Sad će se opet torbarenje uvest
u doba sveopće digitalizacije, natrag na hartije i kupone
Svi u jednu dvoranu i vicemo: kupujemo prodajemo i tak u krug
kao prije sto godina
Sad će se opet torbarenje uvest
u doba sveopće digitalizacije, natrag na hartije i kupone
Svi u jednu dvoranu i vicemo: kupujemo prodajemo i tak u krug
kao prije sto godina
Zar nije onda logično imati više brokera i računa pa kad se ovo dogodi da nema ovakvih problema? Isto kao i bilo što drugo - sigurnost (naizgled) raste s disperzijom rizika pa bile to vrijednosnice, brokeri, stanovi (kad zdrma onda to skužiš), posao, žene, prijatelji. ljubavnice itd.
Problem je onda oko poreza jer je to onda džumbus pri izračunu jer ako trguješ preko dvije brok kuće a na obje si trgovao istom dionicom u nekom trenutku onda ti je to noćna mora.
Display MoreZar nije onda logično imati više brokera i računa pa kad se ovo dogodi da nema ovakvih problema? Isto kao i bilo što drugo - sigurnost (naizgled) raste s disperzijom rizika pa bile to vrijednosnice, brokeri, stanovi (kad zdrma onda to skužiš), posao, žene, prijatelji. ljubavnice itd.
Samo što to onda eksponencijalno sve više košta i onda više ne radiš ništa drugo u životu nego bedinjaš svoje "bogatstvo" da ne daj bože što ne izgubiš. E još samo da mi ovo uleti, pa još samo ovo...znate što kažu što je čovjeka koji ima 100 milijuna na računu? - frustrirani milijarder.
I na kraju opet to sve moraš ostaviti, jer tamo kamo na kraju balade idemo to ne možemo ponijeti sa sobom. Kad dugoročno pogledaš - koji je smisao toga - da se sjećamo kako je nekad dobro bilo imati sve to? Ne znam može li se uživati u sjećanju na jučerašnje ćevape. Zato je prilično korisna vještina naučiti biti radostan doslovno - za ništa. A taj osjećaj je stvar osobnog izbora, a ne životnih okolnosti. Zvuči blentavo i nelogično, ali zaprao je istina.
Paradoksalno ispadne najbolje i najsigurnije je kad nemaš ništa jer onda nemaš što izgubiti niti za čim žaliti. Nikakvo čudo da onda kažu blago siromašnima (duhom) - njihovo je kraljevstvo nebesko - njih ništa to ne sikira. Nego živi što mu život da pa kak ispadne ispadne.
Zato je.eš brokere i pare - uživaj ionako je petak - dan za metak.
Kaj nije četvrtak?
Display MoreDisplay MoreZar nije onda logično imati više brokera i računa pa kad se ovo dogodi da nema ovakvih problema? Isto kao i bilo što drugo - sigurnost (naizgled) raste s disperzijom rizika pa bile to vrijednosnice, brokeri, stanovi (kad zdrma onda to skužiš), posao, žene, prijatelji. ljubavnice itd.
Samo što to onda eksponencijalno sve više košta i onda više ne radiš ništa drugo u životu nego bedinjaš svoje "bogatstvo" da ne daj bože što ne izgubiš. E još samo da mi ovo uleti, pa još samo ovo...znate što kažu što je čovjeka koji ima 100 milijuna na računu? - frustrirani milijarder.
I na kraju opet to sve moraš ostaviti, jer tamo kamo na kraju balade idemo to ne možemo ponijeti sa sobom. Kad dugoročno pogledaš - koji je smisao toga - da se sjećamo kako je nekad dobro bilo imati sve to? Ne znam može li se uživati u sjećanju na jučerašnje ćevape. Zato je prilično korisna vještina naučiti biti radostan doslovno - za ništa. A taj osjećaj je stvar osobnog izbora, a ne životnih okolnosti. Zvuči blentavo i nelogično, ali zaprao je istina.
