Izgleda da je pad vani zaustavljen.
Do idućeg puta.
Do idućeg puta.
Do idućeg puta.
Koliko dana ce trebati da se i na Zse to shvati😂
fundamentalno jake dionice kao što su Ddjh,Igh, Ingra su u zelenom dok su stečajuše Ernt, Tpng i Vlen u sasvim lijepom minisu......uvijek je kapital u nesigurnim vremenima najbolje pospremiti u takve jake firme.......
Fundamentalno dobre se čuvaju (akumuliraju) bez pretjeranog dizanja cijena dok traju igre na "stečajušama". A ako i kada i ove jake krenu (u eksponencijalni rast) biti će jasno da treba polako tražiti neke druge oblike zaštite kapitala. Ali pitanje je hoćemo li to ovdje dočekati, ako nas opet ovi preko bare pošteno ne olade. U SAD direktori polako rasprodaju dionice vlastitih firmi i daju naslutiti što slijedi. Kao lastavice kad se pomalo okupljaju na žicama i jedan dan - papa pravac jug.
na VLEN smo čini se 'pojeli' dioničarku Tamaru Duda Pope
lijepo nas je nadijelila
sljedeći tjedan nastavak, danas izgleda da ćemo završiti malo ispod kote 10,00
Do idućeg puta.
Koliko dana ce trebati da se i na Zse to shvati😂
kasno mi palimo za rast
Europski financijski regulator smatra da burzama ubrzo slijedi značajno ‘hlađenje’
Sreća da je i zse pratila rast drugih 😆😆😆
Ameri opet down, prilično strmo
cekam dan kad ce biti vlakic na magmi, e to ce biti slag na tortu ove burze
na taj ste zakasnili, taj je krenuo prvi još dok je bivši ministar ( zamisli i to gospodarstva) prodao igračku naivnoj djeci, mislim po 240kn karta
Ja sam kratko na burzi, ali kada vidim kako su ljudi nekada bili prevareni, niti se ne cudim da danas na Zse nema investitora
Kraj tjedna donio je očekivani pad indeksa na Zagrebačkoj burzi u skladu sa svjetskim kretanjima
Razmisao sam dal da idem pisati velike storije sto pada vani i zasto al kome se to da citati. Nego, glete ovu slicicu od malko prije.
Sve navedene firme su zapravo "tech" sektor. Osim jedne. Jedna proizvodi strample i trenirke.
Tko pogodi zasto je uopce tu dobije srceko. I da, slobodno kasnije ovo u birtiju.
Buyback mehanizam in the USA
https://streberaj.hr/blog/financijs…ju-ne-koristiti
" Čak 50% slobodnih novčanih tokova S&P 500 poduzeća koriste za buyback mehanizme (kojima se nekada umjetno napuhuje) cijenu svojih dionica. A puno te love je dolazilo upravo iz kredita. Kužiš kaj to praktično znači? Poduzeća su kredite 🏦 koristila da bi uložila sama u sebe!
Dobra fora, jel da?
- Dobar dan, mi bi uzeli kredit? - Ulažete u novu tvornicu? - Ma ne, kupit ćemo vlastite dionice. - Nema problema, ispunite ovaj obrazac i stisnite “B” na redomatu!"
"Buyback mehanizmom poduzeće otkupljuje vlastite dionice s burze, čime one postaju trezorske (nemaju pravo glasa), a zbog “umjetno” povećane potražnje za dionicama cijena preostalih dionica poraste."
"Kod nekih zrakoplovnih kompanija se čak po 96% slobodnog novčanog toka ulagalo u buyback. "
https://www.bloomberg.com/news/articles/…-buybacks-chart
https://www.bloomberg.com/news/articles/…-buybacks-chart
"For every $1 the New York-based company has, it owes $72.50 in debt."
Mislim da svi naši dužnici zajedno nemaju takav odnos 1:72,5.
Drugi je to planet za barem 95% burzi na ovom planetu na kojem i naša burza živi.
Objektivno ne bi se trebali zamarati njihovim rastom, jer takav način rasta je nemoguć, osim na njihovom planetu, gdje vrijede druga pravila i drugi fizikalni zakoni.
Trend je zadnjih dana pratiti vanjska tržišta. Stidljivo se spominju bikovi; vix je nizak, budućnosnice oko nule, feeling za osjećaj zajednice je 60:40 za bikove /izvor investment.com/.
ponedjeljak je prpošan dan naspram petka.
S@ druge strane svi čekaju jesenju Kata Klizmu, krai bikovskog stampeda i konačno opravdane jadikovke.
Ako do otvaranja ZSE ostane tako kako je barem neće biti bežanije, što će /meni/ dati vremena za taktiziranje nakon moram priznati mučnog tjedna.
Jeste li primjetili kako su Drukex i Hysterix živnuli?
Da ti se u glavi zavrti....
Danas USA market zatvoren, Labor Day
Dan predaha
Futuresi ne izgledaju obećavajuće, al' možda se do sutra predomisle
Europa je otvorila u prosjeku pola posto plusa.
Stoga, kod nas očekujem jutarnji minus na malim prometima, da izađubovi što su zakasniki izać,potom blago jačanje kupnje oko podneva koji će apsorbirati ove da izađu do kraja.
Zatim slijedi živost na forumu gdje će se natezati optimisti i pesimisti, osobito oko tzv ştečajuša.
dax, cac, ftse svi več u plusu 1%.....jedino naš forum čvrstih ručica drhti.....
Mi smo najpoznatiji pesimisti, mi već danas znamo kako će sutra ameri potonuti
Danas USA market zatvoren, Labor Day
Dan predaha
Futuresi ne izgledaju obećavajuće, al' možda se do sutra predomisle
po otvaranju reklo bi se da je i kod nas Labor Day, a burza nije kolabirala i svi brokeraji rade
Burza nam na respiratoru! Ne mirisi mi na dobro! Povuci cu bome sa bida dosta naloga.
Mislio sam neke papire dokupiti ali previsiko stojim bar mi se tako čini!
danas se očekuje mirno trgovanje, što je sasvim solidno u odnosu na dane kada uopće nije moguće trgovati, vidim iz postova da na forumu ima kolega nedrhtavaca, pa bi bilo lijepo da nam primjerom udaranja po asku pokažu u praksi tu svoju hrabrost, da se nitko ne ljuti
ne trebamo se mi uspoređivati s burzama, gdje u danu proklize na -2% i do kraja dana završe u +1% , nismo mi takvi ratoborni, jer kod nas kada jednom odemo u minus tu se držimo barem 2-3 dana, dok se i najveći drhtavci malo ne ohrabre,
evo ja danas još nisam ništa pipnuo a već bilježim minus, ne svojom krivnjom