cijeni, onda je definitivno razlog za frustraciju...
Znači prosječan Amer, Japanac, Švabo i ostali civilizovani mogu samo sanjati da postanu suvlasnici firmi na ZSE?
Hahahahah, ovo je najbolja fora koju sam čuo zadnjih godina, svaka čast
Prilično sam siguran da firme kao ADPL, HT, RIVP, ADRS, ERNT, KOEI, VLEN bi se tržile 2-3x na NYSE nego trenutno. Možda i više. Dio razloga je pravna nesigurnost, dio nedostatak kapitala, a dio sigurno i teški pesimizam koji vlada kod nas. Ovi vanka mogu samo sanjati da kupe firmu koja dobro radi, ostvaruje dobit i ima P/E ispod 10 (neke i ispod 5 ) kao što se može na ZSE...
A opet, čak ni to vam ovdje ne garantira da ćete na toj firmi zaraditi na razlici u cijeni na kratkom roku u ZSE. Pa se vi mislite...
Znači prosječan Amer, Japanac, Švabo i ostali civilizovani mogu samo sanjati da postanu suvlasnici firmi na ZSE?
Prilično sam siguran da firme kao ADPL, HT, RIVP, ADRS, ERNT, KOEI, VLEN bi se tržile 2-3x na NYSE nego trenutno. Možda i više. Dio razloga je pravna nesigurnost, dio nedostatak kapitala, a dio sigurno i teški pesimizam koji vlada kod nas. Ovi vanka mogu samo sanjati da kupe firmu koja dobro radi, ostvaruje dobit i ima P/E ispod 10 (neke i ispod 5 ) kao što se može na ZSE...
A opet, čak ni to vam ovdje ne garantira da ćete na toj firmi zaraditi na razlici u cijeni na kratkom roku u ZSE. Pa se vi mislite...
zašto vi mislite da ti civilizirani prosječni Amer, Japanac, Švabo ne mogu kupovati firme na izlistane na hrvatskom TK, ako su već tako dobre, mislite da bi oni tek tako propustili priliku da to valja
Prije par godina hit je bila burza Ekvatorijalne Gvineje. Mi smo bili omanji hit tamo negdje 2005.
Možda bi i bili interesantni, no ne zaboravite naše dnevne promete / koji su se p0većali oko 7x zadnji mjesec dva/.
nešto sa toliko prometa vani jednostavno ne zovu burzom.
možda "mijenjačnica dionica"
Kolega BudFox, to nije nužno tako loše. Ako imate lovu, možete postati suvlasnik nekih prilično dobrih firmi za jako male novce, nešto što prosječan Amer, Japanac, Švabo i ostali civilizovani mogu samo sanjati. Međutim, ako ste "dugoročni" koji je ušao po "fer" cijeni, onda je definitivno razlog za frustraciju...
Kao da ga Gažićka plaća
Prije par godina hit je bila burza Ekvatorijalne Gvineje. Mi smo bili omanji hit tamo negdje 2005.
Možda bi i bili interesantni, no ne zaboravite naše dnevne promete / koji su se p0većali oko 7x zadnji mjesec dva/.
nešto sa toliko prometa vani jednostavno ne zovu burzom.
možda "mijenjačnica dionica"
nitko im i ne prezentira našu burzu, samo im se nude nekretnine na Jadranu i unutrašnjosti, da im netko samo objasni kakva ovdje sigurnost vlada na burzi, odmah bi krenuli kupovati, jer kada jednom kupiš, to toliko padne da sigurno ostaješ dugoročno
Kakav narod takva burza.
Gledano čisto po financijskim pokazateljima, neke firme na ZSE su nevjerojatno podcijenjene i to je gola činjenica. Problem za ove "vanka" je u onome što sam već napisao, nema kapitala / prometa na burzi pa kad bi se pojavio jedan veči bik cijena bi brzo otišla prema svojoj realnoj vrijednosti, što smo nedavno vidjeli na primjeru Kraša.
Drugi problem je pravna nesigurnost, što su na svojoj koži osjetili dioničari Agrokora nedavno. Ne mislim da neki jači igrač ne bi mogao izaći na kraj s našim lokalnim kokošarima, ali je pitanje da li mu se daje zaj... s obzirom da ima dobrih prilika i u nekim uređenim tržištima, iako sigurno ne tako povoljno kao ovdje.
Tako da se vraćamo na početak, netko tko ima lovu i strpljenje, definitivno može ovdje nabaviti odlične kompanije za bagatelu, što vanka ne bi bio u prilici. Problem je što postoji mogućnost da će ih uskoro moći kupiti za još veću bagatelu kad vanka krene crvenilo, pa se rijetko tko odlučuje na to, unatoč fundamentima. To vam je čar ZSE, loptamo se firmama s pokazateljima P/E 5-10 da bi zaradili 2% na trejdu, dok oni vanka napucavaju firme s P/E 40 na P/E 50
Ma dajte s kukanjem...prvo ćete vi forumaši prodavati kada i ako vani krene crvenilo a trenutno ne kupujete jer isto čekate... najlakše je kriviti druge a sami isto radite
Kakav narod takva burza.
narod je možda needuciran, ali oprostite nije narod pokrao dioničare na burzi, to su radili narodni izrodi, tako da se ne bih složio s vama
Više je tu kukolja u žitu nego žita.
Bilo bi najbolje da nas pripoje nekoj drugoj burzi ili barem da objedine balkanske burze. Može se zvati EXYUSE. 😂😂
Po prometu opet se prodaju/kupuju bureci&yogurt. Mali švedski stol adpl, gradevinu, i brodovlje. A i turiste. Keš samo za jesti i režije. Mobitel & automobil je od firme😎
čekam opte na 4 i niže
rivp bar 22 i niže
adpl na 130
možda koji zlatnik
kune se ionako još štancaju do 2022...