Paradoksalno ispadne najbolje i najsigurnije je kad nemaš ništa jer onda nemaš što izgubiti niti za čim žaliti. Nikakvo čudo da onda kažu blago siromašnima (duhom) - njihovo je kraljevstvo nebesko - njih ništa to ne sikira. Nego živi što mu život da pa kak ispadne ispadne.
Zato je.eš brokere i pare - uživaj ionako je petak - dan za metak.
Kaj nije četvrtak?
valjda nije dugo, pa ga prebacilo
Promet kao na kiosku.
Stožer je upozorio da bi svi koji trguju na burzi morali staviti maske, evo se virus probio s Hite i na Investor, kašljuca
Sada sam se razotkrio - ja dolazim iz bliske budućnosti i/ili paralelnog svemira. To štošta objašnjava o mojim postovima. Ha,ha. Jet-lag zbog putovanja kroz prostor vrijeme.
Što se tiče Hite - sljedećih 2 tjedna su ključna.
Zar nije onda logično imati više brokera i računa pa kad se ovo dogodi da nema ovakvih problema? Isto kao i bilo što drugo - sigurnost (naizgled) raste s disperzijom rizika pa bile to vrijednosnice, brokeri, stanovi (kad zdrma onda to skužiš), posao, žene, prijatelji. ljubavnice itd.
Problem je onda oko poreza jer je to onda džumbus pri izračunu jer ako trguješ preko dvije brok kuće a na obje si trgovao istom dionicom u nekom trenutku onda ti je to noćna mora.
Eto prilike za programere - napravite aplikaciju koja ovaj probljem rješava. Kako je moguće da danas kraj ove silne mehanizacije i elektrifikacije to još nije riješeno? Neshvatljivo i krajnje neposlovno od strane poduzetnih programera.
Jel vam ta Hita radi više?
Ovo je čudo od prometa!
Ajde imate sreće, šećer se još nije stigao pokvariti.
Jutros razmišljam o nečemu što sam pročitala pred valjda dvije godine. Knjigu negdje odložila, i ne mogu je naći
Harding- Riding the Bear
Piše autor, a nije da ne zna o čemu govori nakon tridesetogodišnjeg skitanja po marketu, da je pri koncu bulla najteže dočekati da Medo stvarno zabrunda
Bol propuštenih prilika.
Kaže i da naš prinos, ako je ulaganje cjeloživotni posao, ne ovisi o prinosu u bullu, nego o tome koliko smo novca u mogućnosti uložiti pri kraju svakog Beara na market
I kaže nam , dok to dočekamo, neka se naprosto pođemo zabavljati negdje drugdje
Koliko traje ovaj Bull ? Dvanaest godina u šusu, nezapamćeno
U ljudskoj je naravi da misli da je sve vječno, al' nije
Ima krasnih papira na zse, i kada ne bi čovjek krajičkom uma pomislio na preokret na vanjskim burzama, čine se dobrom prilikom za kupnju.
Ovo pišem zbog onih mlađih koji nisu prošli niti jedan Bear market, i čini im se da market može samo up, up, up
One jako imućne ni to ne brine, negdje moraju držati novac, pod jastukom neće.......
Kažu da je nakon prvog milijuna sve svima svejedno.
Poštovani, trenutno nismo u mogućnosti zaprimiti Vaš zahtjev. Zahvaljujemo na razumijevanju i molimo Vas pokušajte kasnije.
Caput
ja se malo našalio, ali taj svemirski gravitacijski udar izgleda je dosta toga poremetio, sreća da dolazi svakih 7 mlrd. godina, treba pripaziti idući puta
Eto prilike za programere - napravite aplikaciju koja ovaj probljem rješava. Kako je moguće da danas kraj ove silne mehanizacije i elektrifikacije to još nije riješeno? Neshvatljivo i krajnje neposlovno od strane poduzetnih programera.
Nije problem to izstrikat. Problem je koliko ces ti to platiti.
Jer, stvar treba i odrzavati.
U izradi je već više od godine dana, kakva će to tek bit aplikacija
Vjerojatno kao i digitalno bankarstvo vrhunska.
Prije si autorizirao sve naloge odjednom sad jednog po jednog, da bi radio digitalno moraš doći kod njih u poslovnicu.
Oni i njihove aplikejšn!
kako mislite " da bi radio digitalno moras doci kod njih u poslovnicu" ?
pa kad jednom aktivirate digitalno bankarstvo imate ga zauvijek ne kuzim ?
autorizirao naloge mislite na naloge na burzi ? ja koristim OCT - One Click Trading - nema autorizacije
Kolege.. Evo ovima Kaj Hita ne radi.. da Vas utjesim.. ja nemam strike! 😊😁😎😆
Negdje sam gledao - zadnje ledeno doba je počelo činjenicom da je negdje u Sjevernoj Americi popustila nekakva sedrena barijera i milijuni tona vode iz jezera su se slile u Atlanski ocean, što je zaustavilo Golfsku struju i kao posljedicu imalo više tisuća godina ledenog doba.
Tako je i sa burzom. Ovih 12 godina je prošlo mimo nas, da rasta nismo vidjeli, tek sad smo na pragu prilike da se to možda pokrene u dobrom smjeru, ali vani stvari zaista ne mirišu na dobro. 2008 je slavni Jack Welch (GE CEO) gostujući u RH kada su ga pitali za ZSE i kada je vidio graf rekao - "Pasti će, ovo je neodrživo." Nije prošlo dugo do Sanaderove - "U banani smo". Pa ako (i kad) vani negdje pukne neka brana, a prije ili kasnije hoće - eto nam južnog voća opet na stolu. Doduše nije ga falilo ni ovih godina, ali ovaj put će ga biti na šlepere.
Biti će šteta, ako opet propustimo priliku, jer tko zna kad će opet stvari biti ovako posložene. Jer ono što vani traje godinu - kod nas desetljeće. Ali čovjek se uvijek nada boljem pa možda i ove crne slutnje ne budu baš tako crne jer tu sad ima dosta pajsera i podupirača koji mogu pomoći da nam se opet ta struktura ne stropošta na glavu, bez mogućnosti da se brže iskopamo iz toga.
Nije problem to izstrikat. Problem je koliko ces ti to platiti.
Jer, stvar treba i odrzavati.
Slažem se, znam ponešto i o tome, bavio sam se i time tako da bi mogao to riješiti. Ali trenutno imam jednog aktivnog brokera (Agram), druga 2 (Prva generacija, Comline) su u međuvremenu neslavno propala, a četvrtog kod kojeg imam račun i 47kn više trenutno ni ne znam kako se zove - toliko o tome. No ne trgujem previše pa mi porez nije problem. Ali da je onima koji to rade na taj način problem - fakat je.
Dakle moglo bi se, ali trenutno me ne zanima raditi takvo nešto, ima mladih lavova koji grizu pa nek to riješavaju, ako žele. A može se riješiti i u Excelu nije problem tko si da malo truda.
Sada sam se razotkrio - ja dolazim iz bliske budućnosti i/ili paralelnog svemira. To štošta objašnjava o mojim postovima. Ha,ha. Jet-lag zbog putovanja kroz prostor vrijeme.
Što se tiče Hite - sljedećih 2 tjedna su ključna.
To nema veze sa programerima, nego poreznom.
To nema veze sa programerima, nego poreznom.
OK, ali ne bi li trebao svatko imati uvid u to za sebe svaki dan pogotovo tko tako trguje? Kako će znati koliko duguje ako to nema negdje vidljivo izračunato, da ne bi poslje bilo nisam znao. Papir, Excel, Word, aplikacija - što god.
my .... drugzzz. Are.... back....
Proradila napokon Hita
Ali se ne mogu nalozi zadavat...
Ali se ne mogu nalozi zadavat...
Meni je opet sve puklo, radilo 5 min